Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Minden lehet, még a csalás melegágya is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Már nagyon régóta gondolkodom azon, hol van olyan hely az országban, ahol teljes nyugalomban eltölthetnék néhány órát. Sok-sok töprengés után rájöttem: el kellene mennem vonatozni. Felcsútra. Fölülnék a kisvasútra, le sem szállnék róla jó darabig. Ott igazán nem zavarna senki. Aludnék egy jót a zötykölődő masinán, megenném a kolbászos szendvicsemet, vinnék limonádét is. Éden. Végre egyedül lehetnék. Amikor kivonatoztam magam, sétálnék egy kicsit a faluban. Orbán Viktor háza előtt csakis lábujjhegyen osonnék el, ne zavarjam meg gondolkodásában a főnököt. Hírlik róla, hogy akkor nagyon morcos és összevissza beszél.

És akkor… A SzancsóPanza stadion. Úristen, ki gondolta volna, hogy egyszer nekem megadatna, hogy az enyém, teljesen az enyém legyen egy hárommilliárdos aréna. Ha én ezt a klubban elmesélem! Csak ülnék, ülnék, örülnék az életnek meg annak is, hogy ott sem zavarna, zajongana még kilencvenkilenc ember, ahogyan szokott, amikor a gyepen szaladgálnak emberek. Egyforma ruhában, csak számok különböztetik meg őket, és futkosnak egy labda után. Szerencsére nem gyakran találják el, így hosszan kitart a bőr. Gyönyörű, nyugalmas nap lenne. A jó Isten se zavarogna, mert arra nem jár, csak a madár. Ne haragudjanak, másnak nem nagyon ajánlanám, hogy vonatozzanak, mert akkor a tömegben elveszne a felcsúti varázs.

Semmi baj, legközelebb akkor mennék, amikor a felcsúti kisvasutat meghosszabbítanák, tudják, Orbán kitartó és csakazértis ember:

Ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig.

Megcsinálja. Ezt tervezi a kormány, meg még több kisvasút is dübörögne az országban 12 milliárd forintért. Még jó, hogy előre szóltak, mert ha elkészül a felcsúti, majd kettő szendvicset viszek, és egy kicsit hosszabb távon élvezhetem a magányt. Jogom van hozzá, elvégre az én pénzem is benne van a sihuzásban.

Majdnem teljesülne a nagy álmom: egyszer utazni az Orient Expresszel. Jól van, a felcsúti sínrobogó mégsem az, de hát ott lesz csönd és nyugalom, hogy feldolgozzam az Orient-traumát. Meg aztán mégis csak hazai pálya. Látják, Orbánnak sikerült megvalósítania, amire vágyott: nem kell már a porban, sárban fociznia, épített stadiont. Meg egy semmibe sem vezető kisvasutat, amitől boldogok lettek a magyar emberek is. A vonaton kívül nagyon szereti a páncélozott autót, az is lett neki; és nagyon szeret mások pénzén röpülni rangos, nemzetközi focidöntőkre. Akkor, amikor akar. Ha akarja, elviszi a fiát is a díszpáholyba, lássa az egész világ a családszerető magyar miniszterelnököt.

Ja, kérem, tetszettünk volna magyar üstökösök lenni, mint Orbán Viktor. Akkor annyi pénzünk lenne a közös vagyonból, hogy simán építhetnénk mi is százával templomokat kelettől nyugatig; olyan ákádémiákat is, ahol luxus semmittevésben tanulhatnának a gyerekeink. Magunkhoz láncolhatnánk az egész országot és jutna minden földi jóból a családtagoknak, a haveroknak meg a seggnyalóknak (így szokták mondani). Tejelnek a magyarok, ha Riskának éppen nem megy!

Nagyon rossz sejtésem van. Zötyög majd a felcsúti kisvasút még Budapestig, sőt azon túl is. Alapoznak Orbánék, mi pedig bambán nézzük, tűrjük. Pedig most rettenetesen ki vagyok akadva. Azon, hogy

Mészáros Lőrinc kisebbségi, illetve jobbkeze, Jászai Gellért többségi tulajdonába, a 4iG-hez került a T-Systems közigazgatási és nagyvállalati szolgáltatása: számos állami rendszer üzemeltetése, illetve több milliárd forint közbeszerzési érték landolt a kormányközeli üzletembereknél.

