Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


O-vonal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Lehet, hogy a háború, a politika kiüti a dalt?

Csendesen esett ma az eső mifelénk, sokáig csodálkoztam is, hogy honnan jön a nagy dörgés, csattanás. Nem vihar és villámcsapás volt, az biztos. Hanem? A gazdaság dübörög folyamatosan. Néha erősebben hallani. Látni nem nagyon lehet a fejlődést, csak egyes helyeken, kiválasztott személyeknél. Most éppen azért a nagy zajos siker, mert a Tiborcz úr benne van a 100 leggazdagabb magyar ember listájában, legifjabbként, a 35. helyen 35 milliárd forinttal. Szerencseszám. Lesz ez még több is. Jól kell házasodni, ez a Pistinek bejött, amikor Orbán veje lett. Egyből a saját lábukra álltak a kedves feleségével, azóta is olyan biztos támaszt kapnak az após-apa-férj-miniszterelnöktől, hogy nincs az az elefánt, amelyik a földre lökné őket. Ennyi állami CSOK-ot egyetlen fiatal sem kapott, és csak abban reménykedhetünk, hogy majd vissza kell fizetniük, mint az egyszerű halandónak a kedvezményes hitelt.

Az OTP-vezér Csányi Sándor van az élen, megelőzve Mészáros Lőrincet. Valószínű Csányi visszafogottabban intézi gazdagodásának ügyeit, mert a gázszerelő férfiről mindennap azt olvashatjuk, hogy éppen hol és melyik magyar földi darabot teszi zsebre. Orbán Viktor szíves engedelmével és az emberek engedelme nélkül – rabolja a közpénzt. Nem is hiszik el, de már az iskolákba is betette tisztára mosott kezét.

Több mint 2000 magyarországi iskolába szállíthat interaktív táblákat a 4iG Nyrt., miután a Klebelsberg Központ pályázatán a tőzsdei társaság tette a legkedvezőbb, nettó 4,4 milliárd forintos ajánlatot – közölte a cég az MTI-vel szerdán. A 4iG Nyrt. pedig nem más, mint Mészáros Lőrinc felcsúti géniusz tavalyi szerzeménye. Ez már idén a harmadik állami tender, amit megnyert a cég.

A betyárját, micsoda hálózata van ennek a Mészárosnak! Rákíván valamire, aztán súg neki valaki: figyelj, Lőrinc, csípd meg! Nem is hiszem el, hogy nem működik napjainkban a K-vonal, ami Gerő Ernő kezdeményezésére a kommunista elit egyik kiszolgálója volt. Mert ma ebben a hatalmi hierarchiában érdekes módon – az államigazgatástól, a cégeken át a magánszemélyekig – mindenkinek Mészáros jut eszébe. Ha pénz szaglik. Ne legyünk kicsinyesek, halad a világ, benne Magyarország meg pláne. Nevezzük át a bennfenntesek gyors információs készülékét O-vonalnak. Orbán mozgatja a forintokat, eurókat, dollárokat, svájci frankokat – magának és burzsuj, leendő burzsuj pajtásainak. Felkészül Kína.

Van nekünk egy Gyopáros Alpárunk is. Neve nem az esze miatt marad fenn az utókornak. Ha fennmarad. A modern településekért felelős kormánybiztos, a Magyar Falu Program lebonyolításáért is felelős és faragatlan fideszes politikus ugyancsak alpári megjegyzést tett a Vas megyei Felsőszölnökön.

„A település temetőjének rendbetétele is javíthatja a falusi életminőséget.”

Amikor a papagájok kifogynak a jól bebiflázott hablatyból, akkor a jó ízlésük elhagyja őket, mert értelemmel, szaktudással nem bírják a saját tempójukat sem. Mindegy mit prédikálnak. Hadd szóljon! Alpár is az alpári beszéd egyik felülmúlhatatlan díszpéldánya a Fidesz-akolnak. Pedig van neki diplomája is, igaz falu- és temető diploma nincs, nem is kérjük számonon rajta. Szerintem, úgy van, hogy nem műveltségi tesztet töltetnek ki a velük, hanem megvizsgálják őket, elég narancssárga-e a szívük, szemük, gatyájuk, aztán, ha elég, akkor például lehetnek kormánybiztosok. Ebben a magasságos, jól fizetett pozícióban magára valamit is adó ember nem beszél ostobaságokat.

