Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Visszacsorgatnak egy keveset az adófizetőktől ellopott pénzből

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nagy az örömködés, érkezik a 9 ezer forintos rezsitámogatás! Milyen nagyszerű ez a Viktor, ismét ad a rászorulóknak, hát nem csodálatos? Biztosan úgy voltak a számok. Is. A valóság persze az, hogy ismételten csak hülyének néznek egy teljes országot. Hetekkel, sőt hónapokkal korábban figyelmeztettek a szakemberek, hogy Orbán és kormánya szinte biztosan megfogja lépni azt, hogy a választások előtt kioszt egy kis könyöradományt az időseknek. Pontosan tudni lehetett, hogy ez következik, és azt is tudni lehet, hogy ez a pénz honnan érkezik, mégis igen sokan semmibe veszik a tényeket. Jön a pénz, örülni kell és kész. Aki nem örül ennek az „ingyen” pénznek, az mocskos lipsi, és amúgy is Gyurcsány elvette a 13. havi nyugdíjat is. Hogy ennek mi köze van bármihez? Ezt talán csak a Facebookra rászabadított Fidesz-trollok tudnák megmondani, mindenesetre előszeretettel hozzák e két dolgot összefüggésbe egymással.

Ez a 9000 forint egy nevetségesen alacsony összeg, különösképpen azért, mert végső soron ezt a pénzt is a magyar adófizetőktől lopták el rezsicsökkentés címen. Azt hazudják ugyanis a mai napig, hogy a rezsicsökkentésnek köszönhetően tízezreket spórolnak meg a magyar családok, miközben a valóság ennek a teljes ellentéte. Az állam jól járt azzal, hogy a rezsicsökkentés hazugságát sikerült elhitetni azokkal, akiknek egyszerűen sokszor már igényük sincs arra, hogy megbizonyosodjanak a valóságról. Őket ezáltal a kormány könnyedén hülyének nézi, majd mint azt a példa jól mutatja, az ellopott pénzekből itt-ott visszacsorgat egy keveset.

Az állami nagykereskedő már 2014-ben a hatóság által „elismertnél” olcsóbban vette az oroszoktól a gázt, ezen is extra nyereséget elérve. Mindez értelemszerűen a lakosság zsebéből húzta ki a pénzt: a szocialisták számításai szerint csak 2017 végéig családonként mintegy 70 ezer forintot.

Ezt még egy pár nappal ezelőtti cikkemben, a 9000 forintos alamizsna ünnepélyes bejelentése előtt említettem meg. Tegyük hozzá: ez a 70 000 forint 2017 vége óta szinte minden bizonnyal tovább nőtt. Nos ebből a pénzből az Orbán-kormány 9000 forintot nagy kegyesen visszaad, ráadásul úgy, mintha azzal ők szívességet tennének. Ez olyan, mintha amikor a közönséges tolvaj a lopott szajréból visszaszolgáltatna egy pár forintot, amiért cserébe még hálát is vár. Hogy ehhez is van pofájuk, az már szerintem nem meglepő. A meglepő az, hogy ezt az egyértelmű szavazatvásárlást gond nélkül benyelik százezrek, sőt, még örülnek is Orbán Viktor nemes „gesztusának”.

És igen, tény, hogy nem mindenki ilyen hülye. Bocsánat a szóhasználatért, de úgy vélem, akit ezzel a 9000 forinttal meg lehet vásárolni, arra nem igazán lehet más jelzőt találni. Abban viszont legyünk egészen biztosak, hogy az önkormányzati választások után készülő riportokban ez még vissza fog köszönni. Mari néni Balmazújvárosból személyesen Orbán Viktornak fog köszönetet mondani, amiért a kormány rezsitámogatást nyújtott neki. Gyurcsány elvette – noha persze nem ő volt, de hát a tények miért is hoznák zavarba a Fidesz-kommandót –, Orbán meg visszaadta. Vagy várjunk csak… Az elmúlt közel 10 évben mikor is döntött úgy Orbán Viktor, hogy visszaadja a 13. havi nyugdíjat? Ja hát igen, ilyen nem történt. A kérdés már csak az, hogy ezt miért is nem kérik számon a drága nyugdíjasok Orbán Viktoron?

A lényeg, hogy a népek nagyon örülnek az alamizsnának:

Megérdemlik a nyugdíjasok, megdolgoztunk érte. Köszönöm szépen.
Aki meg le van szarva, az mosakodjon meg. (Béla)

Aki esetleg ezt a könyöradományt inkább jótékony célokra szeretné felhasználni, Ivány Gábor és egyháza továbbra is szívesen fogad minden segítséget.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.