Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez az ország a bűnözőké

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A magyar bíróság ismételten csak brillírozott! Bemutatta azt, hogy óriási bírói függetlenség van idehaza és mindenkire lecsap a törvény vasökle, aki bűncselekményt követett el. Akkor is, ha az egyébként nem bűncselekmény volt, de a kormánypártot, vagy egy ahhoz közeli céget rossz színben tüntet fel. Biztosan mindenki emlékszik még arra a fiatal hackerre, aki 2017-ben tárt fel egy súlyos biztonsági rést a Telekom rendszerében. Ezt közölte a céggel, hogy azt minnél előbb kijavíthassák. Egy ilyenért szerintem nem csak tőlünk nyugatra, de még keletre is jutalmat adnak, valamint egy álláslehetőséget a cégnél. Ez történt a Facebook, vagy épp a Google esetében, olyan etikus hackerekkel kapcsolatban, akik azzal, hogy egy biztonsági rést fedeztek fel a rendszerükben, a céget akár több millió dollár veszteségtől óvták meg.

Nos, Magyarország se nem nyugat, se nem kelet – már szinte minden ország előttünk jár, úgy a demokrácia terén, mint mentalitásban – ezért hát a bíróság jól megmutatta a fiatal srácnak, hogy ilyet többet soha az életben ne csináljon. Soha ne próbáljon meg segíteni egy cégnek és soha ne hívja fel a figyelmet arra, ha biztonsági rést talált a rendszerükben. Ugyanis mint kiderült, ezért akár több év letöltendő börtönbüntetést is kaphat. Az ügyészség 8 év! letöltendő börtönbüntetést kért a férfire, mert véleményük szerint veszélyes a társadalomra. Ez már egy olyan kategória, ahol őszintén nem tudom már, milyen szavakat használjak. A nevetséges, siralmas és felháborító szavak meg sem közelítik azt, amit érzek. Ha ugyanis egy bűncselekményt el nem követő, fiatal hackert 8 év büntetésre lehet ítélni, akkor bármi lehetséges ebben az országban. Sokszor gyilkosságért nem adnak ennyi évet, ami azt jelenti, hogy az ügyészség véleménye szerint egy gyilkos kevésbé veszélyes a társadalomra, mint egy férfi, aki felhívta egy számítástechnikai cég figyelmét arra, hogy biztonsági rések vannak a rendszerében.

De nehogy azt higgyük, hogy ennyire gonosz lenne az ügyészség, felajánlották ugyanis, hogy ha a férfi bűnösnek vallja magát – miben is? -, akkor “csak” 2 év börtönbüntetés kap, 4 évre felfüggesztve. Még egy ilyen ország tényleg nincs ezen a világon. Valaki segíteni szeretne egy cégen, erre még az is szóba kerül, hogy 8 évre börtönbe kerül. Az ítélet a mai napon született meg, amiben a bíróság bűnösnek ítélte a férfit, azonban pénzbírsággal “megúszta” a történetet. Egyáltalán, hogy lehetséges az, hogy bíróságig jutott az ügy? Hovatovább hogy lehetséges az, hogy bűnösnek ítélnek egy embert, aki csak segíteni szeretett volna valakinek? Ezek után ne csodálkozzunk azon, hogy ma már egyre kevesebb ember van ebben az országban, aki még hisz a bíróságok függetlenségében és a törvény előtti egyenlőségben. Persze Handó és Polt ezek után is heti rendszerességgel fogja isteníteni a magyar törvényhozást és az elért sikereket, miközben majdnem 8 év börtönbüntetésre ítéltek egy ártatlan fiatalt.

Ha törvény előtti egyenlőség lenne ebben az országban, akkor nem etikus hackereknek lenne félnivalójuk, hanem olyan bűnözőknek, mint Rogán Antal, vagy az 1 milliárd forinttal a mai napig elszámolni nem tudó Farkas Flórián, esetleg a magyar adófizetőket több milliárd forinttal megkárosító Tiborcz István. Amennyiben függetelen lenne a törvényhozás Magyarországon, úgy M. Richárd nem úszná meg 2-3 év börtönbüntetéssel azt, hogy a vád szerint 2 ember halálát okozta. Félnivalója itt az egyszerű állampolgároknak van, azoknak, akiket semmilyen szálak nem kötnek a NER maffiarendszeréhez, emiatt bármikor a süllyesztőbe kerülhetnek, még akkor is, ha ártatlanok.

A férfit képviselő TASZ nem hagyja annyiban az ítéletet és fellebbezést nyújtott be:

aki jószándéktól vezérelve a köz érdekében feltár egy komoly biztonsági hibát, nem követ el olyan cselekményt, ami veszélyes lenne a társadalomra. A büntetőjog az ártó szándékú cselekmények esetében alkalmazható. A bíróságnak fel kellett volna ismernie, hogy a védencünknek köszönhetően hárult el a biztonsági kockázat és felmentő ítéletet kellett volna hoznia. Fontos, hogy a joggyakorlat ebbe az irányba menjen, a bíróságok ismerjék fel, hogy az etikus hackerek nem követnek el bűncselekményt, ezért fellebbeztünk

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.