Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hiszik vagy nem Orbánék, azt azért nem hagyjuk, hogy a magyar embereken csattanjon a zsarnokságuk ostora

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Bombasztikusan jó hírem van: áprilisban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók nettó átlagkeresete 254 300 forint volt, és 9,1 százalékkal  nőtt az előző év azonos időszakához képest. Amíg önök aludtak egy teljes évet, észre sem vették, hogy úgy kúszott fel a pénzük, mint maki a fára. Ez igen, mindjárt szebben látják a világot, és nem haragszanak a meggyőzően tájékoztató Gulyás úrra sem. Isszák a szavait, most miután a KSH szerint több kaja kerülhet a bendőjükbe.

Tudják, van annak valamiféle diszkrét bája, amikor Gulyás Gergely megszólal. Csak az a legnagyobb baj, hogy a kormányinfón olyan szir-szar ügyekről igyekszik okosakat mondani, amihez vagy semmi köze sincs, vagy fújja a hazugság harsonát. Mert nem bírnak kikeveredni még mindig az uniós kavarcukból. A vasárnapi EU-csúcs előtt feltétlenül a kormányinfón kellett elmondani, hogy a csúcsjelölteket nem tartják alkalmasnak az Európai Bizottság élére. Manfred Webert sem. Magyarország abban érdekelt, hogy legyen vasárnap megállapodás, de Orbán nem siet. Megvannak azok a személyek, amelyeket a V4-ek a bizottság és a tanács élére tudnak támogatni.

Hoppá! Valami nagyon nem stimmel ezzel az alkalmatlansággal. Gulyás vagy lebukott, vagy szándékosan gerjeszti az uniós feszültséget. Azért, hogy egész Európa Orbán szavait, véleményét lesse. Csakhogy:

A fideszes képviselők nem tiltakoztak Manfred Weber jelöltsége ellen Brüsszelben, a bajor politikus ezért közölte az interneten, hogy a frakció egységesen támogatja őt a bizottsági elnökségért folyó versenyben – ezt az Európai Néppárt parlamenti frakciójának sajtósa közölte az Euronews kérdésére. Manfred Weber a néppárti frakcióülés után a Twitteren köszönte meg a frakció egységes támogatását.

“Nagyon megható a néppárti frakció egységes támogatása a ma reggeli ülésen. Folytatódik a demokratikusabb Európáért folyó harc. Együtt kiállunk a demokratikus értékeink és az erős Európai Parlament mellett.”

Pedro Lopez de Pablo néppárti szóvivő emlékeztetett arra, hogy a fideszes EP-képviselők is támogatták Manfred Webert a frakcióvezetői poszt ügyében tartott szavazáson.

Akkor, mit is tudunk, Gulyás úr? Azt például tudjuk, hogy a Fidesz képviselői június elején megszavazták Manfred Webert a frakció élére. Azt is tudjuk, hogy májusban Orbán bejelentette, hogy neki nem kell Weber nagyfőnök, mert megsértette a magyarokat.

“Weber azt mondta, nem akar magyarok szavazataival elnök lenni. Ez súlyos sértés Magyarországgal és a magyarokkal szemben. Ez az ő döntése volt. Most egy megfelelő jelöltet keresünk” – mondta Orbán Viktor.

Nagykorúságom teljes tudatában, még így 38 fokban is, kijelentem, hogy engem nem sértett meg Weber úr, nem tudom, önök szintén magyar emberek, mit éreznek? Dobjunk-e zsebkendőt a Néppárt elnöke lábához, aztán lesz, ami lesz: magyar-német párbaj. Végre valami izgalom. Amit Gulyás hord össze az rohadt unalmas már, és engem Weber úrnál jobban érdekelne például az, miért kellett meghalnia tragikus hirtelenséggel Tóth Gyulának, a Péterfy Kórház érsebészének. Aki, az is lehet, hogy a halálba dolgozta magát. Erre mit lépne a Gulyás, ha már Kásler Miklós emberi erőforrás és miniszter belegárgyult az ősmagyarokba, és a legnagyobb gondja éppen egy Attila-emlékmű felállítása. Csessze meg az emlékművét – üzenem a betegek és haldoklók helyett is.

