Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ne rinyáljon, dolgozzon!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

A viharsarki négylevelű lóherét sem érdekelné Vajna (született Palácsik) Tímea rinyálása. Azért az általában mindenkinek magánügye, hogyan érzi magát szerette, történetesen férje halála után. Vajna, született Palácsik szomorú. Érthető. Így van ez mindenkivel, aki elveszíti szerettét. Palácsiknál egy kicsit speciálisabb a helyzet, mert tényleg senkit nem érdekelne rinya-minyálása, ha előző, Vajna-életében nem közpénzből élt volna királynői életet. Most nyekereg, bár nem oly régen még szarba sem vette azokat az embereket, akik nem kaptak gyémánt ékszert:

Remélem, minden nő valami hasonlót kapott Valentin-napra! A gyémánt örök! Minden nő megérdemli a csillogást.

Az egyáltalán nem érdekel, hogy örököl-e, vagy sem Vajna után, olyan magas körökbe úgysem látunk bele, úgysem tudjuk meg, hogy hová lesznek a milliárdok. Ki örökli azt a rengeteg pénzt, amit Amerikából hazajőve szeretett migránsként kapott a kormánytól Andy: lett filmügyi biztos, kaszinókirály, megvásárolta a TV2 csoportot, a Rádió 1-et, megvette a Lapcom Zrt.-t. Emlékezzünk, nyilvános pályázat kiírása nélkül a Varga Mihály által vezetett Nemzetgazdasági Minisztérium 5 engedélyt adott ki a Las Vegas Casino Kft. működéséhez. Vajnának.

Vajna (Palácsik) Tímea. Közpénzkirálynői életet élt, most pedig sopánkodik

Tudják, azt szoktam mondani, letojom, hogy ki mitől boldog, ha az nem mások kárára történik, vagy mások hátrányára élvezi saját boldogságát. Vajna asszonynál más a helyzet. Ő is közpénzkirálynői életet élt, most pedig sopánkodik a Hot! magazinban. Szeretne családot (magánügy), de azt is elmondta, hogy

tartok attól, hogy senki sem fog úgy szeretni, mint ő, és csak a feltételezett örökség miatt közelednének hozzám. És attól is félek, hogy egy csóróba, például egy zenészbe szeretek bele. Én nem akarok férfit eltartani.

Szar ügy, mégis csak jobb volt, hogy őt eltartották vagy kitartották, a franc tudja. Jaj, istenem, megbőget ezzel is:

Minden nagyon nehéz, de arra megtanított ez a kemény időszak, hogy tudjam értékelni a pénzt. Eddig megvásárolhattam a századik fekete táskát, most viszont meggondolom, mire költök.

Csessze meg a Palácsik, akit asztal körül kergettek ifjúkorában, ha nem kapott száz táskát, meg azért is csessze meg, hogy még mindig nem tudja befogni a száját. Olyan buta, mint hat ökör. Azt eddig is tudtuk, hogy nem szerénységéről, műveltségéről, józanságáról volt híres, hanem azért, mert Vajna papa kedves felesége lett. Közpénzből is luxusra bukott nagysága.

Ne is tartson el egyetlen egy férfit sem, ne is menjen hozzá egy csóró emberhez, mert még a végén neki is dolgoznia kell. Munka, emberek, munka! A CSOK-hoz mindenképpen kell a munkaviszony, aztán ha szül gyerekeket, meglesz a hétszemélyes autó is. Ne rinyáljon, dolgozzon! Mit kívánhatnék még? Az intelligencia meg a százegyedik fekete táska majd jön.

Amúgy is pechje van, meg nekünk is. Ha nem az idén készül a felmérés, akkor gyarapíthatta volna Timike is a magyar boldogok körét. Mert a magyarok túlnyomó többsége egyre jobban érzi magát. A lakosság 70 százaléka érzett boldogságot az elmúlt időszakban, és csak harminc százaléka gyűlölt vagy félt – derítette ki a World Happiness Report. 2019-es jelentése szerint Magyarország a 69. helyről feljött a 62. helyre a boldogság világranglistán. 2012 óta évről évre javul a helyezésünk, bár még nem éri el a régiónkét.

Azt nem tudom, hogy ki tartozik a túlnyomó többségbe; kik azok, akik egyre jobban élvezik a stadion-, bikafej- és orbáni tolvajkapitalizmust? Van róla sejtésem, csak nagyon meglepődtem, hogy a magyaroknak hetven százaléka érez boldogság-bizsergést. Akkor a top 10-ben lévő országokban – Finnország, Dánia, Norvégia, Izland, Hollandia, Svájc, Svédország, Új-Zéland, Kanada, Ausztrália – élők adhatnának át nekünk is egy kis örvendezést. Rá kellene hajtanunk, hogy a 62. helyről előre ugorhassunk. Lenne nekem tippem. A legfontosabb a boldogság felé vezető úton:

1. Vajna (született Palácsik) Tímea, Rogán Cecília, Orbán Ráhel is szálljon le a lábunkról, álljanak a sajátjukra, és dolgozzanak – így nekünk is több jut.

