Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nyári lazulós. Az ész az fontos. Meg a haj

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hej, de jó látni! Szijjártó Péter lazázik. Macsókázik. Semmi öltöny, semmi nyakkendő, igaz, ez nem sokat segít rajta, de legalább ájuldozhatnak a lányok. Ízlés szerint. A külügyérfi a Tihanyban megrendezett, úgynevezett Gondolatexpón mutatta be magát a napokban. Ja, gondolatot exportálni az tud, akinek van. Ráadásul vigyázni kell, minden vacakra nem akad vevő. Saját körben azonban eladható bármi. A program címe ütős: Erős Magyarország – Tranzit nyári gondolatexpo. Ízelítő: Keresztény Európa – Múlt vagy jövő? Szex, monogámia és a győztes társadalom; Pál utcai csillagok – Mi legyen a kötelező olvasmány? Csillag születik – Kína, új birodalom felemelkedőben; Gyógyít6ó? – Hogyan lesz jobb a magyar foci? Ott a helye, kedves Péter!

Csak lazán. Kedvenc focistájával, Dzsudzsákkal. Divatdiktátorként a Gondolatexpón

Nem csodálkozom, hogy a fontos témákhoz nem kellett a külügyérnek begombolkoznia. Állig. Nem is állna jól neki. Hiszen a Szijjártó echte diktátor. Dehogy úgy! Divatdiktátor. Az ő erőssége nem a buggyos gatya, hanem a frizura. Mutasd meg, hogyan vagy megnyírva, megmondom, ki vagy! Még az a szerencse, hogy a diplomáciában, a nagy találkozásokkor megismerik. Évek óta jól löki, mindenütt emlékeznek rá. Különösen a nagykövetek szeretik, gyakran kapnak utasítást, mint az okos kutya: lábhoz. Szijjártó Péter alkalmi frizurái hatalmas tetszést aratnak – jól tükrözik kreatív személyiségét.

Az 1. első képen még csak álmodozott arról, hogy olyan lesz, mint példaképe, a Viktor. Nézzék meg ezt az érettségi tablóba illő ábrázatot. Valamikor visszafogott volt ez a fickó, ezt tanulta a bencéseknél. Nagy magyar ember akart lenni, mint a Viktor. Viktor és Viktor! Az álom valóra vált.

A 2. képen: azzal próbálkozik már bozontos hajával, hogy lehet-e széllel szemben is tenni a magyar emberekért. Lehet. Megtanulta. Csak a Fidesz! Meg a haj.

A 3. képen a mama kedvencének olyan szépen oldalra illesztett, tupírozott frizurája van, hogy még… Annyira megtetszett a mamának meg a papának is, hogy örömükben egy vagonnyi pénzzel beszálltak Petya fiúk palotájába. Jó gyerek, minden pénzt megér.

A 4. és 5. képen föl van nyírva, mint a birka. Jó ez, így nem hullik a haj a szemébe: mindent lát, amit akar. Ám ennek a frizurának mégis az a legnagyobb erénye, hogy gerinchajlásnál sem zavarja látását a magyar külügyminiszternek. Ez fajta magyar divat különösen vendégként a keleti diktatúrákban hasznos.

Sportos fürtöcskék a 6. képen. Huncutul kuszák, szálanként zselézettek, a focihoz meg a futáshoz kiváló. Így nem tévesztik össze a testőrök egyetlen migránssal sem a brüsszeli, éjszakai futkosásakor. Ügyes.

A 7. képen: nagy melegben ajánlatos frizura. Főleg Afrikában hiteles, ahol majdnem kopaszon jobban elhitethető, hogy üldözik a keresztényeket. De jó ez a nyírt buci az indiai külügyminiszterrel való egyezkedéshez is: közös filmgyártásról. Frizura és színészkedés rendben. Olyan, mint a Tom Hanks, csak a Tom Hanks nem olyan, mint ő. Szerencsére.

A 8. kép: itt valami nagy baki történt. Már meg ne haragudjon a Péter, de az utolsó képen úgy néz ki, mint egy nemzetközi kukorékoló. Magyar kakasnak álcázva. Ejnye, ez az ember egy nagy tévedés. Vagy mégsem. A magyar rajzfilm nagyköveteként is debütált a mi miniszterünk: Kukori, Kotkoda, tojásból lesz a csoda! / Nagytaréjú, cifratollas, kapirgáló egyedek, / Nem repültök, mint a szép sas, mert tele a begyetek!

Tele bizony, így jutottunk az első képtől a nyolcadikig. Jól láthatóan igaz, amit már az Illés is megdanolt: Az ész a fontos, nem a haj.

Dehogynem. Főleg a (divat)diktátoroknál.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.