Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Apák, anyák, nem ilyen lovat akartunk!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Jaj, ez nagyon jó! Mondja nekem a Balázs, hallottam-e, hogy tetoválják ezután az újszülötteket. Elég bambán nézhettem, de megerősítette: tetszik tudni, az most úgy van, hogy a kormány a 2,5 milliós autóvásárlási támogatásért cserébe azt kéri, hogy a családok helyezzék el a programot népszerűsítő matricát az új, legalább hét személyes autójuk hátsó szélvédőjén. Balázs szerint ez rohadt ciki. Mondja, elég égő, hogy már messziről ordít róluk, hogy mások adójából, közpénzből lett szép nagy autójuk. Kíváncsian vártam a folytatást, hiszen ezt tudtuk. Balázs szerint hamarosan megérjük azt is, hogy a megszülető NER-bébik fenekére rátetoválják a matricát vagy Orbán Viktor képét. Balázs még fokozta, mert elképzeli, hogy néhány év múlva megkezdődik a nagy nemzeti vetkőzés: mibül vagy te kölyök? Imádom a szomszéd fiatalember humorát, bár, ha jól belegondolok, igaza van Balázsnak, ma minálunk mindent lehet – nyíltan és suttyomban.

Még az is, hogy Nagy Imre szobrának új helyén, a Jászai Mari téren, lopva leszakították a takaró, fekete nejlont Varga Tamás szobrászművész alkotásáról. Elfelejtették a Fidesz-vércsék átadni. Nyilván kivonult a vezérkar valahová budit, stadiont, műfüvet avatni. Pótó János történész, a Nagy Imre Emlékház igazgatója az ünnepség elmaradásáról korábban azt mondta: a kormány nyilván nem szeretné, ha a szobor felállítása az elkerülhetetlennél nagyobb hullámokat verne a sajtóban. Furcsán venné ki magát ugyanis, ha egy ennyire antikommunista retorikájú, „ráadásul végletekig leegyszerűsített, fekete-fehér paneleket sulykoló propagandagépezet” arról lenne kénytelen beszámolni, hogy valamelyik fideszes vezető felavatja a kommunista miniszterelnök szobrát.

Nem volt az olyan nagyon régen, amikor erre is képes volt a ma az emlékezés romjain vergődő Orbán Viktor. Nagy Imre emlékművét a tiltakozások ellenére tavaly év végén, titokban elvitték a Parlamentnél lévő Vértanúk teréről. Helyére a „vörösterror áldozatainak” emlékműve kerül, amit eredetileg a Horthy-korszakban emeltek. Én arra nem emlékszem, hogy a földből sokfelé egyszer csak kibukkanó Horthy-szobrot nem avattak fel. Arra sem, hogy Orbánék olyan nagyon tiltakoztak volna ellene. Bérbe adták a szélsőjobbnak, az árát pedig mi fizetjük.

„Nagy Imre és társai azonosultak a magyar társadalom akaratával, képesek voltak leszámolni a szent kommunista tabukkal, azaz az orosz birodalom feltétlen szolgálatával és a párt diktatúrájával.

…Mi azokat az államférfiakat tiszteljük bennük, akik azonosultak a magyar társadalom akaratával, akik, hogy ezt megtehessék, képesek voltak leszámolni a szent kommunista tabukkal, azaz az orosz birodalom feltétlen szolgálatával és a párt diktatúrájával.

…Mi az ő sorsukból tanultuk meg, hogy a demokrácia és a kommunizmus összeegyeztethetetlenek. (Orbán Viktor 1989. június 16-i beszédéből Nagy Imre újratemetésén)

Nem is idéznék többet belőle, mert van úgy, hogy írás közben is elkapja a hányinger az embert, és nem turbózza magát tovább ebben a demokráciát megvadítók társaságában. Még gondolati szinten sem. Talán soha nem estem úgy pofára, mint Orbánnal. Azt mondtam akkoriban erről a szakállas, harsogó fiatalemberről: csak egy felfújt lufi, egy gombostűszúrástól kipukkad, aztán jó napot. Hát nem, ennek harminc éve, azóta garázdálkodik, hergel, fanatizál ez az ember hatalmon és ellenzékben – akkor is, ha alszik. Apák, anyák, nem ilyen lovat akartunk!

