Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ismét megtámadták a keresztény hazát!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Magyarországot ismét megtámadták! Azt nem tudni, hogy Szijjártó Pétert már riadóztatták-e, de mindenképpen elkelne a segítsége ezekben a vészterhes időkben. Ezúttal nem az EU, esetleg Soros György – bár még ez is kiderülhet persze – támadta meg Magyarországot, hanem az UNESCO, ami az ENSZ egyik speciális szervezete. Az ENSZ már korábban is megtámadta Magyarországot, de Szijjártó nem engedett, ezért vélhetően azt a csatát megynertük, azonban itt az újabb. Kiderült ugyanis, hogy az UNESCO-nak, nem tetszik az, hogy épül a haza, sem az, hogy virágzik a magyar nemzet és mindenkinek jobb lesz. Hogy ez pontosan mit is jelent? Lássuk:

A második világháborúban vagy a szocializmus időszakában megsérült, megsemmisült épületek helyreállítása egy idealizált történelmi állapot újbóli elérése érdekében a hitelesség elvesztéséhez vezet; a megőrzés, a restaurálás, az újjáépítés és az új építkezések közötti határvonalak elmosása „nincs összhangban a nemzetközi gyakorlattal” – szögezik le a szerzők.

Továbbá a jelentés készítői

„rémületesnek” tartják, hogy építési engedélyt kaphatott a Mol Campus, vagyis az olajtársaság 120 méter magasra tervezett székháza a tizenegyedik kerületben;

aggasztónak látják a Városligetbe tervezett beruházások, így különösen a Néprajzi Múzeum és a biodóm méretét;

arra kérik a magyar felet, hogy állítsa le a világörökségi helyszínekkel kapcsolatos projekteket, amíg átfogó, a budapesti fejlesztési tervvel összhangban lévő irányelvek nem születnek a megőrizni vágyott területek kezelésére;

2020. február 1-éig jelentést kérnek a magyar államtól a fenti aggályokkal kapcsolatban.

Erre a magyar kormány biztosan hamarosan megadja majd a választ, amiben nem lesz köszönet. Az ENSZ megnézheti majd magát, hiszen a magyarok szuverenitásába senki, ismétlem senki nem szólhat bele. Arról Orbán Viktor egyszemélyben dönt, arról másnak még csak véleménye sem lehet, hiszen ő, mint az ország lakossága által kétharmados többséggel megválasztott vezető azt tesz, amit csak akar. Ha egy toronyházat épít fel a Duna kellős közepére, amiből majd lenézhet a saját népére, akkor azt teszi, mi köze az ENSZ-nek, különösképpen az UNESCO-nak ehhez? Magyarországon a demokrcáia így működik és kész.

Mikor érdekelt minket a nemzetközi gyakorlat? Vagy az, hogy mit gondolnak a hazai fejlesztésekről külföldön? Nálunk illiberális demokrácia van és mi ehhez ragaszkodunk. Nálunk milliárdokat is lehet gond nélkül lopni, hiszen a kétharmad ehhez is felhatalmazást ad. Mint ahogy a miniszterek elnöke is akkor építtett milliárdos stadiont a kertje végébe, amikor csak akar, hisz megteheti. A fejlettebb európai államok által ismert és követett nemzetközi gyakorlat nálunk nem érvényes, hiszen mi inkább a Balkánhoz vagy a keleti diktatúrákhoz kívánunk hasonlítani. Nálunk a teljhatalmú vezető gond nélkül költözik fel a Várba az adófizetők pénzén, hogy aztán azt idővel kisajátítsa magának, mintha csak egy középkori király lenne.

Azért szép az UNESCO-tól, hogy arra kérik a magyar felet, hogy állítsák le a világörökségi helyszínekkel kapcsolatos projekteket, mint ahogy az is, hogy jelentést kérnek a magyar államtól 2020. február 1-jéig. Hiszen ez már csak így működik idehaza, ha szépen kéri az ember, akkor Orbán majd reagál is. Nem szarja le teljes mértékben mások véleményét, dehogy, majd szépen átgondolja a dolgot és talán reagál valami frappánsat az UNESCO irányába, amiben majd jól elküldi őket a büdös francba, hiszen ez a nemzeti szokás. Az EU is majdnem sikerrel járt, amikor folyamatosan kérlelte Orbánt, hogy ezt a törvényt – itt fel lehetne sorolni jó pár esetet – ugyan már nézzék át, mert csak emberi jogi törvényekbe ütközik. Hát nem leszarta Orbán és gond nélkül törvénybe iktatta? Dehogynem.

Az UNESCO kérlelésének is ez lehet majd az eredménye, hiszen ameddig a nemzetközi szervezetek úgy viselkednek, mintha Magyarország továbbra is egy európai demokrácia lenne, addig nem érdemes csodálkozni azon, hogy hülyének nézi őket a magyar kormány. El lehet persze játszani, hogy nem diktatúrában élünk, csak hát ez eddig sem hozott túl sok sikert és ezután sem fog. Azért köszönjük az UNESCO-nak, hogy legalább még ők úgy gondolják, hogy nem egy keleti diktatúra szintjén vagyunk, kár hogy ezzel szemben a valóság teljesen más. Addig is várjuk, hogy Szijjártó megvédje hazánkat, a keresztény Európa bölcsőjét.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.