Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbáni akolban nevelődnek engedelmessé élőlények

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Azt szokta mondani a nagypapám: olyan meleg van, hogy a madarak röptükben sülnek meg. Én még ugyan nem láttam sült verebet, de el tudom képzelni még ezt is. Azt azonban hallom, mert harsogja az 1. számú királyi rádió, hogy ebben a kánikulában, aki teheti, menjen légkondis helyre. Aki teheti, menjen, nem kell most lecsót sem főzni, különben is nagyon drága minden zöldség, gyümölcs. Tessék a sparheltet hűtő fokozatra állítani. Így is tetszenek tudni spórolni, melegben kisebb az étvágy. Ezt is harsogja.

Nem tudom, nekem nem lett kisebb, ugyanolyan, csak folyadékból fogy több. Néha már visszafelé jön a sok lé, de igyunk – azért is, hogy legyen humorunk. Mert az elég humoros, hogy egymást tapossák az emberek, főleg faluhelyen, hogy bejussanak a légkondis közintézményekbe. A templomokban hűvös van, ‘oszt a nagy ajtó zárva, nehogy még valaki valamit bevigyen. A turista pedig üljön le a fa alá, ott is ugyanúgy izzad, de legalább nem szőkíti a Nap a haját. Azért ez a pápa mit képzel, mínuszokban és negyven fokban kinyittatja a Szent Péter Bazilikát az embereknek. Pihenni – így is, úgy is. Nyugodtan lubickoljanak a kádban, majd a RezsiSzilárd jóvá íratja a számlájukon a többletfogyasztást.

És mindezen óvintézkedések közepette, nem tudom, ki kap gutaütést? Szijjártó-Lázár-Rogán (és a többiek) palotája medencéjében, vagy önök? Szerintem, a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a napokban már úgyis megbuggyant, de ezt ne írják a kánikula rovására. Nála ez alaphelyzet. Most éppen a köznevelési törvény módosítását nyújtotta be a parlamentnek a Magyar Nemzet Univerzális Okosa. Majd ők megmondják, hogy ki legyen egy iskola igazgatója. Ők tudják ezt is a legjobban a bársonyszékükből. A tanároknak, a szülőknek, a diákoknak, nemzetiségi önkormányzatoknak nincs bele pofa, ne legyen véleményezési joga. Eddig sem volt nagyon sok helyen: azt kapjátok, akit a Fidesz és a KDNP akar. Aki hűséges ember és hátsónyalásban osztályelső. A jól fizetett, szabad pedagógusok pedig majd ezekkel dolgoznak. A tervezet alapján ugyanis az állam zárttá és egyszemélyivé teszi az óvoda- és iskolaigazgatói kinevezéseket. A javaslat felsorolja, hogy akiknek eddig jogukban állt beleszólni az igazgatóválasztásba, azok elvesztik ezt a jogukat.

Kikerül a törvényből az, hogy az igazgatókat „az e törvényben foglalt szervezetek, közösségek, személyek és a fenntartó véleményének kikérésével” bízza meg a miniszter. Ahogyan az sem szerepel, hogy a nevelőtestület dönt „az intézményvezetői, intézményegység-vezetői pályázathoz készített vezetési programmal összefüggő szakmai vélemény tartalmáról”.

Nem lesz többé nyilvános, hogy az igazgatói pályázathoz mellékelt vezetési programról hogyan vélekedtek, és miként szavaztak az erre jogosultak. Titoknevelők, az kell nekünk, ezt is parádésan megbeszélték maguk között. Tényleg úgy van már, hogy az emberek csak azért kellenek, hogy eltartsák ezt a minden valóságot és demokratizmust nélkülöző oltári rottyant bandát.

A miniszter új jogi lehetőséget is kap az igazgatók kirúgására. Ez megy a legjobban, tudjuk. Csak egy telefon: – Figyelj, takarítsd már el azt az ellenzéki bugrist! Oka mindig lesz, higgyék el. Eddig is volt, amire ráhúzhatták aljasságukat. Most már csak azon gondolkodom, hogyan lesz pofája egy ilyen Fidesz-pátyolgatott embernek bemenni az iskolába mosolyogva. Meglátják, hogy e titkos igazgatók miatt még többen hagyják ott a katedrát, főleg, ha a diri még pesztrált hülye is – alkalmatlan, szakmájához nem igazán értő senki.

Gyerünk, gyerünk, mindenkit beterelnek az Orbán-akolba. Nem maradhat kívül senki. Benn az akolban szem előtt vannak, lehet az akollakókat irányítani, büntetni, mindent lehet. Csakhogy ők emberek, de ez nem számít; akolban nevelődnek az engedelmes élőlények. Azzal is, hogy a kormány megszünteti a magántanulói jogviszonyt.