Úgy megleszünk figyelve, mint a Holdfogyatkozás. Ez a cég csak idén megközelítőleg 5 milliárd forint közbeszerzést nyert el állami és önkormányzati szereplőktől, és ez az aprópénz. Jelenleg három állami szerződéssel 45,5 milliárd forintért működtet rendszereket a T-Systems. De nézzük, hogy jelenleg mely jelentősebb rendszerek tartoznak a 4iG és a T-Systems által elnyert közbeszerzések körébe:

  • a BKK jegyrendszerének fejlesztése (4iG+T-Systems);
  • a Nemzeti Választási Iroda elektronikus választási rendszerének üzemeltetése, adatbiztonsága (T-Systems);
  • a budapesti BUBI-közbringarendszer szoftverének üzemeltetése (T-Systems);
  • a Fővárosi Utastájékoztatási Rendszer, azaz a Futár működtetése (T-Systems);
  • a Nemzeti Adó és Vámhivatal hálózatbiztonsági fejlesztései (T-Systems);
  • az Állami Egészségügyi Ellátó Központ e-receptek és az e-beutalók kiállításához szükséges 90 ezer darab kártyaolvasója (T-Systems)
  • a Microsoft szoftverek és az Oracle szoftverek nagyszámú lincencelése közbeszerzéseken (T-Systems+4iG).

A T-Systems megvásárlásával az egyébként is közbeszerzések tömkelegét nyerő 4iG lényegében megkerülhetetlenné vált a magyar közigazgatásban, az állami és önkormányzati cégeknél. Persze benne van Orbán keze, lába is. Akármerre visz az utunk, akármit intézünk, akármilyen hivatalos okmányra, papírra van szükségünk, mindenütt a Mészáros-Jászai duó les majd. Dehogy lyukon, számítógépes rendszeren. Neve, anyja neve, és minden, amit tudni akarnak Orbánék.

Nézzék csak meg! A Nemzeti Választási Iroda elektronikus választási rendszerének üzemeltetése, adatbiztonsága is a cégé. Halló, civilek, halló, ellenzék, halló mindenki! Orbán- és Fidesz-közeli, nagyon közeli magáncég ellenőrzi majd a választásokat, mi a rosseb ez, ha nem tökéletes diktatúra? Készülnek az őszi önkormányzati választásokra. Mészárossal és haverjával. Botrány. Nem is csak úgy simán, hanem a köbön.

1. Mészáros, azaz Orbánék kezében lesz minden magyar ember adata – ha még esetleg nem lenne.

2. Ez nem véletlen, a haverok kezében van olyan rendszer, amihez mások nem férhetnek hozzá, nem ellenőrizhetik.

3. Ez pontosan egy választási csalás melegágya.

4. Igény van rá, mert ha már egyszer – teljesen véletlenül – leállt választáskor a számítógépes rendszer, akkor ez megtörténhet másodszor is, mégpedig úgy, hogy sem civileknek, sem pártoknak nem lesz joga semmit megkérdőjelezni, ellenőrizni, mert magáncég nem köteles az orrukra kötni adatokat.

5. És akkor itt vagyunk Európa, de a világ legkorruptabb országában, ahol a leg… dicsőséget csak a legszegényebb jelző múlhatja felül.

6. Ne csodálkozzunk majd ősszel, hogy az egész ország benarancssárgul, és a Fidesz példátlanul nagy százalékkal nyer.

7. Nekem speciel rettenetes rossz érzéseim vannak, és a kisvasúton sem lehetne kiheverni.

8. Önök szerint csak az ördögöt festem a falra, vagy…?

Azt is gondolom, hogy húznak még egy nagyot maguknak, mielőtt az Unió beteszi a kaput. Ha… Az uniós forrásokat bezárja. Ha… Valóban következetesek maradnak ahhoz, hogy a jogállamiság betartásához kötik az osztogatást. Arra pedig képtelenek Orbánék, mert ők hiszik, totálisan ártatlanok mindenben, nálunk működik a demokrácia. Szerintük. És ha Európa szerint mégsem olyan nagyon, akkor szarba lép a levegő a fideszes és kereszténydemokrata elvtársak körül. Nem tudnak közpénzeket ellopni.

