Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Fordítva vagánykodik a kétpúpú tevén a sok ingyenélő Fidesz-legény

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok. Mindenkinek. Tekerjünk a jövőbe!

Piroska kolléganőm minden évben egyetlen sporteseményre készül. Akkor nem igazán lehet zavarni, fölszerelkezik mindenféle földi jóval, rágcsálnivalóval, lekuporodik a tévé elé, és átadja magát a gyönyörűségnek. Egészen három hétig. A Tour de France-nak, a világ legnagyobb országúti kerékpárversenyének hódol. Azaz, azt mondta, igazából nem a bicósok érdeklik, hanem az útvonal, mert semmilyen útifilm, könyv nem pótolja a látványt azokon a szakaszokon, ahol a versenyzők kerekeznek. Miután kiválóan beszél franciául, igyekszik francia nyelvű közvetítéseket nézni, és képzeljék el, még jegyzetel is. Neki ez a mániája. Még az a szerencse, hogy nem együtt tévéztünk, mert a kerekesekkel egyidőben zajlik a wimbledoni tenisztorna. És a mi, magyar nyelven is közvetített adónk ide-oda kapcsol. Na, ez a halálom, amikor nézek vagy hallgatok egy meccset, akkor mindenféle szirszar ügyekkel elkapcsolnak, hogy majd folytatják. Hát nem tudom, egy színházi előadáson mikor áll ki a rendező a függöny elé, hogy: kedves nézőink, a színészek most megvacsoráznak, a darabot egy óra múlva folytatjuk. Rémes, ez a szurkolók semmibe vétele.

Egyszer megkérdeztem Piroskától, hogy elmenne-e egy kerékpárversenyre. Nézett rám, mint akinek elment az esze, mármint nekem: dehogy menne. Bolond vagyok? Sutty, pillanatok alatt eltekernek előtted a menők, aztán ott állsz, kész, vége, mehetsz isten hírével.

Sutty lesz jövőre Budapesten is. Alig 7,7 milliárd forintot perkálunk megint egy össznépi szórakozásra. Igaz, ez nem olyan nagy verseny, mint a Tuor, ez a Giro d’ Italia lesz. Aminek az egész ország örül – Zalától Borsodig mindenki. Ahogyan szokott. Látványos verseny ez, 7, 7 milliárdért állhatsz az út szélén. Ne félj, nem hagynak ott, hazamehetsz a csupa-csupa nagy élménnyel és büszkeséggel a szívedben. Ezt is megcsináltuk, majd jövőre megint. Minden magyarok álma lett a Giro is. Úgy pumpálják bele a pénzünket a sportba, mint lyukas biciklikerékbe a levegőt. Levegőt!

Hivatalosan is bejelentették, hogy 2020-ban Magyarországon rajtol a Giro d’Italia kerékpáros körverseny. A budapesti rajt mellett további két szakasznak adhat otthont hazánk. Ezeket később jelölik ki a szervezők.

Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. Ez a legjobb poszt, ami csak lehet a világon. Áktív Mágyárország. Így is van, áktívan költik el a pénzünket arra, amire aztán égetően nincs szükség.

„Nemcsak az országimázs szempontjából fontos, hanem gazdaságilag is megtérülő befektetés a Giro d’Italia”.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is örül.

„Óriási érdeklődésre lehet számítani, az utcák megtelnek rajongókkal, mivel a legjobb versenyzők, az első vonal érkezik Magyarországra. Olyan példaképek ők, akiktől tűrőképességet, alázatot, rendkívüli kitartást tanulhatunk.”

Azért arra kíváncsi lennék, hány kerekest ismernek a magyar emberek, igaz, joguk van megismerni őket, hát még tanulni tőlük. Amúgy úgysincs kitől. Komolyan, már két olimpiányi pénzt elszórtak a sportra, különösen szereti a kormány támogatni az echte nemzeti sportokat: olyanokat is, mint például a rögbi. Azt tudták önök, hogy létezik egy Gyere rögbizni! iskolai program? Hol? Kinek? Nem mindegy? A szövetség kapott rá 454 millió forint közpénzt a 2024-es budapesti olimpiai pályázattal összefüggő támogatásként. Most már értem, miért mennek jókedvűen fejjel egymásnak a kölykök az utcán, gyakorolnak, rögbiznek.

