Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nehogy már azt hitessék el velünk, hogy a fideszes családi körökben a véletlen a legnagyobb úr

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Csókoltatjuk Berecz Mariannát. A férjével együtt, nehogy kimaradjon a sorból. Komolyan mondom, ez a véletlenek országa. Mert véletlenül gyakran az a családtag jár jól, akinek a házastársa benne van a lopósok társaságában. Ezek nem szilvát, kukoricát lopnak, hanem az emberek pénzét. A csókoltatott kedves férj pedig Seszták Miklós, a kereszténydemokraták visszafogott, emberséges díszpéldánya. Kisvárda királya. Olyan, mint Orbán Viktor Felcsúton. Lám-lám két – és még nagyon sok – dudás is elfér az országban. Személyi kultusz Kisvárdán is.

Van ottan egy Bab-Lak Udvarház. A tulajdonos személye ugyan nem hitelesíti a szálláshelyet, ám a Bab-Lak nevet éppen a napokban védték le, és a dokumentumokból kiderül, hogy Sesztákné Berecz Marianna birtokolja a névhasználat jogát – írja a hvg.hu. Az üzletasszony, aki a térség kereszténydemokrata országgyűlési képviselőjének, Seszták Miklósnak a felesége. Ezek a véletlenek, látják. Adva van egy gazdag, befolyásos, közpénzből éldegélő férj, plusz adva van egy feleség, aki véletlenül élvezi a gazdagodó feleség szerepét. Van a Coffee Tea Area pár lépésnyire a lak mellett. Az is csak véletlen, hogy ez a teaház a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiváljának egyik pódiumaként szolgált. Miért is ne? Seszták Miklós bizonygatta a publikumnak, hogy „a színházi élmények boldogabb együttléthez, az egymás iránti jobb megértéshez vezetnek”. Atya Isten, ha annyi esze lenne, mint amennyi pénze, nem magyarországi politikus lenne. A helyi média is méltatta Seszták Mariannát, aki „nem csupán küllemében, hanem őszinte, emberséges és mindenkivel kedves, barátságos alaptermészetével olyan energiát sugároz magából, hogy érdemes lenne többször a színpadon állnia, és a magából áradó pozitív energiát mindenki felé sugároznia.”

Gratulálunk! Pozitív energiát sugározhatna az asszony az egész országban. Juliska néni alig várja, hogy ő is kapjon ebből jó sokat, és soha többet ne kelljen hordania falujában a fideszes úrnak a földjére a trágyát. Elteázgatna, kávézgatna ő is. Ha valamelyik főmufti lenne a férje. De hát erre semmi esélye, mert minálunk úgy van az, hogy ha a házastárs a térség turisztikai fejlesztésért felelős kormánybiztos, akkor a turisztikai üzletnek a családban kell maradnia. A biztos asszonynál. Így aztán Juliska néni hordhatja tovább a trágyát, mert neki és millióknak nem jutott a fideszes, kereszténydemokrata kosárból semmi. Sőt, még kosaruk sincs.

Seszták Miklós és felesége, Berecz Marianna. Véletlenül ők is a magyar turizmusban találták meg a számításukat. Közpénzből

Jó üzlet ez a turizmus is. Eltart egy családot. Jaj, dehogy, majdnem kifelejtettem a Rogán párt, Tóni a magyar turisztikáért is felelős Orbán-kar. Seszták csak egy csóró mellette: 997 ezer 200 forint kormánybiztosi, 1 milliós országgyűlési képviselői és évi 55 millió 975 ezer ügyvédi apanázsából elbújhat a pincébe Rogán mindenes főmanipulátor mellett. Meg neki nem Cilikéje van, hanem Mariannája. Mégis más! Abban hasonlítanak, hogy mindkét nő abba fekteti a családi közpénzt, amihez súg nekik a kedves férjük.

Emlékeznek? Nem csupán Orbán Viktor veje és Rogán Antal feltalálótársai érintettek az OLAF magyarországi vizsgálódásaiban, hanem Seszták Miklós és baráti köre is. Az akkor fejlesztési miniszter egy átlátszó ügyeskedéssel bukott le, de az ügyészség néhány hónap után fátylat borított a költségvetési csalás gyanújával indított ügyre. Ez Magyarország, illetve az Orbán-team.

Seszták városában csoda dolgok történtek eddig is. Nettó 756 millió forintból építettek parkolókat. Egy angol nyelvű bentlakásos teniszakadémia is épül Kisvárda mellett. Mert nekünk ilyen is kell 3 milliárd forintért. A teniszakadémia építését elnyerő Kermi-Szolg Kft. előtte egy évvel alakult, három embert foglalkoztatott, és mindössze 1,8 millió forint forgalma volt. Aztán 2018-ban nettó 620 millió forintnyi közbeszerzést nyert el egyedül, illetve konzorciumban pályázva.  A cég sikeres beszerzései az Alkossunk Várost alapítványhoz, kisvárdai állami intézményekhez és a Seszták jobbkezeként ismert Balogh Sándorhoz köthetők.

A tisztességes kereszténydemokrata nem lop, nem csal, nem hazudik. Seszták Miklós tisztességes keresztény. Magyarországon.

