Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Bárki is legyen a főpolgármester-választás győztese, igen rögös út előtt áll

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mint kiderült, a Fidesz vélhetően készült arra az eshetőségre is, hogy október 13-án a főváros esetleg az ellenzék kezébe kerülne. Persze ez sajnos nem meglepő attól a maffiától, amely szinte mindent évekre előre megtervez. A Népszava szerint az van, hogy a főváros lényegében eladósodott, annak ellenére is, hogy hatalmas beruházásokkal van teli a kormáypárti sajtó. Orbán végső soron elvett minden olyan lehetőséget Budapesttől, amivel képes lett volna bevételre szert tenni, emiatt pedig kénytelenek voltak egyre több hitelt felvenni, már az egyszerű napi működésre is. Ez nem egyszerűen Tarlós hibája – bármit is gondoljunk róla -, hiszen ez egy minden bizonnyal jól megkomponált terv része, ami Orbánnak köszönhető. Tudatosan kivérezteti a fővárost, hogy az is az ő döntéseitől váljon függővé.

A főváros adóssága az év elején elérte a 80 milliárd forintot, az idei költségvetés szerint ez akár 75 milliárd forinttal is nőhet, vagyis megkétszereződhet.

Persze a kormány számára ez nem egy hatalmas összeg és az is szinte biztos, hogy ha netalántán Tarlós újra nyerne, akkor nagy büszkén majd elengedik a város adósságát. Ami lényegében azt jelenti, hogy megint csak a magyar adófizetők járnak rosszul, hiszen ők állják a számlát. Egy ellenzéki győzelem esetén azonban a tarthatlan állapotok azt is eredményezhetik, hogy újabb megszorításokra lesz majd szükség, amennyiben szinte kizárt, hogy kormány bármiben is segítené egy ellenzéki városvezető munkáját. Ezzel pedig tökéletesen tönkre tudnak tenni egy ellenzéki politikust, vagy akár a teljes városvezetést is, hiszen jöhetnek azzal, hogy bezzeg Tarlós idejében épültek a stadionok, történtek útfelújítások és még a Vár is megszépült, azonban a mocskos liberális városvezetés tönkretette a kormány sikereit.

Legyünk biztosak abban, hogy egy esetleges ellenzéki sikernek nem örülhetne sokáig senki, hiszen Orbán tett arról, hogy ez így legyen. Az elmúlt 9 évben szinte mindent elvettek Budapesttől, hogy ezzel is függővé tegyék őket a kormányzattól. Ez azt eredményezte, hogy a korábbi 500 miliárd forintos éves bevétel mára 266 milliárdra csökkent, ami már az alapvető városfenntartásra sem elegendő. Ez is jól muatja, hogy Orbán mindent kitervelt előre arra az eshetőségre, ha valaki megpróbálna beleköpni a levesébe. Jó diktátorhoz hűen egy centit sem enged a hatalmából, még akkor sem, ha ezt a városlakók fogják megsínyleni. Orbántól bőven kitelik az is, hogy hagyja a fővárost szépen lassan lerohadni, hogy aztán arra kényszerítse az esetleges ellenzéki győztest, hogy feladja pozícióját. Időközi polgármester választás, kormányzati siker, aztán újra érkeznek a hitelek. Orbán Viktor pedig hős megmentővé válik.

Hogy akkor mégis mi lehet a megoldás egy esetleges polgármesterváltást követően? Ez pont az a kérdés, amelyre a leendő jelölteknek októberig konkrét megoldással kell előálniuk, ha nem szeretnék azt, hogy a maffiarendszer megszégyenítse őket. Egy esetleges ellenzéki győzelem önmagában ugyanis még nem elegendő ahhoz, hogy végre pozitív változások menjenek végbe Budapesten, ehhez jól átgondolt taktikára és okos tervekre van szükség. A kérdés már csak az, hogy ki állhat ezekkel elő és ki lehet az, aki a legnagyobb eséllyel lesz képes szembeszállni Orbán maffiájával. Egy biztos, bárki is legyen a főpolgármester-választás győztese, igen rögös út előtt áll.