Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Zakatol az Orbán-rezsim a jogsértések, a választási csalások maguknak kitaposott út-ján

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Várják meg a 11 órát, addig nincs szundi, ha kiderülnek az EP-választás eredményei, akkor pláne nem lesz. Vagy mégis?

Már azt hittem, hogy ezen az unalmas napon – miután nem volt semmi meglepetés abban, hogy kire húzom be az x-et a szavazólapon – csak egy csavargó elefántról kell beszámolnom. Ja, az Orbán sem hívott fel, hogy mennyek má… Jobban is tette, mert válaszoltam voltam neki: mennyé má te… Üzent reggel a Kossuthon. Nem hallottam, hogy mit, mert éppen bekapcsoltam a mikrót. Lehet, hogy azt, hogy fogyóban van regimentje. Vagy: Lenin élt, Lenin él, Lenin élni fog.

Szóval, egy elefánt megunta cirkuszi jó dolgát, és sétált egyet a 6-os úton, Barcs és Szigetvár között. Úgy látszik, Szandra nem bírja az idomítást: feküdj, kelj, ugorj, jobbra, balra… meg ilyesmi. Tisztára, mint az ember! Szandra füvezett, amíg egyik kamionból a másikba átsétáltak vele a gondozók. Ez tiszta fű volt, ott az árok partján. Élvezte is, és ma egy embert sem hagytak a fideszesek az árok szélén sem. Mindenkire szükségük volt, begyűjtötték őket, aztán vitték szavazni libasorban. Ebben az országban az Orbán egylet semmit nem csinál ingyen. Mindig elkérik a perselypénzt. Maguknak. Most az egyszer, kétszer, háromszor, ők dobták meg aprólékkal a drága magyar és ukrán-magyar meg erdélyi-magyar szavazókat.

Kivéve a kiskorúakat. A Baranya megyei Kökényen (kék a kökény recece…) az egyik delegált tag sérelmezte, hogy a szavazó állampolgárok a kiskorú gyermekeiket a szavazóhelyiségbe és a szavazófülkébe magukkal viszik. Hej, még annyit sem tud, hogy ezek a kicsik beépített ügynökök, a pelenkájukban van a lehallgató készülék. Aztán amikor a poloskák szarosak lesznek, jegyzőkönyvbe veszik, mint ezt a világrengető szavazási csalást is. Mert a bizottság döntése szerint sérti a szavazás jogszerűségét. Ennyi hülye, esküszöm nincs. A beépített bébi poloskák pedig jogszerűen ülnek anyjuk, apjuk karjaiban, mert a kiskorúakat nem szabad magukra hagyni. Kéretik ezt is jegyzőkönyvbe venni.

Egy dél-magyarországi faluban olyan levelet kaptak az emberek, melynek feladójaként a borítékon Orbán Viktor miniszterelnök szerepelt. Magát a levelet Orbán Viktor már csak Orbán Viktorként szignálja, sem miniszterelnöknek sem pártelnöknek nem titulálja magát. Igaz, rajta van a Fidesz és a KDNP logó. Kéretik azt is jegyzőkönyvbe venni, hogy az ország meghatározó közjogi méltóságaként a miniszterelnök nem támogathat pártpolitikai célokat, márpedig ezt teszi. A levélhez hűtőmágnes is jár. Ilyet osztogatott a Lázár János úr is, csak ő Hódmezővásárhelyen. Aki lefeküdt egy díszgiccsnek, az meg is érdemli Orbánt, csak nem ebben az országban kellene garázdálkodni.

Az a nagy magyar helyzet, hogy a levelek nem szoktak bakancsban elsétálni a címzettekhez, és arról sem számolt be a Kossuth rádió, hogy a Magyar Posta szerződést kötött a postagalambokkal. Marad a hű és buzgó polgármester, aki gondoskodott arról, hogy valahogyan eljussanak a levelek a zemberekhez. Halad az Orbán-rezsim a jogsértések és a választási csalások számukra már ismerős útján. Út-ján… A fejlett cocializmus út-ján. Hát nem pikáns, ezen a napon született Kádár János. Csak úgy mondom.