Ja, megjegyezném, a kisvárdai stadion gyepét termálvízzel fűtik. Nehogy ízületes legyen. És ha már foci. A tegnap esti Jóéjtben írtunk a megsértődött, teljesítmény nélküli, kényeztetett Videoton játékosokról, a magyar fociról. Friss információként annyit: a focicsapatok sokat nyertek az ekhós adómentességen, de ettől a klubok nem lettek nyereségesebbek, a fizetések viszont nőttek. A parlament által elfogadott ekhós adómentesség milliárdos megtakarítást eredményezett a focikluboknak – írja az mfor.hu. Eközben a klubok nem lettek nyereségesebbek, és nem csökkentek a személyi jellegű ráfordítások sem. A járulékok megcsappanásával párhuzamosan jelentős mértékben megugrottak a fizetések, és így a bérköltségek is.

A 2018/2019-es szezonban az NB I. által bérköltségre és járulékokra elköltött 16,5 milliárd forintból 15,2 milliárdot jelentett a bérköltség, a járulék pedig mindössze 1,3 milliárdot. 2017-ben 12,2 milliárd volt az előbbi, a járulék pedig 2,1 milliárd forint.

A legtöbbet a Fehérvár FC költötte el; többet, mint akármelyik másik NB I.-es csapat egész éves bevétele volt, 4,2 milliárd forintot. A játékosok átlagos bruttó bére 2018-ra 2,5 millió forintra nőtt az előző évi 1,45 millióról – ez 72,4 százalékos növekedést jelent. A második legnagyobb bérekkel összefüggő kiadást a Fradi könyvelte el, 3,1 milliárd forintot, ám ez csak kisebb mértékű növekedés eredménye, hiszen 2017-ben 2,89 milliárdos volt az ilyen jellegű költés.

Ennyi! Sok. Egy olyan hülye országban élünk, ahol a focisták ötször-hatszor több fizetést kapnak, mint a pedagógusok, tudósok, egészségügyi dolgozók, és sorolhatnánk. Az adófizetők pénzéből finanszírozzák a hatalmas béreket, az üres stadionokat, a külföldi játékosokat. Ebben világrekorderek vagyunk.

Az önök véleménye

regen voltak szakik, profik, tehetsegesek, kemenyen dolgozok-minden teruleten, most meg narancsos babok. (Hedwig)

Én is kikérem a vidám vasárnapot.Én vagyok a Vidám nem a vasárnapjuk,az én nevemet ne használják,agymosáshoz. (janos vidam)

Miicsoda elmebeteg! Mire képes még az az ember, aki ilyet mer csak sugallni is?! Uszítás mindenki… de mindenki ellen már?! „Ha pedig a tolószékesek elkezdenék eltördelni a gyerekeink hátgerincét, hogy ők is tolószékesként éljenek, attól a társadalom irgalmatlanul dühbe gurulna.” (Róza néni)

„…nem hazudjuk azt magunknak meg másoknak, és főleg nem tömjük a gyerekeink fejét olyan hülyeséggel, hogy tolószékben élni ugyanolyan természetes, mint két lábon sétálni, és nem rosszabb, csak más.” Na igen. Ugyanez vonatkozik az agy nélküli életre is. Lásd V.K.L. (spermahajder)

Spanyolországban a házakban nincsenek kukák. Viszont minden utcasarkon állnak a nagy szemetes konténerek, természetesen, külön-külön a papírnak, üvegnek, műanyagnak, háztartási szemétnek. És ezeket minden éjjel kiürítik. Télen-nyáron. Érdekes módon, ennek ellenére, éppen ma olvastam, hogy a Földközi tenger az egyik legszennyezettebb az európai vizek közül. Pedig a strandokat is minden éjjel takarítják. Nem is értem az egészet. (Anna)

„Ez meg fogja nyerni! Ez meg fogja nyerni!” Ki ne emlékezne Vitray Tamás örömteli kiáltásaira-már aki élt 1988-ban-, és láthatta Egerszegi Krisztina szenzációs győzelmét 200 háton! Pedig akkoriban töredékét fordították a sportlétesítmények építésére. De a tehetséges fiataloknak és a jó szakembereknek köszönhetően akkor is jöttek az eredmények pl. az úszásban! Ez az örökös öndicséret a kormány részéről már a könyökömön jön ki! (Ilona)

Így írtunk mi

Nem a focistáknak, hanem a szurkolóknak üzenem: hajrá, srácok! Le a kalappal

Keresztény, konzervatív értelmiség. Az

A NER tizedik évében ez már baromira nem fér bele

Lassan belefulladunk. Az nem elég, hogy mi nem szemetelünk, az is kell, hogy ti se tegyétek

Cselédházban mindenki úgy viselkedik, ahogy akar

Valóban a sport az egyetlen ágazat, ami rendkívül gyorsan és dinamikusan pozitív hatást gyakorol minden területre?

És most könnyezve hallgatom, a száraz ágak hogy zörögnek

Hát a multik megadóztatása sem jött be, Viktor

A felfuvalkodott béka

Annyira a legalja, hogy eddig már normális ember le sem lát

Ugrott a finnugor barátság

A nap kommentje:

A sporton keresztül qrva sok pénzt el lehet lopni, ezért van úgy felizgulva Tünci néni is, a Thomas Bachot meg ezer magyar közül jó, ha ketten ismerik. Az egészséges életmód reklámarca meg lehetne pl. I. Pörkölt Viktor fejedelem. (Ernő)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.