A tervek szerint a 2020/21-es tanévtől a kormány megszünteti a magántanulói jogállást, helyébe „az engedélyező szerv által engedélyezett egyéni munkarendet lépteti”. „Az engedély akkor adható meg, ha ezt a tanuló egyéni adottsága, sajátos helyzete indokolja, és az a tanuló fejlődése, tanulmányainak eredményes folytatása és befejezése szempontjából előnyös” – olvasható a törvénymódosító javaslatban.

Újabb hadüzenet! Megtárgyalni, meghallgatni a szakmát nem kell. Az orbáni állandó háborúban gyorsan kell dönteni. És általában az van, amit a hadseregtábornok akar. Orbánék nem bírták a cikis, kínos helyzeteket. Nem találtak rá semmilyen megoldást, akkor gyerünk, szüntessük meg, ami működött. Hiszen egyre több szülő menekítette ki a gyermekét a bábuképzőkből.

– Azért, mert a speciális, nagyobb odafigyelést igénylő gyerekekkel nem volt sem idő, sem kedv foglalkozni. A pénzt pedig a stadionok eszik, a hatalmi csőcselék issza.

– Azért, mert a lezüllesztett oktatásnak nem látták értelmét, nem látták, hogyan lesz gyerekükből egy európai szellemiségű, korszerű ismereteket befogadó felnőtt.

– Olyant is tudok, aki azért választotta ezt a lehetőséget, mert az egész iskolára rákényszerítette a kormány a hites propagandát. Többet ért egy ima, mint a matek. Ismerősöm már tavaly kiborult a tanévnyitón, amikor a tisztelendő úr szólt az iskola tanulóihoz, elmondta az évi hittan menetrendet. Állami iskolában.

– Fordítva is igaz, akik ezt kevesellték, azok magántanulóként otthon kaptak naponta Bibliát meg istennyilát.

A javaslat olyan durván korlátozza a szülői jogköröket, ami alkotmányossági aggályokat is felvet. Mindent korlátoznak, ami a szabadságunkhoz hozzátartozik. A családbarát kormányunknak ilyenkor nem fontos a család, pedig eddig azt harsogták a Tiszától New Yorkig, hogy világszenzáció a magyar modell. Ha abba egyetlen percig is belegondolnának, hogy betegségbe torkollhat a felnőtteknél is az, ha állandó stressz alatt vannak a munkahelyükön, és nem érzik jól magukat. Akkor miért várja el a hatalom, hogy egyedül üdvözítően csak iskolában lehet tanulni, pláne fejlődni egy kisgyereknek. Ott ahová utál járni, különböző okok miatt. Tessék beülni egy hatodik, hetedik órára egy harmincas vagy nagyobb létszámú osztályba. Ott úgy nagyjából meg lehet bolondulni – diáknak és pedagógusnak is.

Rémálom, amit a magyar oktatással megtesznek Orbánék. Megcsúfolják saját ötletüket is. Menjenek az akolba a gyerekek, csakhogy ott pedagógushiány van. Ez sem számít, mert megoldják nem diplomás tanárokkal (akkor mitől tanár?), sőt ugyanannyi bért kapnak, mint a diplomások. A nem diplomások bérének emelése ráadásul fokozhatja a bérfeszültséget is a minden papírral rendelkező kollégáikkal szemben. Kit érdekel, ha azokat foglalkoztatják, akik ugyan végeztek, de nincs nyelvvizsgájuk. A törvény mindenkire vonatkozzon. A pedagógia nem köpködős foci, hanem tudomány. Az orvos sem műtheti meg a combnyaktöréses beteget diploma nélkül. Még csak az kéne! Igaz, ez sem számít ebben az országban. Meg az sem, hogy a buggyanás jeleit mutató Semjének hülyére keresik magukat. Vagy elég Orbán-haver gázszerelőnek lenni.

Agyrém ez az egész: pofa be van az igazgatók kinevezésénél; pofa be van a szabad tanulásban; pofa be van a szülőknek, tanároknak, diákoknak. Orbánéknak van pofájuk bármit megcsinálni, ami nekik jó. Most még nem sül le a képükről a bőr (a kánikula nem segít). Én konkrétan azt szeretném látni, milyen pofát vágnak majd, amikor ők ülnek be egy nagy akolba. Bukott bábuként.

