Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Békét. Nem kölcsönbe

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Beszéljük meg közösen a piszkos anyagiakat. Hogy állnak így június 3-án? Nyugdíj az majd a jövő héten lesz, addig még sok pohár teát kell meginni. Ja, hogy sütöttek jó nagy kalácsot! Akkor reggeli és vacsora rendben. Az ebéd meg majd csak alakul. Nasi? Minek, az hizlal. Fizetést kaptak már? Már aki, mert gyanúsan üresek a boltok. Fene tudja követni, hogy kinek mikor tömik meg a bankszámláját, gondolom, azért tizedikéig mindenki megkapja busásan kimért és megérdemelt fizetését. Jó ez hó eleje, ugye?

Kezünkben a fizetésünk meg egy papír, számolunk. Bevétel: ez ugyanannyi, bár amióta a drága kormányunk megengedte, hogy saját örömünkre túlórázzunk, azóta a bevételi rubrikánk istentelenül megnövekedett. Kiadás: itt azért már a legtöbb családban gondok jelentkeznek meg ráncok a homlokon. Kaja. Enni valamennyit muszáj, mert akkor a következő hónapra annyira legyengülünk, hogy már ki sem tudjuk számolni jólétünk árát. Rezsi. Ezt a Szilárd megoldotta. Úgy csökken, hogy közben nő. Úgy, mint a RezsiSzilárd: ahogyan apad a sütnivalója, úgy emelkedik fellengzőssége. Megfigyelték, ez az Orbán-hordára is igaz: mondj bátran hazugságokat, fényezd a kormányodat, attól leszel egyre pöffeszkedőbb, önelégültebb, rátartibb. Ilyen a hatalmi jellemfejlődés minálunk.

Ott tartottunk, hogy kaja, rezsi, aztán alig marad néhány forintocskánk. De egy ügyes édesapa és édesanya el tudja dönteni, hogy cipőt vesz a gyereknek, vagy befizeti az osztálykirándulásra, hogy ne bömböljön. Csak csessze meg a lódarázs, cipő nélkül, hogyan kirándul? Ezek a hatalmas megoldandó feladatok, nem ám az országot félre kormányfőzni. Mert az nem gond: jut kirándulásra is, meg cipőre is, meg buggyos gatyára, luxus órára, táskára meg óceáni kalandokra. Közpénz röpcsivel, vagy csak úgy, amit fizetünk.

Nagyjából elfogyott a pénz a családi kasszából, édesapa lottózik, van remény. De a fene egye meg, egyszerűen a Fidesz álom családjai nem tudnak spórolni. Szedte vette teremtette, mihaszna népség! Ez így nem mehet tovább.

Jön a segítség az Állami Számvevőszék elnökétől, Domokos Lászlótól.

A háztartásoknak legalább háromhavi bevételüknek megfelelő összegű megtakarítással kellene rendelkezniük, ezzel nem csak a váratlan helyzetekre készülnek fel, de arra is, hogy ha a világgazdaságban „jön egy lassulás, és ennek keretében Magyarország nagyobbat zökkenne, a családok is képesek legyenek alkalmazkodni”.

És az az átkozott magyar állampolgár még hülye is, nem hallgat az okos szóra.

Nem feltétlenül jó lépés „az állampolgárra hagyni” a megtakarítást. Az ötlete az, hogy a bértárgyalásoknál „nagyobb bérnövekedésre csak akkor kerülhessen sor, ha a munkabér-átutalás pillanatában a foglalkoztatók egy bizonyos összeget nem közvetlenül a dolgozónak fizetnek, hanem a dolgozó megtakarítási számlájára utalnak”.

Hujjajjajjaj! Van ennek a Domokosnak védőfelszerelése? Legalább egy páncélinge, nehogy valamelyik hülye melós-zsoldos szívtájékon kínálja. Ha kijönne netán a béketűrésből.

– Mi az isten van? Alig csöpög az uniós pénzcsap, fel kell tölteni a tartályt, folyjon már a mások pénze a telhetetlen, falánk uraknak?

– Pótolni kell az adó-tao pénzünket is, mert még nincsen minden tanyán stadion, hozzá kell járulni a szeretett migráns- és magyar focisták édeni létéhez. Fogyóban a vállalkozásokból kivett irdatlan mennyiségű osztalék, a NER-huszárok kisöprik, mint ősszel a jól fizetett közmunkás a fa alját. A pénzt pedig nem lenyelik, nem dobják bele új befektetésekbe, hanem kötvényekbe menekítik. Hallottam reggel a Királyi Kossuthon, mostan megéri az államkötvény, mert ötmillió forintra öt év alatt kamatozik akár 225 ezer forintot is. Nekik, de nem ötmillióból, hanem milliárdokból. A magas kamatozású papír után már nem kell majd a kamatadót fizetni. A királyi dumaládát hallgató magyar ember pedig elmegy a fürdőbe letusolni magát hideg vízzel.

