Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Beszámolnék egy magyar csodáról. Az még nem nagy újdonság, hogy október 13-án önkormányzati választások lesznek. Az már bekerülhet a történelem könyvekbe, hogy egy Vak Komondor is képviselőjelölt akar lenni. Fülöpházán. Ez a jelölt volt már polgármester is, csak elcseszte, de nagyon. Amikor még fideszes polgármesterként irányította a települést, egyszer úgy berúgott, hogy amikor hazamászott, megverte az élettársát – az nő volt, nem eb, úgy hívják, hogy Terike -, hogy annak eltörött az orra és a járomcsontja. A kórház jelentette fel a tajt részeg állatot. A Vak Komondor, amikor kijózanodott, elismerte, hogy brutálisan elintézte a nőt. Védekezésül annyit bírt mondani, hogy Tisztelt bíróság, én vak vagyok, nem láttam a helyzet súlyát.

És akkor ezt a barmot – bocsánat, kutyát – 420 ezer forintos bírságra kötelezték, majd másodfokon 10 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott súlyos testi sértés bűntette miatt. A jogerős ítéletet csak 2016 júniusban mondták ki. A Vak Komondor közben elindult a 2014-es önkormányzati választáson is. Polgármesteri címét pedig egészen a 2016-os nyári ítéletig megtartotta.

Képviselőjelölt. A nőverő Vak Komondor, azaz Balogh József újra bemászik a közéletbe

A Nagy Kutyák pártjából a Rogán és a Kövér kutya úgy döntött, hogy a nem megfelelően viselkedő, a Nagy Kutyák pártjára szégyent hozó komondort kizárják maguk közül. Kicsit nehezen ment, és a narancssárga országgyűlési képviselő Vak azt mondta, hogy „a balliberális média folyamatos támadásai” sértik a Fidesz-MPP és a kormány érdekeit”, döntését önállóan és minden pártbeli felszólítás nélkül hozta meg. A mandátumát nem adta vissza.

Mára a Vak Komondor magyarosította a nevét, és lett Balogh József. Új fejezet kezdődik az életében, amióta kettő lábon áll, és nem vak. Talán már nem is ver senkit, veri őt az Isten, bár a családja igyekszik kibérelni a képviselői helyeket Fülöpházán: a lánya lesz az egyetlen jelölt a polgármesteri posztra. Balogh csak az egyik képviselőhelyet nézte ki magának. A történetben fontos szerepet kaphat a családbarát kormányunk is, akik nem szeretnek erkölcsi magaslatokból tenni semmit a nők és a gyerekek elleni erőszak megfékezésére.

Szarjankók ezek mind. Ez a Balogh csak azt a közhangulatot használja ki, amit Orbánék szítanak. Még csak nem is süllyedt el szégyenében, pedig ez lenne a minimum. Nem? Az, hogy kifizetett némi pénzt meg kapott felfüggesztett büntetést súlyos testi sértés miatt, az már erkölcsileg ok arra, hogy visszamásszon a közéletbe? Neki így természetes. Senki nem akarja fűrészporban látni a fejét, de pontosan az a baj, hogy ezekben az emberekben az értékadó viselkedési normák helyett csak a hatalom megszerzése lebeg a szemük előtt. Legyen az akármilyen kicsi is. És a kutyát sem érdekli. Mert szellemi vakok. Ez a mérce.

Nahát, mégis megszólalt a miniszterelnök foci szakértő. Nem minálunk, hanem a TA3 szlovák hírcsatornának beszélt szűkszavúan a Magyarország-Szlovákia mérkőzésről.

„Hát elszúrtuk. Oda-vissza megvertek bennünket a szlovákok, ehhez nem lehet semmit sem hozzátenni. Az ilyen mérkőzések a pályán dőlnek el kiélezett helyzetekben, és a kiélezett helyzetekben Önök, vagyis a szlovák válogatott jobb volt.”

Igazából most nem is ez az érdekes, sima sablon Orbántól. Hanem, megszólalt az Eb-selejtező után még a Groupama Arénában Andrej Danko szlovák házelnök. Ez már azért sokkal érdekesebb.