Tudják, úgy vagyok vele, mint az egyszerű olasz, akitől megkérdezték, ki az olasz kormányfő, melyik a kormányzó párt. Az egyszerű olasz pedig azt mondta, nem tudja, szarik rá, ő jól él, a többi nem érdekli. Igaza van. Sajnos, mi tudjuk, lassan születési szám szerint is az Orbán banda tagjait. Ezek az emberek fordítva ülnek a kétpúpú tevén: Dárius összes kincsét – 400 milliárdot – elosztják a sportra. Jut nekik is belőle, dugig vannak a szövetségek, az egyesületek a haverokkal. Ha még ehhez hozzátesszük a tao-támogatásokat, akkor bőven lekörözi a Vezér államilag finanszírozott mániája az alapfokú oktatás büdzséjét. Ami nekünk púp a hátunkon. De nem baj, olyan csúcssebességgel robog a gazdaságunk, mint a kétpúpú teve: 65 kilométer/óra.

Fordítva, csordában vagánykodik a tevén a sok ingyenélő Fidesz-leány, -legény. No, de semmi baj, majd Piroskához hasonlóan leülünk a televízió elé 7,7 milliárdért, és örülünk, hogy Budapesten van a Giro d’ Italia. Ti meg addig, sportra utazó királyok, tanuljatok – megmondta az államtitkár asszony – a világ legjobb kerekeseitől alázatot. Is.

„Minden szanaszét szórva, az a kevés is, amit ki tudtam menteni. Mindez nem számít, mindent könnyedén veszítenék el, csak Miklós jöjjön haza. Most már itt születik előttünk az új világ, és állandó életveszélyben lapulunk ennyi ideje már, bombázások és ágyúzások közepette, de semmi-semmi nem fontos, csak Miklós. Nélküle nem tudnék új életet építeni.” (1944. december 12.)

„Mik, drága mindenségem, minden lélegzetvétellel nehezebb, hogy nem vagy itt. Beszélek itt-ott boriakkal, hullahegyekről beszélnek.” (1945. március 13.) (Radnóti Miklós felesége, Gyarmati Fanni)

Magyarországon 2001 óta április 16-a a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja. 1944-ben ezen a napon kezdődött meg a gettósítás Északkelet-Magyarországon és Kárpátalján. A lezajlott gettósítás után mindössze néhány hét alatt, május közepe és július eleje között, a teljes vidéki zsidóságot Auschwitz-Birkenauba deportálták. Az ezt követő, nem több mint három hónapos időszakban, 437 ezer magyar zsidót deportáltak vidékről Auschwitzba, akik közül 380 ezer nem tért vissza. A képen az egyik legmeghatóbb emlékmű. Lugossy Mária: Minden idők mártírjainak emlékére – Tata, Görög-Római Szobormásolat Múzeum (volt zsinagóga), emlékkert.

Az önök véleménye.

Ledobbentem amikor megtudtam, hogy ég a Notre Dame. Nem vagyok vallásos, de nekem nem is a vallás jelképe, hanem egy csodálatos épulet, amit meg kell őrizni. Párizs legrégebbi jelképe. Remélem az eredetihez hasonloan rendbe lehet hozni. A károrvendőknek meg uzenem, ha az ő házuk ég, akkor oromkodjenek. (Transzporter)

A híreket hallgattam,a fotókat láttam a tegnapi párizsi tűzről,bevallom én is… mint oly sokan…ledöbbentem.Iszonyú kár érte az egész világot,nemcsak a franciákat .Ami felháborított,hogy a részvét helyett a gyűlölködő kommentek is megjelentek.Még senki sem tudja a tűz keletkezésének az okát,de már egyesek „tudják”,hogy ki/kik a felelősek….miért van ilyen sok gonoszság az emberekben? (B. Ferencné)