– Kéretik egy osztrák, svájci, hottentotta számlát adni, mindjárt oda utalja a munkáltató a melósok fölös munkabérét.

– A kilenc év Orbánéknak járó bő esztendő után a következő hét szűk esztendőt fizesse meg a magyar ember. Nem magának, nem három hónapi tartalékra, hanem közpénz milliárdosaink hangulatának további javítására.

– Ha vannak olyan emberek, akik kilencszer annyit érnek ebben a k*rva országban (bocsánat a lopásért, Gyurcsány úr!), ajánlanám Domokosnak is, forduljanak hozzájuk bizalommal. Ha annak a kilenc magyar nyugdíjasnak a nyugdíja 2 millió forint, huszonegyezeré pedig még az 50 ezer forintot sem éri el, akkor itten van a rabszolgaság. Ki a büdös franc ér kilencszer többet, mint bárki más. Mit tudnak, miből vannak, aranyrúdból nőtt a lábuk vagy a két fülük? A több mint kétmillió öregségi nyugdíjas közül mindössze 250 ezren kapnak 200 ezer forintnál magasabb összeget. Leárazott magyar emberek, akik számolhatnak napestig, ha nem kérnek kölcsön, éhen halnak. Ezt a barátok, jó emberek tudják, a kormány szarik rájuk. Kényszerkölcsönből élni rohadt megalázó és embertelen is.

A BÉKEKÖLCSÖN 1949-től 1955-ig bevezetett megtakarítási forma. Az állam elvárta minden dolgozó állampolgártól, hogy évente az egyhavi fizetésének megfelelő összegért békekölcsönt jegyezzen, így segítse az államot a „békéért folyó küzdelemben”. A békekölcsönért nem kamat járt, hanem sorsoláson húzták ki a nyerteseket, akik kisebb vagy nagyobb nyereményben részesültek, esetleg a kötvény névértékét kapták csak vissza. Az emberek nem szerették. Sokat fizettek a csak ritkán kapott nyereményért. Kötelező volt előjegyezni, amolyan adóként működött. Célja a szocialista tőkefelhalmozás volt, hogy legyen az államnak pénze az újjáépítésre.

…legyen az Orbán-klánnak pénze. Ma ott tartunk: a feudális hűbérurak kommunista módszerekkel bontják le a magyarországi köztársaságot, demokráciát. Társadalmi békét akarunk. Nem kölcsönbe. Örökbe.

Az önök véleménye.

El sem tudom mondani, hogy mennyire elegem van ebből az állandóan óbégatott keresztény nemzetből, meg kultúrából. Jó lenne, ha végre mindenkit hagyjanak a saját hite szerint élni, és igyekeznének végre megteremteni a tisztességes, alkotásra is alkalmas, emberi életet. Már csak az hiányzik, hogy kis nagy emberünk felvegye a reverendát és ő legyen az ország egyházfője is. Ez az egyik rémálom. (Ildikó)

A Fidesz az nem egy párt, hanem államvallás. Az ilyen és ehhez hasonló középkori hűbérrendszereknek forradalom szokott véget vetni, amikor a lakosságnak elege lesz abból, hogy még a hálószobájukba is benyomulnak a magukat „keresztény”nek nevező, gátlástalan bűnbandák, fasiszták. (Benedek)

Orbán nem is mehetett Csíksomlyóra. Ott a vetélytársához imádkoztak. Ahhoz, amelyik a szeretetet hirdeti, nem a gyűlöletet, mint ő. (kolozsi)

Ez a Levente csóka üzletet kötni ment Kanadába Hiába, így kell azt, jól pofán kell rúgni a reménybeli vásárlót, hogy tudja, hol a helye és érezze megtisztelve magát. Moldova György már a Lakinger Béla zsebcirkáló novellájában leírta, vagy kereskedünk, vagy nemzetthy önbecsülünk. (agador)

nem akarom elkeseríteni Magyar Leventét, dehogynem de ha a következő kanadai kormány jobboldali lesz, az a magyar fasiszta rezsimhez képest még mindig bőven szélsőségesen liberális lesz. (andras)

„Az is röhej hogy testőrök meg golyóálló autó kell neki, talán nem bízik abban hogy Isten megmenti őt bármiféle támadástól?” Ezt már mi is kérdeztük párszor, csak még azt is hozzátettük, hogy a kétharmadok atyja ennyire retteg attól a semmitérő egyharmadtól? (Erzsébet)