„Szeretnék köszönetet mondani Orbán úrnak a csodálatos légkörért. A közönség valóban kitett magáért. Büszke vagyok arra, hogy sikerült győznünk, ráadásul ilyen erős légkörben és csodálatos futballkörnyezetben. És úgy, ahogyan ezt elmondtam, Orbán Viktor ennek az arénának köszönhetően olyan atmoszférát alakított ki, amit nem felejtek el egy életre. Köszönöm a magyarországi barátainknak.”

Azt a szentségit! Ez az ember sem látott még sok teltházas futballstadiont. Pedig van Európában rohadt sok. Csak azt nem tudom elképzelni, hogy ezekben a stadionokban a győztes válogatott országának közjogi lópitéje személyre szóló nyalást intéz a házigazda közjogi lópitéhez.

Csányi Sándor, Kövér László, Andrej Danko, Orbán Viktor, Schmitt Pál és Szijjártó Péter a magyar-szlovák válogatott labdarúgó mérkőzésén. Fotó: Huszti István / Index

Tessék figyelni: …magyar barátainknak. Mondja ezt a korábban magyarellenes kirohanásairól ismert Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke. Na így aztán még pikánsabb a helyzet. Nézzék meg, Kövér és Orbán között a meccs utáni nyáladzó fickót a Groupama Arénában.

Andrej Danko Ján Slota helyettese volt a szélsőjobbaldi pártban, amely korrupciós botrányokba keveredve elveszítette támogatói jelentős részét, és 2012-ben kiesett a szlovák parlamentből. Dankót ekkor választották meg a párt elnökévé. Slota a jelképes, tiszteletbeli elnöki pozíciót kapta, majd sikkasztás miatt kizárták – írja a 444.hu. Mit mondjak erre megint? Mindenki olyan társaságban szórakozik, amilyenben lehetőleg jól érzi magát. Orbántól ez nem idegen, mert, ha nem stadion páholyában élvezkedik, akkor diktátorok bársony trónján terpeszkedik. Mosolyogva és példát gyűjtve a kormányzásához.

Danko azóta megváltozott, és 2013-ban azt mondta: már nem a magyarok jelentik a fő problémát, hanem Brüsszel. A párt 2016-ban visszakerült a parlamentbe, és a kormánykoalíció tagja lett. A múlt hónapban a szlovák parlament előtt felállíttatott egy 30 méter magas zászlórudat, aminél fontos szempont volt, hogy nagyobb legyen a 27 méteres budapestinél. Az átváltozó, megváltozó politikusokban nem hiszünk, mert a legjobb példát itthonról kaptuk. Orbán Viktort. Azért pontosan jellemzi a hatalmat, hogy egy mérkőzésen együtt szurkol a szlovák és a magyar kaméleon.

Ha még hozzáteszem, hogy ez a Danko a magyar Schmitt, akkor igazán sötét társaság. Pedig világítottak a reflektorok. Andrej Dankó is plagizált a diplomamunkája elkészítésénél. Munkája ugyanis kevés eltéréssel megegyezik Daniel Pisák ügyvéd rigorózusi munkájával. A két dolgozatban azonos gondolatok, fejezetcímek találhatók, csupán a mondatrend és a fejezetek sorrendjében van eltérés. Csak Szlovákiában ez olyan bocsánatos bűn, hogy a plágiumgyanúba keveredők nem veszítik el titulusukat.

Idáig jutottunk egy labdarúgó mérkőzésből, amire azt mondom, hogy a magyar válogatott veresége bocsánatos bűn – ez csak játék, még ha a pénzünkbe is kerül. A lelátó díszvendégeinek politikai ámokfutása nem játék, csak bűn. Hajrá, V2-tők!

Szalonna-műhely. Na de ki az a Launai Miklós? Szeptember 8-án írtam Amikor a Kék Madár a szabadságunkkal együtt elszáll címmel arról, hogyan lett a neszmélyi Kék Madár Iskolából Launai Miklós Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Művészeti Szakgimnázium. A napokban avatták fel a felújított egyházi intézményt. Csak az nem derült ki, hogy ki az a Launai Miklós. Johann Gábor olvasónknak és rendszeresen kommentelőnknek több türelme volt, mint nekem. Én hamar feladtam Google-pajtásban a keresését. Nem találtam nyomát. Gábor nem adta fel, kitartóan kutakodott, mert „No de most már igazán kíváncsi voltam rá, hogy ki volt ez a rejtélyes Launai Miklós? Mert hát csak nem lehetett akárki, ha már iskolát is elneveztek róla! Ráadásul egyházit!”

