Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mutyi- és zongoralecke a magyar embereknek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Lemondott tisztségéről a mezőgazdasági miniszter. Nem nálunk. Bulgáriában. Rumen Porodzsanov uniós forrásokkal való visszaélés gyanújával bukott. Nem akarja, hogy az ellene irányuló támadások ártsanak Bojko Boriszov kormányának. Boriszov elfogadta minisztere lemondását.

Bulgáriában hivatalos adatok szerint 2007 és 2013 között 746 vendégház épült részben egy európai uniós vidékfejlesztési program támogatásával. Nyomozók eddig 110 ilyen ingatlant vettek górcső alá azzal az eredménnyel, hogy 33 kifejezetten magánhasználatra épült. Porodzsanov vezette ugyanis a felmerült szabálytalanságok idején az uniós vidékfejlesztési program támogatásait odaítélő bolgár hivatalt, ahol a hatóságok már nyomozást indítottak. Eddig mintegy tízmillió leva (1,6 milliárd forint) értékben derült fény pénzügyi visszaélésekre az Porodzsanov még miniszteri megbízatása előtt állítólag jóval a piaci értéken alul jutott hozzá egy luxuslakáshoz Szófia egyik előkelő negyedében.

Nálunk ilyesmi nem fordulhat elő, nálunk a kormány és a kormányfő maga a korrupció. Ugyan, ki és miért mondana le? Hivatalosan, államilag működik a mutyizás. Mutyiország a Fidesz-paradicsomban. Vagy fordítva, mindegy.

„Nincs elfogadható szintje a korrupciónak. Érdemes elgondolkodni az életnek annak a természetes szintjein, hogy mi volt 2010 előtt. Nem volt növekedés, csökkent a közvagyon, emelkedett az adósság, részben azért, mert a pénz nagy részét ellopták.  Most viszont ennek ellentéte megy végbe, kizárt, hogy jelentős korrupció mellett ez megtörténhetne. A korrupt országok szegények, mi viszont nem vagyunk azok. …Nem foglalkozom üzlettel, ez nem dolga a politikának. Üzletember se foglalkozzon politikával, mert nem lesz sok esélye. Az üzleti érdekeltségeket és a politikát el kell választani” (Orbán Viktor)

Lásd és értsd Tiborcz István vejre, Mészáros Lőrinc, Garancsi István barátra. Az emberek nagy része egyáltalán nem törődött bele a korrupcióba, de nincs ellenszerük annak megszüntetésére. A Fidesz felzabálta a fékeket; a legfőbb ügyész is a kezükre, zsebükbe játszik. Sok ember pedig bedől annak a papagáj szövegnek, hogy a korrupció valójában a hazai vállalkozók helyzetbe hozása. Nem is fogják fel, hogy nem a hazai, hanem a haverok, csókosok helyzetbe hozása. Talán, ha egyszer belebukna valaki végre!

Ámerikában sem mindenki süket és vak. Az amerikai kormányzatban kezdeményezték, hogy az Egyesült Államok kormánya vessen ki szankciókat Mészáros Lőrinccel szemben – írja közös cikkében az Átlátszó és a Wall Street Journal. A szankciókat a Global Magnitsky Act nevű, 2009-es törvény alapján vezethetnék be, amely alapján az emberi jogok megsértése és/vagy korrupció miatt lehet személyeket világszerte az Amerikában tartott vagyonuk befagyasztásával és az amerikai beutazás tilalmával büntetni.

Csakhogy erre nem sok esély van, mert Trump elnöknek is jóvá kell hagynia. Márpedig most annyira dúl a szerelem közte és a kemény ember Orbán Viktor között, hogy ezekben a mézesmázos napokban az ámerikai elvbarát egyelőre semmit nem kockáztat. A simogatás időszakában vannak.

Kovács Zoltán nemzetközi kormányszóvivő kisegíti őket: a szankciókat az amerikai kormányzat és a kongresszus liberális tagjai erőltetik, akik Orbánnak és egyre népszerűbb konzervatív-nacionalista elveinek akarnak ártani. Ráadásul szerinte Mészáros Lőrinc nem is korrupt, és hozzátette:

„Hogyan lehetne valakit szankciókkal sújtani, aki semmi rosszat nem követett el?”

A felcsúti Mészáros Lőrinc a semmiből előugorva néhány év alatt lett dollármilliárdos, több száz darabból álló céghálót vett a nevére, miközben a közbeszerzéseken napi 1 milliárd forintnál is gyorsabban nyeli a közpénzeket. A valahai gázszerelő akkor is pénzt keres, amikor alszik, de ez természetes ebben az országban Orbán haverjaként.

