Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha a király fizet, a szószékről is messze hallik a gyűlölet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Még álmosan löktem be a rádiót reggel. Hallom: korrupció, sógor-komaság minden szinten. Dorbézolás, nagy vadászatok állami pénzből, kisemmizett munkások, senkikből lett politikai karrieristák, egyre éleződő társadalmi feszültségek, személyi kultusz, Magyarország korlátlan hatalmú kiskirályai… Hú, egyből kinyílt a szemem. Milyen vasárnapra ébredtem? Milyenre? A királyi közcsúf rádióban ilyen kritikát az Orbán-rendszerről még soha, de soha nem hallottam. Hiszen minden reggel migránsokkal, a sátáni Európával ébredtem. És most? Már éppen kevergettem a kásámat, amikor elbúcsúzott a műsorvezető: Kommunista kiskirályok, korrajz a Rákosi- és Kádár-kori bizalmasok egyéni sorsával – Incze Gábor történésszel beszélgettünk.

Hála Istennek! Már azt hittem, mostan van nálunk ilyen csúf világ. Már azt hittem, hogy ellenállás történt a Kossuthon, és kibelezték Orbániádát. A rádiós bérmunkások. Aztán maradtam még egy kicsit Istennél, mert a magyar állami rádióban lassan a vallási műsorok überelnek mindent. Ugyanabban az időpontban mindig kapok az éteren keresztül napi imádságot. Épülésemre, ha akarom. A beszélgető műsorok dugig vannak papokkal meg olyan Fidesz-közeli emberekkel, akiknek minimum egy állami kereszt értékeli kitűnő munkásságát.

A nagy keresztény országban, ahol Semjén Zsoltok Orbán Viktorral karöltve hirdetik az igét, olyannyira kérem szépen, hogy itt már egy nem hívő nem is számít, olyannyira, hogy minden gondunk, főleg az egészségügyben megoldódik, mert „A Tízparancsolat egy közel tökéletes népegészségügyi program.” Mondá Kásler Miklós, az utolsó polihisztor a világon, na jó, erre szerényen úgy reagált, hogy  baráti túlzásról van szó, de azért igyekezett az elmúlt években. Vettük észre. Aztán kicsit helyre tette megzavart fejemet, amikor Róna Péter közgazdászt olvastam.

„Az Orbán-kormány állításával ellentétben Magyarország alapvetően nem egy keresztény ország. Ami szerinte itt meghonosodott, az keresztény mázzal leöntött pogány erkölcstan és életfelfogás, Szent István ugyanis tűzzel-vassal térítette meg a pogány magyarságot, és ez az erőszak nyomot hagyott a magyarok lelkében. Amíg Nyugat-Európában a kereszténység a szeretetet, megbocsátást és megértést jelent, Magyarországon alapvető értéknek számít a hatalom iránti lojalitás is: A gond az, hogy a gyűlölet sokkal erősebb érzelem ebben a társadalomban, mint a szeretet.”

Pontosan így van. Orbán nagy történelmi bűne az is, hogy az egész királyságát a gyűlöletre építette fel – határon innen és túl. Milyen emberek lehetnek ezek a magánéletben, ha süt belőlük a gonoszság; milyen emberek lehetnek ezek, amikor társadalmi rétegeket szorítanak ki az élhetőségből. Megmondom, agya buggyant szar alakok, aki beengedték az iskolába a hittant, hogy végképp elbutítsák a gyerekeinket.

Azt mondja Ildikó, pszichológus ismerősöm: Aki gyűlöl, gyűlölködik, az fél. Ilyen egyszerű. És ebben az a legborzasztóbb, hogy ilyen félő-gyűlölő Orbán-embereket nem lehet meggyőzni, mert olyan fanatikusan villog a szemük, habosodik a szájuk, hogy rájössz, a hittel nem lehet vitatkozni. Tanítás? Türelem? Hát ez nincs benne a Bibliában, ti hazugok? Ilyen erkölccsel, hogyan építhetnénk magunknak élhető országot? Orbánnak ellenségei vannak, tüzel rájuk, kiplakátolja őket, nem hallgat a szép szóra, egyetlen dolog érdekli: saját maga és a hatalma. Szeretet? Ebben az emberben? Nincs. És ehhez asszisztálnak a kegyelt papok is. Csúfondáros élet ez, megint a borzasztó történelmi örökséget bírták átvenni csak: a király fizet, és akkor a szószékről is messze hallik a gyűlölet.

