Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Na de hol van az almánk? Ha a mai Tell Vilmos nyíllal lő

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Közlemény. A közép-dunántúli falu polgármestere és képviselő-testülete tájékoztatja a lakosságot, hogy János bácsi szekerét 5-ös busszá nyilvánítja. Tekintettel a buszforgalom fontosságára, utasforgalmának nagyságára, a jövőben János bácsi szekerére buszvonalként hivatkozunk. Indulás: mindennap reggel 5 órakor. Útvonal: alvég – felvég – a mi falunk vége – mező1 – mező2 – mező3 – a következő falu eleje. Visszaút: mindennap 17 órakor. Útvonal: a következő falu eleje – mező3 – mező2 – mező1 – a mi falunk eleje – felvég – alvég. Ezzel párhuzamosan elvégezzük a módosítások átvezetését. Az elképzelés része az is, hogy az önkormányzat kezdeményezi a két falu közötti szakasz kátyúzását, majd aszfaltozását. Azt szeretnénk, ha a faluban közlekedő négy buszjárat ötre bővülne János bácsi szekerével. A hosszú távú – 60-70 év – tervek között szerepel, hogy az egyik buszjáratot 1-es metróvá alakítjuk. Legyen példa minden kistelepülés számára falunk közlekedési reformja. Jó utazást kívánunk: polgármester.

Hát így. Közlekedés megoldva, nem csak Tarlósnak vannak ötletei. Miután ezzel végeztünk, jöhet egy kis hétköznapi horror, avagy, hova a jó büdös, retkes lábú tehéntőgyébe tűnik el az alma. És ki az a jó büdös, retkes lábú szandálkirály, aki keresi. Mert az iskolákban almamaffia van.

„Legalább az egyik pécsi iskolában kiadták: 5(!) évre visszamenőleg, napi bontásban szedjék össze a hiányzó diákok névsorát és a kimutatást, hogy mi lett azokkal az almákkal, amik így nem fogytak el” – értesült a Pécsi STOP.

Már az almát is lopják, mégpedig a gyerekek. A magyar általános iskolákban általában almát adnak a tízóraihoz. Az úgy van, hogy általában megeszik a diákok; vagy a kukában landol, megjegyzem, ezért rohadt dühös vagyok, mert kaját nem dobunk ki; vagy odaadják a falánkoknak, esetleg hazaviszik, jól jön az óvodás tesónak meg az anyunak is. Na, de hová lett öt év alatt a meg nem evett alma? Név szerint és kiló szerint. A lap úgy értesült, hogy az egyik észak-magyarországi tankerületben kiadták az ezzel foglalkozó kollégának, hogy gyűjtse össze, név szerint, hogy kik hiányoztak az adott iskolából. Ki nem ette meg napi gyümölcsét, ha már nem volt ott.

„Almát eszem, ropog a fogam alatt,
nem jöttél el, neked egy se maradt,
mással voltál, kiürült a kosár.”

Hú, a betyárját, ez a régi sláger megmondja a tutit. A csutkával is el kell számolni, tessék mondani? A tankerület szerencsétlen dolgozója, de leginkább az agymenés kitalálója, a kockázatokról és mellékhatásokról sürgősen kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét. Amíg keresik a hiányzó almákat, feltárandó az almabűnözést, addig kínálnék narancsot. Igaz, megrohadt, és már kilenc éve bokákolunk tőle.

Név szerint kéretik tudomásunkra hozni, hogy a Fidesz-KDNP kormányzása alatt, közbeszerzésekből ki lopott el már vagy 500 milliárd forintot. Név szerint, ki tüntette el a magánnyugdíjpénztár vagyon kétharmadát. Név szerint, hány fideszes csávó kapott trafikot, állami földet. Ki az úristen engedélyezte, hogy 850 millióból Orbán saját vonatot csináljon magának, vagy beköltözzön a Várba 20 milliárd forintért. Pontosan mennyi pénz vándorolt ki az országból templomok építésére, üldözött (vagy nem) keresztények gallérjába. Kiknek? Konkrétan hány Fidesz-szolgának, mennyiért fájt szobrok eltüntetése. Mennyi közpénz zabáltak meg, ittak, repültek, nyaraltak – név szerint, kik.

