Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Atyaég, ezek békében háborúznak! Szólhattak volna, hogy itt lőnek is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Mi a sorrend, tessék mondani! Először megjelennek a vidéki városokban a Terrorelhárítási Központ új, páncélozott bevetési járművei, vagy először nyilvántartásba vesznek, ha szórakozni akarunk? Háború lesz, vagy mi az isten?

Kötelező lesz nyilvántartani a jövőben azok személyes adatait, akik nagyobb zenei rendezvényekre készülnek – derül ki abból a törvényjavaslatból, amelyet Gulyás Gergely és Kocsis Máté fideszes, valamint Nacsa Lőrinc KDNP-s képviselő nyújtottak be a parlament elé. A javaslat szerint azoknál a zenei rendezvényeknél kell majd begyűjteni a látogatók számos személyes adatát, amelyekre 25 ezernél több belépőjegyet értékesítenek.

Nyár, fesztivál, happy! Csak előbb, ha bulizol begyűjtik az adataidat a rendezők: családi és utónév, állampolgárság, születési idő, neme, személyazonosításra alkalmas, arcképmását tartalmazó okmányát kiállító hatóság székhelye szerinti állam megnevezése, valamint arcképmás. Minek, minek? A tenoristák, bocs’, a terroristák ellen. Azt is kitaláltam, miért csak zenei fesztiválokon zaklatnak. Azért, mert a hatalmas stadionokban a büdös életben nem lesz 25 ezer néző egy magyar bajnoki meccsen. Szóval, rögzítve leszünk, egyelőre csak az adataink. Ezeket begyűjtik, át kell adni, csak és kizárólag írásos megkeresés után, mert adnak a diszkrécióra:

a terrorizmust elhárító szerveknek,

a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló törvényben meghatározott bűnmegelőzési célból folytatott titkos információgyűjtést végző szervnek,

a büntetőeljárásban előkészítő eljárást folytató szervnek, a nyomozó hatóságnak, az ügyészségnek és a bíróságnak,

a körözési nyilvántartási rendszerről és a személyek, dolgok felkutatásáról és azonosításáról szóló törvény szerinti körözési eljárást lefolytató szervnek.

Én még ajánlanám a nagyinak, hogy ne izguljon,

a szeretőknek igazolásul, hogy nem megcsalás esete van,

a szomszédnak is, biztos, ami biztos, ne adják oda másnak a lakáskulcsot.

Az adatokat a rendezvény befejezése után 90 nappal lehet törölni. Itt a baj, hogy csak lehet. De nem törlik, jó lesz az, kiegészíteni a Kubatov-listát. Hiszen elsősorban a fiatalok fesztiváloznak, az ő lábméretük és anyjuk neve még hiányzik Kubatov Gábornak. Hogy a retkes patába tudná, hogy ki lehet brancstag és ki az ellenség. Háború van, tudjátok-e?

A lista készül, a TEK is készül, Orbán is készül. Az ember pedig kikészül. Elmesélek egy történetet. Egyszer a tatai Öreg-tavon harci vízijármű-bemutatót tartottak. Páncélozott monstrumok szelték a vizet messze a parttól, de hatalmas, fülsiketítő durrogással jelezték, ott vannak. Pici babák ébredtek fel édes álmukból; a kutyák megbolondultak; volt, aki befogta a fülét. Mellettem egy nénike sírt, mert ez pontosan olyan, mint a háborúban – mondta. – Minek kell ezt, őrjítő, azt hittem, soha nem hallom többé. A szirénát sem, ami, ha megszólalt, rohantunk a pincébe. Ezek nem normálisak, milyen bemutató az, amitől félni kell. Atyaég, ezek békében háborúznak! Szólhattak volna, hogy itt lőnek is.

Utólag sem nyerte el a közönség tetszését ez a sem szemnek, sem fülnek nem kellemes bemutató. Nekem nincsenek háborús élményeim, kislányként arra emlékszem, amikor ‘hatvannyolcban a falunkon keresztül dübörögtek a tankok hosszú sorban, vonultak Csehszlovákiába. Nem hiszem, hogy ezért, de ma, ha fizetnének sem néznék semmiféle hagyományőrzés címén eljátszott háborúsdit, csatát vagy akármilyen fegyveres színjátékot. Ne haragudjanak, de nekem az kicsit mókás is, amikor felnőtt emberek fakarddal hadonásznak egymás ellen. Persze, a világért sem akarok senkit megsérteni, mindenki attól boldog, amitől akar.

