Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Újabb pofonok a magyar focinak, avagy jön-e végre olyan nemzedék, amelyik elsősorban gyógyíttatni, taníttatni akar

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Hej, de kínos! Orbánnak is. Dédelgetett kedvence, a milliárdokkal megdobott Fehérvár FC labdarúgócsapata akkorra pofont kapott, hogy zeng tőle Európa. Nem azért mondom, de én az itthoni gyengécske 1-0-ás győzelmük után vártam ezt a szégyenteljes bukást. Benne volt a magyar labdarúgás levegőjében. Ennél már csak az lenne botrányosabb, ha saját maguktól kaptak volna ki az agyonkényeztetett labdát kergetők. Röhej az egész.

Az alig 40 ezer lakosú Lichtenstein, a Föld 6. legkisebb állama, leckét adott az orbáni rettenetnek, mégpedig úgy, hogy az utolsó 15 percben emberhátrányban játszottak. A svájci másodosztályban játszó FC Vaduztól frankón kikaptak 2-0-ra. Ezzel a sikerrel 2015 után először van ott az Európa-Liga harmadik körében a Vaduz. Ennyi volt a magyar csodacsapatnak, elbúcsúztak Európától.

Valamit mégis csak tudnak, olyant, amire még Mario Frick, az FC Vaduz vezetőedzője is felfigyelt. Arra, hogy a fehérváriak nem tisztelik eléggé liechtensteini csapatot:

„nem láttam még olyan sznob csapatot, mint a Fehérvár. Ha az edzőn nem is, a játékosokon éreztem, hogy nem tisztelnek minket eléggé, az első meccs után lekicsinylően nyilatkoztak rólunk – ennél nagyobb motiváció nem is kellett nekünk.”

Igen, ezek az elkényeztetett, tudás nélküli sztárocskák pontosan olyanok, mint az őket tömő Orbán: pökhendiek, kivagyiak, és még sötétek is. Nem is tudott mit mondani Marko Nikolic, a Fehérvár szerb edzője, mint:

„a futball egyszerű és őszinte játék, azt kaptuk a sorstól, amit megérdemeltünk.”

Magyar labdarúgás. A Vidi játékosai is milliókért futkosnak, mint a töketlen kutyák

Kiesett a Debrecen és a Honvéd is. A Torino FC 4–1-re legyőzte a DVSC csapatát a Nagyerdei Stadionban, így 7–1-es összesítéssel, magabiztosan lépett tovább a labdarúgó-Európa-liga második selejtezőköréből. A Honvéd és a Craiova párharca maratoni hosszúságúra nyúlt. A rendes játékidőben a Budapest Honvéd az első mérkőzéshez hasonlóan 0–0-s döntetlent játszott az Universitatea Craiovával, majd a tizenegyespárbajt 3–1-re elveszítette, így búcsúzott a sorozattól. Itt volt bunyó is.

Tényleg, látta a vaduzi vereséget a Nagyfőnök? Élőben. Nem? Mire olyan nagyon finnyás, hogy csak világbajnoki és Bajnokok Ligája döntőkre röpköd el? Oda is hiába, mert a nagy szakértő a pénzünkön kívül semmit nem tud hozzátenni a magyar focihoz. Pedig ő aztán mindenhez (is) ért.

…és akkor rajtunk röhög a világ, főleg Európa, mert azért azt az Unióban is tudják, hogy a magyar korrupció, a lopás, csalás része a labdarúgás is. Ami azért van, hogy kivegyék belőle a lehető legtöbb milliárdot maguknak a csókosok. Egyre inkább látszik, hogy a sport csak ürügy, mert mi történt az elmúlt években?

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége 2011-ben fogadta el a 2020-ig szóló távlati stratégiát: 2014-ig 1 klubcsapat minden évben túljut a BL- vagy EL-selejtezőn, 2015-től 2 csapat túljut az őszi selejtezőn, 1 csapat tavasszal is játszik. Amikor 2014-ben felülvizsgálták a tervet, már látni lehetett, hogy az álmoknak közük sincs a valósághoz. Akkor arra módosították a célt: 2015 és 2020 között minden évben jusson be egy klubcsapat a BL vagy az EL csoportkörébe.