Az is hogyan lehet, hogy suttyomban tavaly 90,2 milliárd forintot kapott a központi költségvetésből a főként a határon túli támogatások elosztásáért felelős Bethlen Gábor Alap, illetve kezelője, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. (BGA). A kormány és az Országgyűlés eredetileg 2017-ben csak 26,1 milliárdot tervezett be a BGA-nak. Így az alap támogatása mintegy 250 százalékkal nőtt menet közben. Suttyomban. Mert már így lopják a pénzünket. Nemzetpolitikai célokra.

44 milliárd Erdélybe ment,

10,6 milliárd Kárpátaljára,

6 a Felvidékre,

5,5 a Vajdaságba,

4,6 Magyarországra,

Horvátországba és a diaszpórába is milliárdon fölüli összeg jutott.

Nemzetpolitikailag tömik az egyházat.

Az Erdélyi Református Egyházkerület – Ajtoni Református Egyházközség 250 milliót kapott,

A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség 1,2 milliárdot,

A Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány 420 milliót,

A Szatmárnémeti Római Katolikus Püspökség 1,6 milliárdot.

A többit nem is mondom. Hogy van akkor ez? Itthon már csak Isten segítheti a rászorulókat, vagy elintézi Kásler egy emlékművel? A magyar szegények szobra: alkotója Orbán Viktor.

Ahhoz pedig mi a ciripelő tücsök köze van a Gulyásnak, hogy ki nyerte az ellenzéki előválasztást:

A jelöltek alkalmatlanok Budapest vezetésére. Az nyert, akiről a leginkább bebizonyosodott, hogy alkalmatlan”. Hozzátette, ő is Karácsony Gergelynek drukkolt, mert az elmúlt öt éve egyértelművé teszi, nem alkalmas a főváros vezetésére.

Ha másért nem, ezért a szellemes belepofázásért rendeltessen meg egy Kossuth-díjat magának! Kifizetjük. Na most akkor, mi a megoldás? Csupán annyi, hogy majd Orbán Viktor megmondja, hogy ki legyen Tarlós ellenfele az önkormányzati választáson; de ha jobban összeszedi magát, azt is közölheti, hogy mennyivel nyer Tarlós nem fideszes jelenlegi főpolgármester. Mert az úgy van, tudják, hogy nagyon el vagyunk kényeztetve, megold mindent az emberek helyett a Fidesz.

1. Ne gondolkozz!
2. Ha gondolkodsz, ne beszélj!
3. Ha gondolkodsz, és beszélsz, akkor ne írj!
4. Ha gondolkodsz, beszélsz, írsz, akkor vess magadra…

5. …és NE LEPŐDJ MEG NAGYON!

Ők ne lepődjenek meg! Én most kívánom, hogy az EU soros elnöke, Finnország – Románia július elsejével átadja a stafétabotot – odacsördítsen Orbánéknak. A demokráciák tényleg azok Európában, és másként működnek, mint Orbánisztán. Nem tűrik a diktátorokat, a demokrácia lebontóit. Azt tervezik a finnek, hogy az uniós támogatások kifizetését a jogállamiság tiszteletben tartásához kötik. Kösse föl a buggyos gatyáját Orbán! Lesz még itt köztársaság, mert az ugye nem hiszi, hogy hagyjuk azt, hogy a magyar embereken csattanjon a zsarnokságuk ostora!

És ha Gulyás szerint Weber sem, Karácsony sem, sőt rajtuk kívül senki sem ér két fillért, akkor neki sem kell folyton alkalmatlanságát bizonygatnia. Hiába sértődik meg ez hazug kormányalkalmazott, ha majd alkalmatlan órában zavarjuk. El.

Az önök véleménye

Kedves Ilona, ha már gyűjtöd a mellébeszéléseket, hadd ajándékozzalak meg egy gyöngyszemmel: „A szigetfesztivált az teszi különlegessé, hogy egy városban kerül megrendezésre, és a fesztivál valóban egy szigeten van.” (Récsöl hercegnő szakdolgozatából. Tudom, ifjan írunk hülyeségeket, a szakdolgozatokban pláne, csak a mi faxságainkat nem jutalmazták egyetemi katedrával.) (Judit)