Észak-Magyarországon szervezetten, kisbusszal viszik a népet szavazni. Fordul néhányat az alkalmi választási járgány. Utánpótlás-nevelésileg. Jöjjön, bátyám, néném, ne fáradjon, itt van a Fidesz-taxi! Márpedig a választási eljárásról szóló törvény tiltja a szervezett buszoztatást. Van ülőhely is, ne féljenek.

Csak a Magyar Narancs újságíróinak számára nincs. Nem engedik be a tudósítójukat a ma esti Fidesz- most zajló – európai parlamenti választást követő eredményvárójára. Elutasították a lap regisztrációját. Nincs hely. Számukra nincs hely. „Nincsen számodra hely; Áldjon vagy verjen sors keze: Itt élned, halnod kell.” Kíváncsi lennék, hogy a körülbelül háromszáz talpnyaló média-képviselőnek lesz-e egy faszék?

2018. szeptember 11. Strasbourg. A Sargentini-jelentésről szóló vita.

„Magyarország nem enged a zsarolásnak. Magyarország védeni fogja a határait, megállítja az illegális migrációt és védeni fogja a jogait. Ha kell, Önökkel szemben is.” (Orbán Viktor)

A jelentés szerint, melyre a miniszterelnök reagált – Magyarországon sérülnek az uniós alapértékek, többek között a szabad véleménynyilvánítás és vallásszabadság, a gyülekezési jog, gond van a választási rendszer működésével, a korrupcióval és az összeférhetetlenséggel, az igazságszolgáltatás függetlenségével és a bírák jogaival. Kifogásolta továbbá a tudományos élet szabadságát, az egyenlő bánásmódhoz való jog sérülését, a kisebbségek jogait, a menedékkérők alapvető jogait is. …és a sajtószabadságot.

„Mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk.” (Orbán Viktor)

Kinevették a magyar miniszterelnököt. Ott kiröhögték Orbánt. Mi itthon vagy sírunk, vagy végre nyakon csapjuk a tolvajok királyát. Ebben az országban, ha az Orbán-klán nem akarja, egyetlen ember számára sincs két talpnyi hely. Pedig tízmillió emberé ez a talpalatnyi föld.

Az önök véleménye.

Nagyon sok „èvike ” van akinek el kellene magyaràzni dolgokat…nèhàny megèrti, de a nagy tobbsèg fel se fogja, hogy mi zajlik korulotte…ès ez nem az o hibàja, hanem az orszàg vezetèsèè, aki lehetosèget se ad annak megèrtèsère…:( (Krisztina)

Nálam 100% az ellenzéki média túlsúlya, mivel nem vagyok hajlandó egyetlen egy királyi TV-t, rádiót, újságot vagy NET-es híreket sem nézni, hallgatni, olvasni. (Transzporter)

Szavaztam, errefelé biztató nyüzsgés volt a szavazókör környékén, remélem magas lesz a részvétel és nem 110%-os Fidesz győzelem kerekedik ki belőle… Amúgy csak én érzem magam rosszul attól a körülménytől, hogy bár 19 órakor lezárják az urnákat, a teljes európai szavazás végéig nem tehetnek közzé eredményeket? Ez megint csak a drágaszépminielnökúr szektájának a malmára hajtja a vizet. Tízes skálán mennyire vagyok paranoiás? (Madárlátta)

Szép is az ( “az ellenzéki “) média túlsúly .. pláne annak fényében , hogy közel 500 sajtóorgánumot már bekebeleztt a kormány … (Krisztina)