Név szerint, Szijjártó felelőssége a becsődölt kereskedőházak elherdált 9,3 milliárd forint közpénze plusz a nem kikötő euró tízmilliói. Név szerint, hány embert fizetnek a közpénzrabló médiában a 100 milliárd forintunkból. Név szerint, Matolcsy György 30 milliárdért begyűjtött műkincseit mikor kapjuk vissza a Magyar Nemzeti Bank Fidesz házipénztárából. Név szerint, Farkas Flórián, mikor számol el a roma önkormányzat milliárdjával. Mészáros Lőrinc magyar nemzeti gázszerelő, mangalicatartó, építkezési műkedvelő, Balaton-tavi lopó; Tiborcz István vejkó, mikor lép ki a sötétségből a bíróság elé. Név szerinti meghívóval. Van-e még pap ebben az országban, aki egy Orbán-miséért nem adta el a lelkét is – jó pénzért – az ördögnek.

Ki szüntette meg az Erzsébet-utalványt; hová lett az „alaptörvény asztala” (hová lett a Magyar Köztársaság Alkotmánya) manija. Hová lett a magyar munkavállalók; a pedagógusok, ápolók, nyugdíjasok, rendőrök, melósok, mentők pénze. Ezer ember nem elég a piszkosságok felsorolásához. És hová lett az életünk, a szabadságunk. A magyar emberek jövőjét elvették.

Itt maradtunk a középkorban, egy középkori Magyarországon. Ahol a hatalom a pénzünket magánvagyonként kezeli. Lopja tőlünk. Cserében almát számoltat azokkal, akik segítenek megszerezni, megtartani Orbán trónját; az ügyesebbje, a legszorgalmasabb seggnyalója birtokot, kiváltságokat, pozíciót kap.

Ha egy mai Tell Vilmosnak a saját fia fején kellene nyíllal átlőni az almát, ezek a megtébolyult zsarnokok akkor is azt kérdeznék: na de hol van az almánk, mi lett vele?

Az önök véleménye

Be kell darálni,a jó tanuló kisdiákok könyveit. Elég a biblia.,tornaórán futkározva,hónuk alá szorítva,mikor a lőtérre futnak. (janos)

Svájcban nincs ilyen gond: rácsel milyen „jól” megtanult angolul magyar adófizetői forintokon a gazdaasszonyképzőben. Az apja egyből egyetemi professzornénit avanzsált belőle. (Benjamin)

Akkor én most született magyar álkampolgárként migráns vagyok a magyar egészségügyben, tekintettel a (köz)egészségügy állapotára, ha nem telik a nyugdíjból a magánegészségügyre, de utóbbira úgy amblokk nincs magánbiztosítás? Na, ez is jól meg lett alkotva. Ehhez képest kikötő, vagy lókötő édesmindegy. Vagy nevezzük bárminek a bármit. (anima)

A tankerületi központok pontosan olyan ócskák, mint maga a kormány, amelyik működteti! Emberek! Még mindig nem került az utolsó csepp abba a pohárba? Minek kell még történnie, hogy végre megszabaduljunk a Fidesztől, a tagjai és sleppje pedig megkapja a jól megérdemelt, életfogytos büntetését? (H. Rita)

Akik külföldre költöznek megoldják a saját és gyermekeik jövőjét. Messzemenőkig megértem. De velünk, ittmaradókkal az lesz, amit „folytatnak”? Nem tudok mást mondani, csak azt, hogy ördögi a terv és kivitelezés. (anima)

Az ötvenes évek elején kezdtem az általános iskolát. Tanítónőnk megnézette velünk az új magyar filmet, a Rákóczi hadnagyát, majd órán megbeszéltük. Máig emlékszem, az utolsó, költői kérdése így hangzott: Akkor azé az ország, akié ezer éven át volt, vagy azé, aki harminc éve szerezte meg? Természetes volt az -akié ezer éve! válasz, mire Heda néni így szólt: akkor álljatok fel, és énekeljük el a himnuszt! – mindez 1954-ben. (György)

Ita, amen! A borzasztó sötétség sajnos nem csak a fénylő csillag után marad, hanem már most, előtte, körülötte is felragyog. Nem oxymoron, a fekete lyukak is lehetnek a galaxis legfényesebb képződmnyei. (agador)

Így írtunk mi

Akasztófahumor és büdöstalpú cinizmus

Már a gyermekek átverésénél tartanak

Mi ez a megelőlegezett nyivákolás és durca?

A Nemzeti Együttrohadás Rendszere

Mitől féltek, Lajos?

Védjük meg a békét fegyverekkel

Innen már csak oldalirány van, mélyebb nem létezik

Világhírű senkik tárháza

Levél

A Fénylő Csillag /Luca ajtaja

Nem ijesztő, de legalább hátborzongató

A nap kommentje:

Ez az ország egy vicc ! Azonban az a baj, hogy aki érti , az nem tud felhőtlenül nevetni rajta , akik meg életben tartják ezt , fogalmuk sincs hogy mihez asszisztálnak… (Krisztina)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.