Mi a baja egyébként a falusi temetőkkel Gyopárosnak? Nem jobbak és nem rosszabbak, mint a városiak. Az embereknek igényük, belső indíttatásuk van arra, hogy ápolják a sírokat. Tegyem hozzá, falun azért is, mert könnyen megszólják azt, akinek hozzátartozója sírján feltűnik a gaz. Nem a gyom burjánzik a temetőkben, hanem Gyopárosok valóságtól elrugaszkodott prosztósága.

Először talán az életminőséget kellene javítani, attól pedig nem lesz több munkahely, óvoda, bölcsőde, ha az emberek öntözik, nem hagyják elhervadni a virágokat a temetőben. Előbb hervad el minden reményük egy méltó életre. Mert az ilyen megalázó zagyvaság csak tovább gerjeszti a gondokat. Márpedig ez a hatalom képes arra, hogy megássa milliók sírját – a vágyott, élhető jövőjük elől.

Konkrétan én nem dőlök a nem létező kardomba, ha nem látom az Eurovíziós dalfesztivált, eddig sem követtem, hosszú, sok szöveg, meg egyébként sem nagyon dobnak fel az ott elhangzott dalok. Madonna lesz a díszvendég, érte sem váltanék vonatjegyet. Utólag majd megnézem a nyertest, aztán ennyi. Tel Avivban rendezik a dalok ünnepét, de eddig csupán ötezer jegyet adtak el.

Összehasonlításként: a 2011-es düsseldorfi és a 2016-os svéd dalfesztiválnak egyaránt 38 ezer külföldi látogatója volt, a 2017-es kijevi dalfesztiválra pedig 60 ezer vendég érkezett külföldről.

A dalfesztivál helyszíne a Tel Aviv-i Expo, ami mindössze 30 kilométerre fekszik Izrael ötödik legnagyobb városától, Asdódtól, ahol a nemrég becsapódott rakéták egy embert megöltek. Mindemellett az első fellépők már megérkeztek Izraelbe, az előkészületek zavartalanul folynak: 41 ország képviselteti magát. Hazánkat Pápai Joci. Az első botrány már megvolt, Ukrajna visszavonta nevezését, mert az ottani döntőt orosz énekesnő nyerte. Akárhogy is, a kevés érdeklődő azt jelzi, hogy félnek az emberek – háborús övezetben lehetetlen önfeledten szórakozni. A dal ünnepe nem erről szól(na). És ez a legnagyobb baj.

Az önök véleménye.

Ez a kasler féle országút melyik lesz? Amelyik tele van kátyúkkal? Igaz mindegy, mert mind kátyús. (Transzporter)

Ez azért van, mert rájöttek, hogy Gyurcsányné Ferenc édesanyja, aki Kósa mamával ellentétben nem milliárdos és nem a fia strómanja ! (Vera)

Kötelezővé tenném M.ország minden polgárának a származás DNS DNA vizsgálatát. Azt hiszem, lennének itt megrökönyödések! Elsősorban Orbánnak és a családjának, aztán Torockainak, és így tovább. Ja, ha Dobrev Klára Gyurcsányné, Lévai Anikó Orbánné, Herceg Anita Áderné. Így tisztességes! Nem? (anima)

Bár Orbán itt a fő DNS, azért hamarosan megcsináltatom a magamét. Kíváncsi vagyok itt a nagy kavarodásban, hogy a tudomány mit mond. 🙂 (Albrecht)

‘…„a magyarok karakterének örök motívuma”, hogy ösztönösen el akarják kerülni a szolganép sorsot, senkinek az alávetettjei nem akarnak lenni,…’ Az meg csak a Soros-Gyurcsány összjáték miatt van, hogy nem csak imádják, hanem elvárják, hogy a fejükre szarjanak. Persze, csak az echte, ungarische Scheisse felel meg. (kolozsi)

