Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szabadság. Élet Orbán Viktor nélkül

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

A háromlábú, piros tollú kacsát sem érdekli az, hogy hol nyaral Orbán Viktor. Hiába titkolózik Havasi Bertalan, nagyjából tök mindegy, hogy tengerparton szopja a nemzeti színű nyalókát, vagy a hegyekben várja a migráns őzek nászát. Olyan úgysem történik meg, hogy nyaralás után nekilát demokratikus normák szerint kormányozni. A francokat, ez nincs beültetve az agyába. Annál sokkal hazafiasabb dolga van, mert rohadt nagy logisztikai feladat összehangolni naponta, hogy ki, mit, hol, mikor és mennyit szabdaljon le a közpénzből magának. Nahát, élet Orbán nélkül! Van.

Orbán fejedelem nélkül vagyunk, mert a főnök Horvátországban nyaral

Csak nem tudott elbújni, mert állítólag Horvátországban teszi a szépet, vagy a testét a Napon. Az Index szerint a Molat szigetén található Brgulje faluban nyaral. Szép hely. Vitorlással érkezett a miniszterelnök, egy hajóskapitány kíséretében, mezítláb, kezében a papuccsal és egy vekni kenyeret is vásárolt egy boltban. De jó, a nép fia, tudtuk ezt mindig. Mi igen, csak ő felejtette el valamikor harminc éve. Különben meg neki is jár egy kis szabi, mert már nem lehetett megkülönböztetni az arcát a gatyájától: ráncos, buggyos lett mind a kettő a sok gondtól, meg az elfuserált úri szabó munkájától. Remeg a szája is, fintorog, valami bánthatja a mi Vezérünket: nagyon kínos most már hallani is, nézni is. Élet Orbán Viktor nélkül. Van élet.

Raktárat avattak Tatabányán. Összesen nyolcan. Szijjártó Péter balján a helyi fideszes krém: Schmidt Csaba, Czunyiné dr. Bertalan Judit, Bencsik János

Nem mindenki élvezi a mezítlábas szabadságot. Kedvence, Szijjártó Péter külügyérfi nagyon unatkozhat, nincs itthon a kebelbarátja, így aztán kénytelen volt magának egy jó kis programot kitalálni. Hej, ha ezt a Vezér látta volna, örömkönnyekbe tör ki! Mert annyian adtak át egy raktárat, hogy az oroszok csak ámulnának. Sokan. Kivonult Tatabánya meg a majdnem szomszéd falu fideszes krémje: Schmidt Csaba polgármester, Czunyiné dr. Bertalan Judit, a közeli falu honanyája, Bencsik János fideszes országgyűlési képviselő. Kampány van, örülhet a lelke Orbánnak ott a messziben, hogy dolgos, mosolygós és megbízható bandatagjai vannak.

Így aztán pontosan nyolc darab ollót kellett beszerezni a szalag egy darabkájáért. Emlékbe. Vágtak is, ész nélkül. Nélkülük a büdös életben nem működne a Bridgestone abroncsgyár raktára. Sem. Miután ott 180 ezer abroncsot bírnak elhelyezni, nem végeztek rendes munkát, mert mind a 180 ezret fel kellett volna avatni. Külön-külön. Ráérnek, nincs itthon a főnök. A Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pedig itthon nem főnök, csak Délen, Keleten, Északon. Nyugaton nem.

Ezek az élet nagy kérdései: melyik válogatottban játsszon Rus Adrián?

Jaj, nekünk, élet Orbán nélkül. Máris lett egy nagy baj. Ehhez szakszerű intézkedés kellene: focista miniszterelnöki. Az történt, hogy van egy Fehérváron játszó (vagy nem játszó) román futballista, úgy hívják, hogy Rus Adrián. A szatmárnémetiből származó játékos – írja a Magyar Hang – hűségnyilatkozatokkal bizonygatja, hogy ő román. Mint az egyik bukaresti lap, a ProSport beszámol róla, Rus Adrián „szerelmi vallomást tett” azt nyilatkozva, hogy „száz százalékig román”.

Ezzel még olyan nagy baj nem is lenne, hanem kicsit trutymó lett a biliben, mert a román sportági szövetség azzal vádolta a fehérvári klubot, hogy azért száműzte a harmadosztályú tartalékcsapatba Rust – aki vegyes házasságból származik -, hogy ne a román válogatottat válassza, hanem a magyart.