Igen, minden szinten történnek választási csalások, plakáttépkedés, média túlsúly, vesztegetés, fenyegetés és ráadásul a fidesznek lesz 4 órája arra, hogy bármit megtegyen. Este 7-11-ig, amíg kihirdetik az eredményt, bármit is megtehetnek, (Transzporter)

78 % a kormányközeli médiatúlsúly. Viszont a népesség 22 % – a sem olvassa.
Szép. (anima)

Nálad az igazság, én 2016 februárjában lemondtam a kb. 30 éves előfizetésemet a megyei lapra, amikor a pénzemért a kormány propagandáját nyomatták. Tehát engem is elvesztettek, igaz már jóval korábban. (famano)

Nem csak Győrben. A magyar-ukrán határon megnövelt rendőri készenlét, a „zökkenőmentes határátlépés” biztosítása érdekében szintén azt jelzi, hogy nem csak egy-egy túlbuzgó fidesz aktivista részéről, hanem rendszerszinten folyik a választási csalás. Abban az országban, ahol a rendőrséget bevonják a csalás kivitelezésébe, ott nem demokrácia, hanem diktatúra van. Nálunk is ez van, fasiszta kivitelben. (Tamas)

Azért én üzennék Brüsszelnek, így ismeretlenül is, magyarul. Ha kivágnának minket az EU-ból, akkor a magyar nép végre feleszmélne és még a fideszesek is orbán ellen lennének. Akkor kiderül, hogy mennyire szeretünk utazni, egyesek csak simán átugrani vásárolgatni, Bécsbe Párizsba, vagy bárhova. Többnyire ugyanis a pénzes fideszesek szokása ez. Mi pórnép örülünk, ha egy évben egyszer egy hétre el tudunk menni nyaralni, fél ország még annyiszor sem. (Transzporter)

Tévé? Rádió? pont az üzenetek miatt szoktam le róluk. Mert a reklám még egye-fene, valamiből nekik is meg kell élniük, de amikor félóránként felolvassák szó szerint ugyanazokat a híreket, na attól falnak megyek. Inkább letöltöm a műsort a netről. (Hajszás)

A fidesz még nem nyert tisztán választást. Ez se lesz az. (Zoltán)

Van az a pénz. Ennyi. De az is lehet, Ukrajnában nyaraló magyarok térnek haza tömegesen, a vezér hívó szavára. (gyuresz)

Mondott fénylő csillagunk olyat is, hogy őt nem a diktatúrák zavarják, hanem a diktátorok. Ha ő maga tölti be ezt a szép posztot, semmi probléma. (agador)

Így írtunk mi.

Mások belátása szerint hülyének lenni?

A választási csalás, az választási csalás. Pont

Ez már nem egyszerű farokcsóválás a gazdinak

Üzenet

Mi a jó büdös franctól tetszik ennyire beszarva lenni?!

Micsoda véletlen!

Macska – egér játék

Egy olyan világhoz szeretnék továbbra is tartozni…

A játék

A soha nem hazudó legkeresztényebb, avagy Orbán fejlődésének története

A legszörnyűbb, hogy ide ennyi is bőven elég

A nap kommentje:

Kimondani azt, hogy választási csalást történt, Európa csak akkor tudná, ha a nyomozó hatóságok egyértelmü bizonyítékokat produkálnának. De nem csak nem produkálnak semmit, nem is nyomoznak. Európa nem tud helyettük nyomozni, Orbán megakadályozzta azzal, hogy nem engedi Magyarországra be az Európai Ügyészséget. Mindaddig, amíg ez nem történik meg, Európa részéröl minden puszta vádaskodás lenne. Szóval megint oda jutunk, hogy elöbb országon belül kellene cselekedni. Az biztos, hogy ez már komoly áldozatok nélkül nem fog menni. De ha holnapig vár az ország népe, akkor még több áldozatot fog követelni a változás, holnapután pedig még annál is többet. De a legtöbbet az, ha minden úgy marad, ahogy van. (Gyöngyvér)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.