2. Orbán, Mészáros, Tiborcz, Kósa, Rogán és a hasonszőrű kiváltságosok tegyék vissza az ország kasszájába az ellopott vagyont, a kulcsot kéretik az embereknek (népnek) adni.

3. Amikor ez megvan, gyorsan húzzanak el a büdösbe, hadd maradjunk végre nélkülük, hogy nekiállhassunk – újra – a rendszerváltásnak. Amit úgy hívnak majd, hogy Orbán utáni köztársaság és demokrácia.

Aztán kellene teremtenünk valamiféle jogállamiságot. (Reszkess, Polt!), sajtószabadságot (Reszkess, közszolgálati televízió, kakukk rádió és egyforma narancsos sajtó!). Kéne egy köztársasági elnök. (Áder, kapás van a tónál, golyóstoll meg nincs!). Megszüntetni a korrupciót (MTA Nyelvtudományi Intézet, kéretik kitörölni még a szót is a lexikonokból!). Egészségügyben, oktatásban utolérni Európát – nem meghalni, hanem tanulni. (Kásler, Novák, tessenek a Bibliával lazítani – otthon!). Az összes papot behajtani a templomába. (Térdre, csuhások!). A civileké, a dolgozóké, a nyugdíjasoké az ország! (Jól halljátok!) Ha addig még mindig van hetven százalék boldog ember ebben az országban, mi lesz itt még ezután? (Jövünk, finnek, dánok, norvégok…!)

Most meg mondjuk azt, hogy boldogok vagyunk: mert szeretnek a gyermekeink, nem lett sós a paprikás krumpli, és szépen termett a barackfa is.

Az önök véleménye

Az “energiát “ hagyjuk meg a fizikusoknak , ők jobban értenek hozzá ! Ellenben a Bab-lakot átkeresztelnem Rab-laknak, ahol minden kormány tagot, közeli /távoli hozzátartozót szeretettel várunk a következő 25-30 évre !! Menekülési útvonal nincs ! Kulcs eldobva , ( nem a lábtörlő alá , most szólok ).. (Krisztina)

Ha Seszták Rogán és az ő nejeik a magyarság krémje, hát én inkább elszegődök pápuának. (anima)

Magyarország Orbán után? Ami eszembe jut: Robert Merle: Maleville (atomrobbanás után) :((( (Róza néni)

Tavaly ilyenkor is volt hasonló cikk, más összefüggésben…, de a lényeg ugyanaz! Megírtam 28 év munkaviszony után a fizetésemet ( középiskolai tanár és szeretek tanítani) és megkaptam, hogy elmehetek szenet lapátolni, ha nem tetszik! Mintha az megoldás lenne! (Andrea)

Ha egyáltalán lesz olyan, hogy Magyarország, Orbán (és leszármazottai) után. Ha csak néhány zsebben lesz, az már nem ország. (Lajos)

Így írtunk mi

A számlát természetesen mi, adófizetők álljuk

Lassan elfogynak az országok, amelyekhez még viszonyíthatjuk gyenge teljesítményünket

Faltól falig felszántani

Magyarország Orbán után

Igaz, hogy itt valahol van egy tó?

Nincs gond, az egyházi intézmények továbbra sem küszködnek anyagi gondokkal

És van Magyarország. Meg az örök nemzeti tudathasadás

Ez sem jobb, mint amit a Fidesz csinál

Nyári délután a szobában

Ez is szerelem, átkozott gyötrelem

Ez az igazi vallásüldözés, Viktor

A nap kommentje:

Azt is hozzá lehet tenni, hogy Romániában kb. minden olcsóbb, mint itt. Az Eurostat oldalán végigzongoráztam az összes kategóriát, a magyarországi árak mindegyikben magasabbak a romániai áraknál. Módosítás: kivéve egyet, az alkohol és dohány kategóriában a román ár magasabb, de az is csak egy százalékkal. (zsoltix)

Sziget helyett. A fesztivál első napján 90 ezernél is több ember volt egyszerre a Hajógyárin, és közülük nagyon sokan gyűltek össze a Nagyszínpadon fellépő Ed Sheeran koncertjére. Ennyi embert látványosan nem bírt el a Sziget, és olyan tömegjelenetek alakultak ki, ami miatt többen pánikolni kezdtek, és menekülni próbáltak, amit csak a pultokon keresztül tudtak megtenni. Ezúttal felajánlom, hogy kényelmesen, karosszékből hallgassák meg Ed Sheeran egy nótáját. Ingyen. Szívesen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.