Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Európában a magyar zsoldos maffiát körülbelül annyira tartják, mint vörös vércse a Picasso-albumot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Segítsenek nekem. Nem értek hozzá, így nem tudom eldönteni, kell-e ez nekünk. Arról kérném a véleményüket, hogy megéri-e nekünk. A fővárosban és országszerte futókörök épülnek állami támogatással. A kormány ilyen körök létesítésére írt ki pályázatot.

„A futókörök árának felét mi álljuk, a másik 50 százalékot az önkormányzatoknak kell hozzátenniük”

– mondta a pályázatról Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos meg bicó biztos. A kerékpárutak már totál rendben vannak, akkor irány gyalog! A futóköröknek legalább 1 kilométer hosszúnak és legalább 120 centiméter szélesnek kell lennie. Utóbbi mérete alig nagyobb, mint az én kinyitható asztalom. Nem egymás mellett kell szedni a lábat a tömegben, hanem libasorban. Szedni a levegőt kell, gyorsan és folyamatosan. Feltételezem, hogy azért körök, mert úgy épülnek, hogy körbe-körbe lehet rekortánon (nem fűben, nem salakon, nem betonon, nem erdei úton) szaladgálni. Egy ilyen pálya 70-100 millió forint közpénzt kóstál, de legalább a mienk. Most 450 millió forintot különítettek el a programra, 12 önkormányzat jutott támogatáshoz.

Futókörök. 450 millió forint közpénz 12 önkormányzat támogatásához

Szóval, az a dilemmám, hogy megéri-e a pénzt, a munkát, mert én eddig azt hittem, hogy a futás pontosan az sport, amihez egy jó strapabíró csuka és akarat, kitartás kell. Csukám még csak lenne, de akaratom ehhez nem, merthogy világéletemben utáltam futni. Maximum kétszáz méterre vagyok hitelesítve. Ezért kérem önöket, hogy segítsenek megítélni, hogy jól van-e így, mármint, hogy ennyi pénzt áldoznak ezekre a futókörökre, ami bizonyára lesz még több is. Annyira belefáradtam még a gondolatába is annak, hogy futkosnom illenék már csak úgy egészségügyileg, hogy inkább lefeküdtem, mert az is egészséges.

Akkor megint rettenetes gondolat plusz 40 fok tört rám. Valószínű ez is közrejátszott abban, hogy eszembe jutott, mennyire rohadtul utálom már ezt a narancsos, szélsőjobbos buzizást. Ahogy például egy Boldog nevű ember boldogan akarta óvni gyerekeinket a szexuális aberrációtól, a provokatív vonulások látványától! Nem kell az, hogy gyermekeink félmeztelen embereket lássanak.

„Mert ha valami rossz dolgokat hoz egy gyermekben, rossz gondolatokat, akkor azt gondolom, hogy ez.”

Mondta ez a Boldog, aztán kivonult a strandra, és öltönyöstül beugrott a medencébe. Fürcsizni. Az ilyen emberek soha nem vetkőzik le ostoba, kirekesztő idiotizmusukat. Azért is jutott eszembe a sok csökött agyú, mert éppen Csajkovszkijt hallgattam. Állítólag az orosz zseni homoszexuális volt. Na most, konkrétan leszarom, hogy ilyen állapotában szerezte a b-moll zongoraversenyt is. Hanem, látom magam előtt, ezek a húgyagyúak száz évig is ülhetnek a buzizó budijukon, akkor sem lesznek képesek egyetlen sor dallamot sem kiszorítani magukból.

Van nekem egy más ismerősöm, intelligens, jóravaló, tisztességes férfi. Okos is. Vidám, mint egy alkalmi bohóc. Őt soha a büdös életben nem cserélném el tízezer olyan langyos agyú emberre, akik a mások életébe taposva akarnak, és sokszor tudnak is érvényesülni. Ennyi. És hogy ne fussunk ki – futókörök nélkül – az időből meg a mondanivalóból, egy kicsit politizáljunk. Mondjuk, a futóbolondok legkártékonyabb képviselőiről.

A továbbiakban most már tényleg hajlandó vagyok azt gondolni, hogy a Rogánnak nevezett miniszternek elment az a kevéske esze, amivel még eddig megáldotta a sors. Mit mondjak, jól elbánt vele a természet. Mert önök is tudják, senki sem születik butának, pökhendinek. Amint hatalomhoz jut, pontosan úgy jár, mint a Rogánnak nevezett Orbán-tesó. Ez a távrecsegős sztori nagyon tetszik nekem.

