Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hazudnak minden felületen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az egyik kormánylapot – a több száz közül – ismét hazugságon kapták, amely hazugság a választópolgárok szánt szándékkal történő átverését jelenti. Nem először és nem is utoljára állítanak olyat, amiről később kiderül, hogy egyszerű hazugság volt. A büntetést – már ha épp megbüntetik őket – gond nélkül kifizetik a mi pénzünkből, hiszen mint az köztudott, ezek a szennylapok állami támogatásból élnek, ugyanis enélkül már réges régen lehúzhatták volna a rolót. Ezúttal a nemrégiben megszerzett Magyar Nemzet hasábjain jelent meg egy olyan álhír, amely teljesen mindegy, hogy a valóságtól igen távol áll, gond nélkül címlapsztorivá avanzsált egy, a sajtóetikát még súlyosabban megsértő manipulatív képmontázs kíséretében.

A kormánypropagandát az Index leplezte le, amikor is rákérdezett az Európai Bizottságnál arra, hogy miért is támadták meg az új magyar babaváró támogatást. Az Európai Bizottság tisztségviselői (ellentétben a magyar kormány bármely tagjával az újságírói megkeresésre hamarosan válaszolt is – hiszen ez is a feladatuk – amiből kiderült, hogy a Bizottságnak fogalma sincs arról, mégis miről beszél a Magyar Nemzet jól értesült újságírója:

Az Európai Bizottság megtámadta az új magyar babaváró támogatást

A CSALÁDOK SEGÍTÉSE ZAVARJA BRÜSSZELT, A TERRORIZMUS PÉNZELÉSÉRE ALKALMAS MIGRÁNSKÁRTYÁK NEM

Ezzel a bekezdéssel indul a Magyar Nemzet cikke és folyamatosan úgy fogalmaz, mintha az ott állítottak biztos forrásból érkeznének. Ezt tehát egy Fidesz-szavazó vélhetően kérdés nélkül el is hiszi, de lehet, hogy még olyat is elgondolkodtat, aki nem feltétlenül  a kormánypárt szavazója. Pontosan ezért olyan veszélyesek az ilyen és ehhez hasonló akciók, amelyeket tőlünk keletre – példának okáért a putyini Ororszországban – előszeretettel használ a propagandamédia. Egy esetleges büntetés ellenére is sokkal többet lehet vele nyerni, mint veszíteni, ezért bőven megéri a kockázatot. Hogy a kormánylap állításaival szemben mi a valóság?

AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG MÉG CSAK NEM IS HALLOTT ARRÓL, HOGY BÁRMIFÉLE KIFOGÁSA LENNE A MAGYAR BABAVÁRÓ TÁMOGATÁSI PROGRAMMAL, AMELY ÜGYÉBEN ÉPPENSÉGGEL A MAGYAR KORMÁNY FORDULT HOZZÁJUK, NEM PEDIG FORDÍTVA.

Ráadásul: nemhogy nem vizsgálják, de semmiféle szakmai véleményük nincs is ezért a támogatási konstrukcióról, így ilyen álláspontról sem informálisan, sem hivatalosan nem is tájékoztathatták tehát a magyar kormány egyetlen tagját sem.

A Magyar Nemzet cikke tehát álhír, kamu, hazugság. Nem ferdítés és még csak nem is csúsztatás, egy az egyben hazugság. Ezt már csak azért is fontos kiemelni, mivel a kormánymédia nem az egyetlen hely, ahol ez az álhír megjelent, hiszen Rétvári Bence, az EMMI államtitkára is hasonlókat állított és próbálta azzal befolyásolni a hazai szavazókat – az EP választások pontosan két hét múlva esedékesek – hogy Brüsszel a migránsokat boldogan támogatja, de a magyar családokat megtámadta. Rétvári az MTI-n is közölt hír szerint a következőket mondta:

Rétvári Bence ismertette, hogy Brüsszel az előzetes egyeztetési eljárásban kifogásolta a magyar kormány által bevezetni kívánt babaváró támogatás bankokon keresztüli folyósítását. Arra is felhívta a figyelmet ugyanakkor, hogy Brüsszel a migránskártyák kapcsán semmilyen versenyjogi korlátozást, kifogást nem emelt, holott az ilyen kártyákra érkező pénzt is bankokon keresztül utalják. Ezt az államtitkár felháborító kettős mércének nevezte. „Jól látható, hogy egy olyan támogatást, ami nem a migránsokat, hanem a magyar családokat segíti, kritizálják” – fogalmazott.

Természetesen lesz arra magyarázat, hogy miért is nem törvénytelen hazudni a választópolgároknak és hogyan jön Soros György a képbe, de nem érdemes ezen még csak elgondolkodni sem. Brüsszel sem most, sem pedig korábban nem támadta meg Magyarországot. A kormánnyal szemben – ami továbbra sem egyenlő sem Magyarországgal, sem pedig a magyar emberekkel – kritikákat ugyan fogalmazott meg, de ehhez meg is van minden joga. Magyarország ugyanis az európai közösség része és mint ilyen, fontos Brüsszel számára. Az pedig, ha kritikával illeti azt, ha az Unió egyik tagországában leépül a demokrácia és a jogállam, nem egy negatív, hanem egy üdvözlendő, pozitív dolog.

Egyetlen intézmény van, amely folyamatosan támadja a magyar embereket, ez pedig nem más, mint az Orbán-kormány, amely felemelve egy bizonyos érdekcsoportot, a sárba tiporja azokat, akik véleménye szerint nem hasznosak a társadalom számára. Orbán és kormánya 9 évvel ezelőtt indított támadást a magyar demokráca ellen, amely a mai napig tart. Ennek pedig újabb bizonyítéka ez a Magyar Nemzetben megjelent cikk, amelyben a kormány teljes mértékben hülyének nézi saját állampolgárait. Álhír, hazugság, a választók átverése. Ez jelenti ma a kormány programját.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.