Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Szegény Marine Le Pen!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A francia szélsőjobboldali párt vezető nagyasszonya sértőnek és felháborítónak ítéli azokat az információkat, melyek szerint pártját Oroszországból finanszírozzák. Szó szerint idézem a tallinni sajtótájékoztatóján a héten elhangzott szavait:

Mindez hazugság. Egyetlen európai bank sem volt hajlandó hitelt nyújtani nekünk. Ezért az egész világon voltunk kénytelenek hitelek után nézni. Így történt, hogy egy oroszországi bank Csehországban beleegyezett, hogy rendelkezésünkre bocsájtja ezt a hitelösszeget. Méghozzá nagyon rossz kamatfeltételekkel. Megkaptuk a hitelt, de vissza fogjuk fizetni.

Vajon az a csehországi orosz bank, amelyik kihúzta a a jövő jobboldali reménységének pártját a kifizetetlen villanyszámlák nehéz helyzetéből, ugyanolyan teljes körű diplomáciai védelmet élvez-e, mint az, amelyik nemrégen Budapesten kapta meg mindezeket a jogokat? Ezt csak találgatni lehet.

Tudjuk, vagy legalábbis sejtjük, hogyan működnek a dolgok a Nagy Testvér országában. Egy hajad szála sem hullhat ki anélkül, hogy cáratyuska ne tudna róla. Hát még ha arról van szó, hogy valamelyik alattvaló külföldön akar leányvállalatot alapítani. Ha nem maga a cáratyuska az, akinek ez kell. De hát ő nem piszkolja be kis kezeit ilyesmivel, arra ott vannak a kiterjesztett mancsok. Mint a magyar kifutó fiúja – semmihez semmi közük, van elég stróman.

Megszakad a szívem Le Pen asszonyért, tényleg. Senki, az általa megújítani akart Európában, nem volt hajlandó hitelt adni nagyszerű pártjának, vagyis a fasiszta ideológiája nem kicsit romlott szövegének. Sz@r ügy lehet körbe kuncsorogni, és mindenhol sajnálkozva széttárt karokkal találkozni. „Bocs, most nincs, nem tudok kölcsön adni”… (Mert nálam nincs hitele a szövegednek. Mert tudom, hogy nem tudod majd visszafizetni, mert nem lesz miből. Mert, bár azt hiszed, hogy majd lophatsz EU-s pénzeket, és abból törleszthetsz, nem jutsz a közelükbe sem. Mert nem finanszírozunk félelem- és gyűlöletkeltést, ez nem tesz jót az üzletnek. Mert a múltat képviseled, nem a jövőt, és az nem fejlődés, a pénz pedig – befektetés, nem veszteség.)

Nem tudhatom, mi indította az európai bankokat arra, hogy Putyin karjaiba hajtsák ezt a nagyon harcos asszonyságot. De mindegy is. Olyan sokan találnak segítségre a cári kebleken…

Putyinnak ugyanaz a célja, mint Trumpnak – gyengíteni Európát. Putyinnak nem tesz jót egy erős szomszéd, Kacsa urat meg semmi nem érdekli, csak mint az ikertestvérét – saját maga.

Ránéztem a világtérképre. A két óriási állam között ott szerénykedik a mi kis Európánk, a maga 740 millió lakosával. Bagatell. Majd focilabdának használjuk, világuralmi törekvéseink játszmájában. Amelyikben sem 75 ezer dél-amerikai menekült, sem 20 millió létminimum alatt élő orosz nem rúg labdába – mert nem számítanak, nincs helyük a tervekben. A terv: tarolni. Gazdaságilag, ami magával vonz minden egyebet. Eszmékről már régen nincs szó, csak lózungokról. Az ostobák megtévesztéséről. Hogy amikor négyévente elmennek szavazni – mert baromira büszkék vagyunk  arra, hogy a „demokráciának” ezt az intézményét látszólag életben tartjuk -, úgy szavazzanak, ahogy mi akarjuk. Ha nem úgy szavaznának, majd csalunk. Itt is, ott is, Magyarországon is.

Horn Anna

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.