Nem volt egyszerű dolga, ez kiderül a mai A Kék Madár, a szabadság és Launai Miklós remek írásából. Arról a kálváriáról, amiben kicsit árnyaltabb és közelibb képet kaptunk arról, hogy lehet-e Launai Neszmélyi Miklós néven?

Aztán a i-re meg a bogozásra Rézfánfütyülő Fűzangyal tette fel a pontot ezzel az életrajzzal, Niko Laun laus von. Sokan kapcsolódtak Johann Gábor írásához – elismerő szavakkal, ötletekkel. Nagy élvezettel lettem olvasójuk. Arra gondoltam, hogy a türelmetlenségem termett ezúttal rózsát, hiszen pillanatok alatt alkotóközösséggé, Szalonna-műhellyé alakultunk – szerző az olvasóival; olvasók az olvasókkal. Köszönöm. Nagyszerű volt. Most is.

2001. szeptember 11. – Szavak nélkül

Az önök véleménye

“Egy ágyban az ellenséggel” az egy nagyon jó film volt Júlia Roberts-el a főszerepben ! Csak ott a főszereplő tett is az elnyomás ellen ..( jó .. igen .. tudom, az egy film, megrendezve) , de ha a valóságban csak fele ennyien , fele ilyen hatásfokkal lépnének fel a testi/lelki terror ellen, már megérte megnézni a filmet . (Krisztina)

Kwzdem sajnálni Káslert. Mert végül is, ki adja a pénzt az eü.-re? Vagy sokkal inkább ki nem adja rá? Nem régen kért pénzt a prevencióra. Kapott? Hát NEM! Kellett a végtelenített, véget érhetetlen stadion építkezésekre. Ahova nem gyógyulni járnak az emberek. Ahova egyáltalán nem is nagyon járnak, szabad akatatból. A kórhazakba viszont a muszáj visz minket, és még nem akarunk meghalni! (anima)Sajnos az én gyerekeim is ülnek, ha állhatnának. A politika nem érdekli őket, sajnos nem vettek példát rólam. Egy ismerős egyetemistának kellett különböző egyetemeken felmérést végezni ez ügyben és sajnos a kérdőívek hasonlót mutattak. Nagyon kevesen voltak, akik tenni is akarnak. Ha nem megy itthon elmennek külföldre. Ez volt a többség. (Transzporter)

Ugyan ez jutott az eszembe. 7 éve élek „kalandozóként” külföldön, de senkinél nem tapasztaltam utálatot, ellenszenvet azért mert migráns vagyok egy idegen orszàgban. Sőt, aki tudott, inkább segített. (Hortenzia)

Így írtunk mi

Legalább azokat a tetves igeidőket egyeztessük már!

Miért ülünk le, ha felállni, és miért vagyunk csendben, ha beszélni kéne

Akkor is kitartanak Orbán mellett a szolgák, amikor már nyilvánvaló lesz, hogy esélytelen megúszni az elmúlt időszak disznóságait?

A Kék Madár, a szabadság és Launai Miklós

Parvenü pickwick

Új ellenség a brüsszeli láthatáron

Az a párt, amelyik diktatúrát csinált az országból és ócska bazári komédiát a parlamentből, ne hivatkozzon demokráciára

A tudatlanság és a migrációs félelem összefüggése

Takarodó

Magyarország – Szlovákia (foci, velem is megesik)

Pofázni meg mindent lehet, mer’ azt ugye lehet

A nap kommentje:

Már augusztusban is símán ki lehet hűlni, pláne ittasan. Az éj viszonylag hűvös és a kitágult ereken keresztül nagy a hőleadás. Most, hajnalban, 7 fok volt, az símán elég, ha valaki kinn alszik el. Egy-egy hajléktalanra öt rendőr rohan rá, bezzeg, mikor volt pár hete a budai családirtás, oda nem bírtak kimenni, feleslegesnek ítélték a további intézkdedést. (agador)