Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Ikertestvérek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Remek elmúlt hét van mögöttünk. Már megint. Vagy még mindig? Egyik dicsőséges nagy emberünk nagyobbat alakított, mint a másik. Hiába, a jobban teljesítéssel lépést kell tudni tartani.

Meg sem kellene lepődnünk azon, hogy Kacsa úr az ikertestvérét látja a viktátorban. Művelt, kulturált, kifinomult úriemberek mindketten, szóval, ez rendben is volna. Egyformán habzó szájjal gyűlölik keresztényileg a menekülteket, mondják őkelmék, miközben e szerencsétlen emberek nyakán taposva építgetik hatalmukat a kis szemétdombjukon. Az ősi recept szerint – oszd meg őket (az alattvalóidat), és uralkodj. Adj nekik egy ellenséget, akitől félhetnek – és gyönyörködj az eredményben. El lesznek foglalva a másmilyenek utálatával, és nem fognak azzal törődni, hogy a saját „vezéreik” mit művelnek – ugyanazoknak az alattvalóknak az életével. Kitartásra biztatva egy kilakoltatás előtt álló kilenc gyerekes családot, például. Vajon miben tartsanak ki a nyomorultak? Talán abban, hogy a hajléktalanok népes táborához csatlakozhatnak végre? Akiket, egyébként, szintén utálni kell, mert… nem is emlékszem már, őket miért is kell gyűlölni, de büntetni és börtönbe kell dugni, és ez bekerült az alaptákolmányba. Nem az elmúlt héten.

Ezek a szürke hétköznapok apró-cseprő dolgai, nincs idejük a nagyoknak ilyesmivel foglalkozni. „A magyar kerítés olyan sikeres, hogy Washingtonból is látszik”- mondá az úr szokásos pénteki kinyilatkoztatása során. Ezért aztán a Parlamentben már be sem kell menni, amikor a nehéz helyzetben lévő magyarok problémáinak megvitatása kerül valahogy napirendre. Ez nem fontos, mert Washingtonból sem, Moszkvából sem látszik, talán.

Azon sem kell meglepődnünk, hogy több ikertestére is van, saját bevallása szerint, Ovi babának. (Vajon anyuka mit szól ehhez?) Csupa remek ember. Attól ilyen mély a rokonság, hogy „a saját országuk ügyét teszik első helyre, és nem egy világkormány felépítésén dolgoznak, a döntési jogokat nem adják át másnak”. (Még a fehér házi látogatás előtt láttam egy cikket a Politico-n, America first meets Hungary first volt a címe.) Ilyen egyszerű ez, kérem szépen. És tényleg rokonságban lehetnek, a fékezhetetlen hatalmi mámor tekintetében mindenképpen. Tudnám, ki a fene akarná a kezébe venni e lerohasztott ország ügyeiben való döntés jogát? Még azok is csak a játékszabályok betartását kérik, akik pumpálják a pénzt a dübörgő gazdaságba, autógyárak formájában például, ha már voltak olyan szerencsétlenek, hogy felvették ezt a beteg országot a klubjukba, hátha meg tud gyógyulni, legalább egy kicsit. (Nem tud, egyébként.)

De ezt a kérést sem lehet teljesíteni, mert nem tollas a hátuk. Mármint a bölcs vezérnek (és csapatának) aki a nagy európai országokat „támadta”, hazugsággal vádolva őket. Szinte mindenben. Felülmúlhatatlan diplomáciai érzékkel tojik bele saját kenyéradói tenyerébe, mert majdnem húsz percre fogadta az, aki két és fél évig le sem tojta. Most akarta látni, az EP-választások előtt – próbálja csak továbbra is megosztani az EU-t, az USA minden gyengülő ellenfélnek örül, mert ez az érdeke.

És még azt is megtudtuk a volt liberális demokratából diktátorrá avanzsált nagyvezírtől, hogy „létezik egy liberális maffia, pénzzel kitömött politikusokat, újságírókat és elemzőket magába foglalva”.

A maffia már csak ilyen, neki tudnia kell, hiszen van sajátja, és pont ezekkel van kitömve. Meg alaptákolmányt sértő kijelentéseket tevő bajuszos házmesterrel. Akiről nem vagyok hajlandó írni, mert irtózom a gondolattól is, hogy a számra vegyem a nevét.

A sok ikertestvéres sok kis csicskáját szeretné bejuttatni vasárnap a gyűlölt Brüsszelbe. Világos, nem? Belülről fog ellenállni, bomlasztani, bármit. A többi hozzá hasonlóval együtt, legyen az osztrák, francia, olasz – mindegy, majd ők új Európát építenek nekünk.

Ha hagyjuk.

Horn Anna

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.