Ez a sajnálatos tűz eset,úgy kellett a hatalomnak mint egy falat kenyér,még a szerencsétlenség is ezeket támogatja,hogy a büdös életbe soha ne legyen vége ennek az idióta migránsozásnak,megfélemlítésnek. (Margit)

Azt már az első megszolalása ota sejtem, hogy nem fogják felvenni egyetemre, fősulira, ahogy Sándor Máriát sem akarta alkalmazni senki. Talán valaki segít neki, hogy kulfoldon tanulhasson, ha már felhasználták. (Transzporter)

No igen, kb. másfél hónapja szólt valami olyat Blanka, hogy most már csak az érettségire és a továbbtanulásra koncentrál, valóban jobb lett volna neki, ha így tesz. Volt a kockásinges mozgalomban is egy végzős srác, kétszer-háromszor lehetett látni, aztán visszahúzódott, végtére is az élet ezen a mocsáron kívül van. (glorianna)

Ha a továbbiakban finoman visszautasítaná minden párt felkérését , és a saját közegében próbálná érvényre juttatni az elképzelését , akkor nem adna támadási felületet a propaganda hiénáinak. A diákokkal kellene összefogni, nem a politikusokkal ..( egyenlőre ). Talán még nem késő .. (Krisztina)

Szegény megsegítettek lakhatnak Malacpersely Lölö házaiban, használhatják az utakat….már ameddig lesz út. (Aki azt gondolja, hogy rosszindulatú vagyok, az gondoljon arra az útra, amelyiken még egy autó sem tud közlekedni.) Megint lesz pénz a leggazdagabbak „megsegítésére”. De Európa minket irigyel.
Meg a világ Novák Katalin miatt. Ezek hiszik is ezt a sok maszlagot? (Judit)

Kecskére bízni a káposztát, elég nagy balgaság… de ha ezt tudatosan teszi a hatalom, akkor az annak a bizonyítéka, hogy a fővezér(ek) elkéri(k) majd az „alkotmányos ktsg”-et, egyéb adóparadicsomok béli bankszámlákra.. (Oszt, „Jó, napot!, vagy „Boldog Karácsonyt!..stb.) (Tom)

Soha nem találkoztam meztelen csigával, de mivel nincs kertem, nem termesztek semmit, miért utálnám? Mert nem szép? Én se vagyok szép, remélem emiatt nem utálnak rokonaim ismerőseim. A kártevőket utálom nagyon, pedig általában nem meztelenek! (Ágnes)

Ez nagyon tetszik! Még akkor is, ha személy szerint nem vagyok ilyen elnéző a csigákkal, főként nem a képen látszó hol vörösnek, hol spanyolnak nevezett változatával.Értve az olvasottakat javaslom: ne helyezzük át egyik helyről a másikra, mert öntermékeny és képes robbanásszerűen elszaporodni. És akkor már – elnéző voltunk tévedését belátva – hiába kérjük egykoron reményteljes, mára lepusztított kertünk bocsánatát. (Virág)

Így írtunk mi.

 Orbanizáció

Vajon őszinte az a mosoly?

Ceterum censeo

A Nagy Blanka-ügy margójára

Újabb ügynökség alakult, ezúttal Rogán Antal nélkül

Rendszertanilag takonygerincű /Luca ajtaja 8

A néma madarak

Hogy mondjam el azt, hogy már régóta mások döntenek helyettem

Nem keresztelő kellene, hanem temetés

A nap kommentje:

A német kormány is milliárdokat költ afrikai országok megsegítésére például. Csak nem forintban, hanem euróban. És nem lobogtatja a kereszténységet eközben, mert vízre, oktatásra, egészségügyi ellátásra, infrastruktúrára nem csak a keresztényeknek van szükségük, hanem vallástól függetlenül mindenkinek. (zsoltix)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.