Azt mondja a Rogánnak meg Antalnak is nevezett egyén, hogy Orbán felhívta telefonon von der Leyen asszonyt, és egyenest nekiszegezte a kérdést: hajlandó-e tiszteletet tanúsítani a magyarok és a kelet-európai országok iránt. És akkor Leyen asszony ijedtében, mégis tökéletes, méltóságos, németes nyugalommal válaszolt: Hogyne, Herr Orbán. Én meg hajlandó vagyok azt hinni, hogy lehetett ez másképpen is. Ursula von der Leyen és Orbán Viktor rövid kérdezz-felelekje:

Befogadna ön migráns kisfiút otthonába, ahogy én is tettem? Ja.

Támogatja ön a melegházasságot, ahogyan én is teszem? Ja.

Harcolna az Európai Egyesült Államok létrehozásáért, ahogyan én is teszem? Ja.

Mi következik ebből? Orbán lett a királynőcsináló. Nemde? Bárki, csak ne a néppárti Manfred Weber vagy a szociáldemokrata Frans Timmermans legyen az Európai Bizottság elnöke. Orbán intézte el. De befejezem az előbbi nem olyan irreális történetet. Miután Leyen asszony továbbra is úri asszony maradna, ezért kénytelen vagyok én kimondani Orbánra: verlogener Dreckskerl. Ami németből magyarra fordítva, hogy minden magyar embert kiszolgáljunk, konkrétan azt jelenti: hazug mocsok.

Erőlködik az az Orbán, aki per pillanat az unióban párt nélkül evickél összevissza, mert ugye per pillanat a néppárti felfüggesztés nem párttagság. Ami pedig a tiszteletet illeti, abban áll a legrohadtabbul Orbán Viktor meg a Rogánnak nevezett egyén. Pedig megmondta:

„Az Európai Bizottság elnökének olyan embernek kell lennie, aki nem az európai nemzetek ellen harcol, hanem konszenzust teremt, hidakat ver a különböző nézetek, nemzetek közé, mert viták mindig lesznek, mert Európa a nemzetek Európája, és minden nemzetet tisztelni kell.”

Hajlandó vagyok azt is nagy-nagy nem értéssel megkérdezni: Hogy a büdös úristenbe nem Orbán Viktor lett az Európai Bizottság elnöke? Abba a büdösbe, hogy korrupt, tolvaj, hazug, csaló bűnözőknek nem jár tisztelet, elismerés. A zsoldos maffiát körülbelül annyira tartják, mint vörös vércse a Picasso-albumot. Amúgy pedig meg nem erősített hírek szerint – nem tudom, önöknek van-e ilyen tapasztalata – Orbán és a V4-ek elismeréseként egyre többen vándorolnak Nyugat-Európából Közép-Európába dolgozni, jól élni. Majd a Rogánnak és Tóninak is nevezett egyén megerősíti.

Még egy jelentős problémám van. Tavaly alma, krumpli, sárgarépa zavarta meg a konyhát. Kevés volt belőle. Most is van baj: a tavalyi rekord, 100 ezer tonnánál kevesebb idén a meggytermés, várhatóan 60-70 ezer tonna. De legalább rohadt drága.

A Nemzeti (milyen is lenne) Agrárgazdasági Kamara szerint: az idei tavasz hektikus időjárása, a száraz és hűvös napok váltakozása, az erős szél és a csapadékos idő miatt a megtermékenyülés nem volt olyan mértékű, mint az előző évben, illetve „megfáztak” a terméskezdemények.

Meg a fák is betegek voltak. A terméskiesés legnagyobb mértékben az ország keleti térségét érinti. Az a gyümölcs helyzet, hogy a leszedett meggy, rohadt drágán, még gyorsan is romlik. Hát akkor szépen leszokunk a meggy szószról is az almakompót után. Krumpli helyett jöhet a rizs plusz a rizsa. De legalább néhány agrárszakember beismeri, hogy modernizáció, gépesítés, szakszerű termelési ismeretek nélkül egyre hátrébb kerülünk Európában. Ebben is. Én még Orbántól soha nem hallottam semmi biztatót a magyar agrárium jövőjéről. Kiesik a látóköréből. Dugig megtömött asztalánál ez nem is csoda.

Ez sokkal nagyobb baj, mint hogy a Rogánnak nevezett is megszédült. Mert, ha kapnék javaslatokat arra, hogy a meggy, a cseresznye helyett, mit tegyek a meggyes és cseresznyés pitébe, megköszönöm. Segítségül: a migráns kivi, füge, licsi, durián, rambután, és főleg az ananász szóba sem jöhet.