Azt vásárolom, ami jó minőségű és elfogadható ára van. Ha magyar áru, ám legyen. Ha nem magyar áru, akkor úgy legyen. Egyen csak magyar terméket az összes gazember magyar oligarcha. (Tamas)

Én se értettem soha, a szomszédos alma vajon miért kétszer drágább, mint a világ túloldaláról szállított banán, egyebek. (agador)

Nagyon igaz! Így van ez a „nemzethy ősssstermellléssel”. Olyan ez, mint az a vicces kérdés/felelek: -„Miről ismerszik meg a biotermelő? – Nappal alszik, éjjel permetez” (természetesen tisztelet a kivételeknek!) (Gábor2)

Google Translator RULEZ! Így készül az igazi „ocsó madzsar termek”, ami spanyol, lengyel, szlovák vagy görög, de lehet, hogy török, kínai, esetleg chilei, netán orosz, de biztos, hogy nem magyar! (Hannibál)

Nyilván, ha ugyanaz a minőség, még ha kicsit drágább is, de a hazait veszem. Az ismert őstermelőtől szintén vásárolok. De ma már megtehetjük, hogy ha valahol nem azt kapjuk, amit elvárunk, nem megyünk oda többet. Járt már így pár cukrászda, ahová korábban sokat jártunk, néhány Spar, CBA, kisközért, számítástechnikai üzletlánc, drogéria (Lilut sose bocsátom meg nekik, de nem ez volt az oka), etcetera. De olyan helyeken, ahol nincs választási lehetőség, marad a szemét, mert kénytelenek megvenni. (Ulzana)

Amúgy azért az is érdekelne, hogy egy igazi, magyar, nem csaló eperért miért kell sokkal többet fizetni,. mint a spanyolországból idefurikázottért? Miért nem tud a magyar gazda közel sem annyiért termelni, mint a spanyol? Nem kedvezőek az éghajlati viszonyok? Akkor termeljen káposztát, az még az oroszoknál is megél! (Hajszás)

Nekem is van 2 ilyen ismerősöm, igaz nem a fészbukon, mert ott nem vagyok, hanem az életben. Ráadásul az egyik kérdez valamit, de a válaszom közben elkezd a telóján valamit keresni, észre sem veszi, hogy abbahagytam a választ és ujjongva mutatja, hogy milyen képet vagy szöveget talált, ami vicces vagy érdekes számára. A másik ugyanúgy, ahogy nálad, kérdezi, hogy csinálok bizonyos kaját, de rögtön hozzáteszi, hogy az úgy nem jó, mert kell bele ez is, meg még az is, csak ebből jó, vagy abból. Hozzáteszem, hogy eddig még mindenkinek ízlett a főztöm, sőt olyan kollégám is volt, aki azt mondta, hogy ne dolgozzak, helyette főzzek neki. (Transzporter)

Én már lemondtam sok mindenről – élhető ország, biztos jövő stb. – hála nektek Fidesz. (József)

Szép kövér, kihízlalt kappan ez a derék magyar is. Látszik hogy az oskolapadból kikerülve nem nagyon nyűtte magát holmi munkával. Neki így kerek az élete. (spermahajder)

Így írtunk mi.

Megfeszített erővel spájzolnak a nehéz időkre. Mert nekik a haza az első

Hol van Lázár János a szükség órájában?

Hatalmas focisták és félázsiai diktátorok szája íze

Dögunalom

És akkor a futballközönség…

Mindenki mondjon le!

Sokadik hatványa a Németh Szilárdok bűneinek. De talán még az Orbánok bűneinek is

Fegyverbe, lóra, kéményre! Védjük meg Orbán Viktort és a kerítést!

Ma neked, holnap nekem

Ennyit Orbán Viktor emberségéről

Ez már a tudathasadás egy olyan szintje, hogy bőven ideje lenne orvoshoz fordulni vele

A nap kommentje:

Jogállamban Nacsa urat alighanem jelentős sérelemdíj fizetésére kötelezné a bíróság. Köztörvényes bűnözőnek nevezett ugyanis valakit, aki ellen két év nyomozás után még egy nyavalyás vádiratos sem sikerült összeeszkábálni. (György)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.