Addig azonban megveszekedetten tombolnak még az urak, húzzák le a bőrt az emberekről, mire rájönnek, pénz nélkül számukra már nem is olyan nagyon érdekes a Szeretett Haza. Bárcsak már ott tartanánk, hogy egyként zavarjuk el a tolvaj senkiháziakat. És akkor a néptelen felcsúti kisvasút nélkül is lesz icipici nyugalmunk, amíg új erőt gyűjtünk egy új ország építéséhez. Rohadt nehéz évek várnak ránk.

Az önök véleménye:

Régebben, mikor még előfordult, hogy ellenzéki, kormánykritikus szereplők is voltak a Kosútrádió „Ütköző” c. műsorában, Vadai volt az egyik meghívott, a másik pedig egy fideszes, ha jól emlékszem, pont Németh volt az. Aki akkor is táskahordozónak nevezte Vadait, aki akkor is kikérte magának, majd hozzátette: „Én sem mondom önre, hogy Orbán Viktor kiskutyája” 🙂 (zsoltix)

A kisvasúttal, meg a focival már kijátszották magukat, most katonásdit játszanak, és ehhez is megvan a közönség!Amikor eltörölték a kötelező sorkatonaságot mindenki ünnepelt. Most meg katonai középiskolába küldik a gyerekeket. Tényleg megáll az ész.Magyarországot, a soviniszta, nacionalista politikája miatt már kétszer verték földig, az I. és II. v.h-ban. Még mindig nem volt elég, mikor tanulnak már.Most itt lenne a lehetőség a békés jólétre az európai országok közösségében, ezt kellene az embereknek megérteni. (Jé)

„A hazafiasság a gazemberek utolsó menedéke” … amugy hatarozottan gazemberfob vagyok. minimum 10 eve folyamatosan. ja, meg raadasul hardcore ateista is. es koszonom, jol erzem magam a boromben XD (Lustamacs)

Ezért van nálam már hosszú évek óta lezárva az összes m, duna kanális, meg tv2, rémírtv. Még véletlenül sem akarok erre a szennyhalomra kattintani. A tv2-nek valaha igen jó híradója volt, de már sok éve nézhetetlen és nem is 2010 óta. Már előtte, olyan 2008 körül rémhírtv-s hírszerkesztőt vettek fel, állandóan a verőembereket, hazudós Petikét és Rápássyt hívták be. Tehát nem most és nem is Andy uralkodása alatt kezdődött. Tv-t már csak a Comedy Centralt, Discovery csatornákat,, Viasat historyt szoktam nézni, néha HBO-val. (agador)

Akkor mégsem retteg az Orbán klán? Hát nem. Akkor mégsem kapkodnak félelmükben? Nem. Akkor mégsem lesz itt semmiféle számonkérés? Nem, nem lesz soha, mint ahogy eddig sem volt, évtizedek óta. Élik a milliárdosok vidám életét. Esetleg egyszer majd ellenzékbe kerülnek, és majd onnan okoskodnak, hogy „bezzeg a mi időnkben fél disznót kaptak a családok”.
Ne legyen igazam… (Attila)

Így írtunk mi:

Blablabla…

A gerinctelenség jutalma

Fonott kalács fürdőgatyában

A nemzeti hattyú halála

Az Európai Bizottság élére nem diplomata kell

Gyerekkori álmok és traumák

Üldözött templomok

Falak

El ne hidd, hogy mindig mindent megbocsátunk

Szar ügy

A nap kommentje:

Orbánról tuti nincs felvétel, gondosan ügyel rá, hogy semmilyen valóban húzós ügynél ne legyen ott személyesen. Nézd meg a parlamenti szavazásokat, nemzetközi eseményeket, nemzeti ünnepeket. Már az első pillanattól igyekszik menteni az irháját. (Madárlátta)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.