Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Bajuszmese

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy bajusz. Azaz Bajusz. Csak így, magában. Nem volt hozzá sem fej, sem szív, de nem is hiányoztak a Bajusznak ilyen felesleges alkatrészek, volt őneki mindent szóló szájacskája, elég is volt annyi.

Ment, mendegélt ez a Bajusz az Isten kalapjának bokrétáján, avagy a Sátán gatyapőcének fodros szegélyén, a napsütötte, szélfútta, migráncsverő Abszurdisztán szép fővárosában, amíg egyszer csak oda nem ért a Jónép színe elé. Ott azután felfújta magát, előkapta egyes számú párttagkönyvét, arra felkapaszkodott, s szónokolni kezdett.

Azt mondotta a Bajusz, hogy a szivárványos népek jól teszik, ha nem tartják magukat egyenrangúnak az egészséges, pirospozsgás, aranyhajú, sokat szülő, keveset szóló menyecskékkel, sem pedig azok törvényes férjuraival, a pirospozsgás, pedert bajuszú (no de ez csak kisbetűs bajusz ám!), békén menetelő böcsületes polgárokkal. Mert hiszen a szivárványos népeknek ne szabadjék aprónépet nevelnie akkor sem, ha másként az az aprónép éhezik, fázik, ütik-verik jódolgukban a gondoskodó rendszer gyermekellátó szolgái. Meg aztán milyen dolog az, hogy a szivárványos népek nem tudják, hol a helyük? Nem elég baj már, hogy a sok nagyorrú, meg setétebb bőrű, meg szedett-vedett mindenféle aljanép azt merészeli képzelni, hogy nekik jogaik vannak? Jogaik?! Nohiszen! Migráncsverő Abszurdisztán a rend, a fegyelem birodalma, itt jogai annak vannak, akinek a Bajusz megengedi. A Bajusz pedig annak engedi meg, akinek az ő alázatosan tisztelt Csúti Királyi Fensége megengedi. Annak a kilenctized országnyi kisebbségnek pedig, akinek ők nem engedik, nincsenek jogaik, kuss a nevük, a hétszentségit neki! Belőlük majd pörkűttet főz a Rezsibunkó tekintetes úr, nehogy már ne legyen valami haszna belőlük is a szép, virágzó Hazának.

Mondta, mondta a beszélő Bajusz, hogy genderőrület így, a világ rendje úgy, az unokaszülés meg amúgy, és akinek nem tetszik, vegyen jó erős kötelet.

Addig-addig mondogatta, hogy  a Jónép megunta, hiszen jóból is megárt a sok, ez meg még szar is vót. Akkor aztán vettek egy kötelet…

S hogy a beszélő Bajusz és nagyméltóságú barátai a fán lógva tudnak –e még beszélni vajon, nos, az már a fuss el véle.

Goitein Vera

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.