Nekem meg az jutott eszembe, hogy miért nem járkál a Vezér álruhában? Egyrészt sokkal olcsóbb lenne, mert nem kellenének testőrök, másrészt talán többet meglátna az ország valós helyzetéből, mint amit a vazallusai lefestenek neki. De aztán továbbgondoltam: milyen álruhát kellene felvennie? Öltözzön „igazságos Mátyásnak”? Az nem hiszem, hogy találó lenne…Végül rájöttem. Öltözzön a mesebeli Kisgömböcnek! Az találó lenne, és sokat sem kellene „öltözködnie” hozzá. (Gábor)

Tojik a „mi hazánk” a környezetvédelemre, de észrevették, hogy most azzal lehet szavazatokat szerezni, legalábbis külföldön most ez a menő. Már a létezésüket is eléggé környezetszennyezőnek tartom. (Transzporter)

Most már teljesen nyugodt vagyok! Hosszú éveken át őrlődtem, hogy vajon ki a jó isten fogja a magyar környezetet védeni, megvédeni! Mert ugye Káder apánk max szájjal karatézik, Orbán lassan be is záratja a magyar környezetvédelmet megvalósítani hivatott szervezeteket, a civilek leszalámizva, a pártoknak – állítólag – nincs környezetvédelmi elképzelésük, pénzük pláne! Brüsszel, Soros, Gyurcsány meg mind pont a környezetet támadják, aha… Ezt a szerencsétlen kis hazát a fidesztől, az Orbán nevűtől vajon ki fogja megvédeni? (Attila)

A jogállam annyira tiszteletben van tartódva, hogy amikor elfogadták a közig. különbíróság törvényét a 400 órás túlmunkatörvnnyel együtt, az maga a nyílt törvénysértés volt. Ha Kövér elvtárs, vagy bárki levezető elnök feláll a helyről, vége az aznapi ülésnek, törvény szerint. Az meg már csak egy belső rendelet volt, amivel a fidióták magyarázkodtak, ami értelemszerűen nem űberelhet egy törvényt. Klasszikusok szerint, a tök alsó soha nem üti az ászokat, legfeljebb csak akkor, ha részegek kártyáznak. (agador)

Pár névre emlékszem a tanáraim közül, de nem mindegyikre. Voltak köztük jók és kevésbé jók is. De volt egy, akit kifejezetten nagyon szerettem, és ő a magyar tanárom volt, még az általános suliban. Tóth Mihálynak hívták, sajnos már nem él. Az irodalom volt a mindenem, ő ebben mindig jó irányba terelgetett. Rengeteget olvastam és töménytelen verset tanultam, soha nem kényszerből, még a János Vitézt is kivűlről tudtam. Azt a kevés műveltségemet, amim van neki köszönhetem. (Transzporter)

Amint eltakarodott ez a piszkos orbanista társaság, elsők között lesz a Nagy Imre szobor visszavitele a helyére. (Benedek)

Tehát az orbán kormánynak semmi köze sincs az 56-os Intézethez. Nemhogy támogatták volna, inkább akadályozták a működését. Most meg le akarják nyúlni, mint mindent. Szerintük marisnál jobb helye lesz mindennek. (Transzporter)

Így írtunk mi.

Keresztény műanyagból fröccsöntött cinizmus

Sigmund mester megint kikönyökölt a muskátlis ablakon

Érdemes lenne tanulni a hibákból

Ismét rólunk beszélnek. Ne tessék örülni

A zsák krumpli úgysem fogja számonkérni az elvtársakat

A Mi Hazánk Mozgalom mostantól a környezetünket is megvédi

Egy jelentéktelen, a köztörvényes bűnök határán éppen csak túllépő, primitív svihák

A Poloviczer

Az éjszaka zűrzavara

Levél Rainer M. Jánosnak, az 56-os Intézet vezetőjének: A Veritas Intézethez nem kerülhetnek az anyagaink

Ennyi Orbánt, Rogánt, Mészárost, Tiborczot már Európa sem bír el

A nap kommentje:

Következő lépése az lesz, hogy piramist építtet magának, hogy hol azt nem tudom, de biztos egy frekventált helyen teszi, vagy mauzóleumot, ahol bebalzsamozva, kitömve, üveg koporsóban fekszik. Az imádói oda fognak járni imádkozni érte. (Transzporter)

A Hóbarát című amerikai film (főszereplő: Michael Keaton) egyik szép zenéje.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.