A Playboyt, mindenki a cikkekért veszi és olvassa, mint az közismert. Tipikus nernyik hozzáállás, kipsztoljuk a facebookon a mi nagy dicsőségünket hogy angol nyelvű magánsuliba járnak az ivadákok, de ha valaki felkapja a fejét, hogy ha ennyire jó a közoktatás, az miért nem felel meg, hát akkor kikérjük magunknak és megsértődünk. Hovatovább ebben az országban már más fontos nincs is az iskolában, csakis a sport. Tanulni nem érdemes, nem is lehet, bezzeg a sport, az a valami. Mint a náciknál. (agador)

Úgy szól a megegyezés, miszerint Tünde misét tart,addig balogh páter,részt vesz, a Balaton átúszáson,hátúszásban. (janos)

Részben az ilyen fasságok miatt hagytam fel tavaly teljesen a Kossuth hallgatásával, azóta is kerülöm ezt a közszolgálatinak nevezett fideszfelszopó kanálist. Vannak más adók, amiken lehet jó beszélgetős műsorokat is hallgatni. Csak nem rádióval, hanem neten. Mert itt pl. annyi a felhozatal az egész megyében, hogy van a Kossuth, meg pár zenerádió, oszt’ csá. Letöltöttem egy rádiós alkalmazást a mobiltelefonra, azon keresztül hallgatom a magyar nyelvűek közül a Klubrádiót, a szlovákiai Pátriát, vagy néha az Inforádiót (utóbbit azért néha, mert lassan már olyan, mint a Kossuth kistestvére). A kosútrádió meg szarjon sünt, lehetőleg farvekvéseset. (zsoltix)

Playboy Tünde egy arrogáns és buta nő. Megtestesíti a rendszer „szépségideálját” MANYUP Gabriellával és Nemszégyellimagátakineknincsmunkája Bábinéval az élen.
Ezeket valami laboratóriumban tenyésztették, mint a többi hasonszőrüt. (Benedek)

Basszus szoljanak mar ezeknek az eszelos gazembereknek, hogy az orszaghataron BELUL (meg) akad par egeszsegugyi dolgozo, aki magyarul beszel es meg adot fizet. Na persze az o berezesuket pr-szolamokkal, ures igergetessel rendezik, aztan sirnak mint a furdos alkalmazott, hogy nincs eleg orvos, apolo, szakszemelyzet, stb. (Lustamacs)

Ezek tényleg “remek” hírek .. szerencsére otthon már minden megvalósult, dübörög az elmebaj, úgyhogy a külföldre talicskazott pénzek “jó helyre” kerültek …aztán ha végre felébredunk a lázálmokbol, a valóság keservesebb lesz , mint egy rózsaszín ködben töltött hétvége… (Krisztina)

Mi kell a népnek? Cirkusz és kenyér Mindkettöböl van elég Nem a 3 millio szektahivö tartja hatalmon a gazembereket,hanem az igénytelen közömbösség , s az önzés. Ha az emberi értékek errodalnak-nem csak nalunk, hanem a vilagban is ez a tendencia- az igazi elvtelen bunkok fognak abban a maradék idöben ami még adatik ,hatalomra kerülni. (Erzsébet)

Ha olyan biztosak lennének a győzelmükben fideszék, akkor nem ekéznék ennyire az ellenzéki jelölteket. A magam részéről én Kálmán Olgára voksoltam, de természetesen elfogadom Karácsony Gergelyt is. Remélem a 71 éves tarlós mehet nyugdíjba és Karácsony meg a helyére. (Transzporter)

Így írtunk mi

Sajnos az otthonápolási díj emelésére nincs pénz. Amúgy meg kuss legyen

A finnek még gondot okozhatnak Orbánnak

Az elsunnyogott korrupció exportja

Lélektan

A „keresztény” kultúráról

Csökkennek az adók, gyertek haza fiatalok!

Kásler meg kenegetheti tovább a klerikális mázat az alufóliasisakjára

Legalább a hazudozásban lennének következetesek

Növünk együtt

Orbán Viktor nem volt, soha nem is lesz államférfi

Hogy az alattvalók érezzék a törődést

A nap kommentje:

Marha egyszerűen működik ez. Már a Római birodalom idejében is tudták,hülyítsd őket,és aki fogékony rá,azt már nem is kell.Többség meg azon veszekszik:”Ki a hülye én vagy te”(LGT.) (janos)

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.