Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbánék úgy tesznek, mintha munkával, verejtékező homlokkal teremtenék elő a luxusukhoz szükséges milliárdokat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Jó az, ha az ember olvasgat mindenfélét – itt is, ott is. Jó, mert lehet történeteken csodálkozni, meglepődni és még meg is hatódni. Az meg külön élvezet, ha olyan összehasonlításokat is kigondol magában, ami valakinek igen kínos lehet. Ha igaz.

Arra bukkantam, hogy Japánban be akartak zárni, meg akartak szüntetni egy vasúti megállóhelyet. Nem tették. Tudják, miért? Azért, mert egy kis településről onnan járt iskolába egy lány. Egyetlen lány, aki mindennap utazott a vonaton. És a vasúttársaság úgy döntött, hogy megvárja, amíg a gimnazista leérettségizik. Még el is hiszem a történetet, de csak azért, mert a japánokról mindezt feltételezem: egyetlen emberke jövője volt fontosabb a vasúttársaságnak, mint a saját érdekük. És minden bizonnyal ezzel a döntéssel nem rokkannak bele, ám a lány olyan biztonságot kapott a jövője alakításában, ami megnyugtatta hétköznapjait.

Ajánlott olvasmányként szívesen elküldeném a történetet a magyar kormánynak, hogy lám-lám, minden ember számít, és minden embernek lehet segíteni, ha van akarat, és megoldható. Nálunk sem egy, sem száz, sem százezer, sem millió ember nem számít, nem számíthat a hatalomra. Nyilván a japán diák szülei adófizetők, és annyit elvárnak, hogy a saját pénzükkel elszámoljon a kormányuk. Még az is lehet, hogy ez természetes, nem jár külön hála és köszönet a döntésért.

Minálunk ez nem így van. Túl az esztelen vasút bezárásokon, amellyel a kis falvakban élők köldökzsinórját szakítják el az országos vérkeringéstől, Orbánék nagyobb dolgokban sem szokták megkérdezni a magyar embereket. Akkor sem, ha nekik köszönhetik kormányzásukat, és akkor sem, ha a közös vagyonból arra költenek, amire nekik tetszik. Leginkább arra, ami a javukat szolgálja.

Ha már gyerekek. Aljas módon robbantanak szét egy nevelőotthont, és még aljasabb módon hamar titkosítják, mi lesz a fóti gyerekváros sorsa. Az épületét nyilván kinézte magának valamelyik oligarcha. A gyerekeket szélnek eresztették, a több száz és több ezer gyereksors nem éri el az ingerküszöbüket. Olyan kezelésbe vette az országot az Orbán-brancs, mintha naponta izzadó homlokkal, verejtékkel dolgozva teremtenék elő a luxusukhoz elengedhetetlen pénzt. A lopáshoz nem kell munka. Mások pénzével garázdálkodni pedig a bűnözők szoktak.

Mert az úgy van, hogy nem lehet mindenki focista azért, hogy linken, teljesítmény nélkül is jól éljen. Orbán megmondja azt is, hogy hol és kitől mit tanulhatnak a gyerekek. És a számítások szerint kiből legyen asztalos, űrkutató vagy egyszerűen a diktatúra bábja. Orbán meg alkalmatlan minisztere tudja azt is, hogy egészségesnek lenni hazafias kötelesség, aki mégsem az, az nyugodtan dobja fel az életét. Műveletlen bölcsként párbajra hívja a tudósokat, irányt adva nekik a kutatási területekre. Megmondta nagy barátja, Maróth Miklós, az MTA-ról leválasztott kutatóhálózat új vezetője:

„Orbán Viktor stratégiai tervezéssel foglalkozik, az irányokat szabja meg.”

Pontosan ez a baj, nem csak a tudományos munkában, hanem az élet minden területén. Megaláznak szakmákat, azok jeles képviselőit, melósokat zárnak be az agyonmunka lélekölő és nélkülöző világába. Aztán itt van ez a hitzüllesztő Orbán-fan, a Semjén Zsolt: úgy tömik az egyházakat állami pénzzel, hogy közben kihirdetik a templomokban is az éppen aktuális szentbeszédet. Istenként csodálva Orbánt.