Itt tényleg mindent lehet. Ez a kifordult szélhámos, saját ideológiáját is megtaposó orbáni banda ünnepelni hív. Szabadságkoncert címmel estet rendeznek június 16-án a fővárosi Hősök terén a rendszerváltoztatás 30. évfordulója alkalmából. Már a cím is irritáló: szabadság. Itt? Most? A kormány az 1989-90-es rendszerváltoztatás 30. évfordulóját emlékévvé nyilvánította, amelynek nyitánya lesz a koncert. Lánczi Tamás, a XXI. Század Intézet igazgatója (főigazgató Schmidt Mária), a 30 éve szabadon című emlékév vezetője:

„Szeretnénk a mai fiatalokat is megszólítani, hogy megértsék, miként jutottunk el a sikeres rendszerváltoztatásig: 1989-90-ben olyan hatalmas változás, antikommunista forradalom zajlott le Magyarországon és a térségben, amelyet az emberek alapvető szabadságvágya hívott életre. Ezt a szabadságvágyat, a nemzeti és a közép-európai összetartozás érzését kívánjuk kiemelni a koncerttel is.”

A program házigazdája Nagy Feró lesz, fellép Varga Miklós, Vikidál Gyula, Homonyik Sándor, a Beatrice, a Republic, a KFT, Vincze Lilla, az Emelet, a Piramis-évek, Keresztes Ildikó, Szikora Róbert és az R-Go, valamint Vastag Csaba. No momment.

Aki jó szívvel akar és tud ünnepelni, az menjen el, hallgassa meg Varga Miklóst is, aki azt mondta, 1984-ben, Európa című dala megszületésekor nem gondolta, hogy az európai értékek Magyarországon is megvalósulnak. Pedig ugyanabban az országban élünk, de az értékeink nagyon különbözőek. Nekem, nekünk a legbecsesebb európai értékünk az lesz június 16-án is – talán fogalmazhatok sokak helyett is -, ha egészen mást gondolunk Orbánról. Mondjuk, a szabadság helyett a rémuralmát éljük. Ez nem ünnep.

…és ha már. Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar idén is egy nagyszabású, ingyenes szabadtéri koncerttel köszönti a nyarat a Szent István-bazilika előtti téren ugyanazon a napon, június 16-án 19 órától. Az ötödik TérTáncKoncerten ezúttal Beethoven 7. szimfóniájára mozdul majd együtt több mint 400, többségében hátrányos helyzetű térségből érkező fiatal.

„Beethoven 7. szimfóniáját Wagner a »tánc apoteózisának« nevezte. Különösen az utolsó tétel folyamatosan lelkesítő lüktetése miatt tekintették akkor ezt a zenét a szabadság zenéjének. Jó, hogy erre fognak most táncolni a gyerekek!” – mondja Fischer Iván karmester.

A Budapesti Fesztiválzenekar 2015-ben indította el a TérTáncKoncerteket. „A program nemcsak zenéről és táncról, hanem elfogadásról, toleranciáról, a közösen megteremtett pillanatok átéléséről is szól. A fellépők hónapokon át dolgoznak a közös célért, egyre közelebb kerülnek egymáshoz, az eredményt pedig már egy több ezer fős közösség tagjaként élvezhetik. A részt vevő iskolák partnereink abban, hogy minél több roma és nem roma, hátrányos helyzetű és szerencsésebb sorsú gyerek táncoljon együtt. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvánnyal közösen tesznek a bekapcsolódó közösségek összekovácsolásáért, a szociális kompetenciáik erősítéséért, és arra is alkalmat teremtünk, hogy a gyerekek közelebb kerüljenek a klasszikus zenéhez.”

Ha van kedvük, kóstolgassák a 4. tételt. Nem csak Beethoven , illetve Nagy Feró vagy Vastag Csaba különbsége okán. Amúgy pedig a zene nem nagyon szokott becsapni. Tudjuk azt is, hogy ízlések és pofonok különböznek. Ma mindegyik nagyon fájhat.

Az önök véleménye.

SemmilyenZsótiból kirobbant a tudatalatti. Az ilyen szentfazekak szoktak titokban pornót, meleg és gyerekpornókat nézni, akiknek, nap közben le se száll az Úr igéje az ajakáról. (agador)

Szvsz. a pornó itt csak figyelemelterelés, a hangsúly a hirdetéseken van. Minél több emberhez jussanak el minél többször a kormányhirdetések, az a lényeg. Főműsoridőben kell sokszor leadni, hogy EZ VESZÉLYES! Hajnali kettőkor már hiába adják, mert Mari néni már hat órával korábban kikapcsolta az Izaura tévét a Marichuy ezerkétszázhatvanadik epizódjának megtekintése után. (zsoltix)

Azért rohadt jó nekünk, hogy kormányunk legnagyobb problémája, hogy pornóval etessék a közönséget! Ettől várják, hogy több gyerek szülessen?! Nem kellene inkább komolyabb dolgokra és feladatokra koncentrálni?! (Mariann)

Már a saját kolóniájukban sincs meg az összhang? A tízparancsolatos káslerrel összevetik semjénzsóti pornográfiai hajlamát. Gratulálok! Ezek a végén az alaptörvény után a Bibliát is újra írják. (János)