Az orbáni időszak legnagyobb galádsága, ami itt foci címén történik. És ezt a keresztény álszent maffiát nem az emberek, nem ellenzék és civilek árulják el Európában, hanem éppen ezek a talptól fejig állami milliókkal felékszerezett labdarúgók a vezetőikkel és a miniszterelnökkel együtt.

Ha egy másik sportágban – itt volt az úszó és vívó világbajnokság – egy magyar versenyző „csak” a világ legjobb nyolc sportolója közé jut, fintorog a sok telhetetlen ember, hogy: mé má, nem érmes? Aztán, ha érmes, akkor meg: mé má, nem első?

Ilyen alapon nyugodtan el lehet zárni minden, a focihoz vezető pénzcsapot, hazatessékelni a szeretett, jól megfizetett migráns játékosokat, és lehúzni a rolót. Amíg nem lesz itt egy olyan nemzedék, amelyik előbb gyógyítani, taníttatni akarja a magyar embereket. Még arra is gondoltam, mi lenne velünk, ha valami csoda folytán olyan szintű lenne a labdarúgásunk, mint az angoloké. Aztán rájöttem: 1. Munka nélkül ez nem fordulhat elő. 2. Akkor máshonnan lopnának a maffiózók. 3. Különben pedig semmire nem mennénk vele, ha közben hárommillió ember éhezne. 4. Magyarország (foci)jövőjére csak Orbán Viktor kiállítása után lenne remény.

Az önök véleménye

A fényképből ítélve Kásler soha életében nem járt még fogorvosnál. (marbles)

Pont ez jutott eszembe nekem is. Valahogy mindig koszos, ápolatlan benyomást kelt, a retkes körmeiről, torzonborz arcszőrzetéről és a szép sárga fogairól már nem is beszélve. Ami meg egy ilyen szájból kijön… na az pont olyan is. (Madárlátta)

Egészségüggyel, oktatással nem lehet “imidzset” építeni ! Ellenben fűtött gyeppel , látványos templomokkal, lehet dícsekedni… elképesztő ! (Krisztina)

Javaslom a hashajtást a KDNP prominenseinek. Mert amit művelnek – az ország tényleges problémaival foglalkozás helyett – egyenlő az idült, krónikussa vált székrekedéssel. Ó, hogy únom a műsoraikat! (anima)

Kábé azt, amit a nagy többség… Éldegéltek, várták a csodát, kerülték a konfliktust, egyik szemüket alkalomadtán lehunyták, a másikkal meg megnyugodva konstatálták, hogy de legalább nincsenek négerek a faluban. (Mogorva)

Focikápolna kell ide minél több (Benjamin)

Nem az országnak fontos ennyire a sport, azon belül is a foci. Hanem egy beszámíthatatlan embernek. Aki úgy garázdálkodik az ország vagyonával, emberek sorsával, betegek ellátásával, tanulók jövőjével, mintha kezében lenne az örök élet kulcsa. Nincs. Jobb esetben elszámoltatás vár rá, rosszabb esetben Ceausescu sorsa. A kérdés csak az, mikor fog ez bekövetkezni. (Anna)

Így írtunk mi

De szerencsére még mindig mi vagyunk az irigy proletárok

Rohad ez az egész, úgy, ahogy van

Itt és most, a szemünk előtt

Ma már inkább nem néz a szemembe, vagy elkerül az, aki eddig röhögött rajtam

Ezekre a meghajlott gerincekre építette fel Orbán a birodalmát, és csak ezek kiegyenesedésével rombolható le

Mi lenne, ha a valóságban is béremelést hajtanátok végre?

Komolyan azt kell elhitetni a hülyékkel, hogy ez egy átmeneti helyzet és lesz még Nagy-Magyarország, amikor hét tenger mossa Orbán Viktor lábait?

Hódítók és birodalmak

Az isten-kereső lárma

Azt most már biztosan tudjuk, hogy Ursula von der Leyen elnökasszony is viszolyog Orbán Viktor kézcsókjától

Akkor ezt az országot mégis ki a fene kormányozza?

A nap kommentje:

Pontosan. Maguk a szülők is azt írják, hogy „az évek alatttarthatatlan állapotok alakultak ki” – kérdezem az etyeki szülőket, hogy az évek alatt mit tetszettek elkövetni a tartható állapotokért? (glorianna)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.