Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Miért dönt tízmillió ember helyett néhány pártkatona?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szijjártó Péter már megint megmondta a hétszentséges tutit. Kivételesen nem a szokásos toporzékolása szolgál indokul, amiért ezzel a nemzetközi nagyszerűséggel fárasztom a nyájatlan olvasókat ebben a hőségben, hanem azért, mert több ponton is rendkívül fontos kérdést érintett a külügynek az ő minisztere.

Sikertelen lesz globálisan az Európai Unió, amennyiben „nem hajt végre hajtűkanyart migrációs politikájában”, ugyanis a bevándorlóáradat megállítása nélkül nem garantálható a kontinens biztonsága és versenyképessége – jelentette ki Szijjártó Péter a tagállami külügyminiszterek hétfői luxembourgi ülésének szünetében.

Sérelmezte emellett, hogy rendkívül lassan halad a szabadkereskedelmi szerződések megkötése több fontos világgazdasági szereplővel, ami az uniós versenyképesség romlásával jár. Úgy vélekedett, hogy a különböző „szocialista típusú gazdasági javaslatok”, például az adóharmonizációról és az adósság-közösségiesítésről szóló tervezetek elfogadása is akadályozná a versenyképesség erősödését.

„Ezek bevezetnék a szocializmust az Európai Unióban, ezért ellenük vagyunk. Mi sokat éltünk szocialista diktatúrában, és nem kívánjuk azt vissza” – fogalmazott.

A tárcavezető figyelmeztetett, hogy az EU „külső és belső kioktatásai” nem vezetnek együttműködéshez vagy partnerséghez, így amennyiben ezek tovább folytatódnak, a kontinens sem versenyképes, sem biztonságos nem lesz.

„Előbb-utóbb mindenkinek elege lesz abból, hogy Brüsszelből akarják megmondani, ki hogyan éljen a világ távoli pontjain” – húzta alá.

Szijjártó végül szólt azon törekvésekről is, amelyek szerint az uniós tagállamoknak át kellene térniük a minősített többségi döntéshozatalra a külpolitika terén. Mint mondta, ezt a magyar kormány minden létező fórumon ellenezni fogja, s ezzel nincs egyedül, mivel az egyhangú szavazás elengedhetetlen az európai egység érdekében.

A fideszeseknek kötelező, megszokott, pozdorjává csépelt és egyre kevesebbeket lázba hozó migránsozás után elhangzott néhány fontos dolog.

Előbb-utóbb mindenkinek elege lesz abból, hogy Brüsszelből akarják megmondani, ki hogyan éljen a világ távoli pontjain

Mondja ezt Petike egy olyan szónoklatban, melyben mást sem tesz, mint kioktat mindenkit és igyekszik megmondani 510 millió uniós polgárnak, miről mit gondoljon, mitől féljen, mit szeressen. Ez Magyarországon sem működik zökkenetlenül, pedig még tízmillióan sem vagyunk, ebből jó, ha kétmillió ember figyel arra, mit beszél Orbán (akár Szijjártó szájával, akár bárki másével), az Unió 508 millió polgára pedig pont leszarja. De nem is ez a valami, hanem az, hogy a külügyminiszteri rangra tuszkolt teremfocista talán fel sem fogja, hogy gyakorlatilag önmagát köpködi szembe egyetlen megnyilatkozás keretében.

A másik, nagyságrendekkel fontosabb információ ez itt:

Szijjártó végül szólt azon törekvésekről is, amelyek szerint az uniós tagállamoknak át kellene térniük a minősített többségi döntéshozatalra a külpolitika terén. Mint mondta, ezt a magyar kormány minden létező fórumon ellenezni fogja, s ezzel nincs egyedül, mivel az egyhangú szavazás elengedhetetlen az európai egység érdekében.

Lefordítom, jó? Jó. Az Uniónak (természetesen az uniós tagországok képviselőiről beszélek ilyenkor) az összes szamócamintás napozója tele van azzal, hogy néhány náci vadbarom megpróbálja szétcseszni a közösséget. Miközben minden létező uniós, közösségi, jogi, erkölcsi és olykor emberi normát is röhögve megszegnek, semmi módon nem lehet őket kordában tartani a közösség többi tagjának érdekében. Itt van az, hogy a lengyelek védenek minket, mi védjük a lengyeleket és ez mindkét félnek jó, mert az Unió többi 26 tagországa kénytelen eltűrni 1-2-3 tagállam minden szemétkedését.

Ha megváltozik az a szabály, hogy csak teljes egyetértésben, 100 százalékos arányban lehet átvinni egy javaslatot és elég lesz a minősített többség, akkor ez az 1-2-3 tagország nem fogja tudni megvédeni a másik seggét, hanem az uniós polgárok többségének az akarata fog érvényesülni.

Ha a Fidesznek ilyen rohadtul fontos az egység, miért nem vezeti be a magyar parlamentben a 100 százalékos egyetértést? Miért dönt tízmillió ember helyett néhány pártkatona, akik a választáson elért egyharmados eredménnyel lettek kétharmados többség? Vagy Magyarországon az egység nem érdekes, az Unióban pedig igen?

Az az érzésem (és őszintén remélem, hogy nem tévedek), az európai közösség kezdi felmérni, mekkora veszélyt jelentenek a bűzös eszmékkel házaló megélhetési Messiások és végre megtalálta a módját annak, hogy ne terrorizálhasson néhány barom félmilliárd embert. Ideje volt. Remélem, belátható időn belül minden és mindenki a helyére kerül. Az elsöprő többség érdekében remélem. És a saját érdekemben is remélem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.