A DK újfent jól indított. Kálmán Olga okos és művelt nő. Sokszor bizonyította, hogy ellenzéki. Mivel bejött Dobrvev Klára indítása, ők végre rájöttek, hogy a nőknek is van helyük a politikában, hiszen az ország fele nőből van. Csak gratulálni tudok a választásukhoz, remélem sikerrel járnak. (Transzporter)

Most láttam, a finn kormányban többségben vannak a nők. Én kiegyeznék egy matriarchátussal is, de ha nem lehet, akkor inkább a finn példa. Mindig jobban szerettem nőkkel dolgozni, alapjáraton is imádom a nőket. 😀 (Ulzana)

Az MSZP a saját sírját ássa, amióta anno nem állt ki Gyurcsány mellett. És én fájó szívvel, de nem bánom. Nagyon komoly megújulási folyamaton kellene átesniük, de a becsontosodott egyéni érdekek miatt parkolópályán vannak. (Attila)

Ismét kérdezem, hol van az az „értelmiségi réteg” (a törvény képviselete és végrehajtása is elvileg az ő dolguk lenne), aki megállítja ezt a pusztítást? Senki sincs (köztük), aki elmagyarázná „nekik”, hogy a végén ők is ugyanúgy megszívják ezt az őrületet mint akiket belenyomnak a nemhaver posványba? Én a saját érdekemben utasítanám vissza a kiváltságokat, ha bármit elkövetnék, a legapróbb ügyben is. A bűnösök azok, akik hagyják ezt a „stílust”, és nyugodt lelkiismerettel felveszik a fizetésüket. Koporsószegek egy nép temetéséhez. Gyávaságuk a rombolás táptalaja. (Lajos)

Végre felkavarodott az állóvíz és jó értelemben! És az óriási ötlet volt, hogy Dobrev Klára mutatta be Kálmán Olgát, hisz úgy gondolom, a DK mostani jó eredménye főleg D.K. színre lépésének köszönhető. És a Momentum is jól tette, hogy benevezett versenybe. Viszont most kénytelen vagyok megvárni a jövő pénteki jelölti vitát (köszi Partizán), hogy dönteni tudjak. DE EZ JÓ, végre van három értelmes jelölt, akik közül választhatok! Persze az igazi az lenne, ha az állva maradt jelölt Taplóssal is vitázhatna nyilvánosan, de ez szerintem utópia… (Iren)

Budapest elvesztése nagy lökést adhatna először a nagyobb vidéki városoknak, aztán a kisebbeknek, végül talán még a falvaknak is. Tudják ezt orbánék is és mindent bevetnek az ellenzéki jelöltek ellen. (Transzporter)

Remek döntés a DK részéről, hogy Kálmán Olgat támogassa a főpolgármesteri versenyben. (Vali)

Fontos tett volt még a színvonal javításáéert a kötelező hittan/etika bevezetése. Érezhetően javult ám a gyerekek erkölcsi megnyilvánulása, sokkal, de sokkal erkölcsösebbek, mint az előző korosztály tagjai, akiknek nem adatott meg a kötelező népbutítás. 🙁 (Mária)

Ennek a tragikus esetnek Orbanisztánban nem lesz semmilyen következménye, ami a hatalmon lévők haja szálát eldeformálná.
Az, hogy valamelyik hivatal, valamelyik portás beosztású embere esetleg „lemond” – egy másik portás állásért cserébe -, talán elképzelhető, de semmi több. (Gábor)

Köszönet illeti meg azokat az embereket,akik a rossz körülmények ellenére lelkiismeretesen végzik a munkájukat!Nagyon jóérzés volt hallani/olvasni a civil segítőkről….őket is köszöntöm!Vajon milyen segítséget kapnak a civilek….a búvárok és segítőik? Tartok attól,hogy a hatalmasok majd egymást dicsérik ,amikor vége lesz a mentésnek. (B. Ferencné)

Így írtunk mi.

Dicsértessék az örök sötétség!

Felkapaszkodott mocskok országa

Az illiberális demokrácia kutyaszaros homokozójában játszazodó kollégista fiúcskák

Ami nekik rossz, az nekem jó

Mindenki kommunista, csak te nem, László

A kormányzat újonnan megfogalmazott küldetése: az oktatási rendszer rendberakása

Csak egy éjszakára

Mészáros-utalvány, Ráhel-kupon, Vajna-fánkjegy

Amióta…

Ők az igazi hősök

Az üzleti ügyeknek, amelyekkel természetesen nem foglalkozunk, semmi közük a népirtáshoz

A nap kommentje:

Legalább olyan „magas szintű” ez az orbanita „oktatási rendszer”, mint amilyen „magas szinten” zajlanak most a dolgok a határ túloldalán. 2019-re beérett az orbanista gyűlölet-vetés, a románok ki fogják hajítani a fideszes uszítókat a sleppjukkel egyetemben. (Benedek)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.