Orbán Viktor már a várat ellopta a magyar emberektől. Mészáros Lőrinc és Tiborcz a Balatonra tette rá nem tiszta kezét. Sőt, egyre több olyan befektető jelenik meg, akik maguknak és a hatalomnak csippentenek le szép tavunkból. Koszként rátelepednek már az egész országra, mert azt hiszik, az övék. Övék, mert maguknak építik. Mi lesz még itt? Kifosztják teljesen az országot: behabzsolják majd a Duna-kanyart, a Mátrát, a Kisalföldet, és jaj, az Őrséget is. Én már azon sem csodálkoznék, ha a Balatont körbe kerítenék, természetesen szögesdróttal, aztán belépőjegyet szednének a hülye magyaroktól. Tőlünk. Majd kíváncsi leszek, ha az Orbán-nyaló, kézcsókos Fidesz-hívők ingatlanját, erdejét, nyaralóját dózerolják el, akkor mi a szent kecskeszart csinálnak? Fixen továbbra hajbókolnak az eszementek előtt, talán még meg is köszönik, hogy segíthettek a rablásban.

Mondjuk, ennek a szeme sem áll jól Rogánnak, aki Zalaszabarra ment, hogy átadjon egy 400 méter hosszú, több mint egymilliárd forintba kerülő hullámvasutat a Zobori Élményparkban és Holnapocska Táborban. Az ország jelenleg egyetlen fix telepítésű hullámvasútját. Egy hétszáz lelkes faluban, az ország egyik legféltettebb természetvédelmi területének közelében. Mert ott dől el a magyar turizmus minden kis- és nagy dolga. Azt mondja ez a fix agyatlan, hogy „A következő évtizedben 828 milliárd forint forrást szán a kormányzat a magyar turizmus kifejezetten Budapesten kívüli fejlesztéseire” , ne csak a külföldiek, hanem „mi is felfedezzük a saját hazánkat”.

Felfedeztétek. A hülye mániátoknak. Ki az úristen találta ki, hogy hullámvasutat építsen az Isten háta mögött? Azt a fickót felültetném rá, de hogy nem szállna le róla, az hétszentség. Felkészül Zalaszabar egy kurva stadionra is. Oda kell rittyenteni azt is, a Kis-Balaton mellé. Akkor, amikor annyi, de annyi nemzeti kincsünket kellene gatyába rázni, élvezhető élménnyé tenni. Az embereknek, mert a miénk. De ragadós kezű, dilettáns hülyékkel nem lehet, csak veszíteni. Rogán elvtárs, vége lesz ám az aranykornak, majd amikor elapad a pénzcsap, mert igaza van Róna Péternek abban is:

„Ne legyenek kétségeink, a multik és az emigrált magyarok hazautalt pénzei nélkül életképtelen a magyar gazdaság. Ha ez bekövetkezik, jön a nyomor.”

Nyomorultak.

Az önök véleménye.

A migráncs csak ne menjen a kormányzati karmelita kolostorba, hisz ott csak olyan rossz életkörülmények várnák, ami elől gazdaságilag elmenekült! Hisz puritán az az egész épület, a konyhája is, de még a somlói galuska sem kerül még egy dollárnyi összegbe se. (agador)

Orbán repülőzésére: Ha fizetett, akkor annak nyoma kell, hogy legyen az otp bevételei között, a könyvelésben. (Több éven át.) Ha ott van, és adóztak is utána, akkor minden igaz, és rendben van. Ha nincs ott, akkor vagy fizetett Orbán és Csányi számla nélkül tette el – vagyis adót csalt – illetve a másik lehetőség, hogy hazudtak és Orbán nem fizetett, ezesetben Csányi hűtlen kezelést követett el a céggel szemben, és ami történt azt korrupciónak nevezzük. 🙁 (Judit)

