Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Meggyalázták Horthy Miklós kormányzó úr emlékét. Azt…

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Boldog István, a Fidesz frakcióvezető-helyettese keresztény konzervatív emberhez méltó módon megnyilatkozott a tegnapi Pride kapcsán. Szerinte ez a felvonulás nem arról szól, hogy az előítéleteket háttérbe szorítsuk, hanem arról, hogy még jobban gyűlölhessünk valakit, az LMBTQI közösséget. Boldog szerint ugyanis az, hogy valaki homoszexuális, esetleg leszbikus, az egy szexuális aberráció, ami ennek megfelelően bűn, és mint ilyen egyrészt meg kell gyónni, másrészt pedig a négy fal közé való. Tudniillik ha már valakinek ilyen gondolatai támadnak, az tartsa azt meg magának ahelyett, hogy egy fesztivál keretében még büszke is legyen rá. Arról persze nem szólt, hogy baja van-e az utcán csókolózó heteroszexuális párokkal, vagy azzal, ha valaki ezen érzéseit a közszemlére teszi. Csakis azzal van gond, ha valaki a megszokottól eltérő módon, saját neme iránt vonzódik.

Mint ahogy erre a 444 is emlékeztetett, ez nem az első eset, hogy Boldog István bátran nyilatkozik a Pride kapcsán, amennyiben már június közepén is kifejtette keresztényi nézeteit, amikor a következőket nyilatkozta:

ha ennyire önök aggódnak a gyermekek érdekeiért, akkor lesznek szívesek megakadályozni, hogy Budapest utcáin félmeztelen embereket lássanak a gyermekek. Mert ha valami rossz dolgokat hoz egy gyermekben, rossz gondolatokat, akkor azt gondolom, hogy ez.

Őszintén érdekelne, hogy Boldog szerint vajon milyen rossz dolgokat, rossz gondolatokat ébreszt egy gyermekben az, ha félmeztelen embereket lát Budapest utcáin? Mert ha ettől megretten egy gyermek, akkor valamit igencsak elrontottak a szülők, hiszen ezzel bármikor találkozhat, ha egy forró napon ellátogat a Balatonra, vagy egyszerűen lemegy a sarki boltba. Ez előfordul, de nem csak idehaza, hanem szinte bármely más, akár európai országban is. Az tudtommal nem bűn – talán még a Biblia szerint sem -, ha valaki úgy dönt, félmeztelenül megy ki az utcára. A nők esetében ez persze kérdéses, noha szinte kizártnak tartom, hogy akár egyetlen ilyen esettel is találkozott volna a frakcióvezető-helyettes tegnap Budapesten.

Azt már meg sem merem említeni, hogy a romló, halódó Nyugaton – példának okáért Brightonban, ahol volt szerencsém egy pár évet élni – arra is van példa, hogy emberek teljesen meztelenül kerékpárra ülnek és körbebicajozzák a várost. Nem elég, hogy nem tiltja ezt az angol kormány, de évről-évre engedélyt is ad a fesztiválra, ahol rendszerint több százan vesznek részt. A gyermekek nem kaptak sokkot ettől, mint ahogy az ország sem omlott össsze tőle. Egyszerűen elfogadják, hogy van ilyen és ha kedvük tartja, akár még csatlakoznak is a menethez. Noha egy Naked Bike felvonuláson nem igazán lehet meztelen rendőrökkel találkozni, egy London Pride-on azonban könnyen összefuthatunk szivárványszínű zászlót lengető rendőrökkel, vagy boldog meleg párokkal pózoló rendfernntartókkal. De még olyan is előfordul, hogy akár egy katolikus templom épületére is kikerül a Pride zászlója. Értem én, hogy Boldognak nehezen megy, hogy ezt feldolgozza, de bizony attól még ez így van.

A családhoz egy nő és egy férfi kell. Ez a követendő példa, ez a nemzet jövője! Ezt kell erősítenünk gyermekeinkben! Meg kell védenünk őket a nyílt, szexuális aberrációtól, a provokatív vonulások látványától!

Ezt szintén a fideszes agytröszt osztotta meg Facebook-bejegyzésében, elfelejtve azt, hogy a homoszexualitás a legritkább esetben választás kérdése. Nem divatból lesz valaki meleg – noha persze erre is van példa -, hanem azért, mert saját neme iránt vonzódik. Ezt ugyan milyen jogon ítéli el bárki is? Értem én, hogy egy gyermek megszületéséhez egy férfi és egy nő kapcsolatára van szükség – ez biológiaialg még igaz is –, azonban mit kezdjen magával az, aki másképp érez? Fojtsa vissza érzéseit és legyen inkább egy megkeseredett, boldogtalan felnőtt? A homoszexualitás nem aberráció, hanem egy, a megszokottól eltérő érzés. Ez azonban még nem jogosít fel senkit arra, hogy elítélje azokat, akik így éreznek, annak ugyanis borzasztó következményei lesznek. Elég csak azokra az emberekre gondolni, akik azokban az időkben nőttek fel, amikor a homoszexualitást elítélték, üldözték, büntették. Ettől még nem szűnt meg a homoszexualitás, ellenkezőleg: sok esetben az elfojtott érzések miatt családok ezreinek szenvedését okozta. Ezt szeretné látni Boldog is? Azt, ha újra bűn lesz az, ha valaki a megszokottól eltérően érez?

Egy gyermek nem válik meleggé attól, hogy félmeztelen embereket lát az utcán, sem attól, hogy boldog párokat lát csókolózni az utcán, legyenek azok akár homoszexuálisok is. Úgy, ahogy a legtöbben heteroszexuálisnak születnek, úgy vannak olyanok, akik biszexuálisnak vagy homoszexuálisnak születnek. De olyan is előfordul, hogy valaki börtönnek véli a saját testét és annak ellenére, hogy férfinek született nőnek érzi magát. Ezt nem tévéműsorok vagy felvonulások idézték elő, egyszerűen így születtek. Persze ezt Boldog nem fogja megérteni, hiszen keresztényi felfogásába ez nem fér bele, mint ahogy az sem, hogy Horthy Miklóst melegként ábrázolják. Igen jól olvasták, íme Boldog úr kifakadása:

Meggyalázták Horthy Miklós kormányzó úr emlékét. Akik ezt tették börtönbe a helyük, a Pride-ot be kell tiltatni!

Horthy Miklós mijét? Több kérdésem nincs…

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.