Csak maradjunk meg a játék szintjén. Ezzel kapcsolatban azért vannak félelmeim. Már nem csak a fővárosban, hanem a vidéki városokban is lesznek az utcákon olyan, létrával ellátott páncélozott bevetési járművek, mint a fővárosban. Faluba nem kell, ott elég a CSOK. A Terrorelhárítási Központnak adott 5 milliárd forintból erre is jut. Ezt az összeget soron kívül adta Orbán a TEK-nek, az idén már harmadszor, így összesen 35 milliárdért fegyverkeznek. Lecserélik a régi speciális védőfelszereléseket, lövedékálló mellényeket, fegyvereket vásárolnak, és az éjjellátó képességeket is fejlesztik.

TEK-intettel arra, hogy a magyar kórházakban a mindennapi gyógyításhoz használt műszerek őskőkorszaki állapotban vannak; az iskolákba a szülők veszik a krétát; közútjaink olyan göcsörtösek, hogy Pista bácsi naponta leesik a szekérről… Szóval, akkor  fegyverkezünk, páncéljárgányokat veszünk. Mi a fityfenében használódtak el fegyverek? Merre jártak? Háború van, vagy lesz, vagy mi az isten? Ki fél itt? Csak nem Orbán Viktor? Állítólag ő zavarta ki az oroszokat, tankjaikkal együtt, és most kicseréli azokat Fidesz-tankokkal. Még azt is elhinném, ha nem Orbánisztánban élnék, hogy jönnek a terroristák, meg kell védeni tőlük a magyar embereket, de hát az orbáni maffiának nem szabad hinni.

A TEK a terrorelhárításra hivatkozva megkapta a titkos megfigyelési eszközök használatának jogát. Viva, Rákosi és Kádár! Meg is figyelik a nekik nem tetsző embereket, de ez csak azért van, mert a nagy Vezér annyit mégis fölfog, hogy egyszer véget ér a diktatúrája, és csúnya sors várhat rá. Ez zsigeri félelme. Ha én jól gondolom, nem kompatibilisek sem a NATO-val, sem az unióval, már csak azért sem, mert Orbán politikájában nem bíznak. De ezt önök jobban tudják, én soha nem voltam katona. Ezért kell úgy csinálnia, hogy drága népem, a ti érdeketekben kell mindent tudnunk rólatok, és felkészülnünk a migráns terroristák támadására, de ne féljetek, én megvédelek benneteket.

Pontosan ettől félünk meg az állami pénzből fizetett zsoldosoktól. A TEK-et 2010-ben hozták létre – nem törvénnyel, hanem kormányrendelettel. Gyorsan ki kellett cserélni a Köztársasági Őrezredet rájuk, hogy ők védjék az állam legfelső vezetőit: a miniszterelnököt, az Alkotmánybíróság elnökét, a Kúria elnökét és a legfőbb ügyészt. A köztársasági elnököt és az Országgyűlés elnökét már más szervezetek védik. Főigazgatója Hajdu János rendőr vezérőrnagy, aki az ezt megelőző hét évben civilként Orbán Viktor személyes testőrségét vezette, egyúttal az ellenzéki Fidesz biztonsági igazgatója volt. Hajdut Pintér Sándor 2010. június 21-én nevezte ki a Terrorelhárítási Központ létrehozásával kapcsolatos feladatok miniszteri biztosának. Vezérőrnagyi kinevezését, főigazgatói megbízását, valamint a TEK alapító okiratát pedig a 2010. szeptember 1-jei alakuló állománygyűlésen kapta meg.

– Igazodj! Jobbra! Még, jobbra! Indulj! Egyszerre! A falig! Mondtam, csak a falig! Ott – állj! Nem azért, mert ott a fal, hülyék, hanem, mert én mondom! Én, én, én… Értve? – így hangzik a parancs.

Ritka rossz indítás volt. Ez is. A Terrorelhárító Központ lemoshatatlan Orbán Viktorról; mindenki egyért – az egyre jobban berezelő Vezérért. Szóljon már neki valaki, hogy béke van. Az istenit neki.

Az önök véleménye

Végülis, a korabeli NDK-ban sem egypártrendszer volt, működött másik négy is az állampárt mellett, demondstrálandó, hogy többpártrendszer van, mégis, Honecker elvtárs döntött mindenben. Fénylő csillagunk nem kerülte ki rafinált módon a hajókatasztrófára vonatkozó kérdést, egyszerűen, vastag arcbőrrel mellébeszélt. Azóta sem tudom felfogni, mi volt ízléstelen Szabó Timea kérédésében?Legfeljebb érzékeny pontot talált el. Ki kell találni valami új bevételi forrást, adót, egyebet Rasiéknak, amit majd a papa bevezet, hogy pótolják a kártérítés miatt kieső összeget. Gondolom, a koreai áldozatok kártérítése nem intézhető el 775 ezer Ft-al, mint a lúgos orvos álozata. (agador)