Elég lenne a migránsok kapcsolatban összerakni két dolgot: A migráns ellenes plakátokat májusban rakta ki a kormány. A migránsok júniusban érkezetek. Aki a hamis információkkal ellátta a menekülőket (Európa tárt karokkal várja őket) és aki teliplakátolta az országot nyilvánvalóan kapcsolatban álltak egymással. Ehhez már csak azt a mendemondát kell hozzátenni, hogy a szerbek szerint orosz buszok érkeztek a határra a menekülőkkel, és akkor összeáll a kép. És kinek áll érdekében az Uniót gyengíteni? Minden jel egy irányba mutatott eddig is, nem kellettek hozzá orosz „maffiózók”. (Ajánlott olvasmány: Anna Politkovszkaja naplója.) (Judit)

Az Simicskó volt, még honvédminiszter korában, aki egy találkozón, véletlenül elköpte a cseh kollégájának, hogy az oroszok szállították át buszokkal a Balkánon a migráncsokat. (agador)

Nekem az unijóról már csak az aranyat tojó tyúkocska jut az eszembe.
Há”még azok eszébe, akiknek a kezébe tojja – bár nem azt, amit kéne – hanem helyette az aranyat. (anima)

Messze van Chile ahhoz, hogy tisztán lássák az itteni viszonyokat. Jó lenne, ha tudnák: vallásszabadság=keresztènysèg vèdelme, családvèdelem=magzatvèdelem egèszen a megszületèsig, az antiszemitizmus elleni harc=burkolt antiszemitizmus. Mindez a sok szólam csupán a tolvajlás elleplezèsère szolgál. Chilèben sok magyarszármazásu èl. Azok is ahányan annyifèlèk. Hátha valaki vevő bv a hazudozásra. (Dupla)

Ha isten hivatalat ad, észt is ad hozzá. Így lehet a hol elnök, hol miniszterelnök Putyin és rajongó hívei is. Itt is vannak ilyenek, úgynevezett művészek, mint dalcsináló Ákos, meg Apáti balettos úr. /Nem tehetek róla, de mindig a Macskafogó c. rajzfilm ugrik be róla. Ha most nem mond szépeket a gazdiról, mehet vissza ugrálni a balettba./ Mihez képest teremtett jólétet Putyin? Az ókor, vagy a barlangokban lakás óta feltétlenül. Viszont árulkodó adat, hogy mostanra a hatalmas Oroszország lakossága 169 millió fő, ami elég kevés a világ, legnagyobb országának. A nyolcvanas években 220-230 millió volt, annyi kb. mint az Egyesült Államok lakossága, de az USA azóta felment háromszázmillió fölé, az orosz meg lement 170 alá. (agador)

Rákerestem Anastasia-ra ,oligarcha majd üzletember férj . Százezer dollár értékű ékszert loptak el tőle egy betöréskor . Őneki biztos nincs rossz élete Russzia-ban . (Péter)

Sajnos ilyen mentalitású emberekkel nálunk is tele a padlás. (Baumag)

Így írtunk mi.

Életszerű? Életszerű!

Európa egy kontinens, nem pedig egy vallási közösség

Az Ipad kikapirgálja magának az internetet az udvaron?

Kedveskéim, költözzetek el más országba

Fideszes értékképviselet

„Előttünk egy nemzetnek sorsa áll”

Búcsúzik a rigó

Cseresznyék

A magyar ulti úgy néz ki, hogy valaki akar valamit, a pártállami elvtársak pedig leütik és kirabolják már a parti megkezdése előtt

A nap kommentje:

Kérem ne keverjétek a hívő embert a vallásos emberrel. Nekem mára „csak” a hitem maradt, mihez már nem szükséges azok közvetítése, akik naponta köpik le Krisztus tanításait. (Erzsébet)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.