Pedig… Változatlanul az EU egyik legkorruptabb országának vélik a piaci szereplők Magyarországot – derül ki a Transparency International (TI) által évenként közzétett korrupciós érzékelési index alapján. Tavalyhoz képest egy hellyel „javított” Magyarország, így Bulgária után nem a második, hanem „csak” a harmadik legkorruptabb hely Európában, ebbe besegített a válság tépázta Görögország is.

Nagyon nehéz megoldandó, jövőbeli lecke lesz ez a magyar embereknek.

Van itt más is. Zongoralecke. Mint egy piaci kofa, nem tud magában tartani semmit. Ha eszik, ha fúj, jobbnál jobb csemegézni valót dob fel Facebook oldalára Németh Szilárd. Tegnapi öröme: „Ma reggel Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművészünk is csatlakozott az Orbán Viktor hétpontos európai uniós programját támogatók népes táborához. A támogató ívet egy gyönyörű, általa kifejlesztett Bogányi-zongorán írta alá.
Hajrá Magyarország!”

Kiderült az is, hogy NémethSziszi korán ellátogatott a Bogányi manifaktúrába, kicsit szépelegni, elvégre, ének-zene szakos tanár, igen kifinomult ízléssel. Legyen akkor egy kis zongoralecke. Hát persze, hogy aláírta a művész úr. Ő is a szeretettek közé tartozik, olyannyira, hogy a csodazongorájáért Orbán iszonyatosan sok közpénzt adott a művész úrnak. Aki valóban csinált egy zongorát, azért kezdett bele egy újfajta hangszer megalkotásába, mert nem találta azt a hangzást, amely a legjobban megfelelne ízlésének.

Csakhogy igen drágára sikeredett a zongora, ára 76 millió forint. Az első eladott példány egy budapesti luxusszállodába került. Aztán semmi. Ekkor lépett közbe a zeneszerető Orbán Viktor, és 2015 áprilisában határozatot hozott a kormány, hogy 765 millió forintért tíz zongorát a Magyar Állam részére megvásároljanak és azokat magyar és külföldi közintézményekben elhelyezzenek.

Pedig magántőkével indult az új zongora készítése. Az erre feladatra alapított nógrádi Zengafons Kft. már az Új Széchenyi Tervből kapott 127 millió forintot, a Magyar Nemzeti Banktól 60 milliót. A Szerencsejáték Zrt. és az Emmi 100 millió forintos támogatását is élvezhette. 2015. január 20-án ismerhette meg a nyilvánosság az új típusú hangversenyzongorát egy zártkörű gálán – Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében a Zeneakadémián.

Valami mégsem stimmelt, hiszen megtörtént az a szégyenteljes eset is, hogy visszakérte a magyar szuper zongorára adott 60 milliós támogatást a Magyar Nemzeti Bank (MNB), kiderült, egyetlen forint árbevétele sem volt a hangszerből a gyártónak, és emiatt a cég veszteségbe fordult. Annyit árultak el, hogy szerződésszegés történt.

Azért időzök ezúttal kicsit többet a Bogányi-zongoránál, mert ugyan magához a hangszerhez nem értek, de számomra a legszebben szóló hangszer, és annak idején sokat olvastam arról, hogy mit jelent a piacon az új magyar zongora.

A 76 millió forintos ár egyébként azt jelenti, hogy egy Bogányi-zongora többe került, mint a világ legtöbb nagy koncerttermében használt Steinway, ami egyeduralkodó a piacon. A dizájnos Bogányi-zongora nem bizonyult elég jó hívószónak a szakma számára. A dizájn a több száz éves hangszer készítési hagyományokon alapuló komolyzenei társadalomban csak sokadik szempont. Tudják, könyvet sem színre veszünk, dísznek a szobába. Talán az sem véletlen, hogy Kocsis Zoltán – és hozzá hasonlóan számos világhírű művészünk – nem minősítette a csodazongorát, inkább hallgatott. Úgy tudom, az idén elkelt a tizedik Bogányi-zongora is.

Ezért is kellett a közpénz a zongorához. Bogányi amúgy jó néhány helyen kampányolt a Nemzet Csótányával együtt. Zenész, zenész, nem? El is mondta, hogy

a Fidesz kérdőív kitöltése nem ideológiai beállítottság kérdése, hanem „a józan észé”.

Németh Szilárd is mindent és mindenkit bevet, a Fidesz támogatásáért kampányol – közpénzért cserébe ezt a művész úr meg is teszi. Én még ugyan nem hallottam játszani Bogányi Gergelyt, de szerencsésebb lenne, ha csak a billentyűket ütné. Azt mondják a kedvelői, hogy az is jól megy neki.

