Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Felszabadító érzés, hogy tettem valamit

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Naponta szaladok bele az elkeseredett, dühös kérdésbe: „Hogy lehet 51%-on a Fidesz népszerűsége? Hülyék az emberek?  Vakok? Süketek?” A válasz sajnos egyszerű, azért népszerű a Fidesz, mert az emberek a kormányközeli médiából tájékozódnak. (Persze van néhány elkötelezett, egy réteg lekötelezett, megfélemlített és vannak megvásároltak a Fidesz szavazói között, de velük most nem foglalkozom.) A magyar lakosság nagyobbik részéhez manipulált, torzított hírek, illetve hazugságok jutnak csak el. Tudom, az a válasz vetődik fel sokakban, hogy nem így van, tájékozódhatnának máshonnan is. Sajnos ez nem ilyen egyértelmű, bár nem újdonság, de mutatom, miért.

A KESMA létrehozásával egységes fideszes médiabirodalom jött létre. Az Orbán-kormány propagandacélokra tartja fent a magyar sajtó háromnegyedrészét (77,8 százalékát). Sok esetben a hosszú évek óta olvasott, nézett, hallgatott csatornák tartalma varázsütésre megváltozott, egyik napról a másikra. A teljesség igénye nélkül a legjelentősebb Fideszhez tartozó sajtótermékek:

Újságok, napilapok, kéthetilapok, magazinok, folyóiratok, ingyenes újságok: 24 óra, Autó-Motor, Békés Megyei Hírlap, Bors, Déli Szó, Délmagyarország, Dunántúli Napló, Dunaújvárosi Hírlap, Érdi Újság, Észak – Magyarország, Fejér Megyei Hírlap, Figyelő, Hajdú – Bihari Napló, Hello! magazin,  Heves Megyei Hírlap, Kelet – Magyarország, Kisalföld, Lakáskultúra, Lokál, Lokál extra, Napló, Nemzeti Sport, Nógrád Megyei Hírlap, Petőfi  Népe, Ripost, Somogyi Hírlap, Soproni Szuperinfó, Szabad Föld, Tolnai Népújság, Új Néplap, Vas Népe, Világgazdaság, Vitorlázás Magazin, Zalai Hírlap, stb.

Televíziók: HírTv, LifeTv, OzoneTv, (valamint a közszolgálati televízió csatornái és a TV2)

Rádiók: Gong Rádió, Karc Fm, Part Fm, Retró Rádió (Valamint a közszolgálati, országos rádiók: Kossuth, Petőfi, Bartók Rádió.)

Internetes portálok: 888.hu, Astronet.hu, Csupasport.hu, Faktor.hu, Köpönyeg.hu, Life.hu, Likebalaton.hu, Mandiner.hu, Mindmegette.hu, Origo.hu, She.hu, Szegedma.hu.

Levelezőrendszer: Freemail

Internetes kereső: OK.hu

Internetes videomegosztó: Videa.hu

A felsorolást hosszan lehetne még folytatni, kiegészítve a helyi média szolgáltatásokkal, televízió csatornákkal.

Döbbenet, nem? Kilátástalannak tűnik felvenni velük a harcot, de meg kell próbálni!

Egy A4-es lap, a Nyomtass Te is! segítségével szembeszállhatsz te is a propagandával és tehetsz a változásért. Töltsd le, nyomtasd ki és dobd be legalább a szomszédodhoz a heti legjelentősebb valós híreket! A legkisebb lépés is lépés. Postaládáról postaládára kell visszarántanunk az embereket Orwell világából a valóságba.

Keress minket! Segítünk a nyomtatásban, összekapcsolunk a helyi koordinátorokkal, ha az otthon kinyomtatott néhány lapon túl is bekapcsolódnál a munkába és megszórnál egy tömbházat, vagy egy egész falut.

Nagyon felszabadító érzés hétről-hétre, hogy én tettem valamit. Kicsit enged a torokszorító tehetetlenség érzése. Próbáld ki, nyomtass te is!

rb

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.