Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi kérünk bocsánatot, mert jól tanulnak a gyerekek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Tele van a nyári hócipőm a kakukk közpénzt lopó rádióval. Állandóan azt harsogja, hogy megválasztották a hétgyerekes Ursula von der Leyen német kereszténydemokrata politikust az Európai Bizottság következő elnökének. Idióták, mintha ez lenne a legfontosabb ismérve az új elnöknek. Még a szeme színét bemondhatták volna. Értem én, hogy nem hivatkoznak arra, hogy gyökeresen más a véleménye több dologban neki, mint Orbánéknak. Még az is lehet, hogy Orbán kínjában eltaktikázta magát.

Különben pedig az a véleményem a Fidesz újabb ömlengéséről, hogy az ő 13 szavazatukkal lett elnök Leyen: messziről jött ember, azt mond, amit akar. Titkos szavazás volt, és ez akár jól is jöhetett a Fidesz-brancsnak. Most pöffeszkednek az öndicsérettől, aztán majd meglátjuk, hogyan tovább. Mindenesetre én az egészet csak akkor hiszem, ha látom. Mármint, hogy Ursula von der Leyenre voksoltak. Arról pedig, hogy rajtuk múlt a győzelme, inkább nem mondok semmit, elég, ha csak hangosan kiröhögöm őket. Ez az ember nem nagy játékos, hanem az Európai Unió bohóca, amúgy saját magát felfüggesztve néppárti tagságukból, ugye.

Kifogyhatatlan trógerekből áll a magyar kormány. Orbán kedvenc tanítványa, az egyre inkább énekelve hangot adó Szijjártó megint hülyének akarta nézni az embereket. Nem sikerült, mert az agymosodában az nem érdekli őket, hogy nagyjából semmi nem maradhat titokban. Lópikulát vásároltak kikötőt Triesztben 300 méter hosszú partszakasszal, 32 hektáros területet, 31 millió euróért, 60 éves koncessziós szerződés keretében. Ezt kürtölte világgá Szijjártó külügyér július elején.

Ezzel szemben a hvg.hu a kelet-adriai kikötőfelügyelettől megtudta, a hivatkozott ingatlanon se kikötő, se logisztikai központ nincs. Korábban egy olajfinomító működött rajta. A 31 millió euró lehet, hogy stimmel. Meg arra is gondolok, hogy olajfinomítóval sem járnak rosszul. Ha jól emlékszem, működött a rendszerváltás idejében az olajmaffia. Abban is profik a hatalom büdöskéi, hiszen még ma is ott ülnek Fidesz-közeli bársonyszékben a mamelukok. Az ügy titkosítva 85 évre.

A kelet-adriai kikötőfelügyelettől tudható, hogy a terület nagy része két olasz cég, a Teseco és a Seastock, kisebb része pedig az olasz állam tulajdonában volt. Akkor talán mégis csak jól sejtettem, hogy a Salvini-Orbán barátság hozománya is lehet a közpénzből vett ki tudja mi. Nagyon remélem, hogy feltűnik ez az újabb hazugság és pénzherdálás az ellenzéki pártoknak is, és minimum feljelentik Szijjártóékat.

A HVG forrásai szerint a magyar szállítmányozási szakma értetlenül áll a projekt előtt. A tengeri export ugyanis szinte teljes egészében konténerizált: magyarországi telephelyükön a cégek konténerekbe rakják az árujukat, majd elszállíttatják abba a kikötőbe, ahol a célországba tartó konténerhajó horgonyoz – bárhol is legyen az. A Triesztben létesítendő terminál fizikailag nem alkalmas nagy konténerhajók fogadására: partszakasza 300 méter hosszú, vize 13 méter mély. De még ha fogadhatna is méretesebb hajókat a magyar terminál, ahhoz le kellene szerződni hajótársaságokkal is, amelyek kegyeiért a kikötők kemény harcot vívnak, a magyar export pedig alig számít valamit e cégek forgalma felől nézve.

Micsoda bitang banda! Állítsuk már le a rablókat, amíg van gatyánk!

Dr. Házlinger György tankerületi vezető eltűnt, nem válaszolt a botrányra

A trógerséget naponta tudják fokozni. A legtrógerebb az, aki gyerekeket kihasznál, becsap.

 „Igen sajnálatos, hogy ennyi jó tanuló gyerek van a kerületben és a tankerületnek nincs pénze-ereje-kedve 1000-1500 db oklevelet kinyomtatni”

– ezt írta az Indexnek az az olvasó, aki a nyilvánossághoz fordult, miután megtudta, hogy a Közép-Pesti Tankerületi Központ inkább utólag visszavont egy általános iskolásoknak kiírt pályázatot, mert

túl sok diáknak van sok ötöse, és nincs pénz ennyi laminált A4-es papírra.

Talán, ha egy-két szülő bocsánatot kérne a tankerület vezetőjétől, dr. Házlinger Györgytől.

– Jó napot kívánok, én egy szülő vagyok, és a tankerület vezetőjével szeretnék beszélni.

– Jó napot kívánok! Dr. Házlinger György vagyok.

– Szeretnék bocsánatot kérni öntől.

– Vajon miért?

– Sajnos, nagyon jól tanulnak a gyerekeink.

– …Nagyszerű.

– Ez többet nem fordul elő, kedves elvtárs. Nem akarunk önöknek iszonyatosan nagy gondot okozni. Majd visszafogjuk a kölkeinket, nehogy már tanuljanak. Maguk meg, kedves elvtárs, becsapják őket. Még egyszer bocsánatot kérek, majd a jövőben hülyegyerekeket nevelünk.