Ha már állami kórházban szül a magyar nők többsége, akkor a Vezér-Kásler-Novák trió belepofázhat abba is, hogy mennyi baba sírjon fel a szülőszobában. Ha állami pénzből tömik a cégeket, külföldi gyárakat, akkor Varga meg Orbán kijelöli mit ajánlatos termelni – milyen autókat kell összeszerelni és almafa helyett, miért kell déligyümölcsöt ültetni.

Megrendelnek bírósági ítéleteket, miközben milliárdokért gyilkosokat menekítenek ki a börtönökből. A baltás rohadt életbe!

A lopáshoz nem kell munka. Mások pénzével garázdálkodni a bűnözők szoktak

A közpénzből eltartott labdarúgóknak nevezett szaladgálók majd akkor nyernek bajnokságot, és azok, akit a klubgyárosok akarnak. Néha az eredményekbe hiba csúszik, mert pofán vágják a kényeztetett labdakergetőket Európában, de ezért is Gyurcsány a hibás.

Orbán és burzsuj vezérkara parancsba adja, hogy a magyar embereknek kit kell gyűlölniük: Sorost elsősorban, a migránsokat másodsorban, az ellenzéket harmadsorban, és természetesen mindazokat, akik éjjel-nappal nem térdelnek elé imádkozva magasságos nagyságáért.

Tiborcz, Mészáros, Rogán eldönthetik, hogy a mi pénzünkből, melyik városban sötétedjenek el az Elios-lámpák; a Balaton melyik útját zárják le az üdülni akarók előtt; Cilike melyik sportrendezvényét turbózzák fel állami forintokkal; és még azt is, hogy hol kellene feltűnés nélkül eldobni a szaros pelenkát. Olyan hosszú a lista, hogy Solohov Csendes Donja csak egy cetli mellette.

A japán lány egyedül várt a vonatra. Nálunk millióan várják a jövőnkbe vezető mozdonyt. Orbán masiniszta nélkül.

Az önök véleménye

Tetszett az írás, egy dolog akasztott csak meg. O. V. mint férfi – ez barokkos túlzás. A férfi bátor, egyenes jellem, erős… O. V. Sunyi, gyáva, erőszakos… (Valse)

” Forintban, ès szavazatokban hoz neki hasznot”…Ez mindent felulir..:(
A zene nagyon tetszik ! Csak màr làtnàm a folyosò vègèn a fènyt… (Krisztina)

Igen, jó volna, aki mentális problémákkal küzd, oda kerüljön, ahova való. Sajnos, ez a vágyam egyenlőre pusztába kiáltott szó. Mráz Ágoston a koszorús költő, mint Brazenyák Hugo. (anima)

Magyarország Európa szeméttelepe. Erkölcsi és morális értelemben is. (Benjamin)

A szennyvíz iszap annak aki kap a tárolásáért egy rakást pénzt, annak aranybánya. Az összes többi embernek pedig büdös, ártó hulladék. Azokat költöztetném a közelébe, akik ezért felmarkolják a rengeteg pénzt. (Transzporter)

A fideszt a klímaváltozás fogja megbuktatni (Benjamin)

Így írtunk mi

A demokrácia liberálisok nélkül valami olyasmi lehet, mint a romák felzárkóztatása Farkas Flórián hatékony közreműködésével

Most akkor hulladék, vagy kincs?

Matematika-fizika-autófényező szakos pedagógus kerestetik

Ki nevet a végén?

Miféle szabadság?

A köztévén ma véletlenül nem hazudtak

Pontosság

A valóság az, hogy tisztességes munkával is lehet pénzt keresni

Mamika szellemei

Hétmillió forintért nyal a Magyar Honvédség. Így is kell ezt, hiszen minálunk fagyi nélkül a hazafiság szart sem ér

Ez a pénz soha nem fog megtérülni

A nap kommentje:

Ártunk és ormányunk, meg az ő nerrenc bandájuk hozzáállása nagyjából hasonló a klímaváltozáshoz, mint az Erik a viking című filmben az Atlantisziaké volt. Mikor sülyed a sziget és az állukig ér a víz, a vezetőség még mindig azt szajkózza, fesleges pánikkeltés, nincs semmi baj, lépjünk fel a rémhírterjesztők ellen! (agador)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.