Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Azt hiszik, ők a vízen járók, pedig pusztán embertelenek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Piásan talán gyorsabban lehet elaludni.

Berúgtak már? Szittyósok lettek? Így van ez ebben a nagy melegben. Dehát kérem szépen, tetszettek volna vizet inni. De nem, inkább hallgatnak a szakemberre, és megfogadták az 1. számú királyi televízió meteorológusának tanácsát. Molnár Csilla az  időjárás-jelentés végén tisztelte meg tudásával a nézőket:

11 és 16 óra között ne tartózkodjanak a napon és amikor ilyenkor ajánlatos, azt önök is csinálják, tehát fogyasszanak elegendő alkoholt és védekezzenek a naptól.

Most akkor Molnár Csilla vagy ivott már, vagy még nem. Persze, aki a médiában dolgozik, azt néha, jobb esetben nagyon ritkán, megszállja a bakiláz. Írásban is, szóban is. Nekem ezzel az a bajom, hogy az alkoholt és a vizet szóképe még csak véletlenül sem hasonlít egymáshoz. A híreket súgógépről felolvasó híradós is simán elment mellette, nem javította, nem nevette el magát. Magyarul, nem is figyelt. Igaz, a közpénzből hancúrozó királyi televízió orbáni történetében voltak ennél sokkal prosztóbb bakik is. Az pedig egyáltalán nem baki, hogy Orbánék csináltak maguknak rádiókat, televíziókat, lapokat. Mennyiség az van, a minőségre pedig nem adunk, gyerekek. Elég örök hűséget esküdni a hatalomnak. Nyugi, lesz még ebből válás. Rohadt csúnya.

Lehet, hogy nem is volt elszólás. Csak mondom, itt az aratás, jobbágyok készüljetek! Ha megy a Mészáros gazda, viszi a pálinkát, mert régen „cséplés idején az elvégzett munka minősége függött a kínált, elfogyasztott pálinka mennyiségétől.” Azért is ajánlatos nehéz munka közben pálinkázni, mert az nagyon jó ellenszere a figyelem lankadásának, szinte orvosság. Ma már ott tartunk, kevesebb helyen suhog a kasza meg buggyos vászongatya. Jobbágy és földesúr az van, azt átörökítette a feudalizmusból Orbán Viktor. Csak neki volt választási lehetősége, hogy viszi vagy issza a pálinkát a magyar földön. Megkönnyítendő az ő pénzhez jutásukat – kánikulában, hidegben.

Szóval, igyanak, megéri. De azért vigyázzanak magukra! Jóból is megárt a sokk. Nagyon vigyáztak Pintér Sándorra is, aki odapofátlankodott a Dunára, ahol éppen a Hableány roncsát emelték ki a víz alól a szakemberek. Tíz percig szerencsétlenkedett, mert a mentőegységeknek nem volt más dolguk, mint ezt a kívül-belül áporodott zsernyákot fölhúzni a hajóra.

Igazából meg nincs mit mondanom, mert az embernek van annyi tartása, hogy nem bunkó parasztozza le Magyarország belügyminiszterét. Ha én is egészen jól látom, akkor a győzelem jelével, kezével V betűt formázva, üdvözölte a mentőegységeket – örökítette meg a 168 Óra fotósa, Merész Márton.

Győzelem? Milyen győ-ze-lem? Nem az olimpiai dobogó előtt állt ez a beles miniszter. Nincs győzelem, ahol gyász és halottak vannak. Amúgy is nagyon elsumákolták ezt az iszonyatos tragédiát. Pintér odamegy pofavizitre, nyilván nem fért el az őt szállító rendőrségi motorosban egy szép nagy koszorú a dél-koreai áldozatok emlékére. Ahogyan szokták volt minden faágnál harsogni: a magyar emberek nevében. Magától nem volt annyi esze, föntről pedig nem kapott utasítást. Döbbenet. Nagypofájú, büdös banda, megint bebizonyosodott, hogy nem az övék az ország, ők nem hordoznak a szívükben emberséget, csak azt hiszik, hogy vízen járók. Magyarországon a civil emberekre lehet számítani – ha baj van.

Ha akarnám, lehetne Vatikán nemzetközi gépkocsijele a V. Mert körülbelül úgy csinál a magyar elit, mintha Semjén lenne a magyar pápa, akire hallgatni illik, sőt kötelező. Csakhogy Ferenc pápa normális. Nem olyan elkúrt népellenes, mint ez a bohóc. A napokban igen elengedte magát, mert hagyják. Most éppen a szociális üdültetésről nyújtott be költségvetési salátatörvény-javaslatot, melynek előadója Varga Mihály pénzügyminiszter.

Az Erzsébet-program keretében közfeladatként a jövőben kifejezetten az ifjúsági és gyermekprogramokban való részvétellel, gyermek- és ifjúsági táborok szervezésével, valamint az ezekhez kapcsolódó szervezési és lebonyolítási teendők kerülnek ellátásra. 

A nyugdíjasokat és a fogyatékossággal élőket lazán kizárják az Erzsébet-programból. Az intézkedés sokakat érint, tavaly 43 ezer nyugdíjas és 9 ezer fogyatékossággal élő tudott szociálisan üdülni. Ez undorító és aljasság Semjén magyar főkatolikustól, kilencezer beteg ember miatt eladja a lelkét az ördögnek is. Ideje lenne végre elüldözni ezt a hamis keresztényt. Orbánnak meg tessék nyugodtan csókolgatni a kezét, ő mindig meghálálja, különösen az idős embereknek. Rájuk már nincs szükség, csak a szavazatokat kell begyűjteni.