A Fehérvár hivatalos közleményt adott ki az ügyben: „Adrian Ruson kívül Georgi Milanov, Viszar Muszliu és Boban Nikolov is meghívót kapott hazája válogatottjába a napokban”, erre pedig a klub büszke. „Az NB III-as csapatban az elmúlt években is rendszeresen pályára léptek az első kerethez tartozó játékosok, nagy tévedés ebből bármilyen negatív következtetést levonni” – tette hozzá a labdarúgócsapat.

Rus Adrián egyébként a szűkített keretben is számításba került Cosmin Contra román válogatottjában, így pályára léphet napokon belül Spanyolország, majd Málta ellen is. A játékos videóinterjút is adott a román szövetségnek, ebben elmondta, „hülyeség” volt felvenni a magyar állampolgárságot, „ez egy kellemetlen epizód az életemben”.

Így volt hasznos az akkori csapatom számára: azért kapott a klub több pénzt az MLSZ-től, ha több magyar játékosa volt.

Az a helyzet, hogy ez a Rus gyerek sem igazán tudja mit csinál, vagy mégis – ahogyan az érdekszél fúj feléje. Na de ezt már megszoktuk Magyarországon. Még mielőtt diplomáciai botrány lenne, nagyon nagy szükség van arra, hogy Orbán Viktor megoldja ezt a nem mindennapi problémát. Neki ez a testhez álló feladat, mert a sport, és különösen a labdarúgás világában már rohadt nagy pancs van. Mert én például ezek után nem tudom, hogy ez a Rus focista vendégmunkás, migráns, vagy légiós? Azt meg pláne nem, hogy magyar-e, vagy román-e vagy, Rus kisapám.

Ehhez egy echte maggyarosss és keresztény megoldás szükségeltetik: siessen haza, miniszterelnök úr, feladat van! Másként meg amúgy, köszönjük, jól vagyunk!

Az önök véleménye

Van egy ismerős házaspár, férj, feleség ügyész, igaz, legalább szégyellik magukat amiatt, amit a főnökség művel, de ők is kapva kaptak az autóvásárlási támogatáson. Eddig is volt autójuk, de ha már adják, akkor ők bizony megveszik a támogatott batárt és kitűzik rá a matricát, hogy Rogántóni, meg gazdája kegyéből ülnek benne. Tehát, két gerinc, 2,5 millióba kerül. (agador)

…mert ha valakinek tízmilliója van egy BMW – re adjunk már hozzá két és felet,hogy ne azt a fapados alapfelszereltségűt válassza! (Bertalan)

A legjobb bűnmegelőzési stratégia egy élhető ország felépítése. Valódi értékrendszerrel, nem álkereszténnyel. Alulról nem fog menni, fentről kell kezdeni, követhető mintával és az ezt sulykoló médiával. Ez a jó diktatúra. Tudom… (Lajos)

Az a hatalmas tragédia, hogy a Családok Évében naponta meghal két-három család Magyarországon Az okok változatosak, gyilkosság, éhen halás, kórházi fertőzés. Ráadásul a kormány csodálkozik legjobban, fogy a magyar. (Zebike)

Így írtunk mi

Az utolsó percek utáni percek

A családbarát kormány immár a második családirtást hagyja szó nélkül

Már a kommunizmusról is hazudni kell?

Kinek is, mihez is van joga ?

Egy kicsit civil, egy kicsit zöld, de azért még fideszes

Gazdasági igény lehet, hogy van rá, de vajon mi a gyerekek igénye?

Ha kiállok a zuhogó esőre, vizes leszek, és ezen meglepődöm, akkor nagyon hülye vagyok

Az emberi minőséghez van köze

Anyámhoz

Minden így kopik meg, minden így múlik el /Luca ajtaja

Etológia kezdőknek

A nap kommentje:

„Nagyobb az érdeklődés a reáltudományok és manuális szakmák iránt” Hacsakúgynem… miután gyakorlatilag kiirtották a reáltudományokat és a manuális készségeket fejlesztő foglalkozásokat az általános iskolákból (is). Parragh alighanem fényképen sem látott még 14 évest :S (glorianna)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.