Úgy érzem, hogy nagy a baj a magyar fronton. Még egy kis esti öröm Csajkovszkijjal. Csipkerózsika. Csak nem szabad átaludnunk száz évet. Előbb kell egy felébresztő herceg. Vagy ki? A futóbolondok helyett.

Az önök véleménye

Vajon hol marad a Nemzetthy Színházból az a kétharmados tömeg, akik pajzsra emelték fénylő csillagukat. Többségét általában, nem az eszükért szerettük, de ezek szerint a Vidnyánszkynál kapható, nemzetthy sziruppal leöntött előadás még nekik sem tetszik. Vagy a színház semmilyen formája, csak a velős pacallal töltött brkafej jön be a focival. ott legalább van fűtött gyep is. És a híveknek még mindig az a siker, hogy az úgymond magyargyűlölő Alföldit sikerült elűzni, további előadásainak is ott tartanak be, ahol tudnak. (agador)

Nagyjából elkészítettem a listát a magyar kultúra meggyilkolásáról: Széchényi Könyvtár, CEU, MTA, Táncszínház, Néprajzi Múzeum, Kaposváron Rippl-Rónai Múzeum, Népszabadság úgy vélem van még több is. Szomorú vagyok, sírni tudnék. A Gondolat Kiadó 1976-ban jelentette meg Fehér Klára: Vakáció Magyarországon című nagyszerű könyvét. A Kádár korszakot számtalanul sokan átkozzák. Ez a könyv tükrözi, milyen volt a kultúra akkor. Kádárt gyilkosnak kiáltják ki, mert hiányos történelmi ismereteik vannak. Ferenc József császár aki kivégeztette az aradi vértanúkat és sok ártatlan embert, rájuk fogva, hogy lázadtak a Habsburg ház ellen, részt vettek a szabadságharcban. Érdekes módon Ferenc Józsefet a kiegyezés után elkezdték nagyon szeretni , és napjainkban is pozitívan emlékeznek rá. Az agymosás sikerének tulajdonítom. (Zebike)

Igen, ez a helyes hozzáállás Tompika! A közös vonulgatást, de méginkább annak mellőzését nem a Pride résztvevői körében, hanem a CÖF-ön belül illik, kell indokolni. (Gábor)

Ha nem féltenék a győzelmüket, akkor nem is foglalkoznának vele. Most megpróbálják bebeszélni az embereknek, hogy úgyis tarlós fog győzni, fölösleges elmenniük szavazni. Van is egy réteg, akiket meg tudnak dumálni, ezért kell minden normális embernek el menni szavazni. A fidesz emberei viszont ott lesznek, ezért nekünk is össze kell fognunk. (Transzporter)

„Minden csak és kizárólag az elkövetkezendő 4 évben lehetséges, ezért a polgármesterúrnak még egy kis időre van szüksége ahhoz, hogy véghez vigye fontos terveit.” ERRŐL, valamiért azonnal EZ jutott az eszembe. És nem is tudom miért. „Nem azért dolgozott-e az elmúlt nyolc évben a társadalom, hogy soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar.” /orbán de degeneráciusz csutigecikusz Magyar Nemzet, 1998. április 9. / (ZsuzsuMax)

Megígérem, ha engem választanak polgármesternek, akkor nem csak, hogy leaszfaltozok minden főutat, de minden rászorulónak lakást építtetek és mindenkinek megduplázom a fizetését, a rezsijét meg megfelezem. Minden lakótelepi lakásban ingyen korszerűsítem a fűtést és a nyílászárókat, és mindenhova légkondit szereltetek be. Megválasztotok???? (Transzporter)

 

 

Így írtunk mi

Annyira nem bonyolult ez, ennyiketomika

Tarlós István támogatottsága nagyon magas, a fideszes szakértők szerint legalábbis

A valóság ismét fájdalmas

Bért(r)ollnok leszek?

Kilenc év nem volt elég

Száz év már mögöttünk

Ez a szeretetről szól, nem?

Este a Bois-ban

Amikor majdnem kilépett Orbán az Unióból

 

A nap kommentje:

Így épült a szocializmus is, hogy majd most még egy kicsit meg kell szorítani, de a következő években, 20 évben, akkora fejlődés lesz, mint annak a rendje. csak korábban letették az alapokat, most meg épül a csoda és a tündérmese. Így volt ez az összes nemzetthy inzultációnál, népszavazásnál, országos szavazásnál is. Most még nem történt semmi, de ha nyernek, a következőkben majd biztos hogy megoldják. Ki is írhatnák az ajtó fölé: Majd Holnap. (agador)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.