Tudják, az a legsiralmasabb, hogy jellemtelen emberek vezetik ezt az országot. Ezért a bőrünkre menő szakmai kérdésekben csak magyarázkodnak kedvük szerint, eljátsszák a nagy szakértőt. És ebből még törvényeket is kreálnak. A manipulátorok egyik jeles és sötét tagja Semjén. Valahogy úgy, mint a graffitiben.

Jézus szóla: – Mondjátok, ki vagyok én.

És ők felelék: – Te vagy létünk eszkatológiai manifestációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégső értelme tárul föl elénk.

És Jézus szóla: – Mi van?

Ez van magyar honban. Nem csak kánikulában. Igyanak sok vizet!

Az önök véleménye.

„Ezek után az a kérdés, hogy látott-e már magyar kórházat a Magyar Nemzeti Bank elnöke?” Az a baj, hogy mindig odázza…pedig igen nagy szüksége lenne rá, hogy szétnézzen valamelyikben belülről…vagy egy szakrendelésen legalább. (Gábor)

Strand és vakáció helyett Nekem a mostani nyár eleji forróságról, (árnyékban 33-35C) a kórházakban fekvők jutnak eszembe, akik a légkondícionálatlan kórtermekben fekszenek, többnyire idős emberek. Sokan a levegőtlen és túlzsúfolt kórházi szobákon osztoznak: nem egyszer 5-en, 6-an, vagy még többen. Átlagosan kb. 40 betegre jut két nővér. Csak a kórtermek megfelelő hőmérsékleten tartásával nagyon sok embert lehetne megmenteni. Helyette van lówellness. Aki hűsölni szeretne, ott megteheti, vagy a felcsúti stadion „VIP”-páholyában. (Benedek)

Kedves Ilona! Aki 42 fokos lázban ég, és nem József Attilának hívják, az menthetetlen! (Mihály)

A nemzeti kultúra, amit annyira meg akarnak védeni, a nemzeti tudáskincs, amit mindig büszkén emlegetnek semmivé lesznek. A nem megalkuvó tudósok majd külföldön kamatoztatják a tudásukat mint a múltban is. Mi marad nekünk? A nemzethy kereszténység, a nemzethy dohányboltok, a nemzethy rabszolgatörvény, a nemzethy stadionok és a nemzethy vezetők, vők, lányok, barátok. üzletfelek, plusz a nemzethy nyomor. (Transzporter)

De hogy szerezzék meg a vidéket, ha egyszer orbánföldesúr odadob valamit a tudatlan nyomorultaknak, majd a különböző sameszain (helyi földesurain) keresztül kézcsókra nyújtja a kezét? A cikk erről szól, de itt van egy adalék ahhoz, hogy valójában mi meg nem tud történni vidéken, és ami minden képzeletet felülmúl!: „Kitüntették a költségvetési csalással gyanúsított Simonka Györgyöt”! https://444.hu/2019/06/11/k… Itt tartunk! (majd holnap)

Pontosan… de sajnos elég borúlátó vagyok azt illetően, hogy ezt mennyire lesznek képesek véghezvinni. Évek agymosásást kellene meg nem történtté tenni. A másik gond az, hogy miként lehetne ezt véghezvinni? Mert amíg a NER-propaganda folyik még a házi pálinkafőzőből is, addig elég nehéz lesz meggyőzni az embereket. Ha odamegy szónokolni két ellenzéki, a Fidesz huszat küld. Az egyetlen kiút szerintem az lenne, ha Orbán valami iszonyatos és letagadhatatlan botrány miatt hiteltelenné válna. (Súgócsiga)

A magyar mezőgazdaság tönkretevője Antall József volt Kárpótlás jelszóval felszámolta a híres állami gazdaságokat és Tsz-eket. Ezután következtek a konzervgyárak. Mi meg maradtunk éhkoppon. Jött a kínai fokhagyma, algériai hagyma,dél-afrikai szőlő és még sok minden más. (Zebike)

„Az ügyészség működését mindig a törvények vezetik, nem pedig az igazságtól távoli, például üzleti vagy politikai  érdekek – hangsúlyozta Polt Péter.” Hacsak úgy nem! (Attila)

A témához tartozik: Kitüntették Simonka Györgyöt, mert csak 45 %-ot kért vissza, az általa kiharcolt uniós pénzekből. Pedig 60 %-ot is visszakérhetett volna, mondják a dél-békési derék polgármesterek. Most olvastam egy kommentet: Mára már bezárhatna a Hírcsárda… (Rudolf)

Arra azért kíváncsi lennék, hogy az eladott csikók, lovak ára hova kerül, mert nagyon valószínű, hogy azért szaporítják őket, hogy eladják egy részüket. Abból már üzletileg meg tudnának élni, állami segítség nélkül. A haszon kinek a zsebébe megy? (Transzporter)

Így írtunk mi.

A gyáva, erőszakos hatalom retteg a tudástól, a függetlenségtől, a kritikus gondolkodástól

Az átvert és kiszolgáltatott vidékiek nélkül Orbán sehol sem lenne

Ha a Fidesz nem nézné le azokat, akik nem rájuk szavaznak

Nagyon elegünk van belőletek

Pünkösdre való tekintettel lássuk, kit is kell gyűlölni

Handó Tündét díjazták, miközben a független ügyészségről diskuráltak

Ahol azt mondják, akasszam föl magam…

Normalitás feltételes módban

Azt mondják

Ne az én pénzemből

Állandóan belelovalják magukat az ostromlott vár védőinek szerepébe

A nap kommentje:

Pontosan. Mindegyik fèlti a szaros egzisztenciáját, ès nem szólal meg a legnagyobb ökörsègek láttán sem. Vètkesek közt cinkos aki nèma. Ángyán csak egy van. (Dupla)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.