„lassan belebolondulnak a szüljél agyba-főbe programjukba” Nem az ő programjuk, a náciké volt a ’30-as években. Ezek csak koppintják azt is, meg a propagandát is. Házassági hitel pl., aminek egyre csökken a visszafizetendő összege a gyerekek számának növekedésével, ezt sem Orbánék találták ki, hanem Hitlerék. És ott sem vehette igénybe mindenki, ahogy itt sem. És ott sem volt túl nagy látszata a népesség növekedésében, ahogy itt sem. (zsoltix)

Novák kartarsno lehet hogy egy tanult, tájékozott diákként hagyta el az egyetemet , de amive lett azt biztos szégyellni fogja (legalább a gyerekei előtt , a négy fal között ..) nem lennék a helyében , mikor megkérdezik : Anya, miert??? (Krisztina)

Katalin asszonyság a média feladatává teszi a gyermek propagálását, főnöke, az alusisak alól, a média feladatává tette a daganatos betegségek elleni harcot, míg közös gazdájuk pedig a média feladatává tette a migráncsozást. Végülis, nem is kell kormány, elég pár újság, tv, rádióadó, a többi eldöcög magától. (agador)

Egy gyermek születése a legszebb dolog az ember életében és ez az érzés nem közügy, ehhez a kormánynak semmi köze. Ezt a különleges érzést gyalázzák meg ezek az undorító aljas embernek nem nevezett lények. Lassan oda jutunk, hogy összeterelik a fiatal nőket és fedeztetik mint a teheneket. Gyalázat. (N. Csabáné)

Miközben az ember azt látja, hogy az egyik szomszédban a 4 gyerekes család nyomorog, a másik szomszédban az 1 gyerekes jobban él, addig itt nem lesz több gyerek. Etetni, öltöztetni és iskoláztatni is kell a gyereket. Az állam hiába ad 10 milla kölcsönt meg CSÓKOT a kezdéshez, azokat a gyerekeket fel is kell nevelni 18-24 éves korig, abba viszont semmi segítséget nem kapnak, max lepusztult tankönyveket és ehetetlen ebédet. (Transzporter)

A szokásos módon: szenzációs írás! Bige is úgy fog járni, mint járt Stadler, Tasnádi, és Simicska Ott is a vagyon ill. a józsefvárosi piac őrzése kellett volna. Kiforgatják mindenéből. Remélem volt annyi esze, hogy legalább a pénzét kimenekítette, a gyárait úgysem tudja, azt benyeli lölő pajtás, vagy csányi bácsi . Ha az utóbbi, akkor megoldódik házon belül a KITE műtrágyával való ellátása. (Jozsef)

Karácsony Gergelynek botrányai voltak, mert írt róluk a kormánypárti média. Tarlósnak nem voltak botrányai, mert nem írt róluk a kormánypárti média. (Attila)

Akkor én most kidobom az újonnan vett mérlegemet, nem mérem magam és máris a kívánt 10 kilóval kevesebb leszek. Hogy nem fog meglátszani rajtam, továbbra sem jönnek fel a régebbi ruháim, az nem számít, úgy döntöttem, hogy lefogytam. Marhahúst sem azért nem veszek, mert nem telik rá, hanem mert nem szeretem, úgy döntöttem. (Transzporter)

A helyzet az, hogy az Eurostat adatai szerint Magyarország a második legszegényebb ország volt az EU-ban 2018 decemberében. Igaz, az egy olyan statisztika, amit nem lehet manipulálni. Csak nem harsog erről a kormány – sem plakátokon, sem sehol. (Anna)

Így írtunk mi

Minden virágzik és hasít, már csak különféle egzotikus világpolitikai tényezők szívélyes vendéglátása maradt

A kormány inkább végezze a feladatát, ahelyett, hogy másnak mondja meg, mit kéne tennie

Farigcsálják Orbán Viktor hősi szobra alá a lovat

Ha valaki itt lecsatlakozik a mangalica csecsről, az eláshatja magát

Már csak az nem tudja, hogy romokban a rendszer, akinek a feladata lenne tudni

A kormányoldal megijedt a versenytől?

Hol lehet altiszt

A falu bikájából rendszerint nem lesz kultúrember

A párduc

Statisztika, pénz és propaganda kérdése az egész

A rommá hülyített százezreknek meg lehet bocsátani, ezeknek a kollaboránsoknak soha nem lenne szabad

A nap kommentje:

Mirtillke! Légy szíves megírni Rodostóba a rokonodnak, hogy ezért a gazdasági-politikai hungarikum bigézés receptjéért Al Capone, Rákosi és Ceausescu térden csúszva könyörögne. (Zebike)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.