Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Érdemes az alapoknál kezdeni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A miniszter az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorban arról beszélt: szeretnék az emberekkel megértetni, hogy az egészség érték mind az egyén, mind a család, mind a társadalom számára. 
Az embereket rá kell vezetni az egészségtelen életmód elkerülésére, arra, hogy a károsító tényezők, mint például a túlsúly, a dohányzás, a drogok, az alkoholfogyasztás elkerülésével életéveket nyerhetünk – közölte.

Ezek Kásler Miklós szavai, aki szerint az egészség egy érték – meglepő módon ez még nem nemzeti – és ezt meg kell értetni az emberekkel. Eddig még egyet is lehet érteni az EMMI miniszterével, azonban azzal már nehéz nem vitatkozni, hogy az egészséges életmódra való rávezetés nem az Orbán-kormány erőssége, elég ha Németh Szilárdra, Mészáros Lőrincre, vagy épp Orbán Viktorra gondolunk, akikről minden elmondható, csak az nem, hogy egészségesnek tűnő életet élnének és ezzel példát mutatnának egy nemzet számára. A birkózó-elnök szinte napi rendszerességgel posztolja, ahogy zsírban kisüt egy kis zsírt, majd még betol mellé 10-15 karaj kenyeret, csak hogy jobban csússzon.

Orbán Viktor diétájáról is meg lehetne emlékezni, mint az egészséges életmód ékkövéről. Az egykori futballista a NER létrehozása óta egyre rosszabbul fest, ami vélhetően nem a veszettül sok munka eredménye, mint inkább az egészségtelen életmódé. A mozgáshiány és felelőtlen étkezés az, ami ilyen drasztikus mértékben változtatta meg az ország első emberének kinézetét. Az már egy másik kérdés, hogy vajon több millió forintból hogy nem képes olyan öltöztetőket találni, akik képesek lennének legalább egyszer az életben olyan állapotba hozni, hogy úgy nézzen ki, mint egy ország miniszterelnöke, ne pedig úgy, mint egy falusi tuskó. A gyűrött gatya, libafoszöld nyakkendő és a zsebrevágott kéz nem az elegancia, mint inkább a bunkóság jele, arról már nem is beszélve, hogy minden külföldi látogatása alkalmával késztetést érez arra, hogy leköpje a női vendégek kezét.

Mészáros Lőrinc, barátjához hasonlóan szintén nem úgy fest, mint aki kicsattan az egészségtől, ezért Rogán Cecília helyett nehéz lenne vele kiplakátolni az országot, hogy az egészséges életvitelre hívják fel a figyelmet. De beszélhetnénk itt akár Habony Árpád ibizai szipogásáról is – nem a túlsúly ugyanis az egyetlen egészségtelen dolog a kormány közelében -, vagy Deutsch Tamás, nem bizonyított, de sokak által pedzegetett tudatmódosítószer-használatáról is.

Lehet, hogy Orbán Viktor soha korábban nem látott stadionépítkezésbe kezdett és világversenyt világverseny után akar rendezni Budapesten, azonban az élsport nem köthető össze az emberek általános egészségi állapotával. Az egészségmegőrzéshez igen sok minden szükséges, mint például a stresszmentes környezet, szabadidő lehetősége, elegendő pénz az egészséges táplálkozás kialakításához és még sorolhatnánk. Egy 150 ezer forintból élő falusi család tagjainak elmondhatja az orvos, hogy krumpli helyett egyenek több gyümölcsöt és zöldséget, azonban ha azt nem engedhetik meg maguknak a családtagok, akkor mit kezdjenek a tanáccsal? Az pedig, hogy a szintén pénzhiányból adódó stressz ugyancsak megtizedeli a magyarokat, nem oldható meg csupán azzal, hogy egészséges életmódra szólít fel Kásler Miklós személyesen.

Kezdhetné ott a prevenciós intézkedéseit a kormány, hogy szólnak Németh Szilárdnak, hogy ne az egészségtelen zabálást propagálja minden felületen, hanem emlékezzen meg a gyümölcsök és zöldésegek fogyasztásának, valamint a testmozgásnak a fontosságáról. Erre talán még Németh is képes lenne, hiszen magát egykori birkózónak vallja, valamint a Birkózó Szövetség elnöke. Orbán Viktor, mint az ország első embere is elgondolkodhatna azon, hogy pacal és féldisznó helyett átgondolja, mit fogyaszt és nem egy terhes férfi képét mutatva képviseli hazánkat. A külalak persze csak egy dolog, ha emellett Orbán egy nagyszerű miniszterelnök lenne, a kutyát sem érdekelné, hogy mit eszik és hogyan öltözködik. Azonban itt erről szó sincs és ha már Kásler az egészséges életmód követésére hívta fel a figyelmet, akkor mi is megtehetjük ezt az ország vezetőivel szemben. Orbán – akár belátjuk, akár nem – százezrek számára jelent követendő példát, ami veszélyes fegyver akkor, amikor ránézésre is megállapítható, hogy egészségtelen életet él, így azt is propagálja.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.