Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Demokrácia csúfságok. Polt uram-feleségem-lányom világ

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Van ez a Polt família. Minden bizonnyal az átlagosnál nagyobb műveltséggel, az átlagosnál nagyobb intelligenciával, az átlagosnál jobb kapcsolatokkal, de az tuti, hogy az átlagosnál nagyobb pofátlansággal. Polt Péter Magyarország legfőbb ügyésze, közjogi méltóság. Harmadik felesége, Polt-Palásthy Marianna eddig a Magyar Nemzeti Bank személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója volt. Polt Petra jogász, Polt Péter lánya, Polt-Palásthy Marianna mostohalánya. Róluk, a családszerető emberekről szól a történet.

Polt Péter életének legjobb húzása az volt, hogy 1993-ban belépett a Fideszbe. Egy év múlva máris nagy csalódás érte, mert az országgyűlési választáson a pártja képviselőjelöltjeként nem szerzett mandátumot. Amikor az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyettese lett, kilépett a Fideszből, de ez egyáltalán nem jelentett semmit. Tipikus látszatdöntés, amivel még dilisnek is nézték/nézik az embereket. Ezt az egyenes jellemű Poltot már 2000-ben az országgyűlés megválasztotta legfőbb ügyésszé Györgyi Kálmán utódjaként. Jól kamatozott a hűség és Orbán Viktor barátsága. Pártkatonaként egy istennek sem tett semmit a Fideszhez köthető, finoman is szólva zavaros ügyekben. Mandátuma 2006-ban lejárt, de csak ideiglenesen.

A rossz emlékű, lopkovics  Schmitt Pál köztársasági elnök 2010-ben Poltot jelölte legfőbb ügyésznek, akit megválasztott a kétharmados többségű Fidesz-KDNP koalíció. Azóta is ő a törvényesség legfőbb gátja az országban, a méltóságos úr sorra sumákolja el Orbánék korrupciós és egyéb tisztességtelen ügyeit. Olyan sötétségbe zárkózott, mint a hanyagolt Tiborcz-féle Elios-lámpák. Ez az ember már magában is az ország szégyene, aki belehajlott DikiViki ölébe. Onnan kacsintgat a megcsúfolt magyar demokráciára.

Polt Péter legfőbb ügyész szája megint betömve a felesége igen fontos pozíciójával

És akkor… Mára egyértelműen kiderült, hogy Polt harmadik felesége igen csak jó családi beruházás lett. Az a Polt-Palásthy Marianna, akit a családbarát Orbán Viktor kinevezett a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEH) elnökhelyettesének. De előbb még bevetették nagy nemzeti cselt. Polt asszony korábban a Magyar Nemzeti Bankban dolgozott – ötmillió forintos fizetésért. Mondtam, hogy jól beruházták a nagyságát. Nemrég kiderült, hogy közös megegyezéssel távozott a jegybanktól. Micsoda csel! Most már azt is tudni, miért. Tessenek jól figyelni, mert ez a nő azért kerül szeptemberben a KEH-hez, hogy az Állami Számvevőszékkel együtt az államháztartás kormányzati szintű ellenőrzéséért és hatékonyságának növeléséért összehangoltabb munkát tudjanak végezni. …és még mindig nyugodtan ülünk a fenekünkön, tudva az újabb állami szintű lopást, árukapcsolást vagy pénzmosást – ahogy tetszik.

Polt szája megint betömve a nej igen fontos pozíciójával. A tehetség, ugye, nem ismer határokat és tisztességet sem. Nyugodtan forogjon a gyomruk, igaz ettől nem változik semmi, csak a mocsok lesz még nagyobb és büdösebb.

Adós vagyok még a lánnyal. Polt Péter kisebbik lánya, Polt Petra útja frissen végzett jogászként a Matolcsy György vezette jegybankba vezetett. Akkor történetesen Polt feleségéhez tartoztak a személyzeti ügyek. Matolcsy György elnök és az alelnökök utáni következő szervezeti szinten, ügyvezető igazgatóként foglalt helyet a hierarchiában. Valahogy így lehetett az állásinterjú:

– Petra, miért szeretnél a Magyar Nemzeti Banknál dolgozni?

– Jaj, Mariann, ne cseszegess már!

…és fölvette Polt-Palásthy Marianna a mostohalányát. Gondtalan pályakezdés, friss diplomával. A jegybank akkor az esetleges összeférhetetlenségről úgy védekezett: az érintett munkavállaló nem áll alá-fölé rendeltségi viszonyban a személyügyekért felelős vezetővel, így összeférhetetlenség nem áll fenn.

Orbán Viktor imádja a tehetséges, jó szakembereket, akik szolgai módon alázatosak. Létre is hozta az irányítható, hű elitet maga körül. Cserébe közpénzzel tömi a zsebüket, világ csúfjára kifejlesztve a korrupciót. És aki megkapja a maga torta szeletét, az kinyalja a seggét, amíg tart az édeni állapot. Na de hogy ebben élen járjon Magyarország legfőbb ügyésze – kiváltságokkal kibélelt családja is -, az a vég… Lesz. Csúnya vég lesz. Nehéz eldönteni, ki a galádabb, ki a nagyobb bűnöző: aki adja, vagy aki mohón elfogadja a narancstorta szeletét…

…az orbáni Polt uram-feleségem-lányom világban.

Az önök véleménye

„Legnagyobb cél pedig, itt e földi létben, ember lenni minden körülményben”
Arany János (Julianna)

Mérhetetlen szánalom, amit az ország iránt érzek, és mérhetetlen gyűlölet, amit orbánék iránt. A mélyszegénységnél is fájdalmasabb az a mélysötétség, ami uralkodik az ország és a társadalom egy részén. Lehetne még hosszan írni ezekről, de arra jutottam, hogy minden szavazókörben ott kell lennünk 13-án! Ott kell lennünk, hogy az a „+750 fiktív szavazó” helyett senki ne dobhasson szavazatot az urnákba! Így talán lehetőség lesz megállítani, lassítani ezt az ámokfutást… (Villanyász)

Sajnos a hireharchia nagyon igaz…. velem is megesett kétszer is …hála istennek nem élet kérdés volt de nagyon jellemző. Térdemet világhírű specialista mütötte. Nem azt az eljárást alkalmazta amiért világhírű….a mütet eredménye “X” lábam lett, más terhelés csípöm bokám garincem kész….treületileg illetékes …..protézis kellene….menjen vissza ahhoz aki elrontotta.. (Zsuzsa)

Tavaly januárban 2 milliárdot adtak 2 db tornaterem felújítására (Budapesten, ha jól emlékszem). Érdekes, hogy egy óvoda felépül 115 millióból a felvidéken. (Sirius)

Így írtunk mi

A Fidesz úgy döntött, a magyar emberek még mindig nincsenek eléggé rommá hülyítve

És ezért még csak Orbánt vagy Káslert sem lehet hibáztatni

Harcostársak

Széllel szemben nem érdemes, tudod

Már mindenhol ott vannak

Óvodások a nemzet szolgálatában

Demoralizáló tényező

Mi van, ha szólok többször is? És mi van, ha mindenki szól?

Be furcsát álmodtam

Ez nem vicc, ez a mai valóság

Kicsi kém

A nap kommentje:

Óvodákat, bocsánat! Magyar adófizetői pénzből! Ķíváncsi lennék, hogy jelenleg hány gyermek jár ebbe az intézménybe, ha a megsokszorozásuk a cél! Hogy óvodákkal hogy állunk most Mo-on nem tudom, de hogy a bölcsődei férőhely kevés, az biztos! (Ilona)