Az önök véleménye.

Sajnos nem errol van szò…( ahogy èn làtom…)..mindenki tudja, hogy milyen senkihàzi a felcsùti bohòc, nem is komoly tènyezo a politikàban…csak olyan gazdasàgi osszefonòdàsok vannak a legmagasabb szinten, ha valaki ” boritja a bilit”, ami akàr a bukàsàhoz is vezetne, omlik az egèsz kàrtyavàr…. (Krisztina)

Mert kéz kezet mos. Az unijó szemet húny a fölött, hogy a magyar nemzetnek küldött pénzeket kisajátítja a nemzethy bohócda, cserébe ők meg olcsó és szervilis rabszolgákat biztosítanak a német luxuskocsi-gyáraknak.
Á, nem leszünk gyarmat… nem… mert már rég azok vagyunk. (Hajszás)

Ez màr nemcsak a haràcsolàs/ elherdàlàst, hanem annak az otven àrnyalatàt is kimeriti… Bobpàlya….nemàààr..ez pont olyan, mint a becsuletes politikus ( tisztelet a kevès kivètelnek).. biztos van, de qrv@ nehèz elkèpzelni…. (Krisztina)

Nem loptuk mi az eus tyúkot, idejött hozzánk. Sosem volt nekünk közös tulajdonunk, mert mindent hazahordtunk, a jövőnkkel együtt. Hiába keressük, feléltük. (Lajos)

A fidesz szavazóinak nagy százaléka fent írtak szerint (Európai Ügyészség, jogállami normák betartatása) szintén változást akar. Na jó, de akkor mitől fidesz szavazók még mindig? Amúgy meddig lóghat egy ember keze a bilibe, míg felébred? (anima)

Össze-vissza beszélnek már kínjukban, annyira akarnak nyerni, hogy már minden szart bevetnek, kinek mi jut az eszébe. Mindegyik túl akar tenni a másikon, az 1 biteseknek meg mindegy, úgysem értenek belőle semmit, a Széchenyi könyvtár meg nem is érdekli őket, ugyanúgy, ahogy a hatalmat sem, talán azt sem tudják, hogy létezik. Bezzeg a Puskás múzeum, az valami, az számít, ha másnak nem, de orbánnak igen. A fidesz buta népet akar, ahhoz meg nem szükséges a könyvtár, mert még egyesek ott okosodnak ki. (Transzporter)

Átnéztem ismét a tízparancsot, de továbbra sem látom,mi benne az a nagyon remek közegészségügyi program? A ne lopj, ne tégy hamis tanúságot, ne kívánd a másét? Ha Kásler ilyeneket hány ki mágából, akkor egy szó szövegértése sincs és még ez a jobb feltételezés. (agador)

Végremávalami, aminek örűhet az eccerű pógár, aki csak élni. Túlélni szeretne….. (Márti)

Elég rendesen berághattak rájuk a faszbúkosok, hogyha már a pénzük se kell, fizetett hirdetéseket sem engednek feladni nekik. XD De persze, hogy ez nem alkalom egy kis önvizsgálatra, elmélkedésre. Soros mesterkedése, nem is kérdéses… nyilván a Nemzeti Sport meg a mindmegette.hu volt a célpont, véletlenül sem a süket fasiszta propagandát toló szennymédia. (Hajszás)

Így jártak, kellett nekik a Média Works Zrt-be egybegyúrni, az összes lapjukat, A fész nem fogja szétválogatni, hogy egyik mehet, a másik nem. (Transzporter)

Így írtunk mi.

Kövér László szintet lépett a riogatásban

Mikor fog számítani az emberek valós véleménye?

Ha öt percnyi valóságszérum nem is váltja meg a saját pénzén szellemileg megerőszakolt populációt

Védelmezők – első rész

Jónapot pacák

Facebook-tiltás a mindig független Mediaworks Hungary Zrt.-vel szemben

Európa ismét hadszíntérré változott

Már réges-régen az árokba rúgta őket a hatalom, csak annyira elfoglalja őket a nyomoruk, hogy még ezt sem vették észre

Kis állomáson

Már annyi bűnük van, hogy inkább vettek maguknak néhány egyházat

Könnyek árján ring kicsiny lelkem sajkája

A nap kommentje:

Ameddig csak egy ember véleménye számit, addig nem hiszem, hogy a többség véleménye meghallgatásra talál. A egyik posztotokban olvastam, a rossz fölött a jó mindig győzedelmeskedik, amikor többen lesznek a jók és letudják győzni a rosszat, akkor fog a nép akarata érvényesülni. Nagyon várom már azt a napot. (N. Csabáné)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.