Valahogy így, csak az a bökkenő, hogy a kedves elvtárs eltűnt, nem válaszolt a botrányra, pedig megígérte. Az érintett iskola igazgatója levélben tájékoztatta a tanárokat és a szülőket arról, hogy a tankerületbe

„az iskolák nagyságrendekkel több gyerek nevét küldték be, mint amire számítottak, és sajnos nincs mód ennyi tanulót oklevéllel jutalmazni, ezért a „100 ötös” programot leállították”.

Az igazgató hozzátette, hogy őszintén sajnálja, hogy a legjobb tanulóknak okoztak ezzel csalódást. Nem kaptak oklevelet a kiváló tanulók. „100 ötös” pályázatot hirdettek több zuglói iskolában, aminek lényege, hogy az év közben legalább 100 ötöst szerző gyerekeket oklevéllel jutalmazzák. A gyerekek semmit nem kaptak. Így döntöttek a Közép-Pesti Tankerületi Központnál.

Tessék, senki ne mondja azt, hogy az iskola nem az életre nevel – a Fidesz-életre. Aljas gazemberek. Ellopták már a háromnegyed országot, és nem telik oklevélre. Egy kitöltetlen oklevél 70 (azaz, hetven forint), az száz iskolásnál még mindig 7000 forint. Ja, lehet másolni is azokat. Kitölteni pedig unalmukban, a nagy felügyelet mellett nyugodtan ráértek volna a tankerület dolgozói. Azért vannak, hogy kiszolgálják az iskolákat, pedagógusokat. Hiszem én, de akkora vízfej ez, hogy nem győz benne lubickolni a maradék ész.

Én kérek elnézést, hogy sok a jól tanuló diák!

Nosztalgia. Ittuk, ha jó volt, ha nem

Újra lesz Bambi. Hurrá! Időnként felröppen a hír, de például én még nem láttam belőle semmit. A napokban dobja piacra az 50-es, 60-as évek ikonikus üdítőitalát az Unger and Partners. Négyféle ízben. Csatos üvegben. Emlékeznek, ittuk, ha kellett, ha nem. Ez volt. Még most is érzem azt a rettenetes kátrányt ízt, pedig azt mondják a szakértők, hogy a Bambi a hiedelmekkel ellentétben soha nem tartalmazott kátrányt. A narancsolaj összetevő azonban a szavatossági idő lejárta után kátrányízűvé válik.

Mindegy is, ha látok, megkóstolom. És megőrzöm a csatos üveget. Ennyi. Nem több. Nosztalgiám nem a Bambiért van.

Az önök véleménye

Legyünk őszinték a honv. min. jobb, ha meg sem szólal. Dicső hadseregünk (mind a 35 ezer fő) max az Egri csillagok újraforgatásában mutatna jól, mint török sereg. Mégis mit mondhatna? Hogy szakmai döntés született 562 milliárd elverése kapcsán? Hogy a határvédelem rendben? (Hiszen senki sem akar idejönni, akinek az IQ-ja 80 fölött van.) Hogy a a magyar honvéd egy szál karddal…ja ezt már elsütötték előtte. (Judit)

A magyar történelem legsikeresebb korszakában az emberek menekülnek külföldre, sorra halnak a rossz egészségügy miatt, dübörög a gazdasággal együtt a szegénység és a társadalmi béke is arról szól, hogy kétfelé szakadt az ország, a hazaffyakra és a hazájukat szerető magyarokra. A minusz siker is siker, ahogy ők mondják, (Transzporter)

Ezt a sok negatív kisugárzást! Ahelyett, hogy arról írnátok, hogy pl. szeptembertől 5 metrója lesz Budapestnek, vagy hogy az AB arról döntött, hogy volt koronaőrök esetében is az van, hogy „a közhatalommal nem rendelkező, de a politikai életre hatással bíró személyek magánélete sem zárható ki teljes mértékben a közérdeklődésből, különösen, ha ez a nyilvánosság előtt zajlik.” (masikszempont)

Mindez nagyon szép és igazán jó, de van egy picike bökkenő, amit az optimisták állandóan figyelmen kívül hagynak. Mégpedig az, hogy a jogállamiság védelmi eszközeit, az ahhoz köthető pénzmegvonásoakt stb. Szerződésbe kell foglalni – amit ha csak egyetlen állam nem ratifikál, akkor az érvénytelen lesz. És szerintem tudjuk melyik lesz az az ország, ami egy ilyen Szerződés módosításba soha nem fog bele menni….. ergo minden marad a régiben, sőt a pohos vérszemet fog kapni – ha még nem kapott. (Pal)

Igen nyomasztó írás, amellett főleg, hogy jelenlegi ártunk és ormányunk ennek az ideológiai-vallási katyvasznak a szekértolója. Jézus forog a sírjában ezt a temérdek baromságot hallva. Ez a Bannon és fényő csillagunk pápábbak lettek a pápánál, bár ez csak magukra aggatott kereszténység. Ezeknél már a Kuk-lux klánosok is őszintébbek. (agador)

Így írtunk mi

A magyar történelem legsikeresebb korszaka

Mi lesz, ha ismét szükség lenne rájuk?

Hiba volt a „gyászoló” anyák és apák felelősségét firtatni

Az unoka

Az üvegház melege

Orbán bajban lesz, amennyiben a finnek komolyan is gondolják, amit mondanak

Szétzúzni a bevehetetlen várat

A különbség sértett és sértődött között

A boldogság mi?

Pusztuljon?

Nem kizárólag Putyin finanszírozza az európai szélsőjobb pártjait

A nap kommentje:

A mostani elvtársak méltó tanítványai a Rákosi-korszak elvtársainak. Bár közvetlen emlékeik nem lehetnek, kiválóan idézik meg a kor szellemét minden intézkedésükkel. (macskagyökér)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.