Az önök véleménye

Gáspár azért lett katona,mert szeretne tábori lelkész lenni. Mint Katz feldkurát úr a Svejkben,de ő legalább ivott. (janos)

A monarcha fia katonai kiképzést kap, amint ez az angol királyi családnál is természetes. Lehetne ez nálunk máképpen? Na ugye. (György)

Nahát! Pedig azt hittem, a Fertő-tavi strandkopasztást nem lehet alulmúlni – és íme, a ner jobban teljesít! (glorianna)

Egyre távolabbi országokkal esik szerelembe orbán. Igaz a V3-ak kivételével már nem sokan állnak szóba vele, ezért kell lassan lemennie a térképről, hogy barátokra leljen. (Transzporter)

Identitás és Demokrácia?! Ezt a hangzatos címet éppen kormányzó? pártunknak találták ki! Amúgy a frakció alakítás feltételeit hogyan akarják ketten teljesíteni?! Vagy még folyik a csábítás?! (Mariann)

Egy 3-4 százalékos nézettségű TV-be nem hogy milliárdokat nem szabad beleölni, plusz elvenni a reklámhelyeket a többi csatornától, hanem teljesen meg kellene szüntetni.Tök fölösleges pénzkidobás, de hát ez őket nem zavarja, akárcsak a focinál, ahol a nézettség szintén nem éri el az 5 százalékot. A csatornáiknál a saját fényezésük miatt nem számít, a stadionoknál meg tudjuk, hogy a beton a politikusok legjobb barátja. (Transzporter)

Nálam már időtlen idők óta le van zárva az összes m, duna kanális, a tv2-vel, rémhírtv-vel együtt, mert még véletlenül sem akarok azokra kattintani. De már rádiót se tudok hallgatni pl autóban, mert még a kis helyi adókból is ömlik a kormánypropaganda. Vajon még mindig Giró-Szász szerkeszti, prezentálja ezeket a rádiós híreket? Anno, a létező szocializmusban, a 800-as évek vége felé, Berecz elvtárs kesergett rajta, hogy övék, az mszmp-jé az összes lap, rádió, tv, mégsem hisz nekik a kutya sem. (agador)

Mondanám, hogy olyan, mintha egy papagájt vagy törött lemezt hallgatnék, de a papagájok intelligens és szép teremtmények, a törött lemezt pedig legalább lehet valamire használni, mondjuk poháralátétnek. Egy fideszesről egyik sem mondható el. (marbles)

Nem értem, hogy Gyurcsányék miért nem sulykolják azokat az eredményeket állandóan amit elértek. Szó nélkül tűrnek minden hazugságot, s akkor csodálkozunk azon, hogy mit tud az egybites agyú, kéményen kapaszkodó kisember. (Jozsef)

Nagy játszma az O1G-től, hogy kivel olvastatja fel a sajtó előtt az „agytröszt” agymenéseit. Talán a migránsozást egyre kevesebben cuclizzák be (havonta mérik), ezért kapta harmadvonalbeli felolvasó a dicső feladatot… (Bendegúz)

Ezer éve mondogatom, hogy a Hágai Nemzetközi Bírósag tehetne még valamit, ha lenne egyetlen egy bátor uniós polgár, aki megtenné, hogy feljelenti őket. Mert bármelyik országban is él az illető, az ő adóforintját is rendesen elsikkasztják. Mi magyarok pedig hozzátehetnénk az ország és a társadalom ellen elkövetett bűnök listáját, mint a sikkasztás, hűtlen kezelés, hazaárulás, nemzetellenes cselekedetek -és napestig sorolhatnám – vádpontok. Megmosolyogtak.. (Piftike)

A magyar kultúrális értékekkel nincsen gond. A probléma akkor kezdődik, amikor beindul a nyilas-irredenta pribékvonal. A háttérben Putyin elég rendesen keveri a kártyákat, valamivel több esze van Orbánnál. Ugyanazt csinálja, amit Sztálin annak idején Grúziától kezdve Örményországig. Magyarországot ütközőzónának használja fel. A szovjet rendszer bukása utána rájött, ha a nacionalista tésztát gyúrja, az a jövedelmező. Így az egykori KGB ügynök, önmagát meg nem hazudtolva, elkezdett Európában bomlasztani. Ennek a hajtómotorja az elveszített hidegháború miatti bosszú. Putyin bosszúálló, Orbán is az (2002, 2006). (Benedek)

Így írtunk mi

Európa megmentői a Dunára néznek

Közel 100 milliárd is kevés volt ahhoz, hogy az MTVA ne legyen veszteséges

Semmi jelentősége nincsen, csak egy köztörvényes bűnöző

Nosztalgikus matematika

Levelezőtársak

9 évvel az elmúlt 8 év után még mindig itt tartunk

Aki nem lép egyszerre

El a faluból

A kidobni való szemét esete a legegyszerűbb. Az egész NER. Úgy, ahogy van

Ázsia-Balkán tájolású ingatlan eladó

A nap kommentje:

Ha szellemeset akart volna írni, ezt írja: Tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim, Elnök Úr! Le kell szögeznünk egy fontos tényt a következő kiváló fotósorozat megtekintése előtt, mert ahogy a dakota közmondás tartja, ahol verébszar van, ott veréb is volt. A többi képen is ilyen hurkás, gyűrött rajtam a nadrág, mint az elsőn. De azokon legalább nem látszik. Köszönöm a figyelmet, hajrá Fideszország, hajrá én! (zsoltix)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.