Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Égig érő torony épül az öndicsérettel turmixolt hazugságokból

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Pihenjék ki a sok hazugságot.

Ha öndicsérettel turmixolt hazugságokból kellene házat építenie az Orbán-kormánynak, akkor az már égig érő torony lenne. Ott állna a SzancsóPanza stadion és Viktor bán háza között Felcsúton. A világ legnagyobb csodájára, hiszen ilyen gyorsan, ilyen kurva magas építményt még senki nem húzott fel. Pláne ilyen rövid idő alatt. A Kalifa-torony Dubaiban csak 828 méter magas. Igaz, oda fel lehet menni, de Orbánék hazugság tornya megközelíthetetlen. A népnek szól, de a népnek semmi köze nincs hozzá. Illetve. Van, aki benyalja a cumit. Nem tudom mire vélni az újabb orbáni tósztot.

„A migránsok azért jönnek, mert francia, német vagy éppen magyar életszínvonalon szeretnének élni.”

Szóval, jönnek a migránsok. Isten bizony, ha találkozom eggyel, lehet kettő, három is, akkor szólok nekik, hogy menjenek már be Orbán várába, hátha úgy dőzsölhetnek ott, mint a királyok. Ott élni jó, ott élni szuper, ott élni a Vezér sarkában valóban az életnek a magas színvonala. Várjunk, ha jönnek a migránsok, főzünk paprikás krumplit is, hogy a szerencsétlenek ne éhezzenek a menekült táborokban. Víz is lesz. Arról Áder víz- és környezetvédő professzor gondoskodik. Ezek az atyafiak nem olyanok, mint az egyszerű piti tolvaj, aki azt hápogja, amikor elkapják, hogy ugyan már, neki is meg kell élnie valahogyan. Ezek az atyafiak nem hápognak, hanem hazudnak és lopnak. Mégsem kapja el őket senki, mint az egyszerű pitikét.

Nagyon sajnálom a Macront is, a Merkel asszonyt is, nézzék meg legközelebb, eszi őket a narancssárga irigység. Például azért, mert nem lehet az ő csúcsra járatott miniszterük a Kásler, aki úgy rendbe vágta az egészségügyet és az oktatást itthon, hogy a betévedt migráns a háborúktól, a nyomortól, az erőszaktól, az állatként tartott sorsától menekülve itt találja meg a biztos élet reményét. Itt tanulja majd a szép magyar nyelvünket is, meg itt is kaphat puskát a kezébe már az iskolában is. Sőt, ha szerencséje van az afrikai, arab bevándorlónak, olyan helyen élvezi a magyar életszínvonalat, ahol még wifi is van. Csesszétek meg németek, nálatok még az sincs. Akkor nem kellene sápítozni, hogy a háromnegyed világ menekülő emberei nálunk akarnak élni. Yes. Azért Gyöngyvér, Kati, Eszter, Gabi, Laci, Jóska, Hanna, Pisti…, vigyázzatok magatokra Berlintől Kasselig, és reménykedjetek abban, hogy odaérjen az orbáni jólét!

Azért rohadtul meg vagyok zavarodva így szombaton délután, ez sem szép az Orbántól, hogy nem hagy egy kicsit sem pihenni és nem gondolkodni. Valami nagyon nem stimmel, ezek megint raktak egy hazugság téglát a toronyhoz. Mert hogy az úristenbe lehet akkor az, hogy Magyarországon az egy főre jutó GDP az uniós átlaghoz képest 1 százalékponttal ugyan nőtt az előző évhez képest, az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás azonban nem változott.

A leggazdagabb országban, Luxemburgban az egy főre jutó GDP 253 százaléka volt az uniós átlagnak és 11 tagállamban haladta meg az uniós átlagot az egy főre jutó GDP.

Luxemburg és Írország mellett Hollandia (128 százalék), Ausztria (128 százalék), Dánia (125 százalék), Svédország (122 százalék), Németország (123 százalék), Belgium (117 százalék), Finnország (109 százalék), Nagy-Britannia (105 százalék) és Franciaország (104 százalék).

Tetszenek látni a listán Magyarországot? Én nem, de elég borús idő van, villanyt meg még nem kapcsolok, spórolni kell, hogy a Rezsisziszinek is legyen néha igaza. Aztán jönnek a többiek a középmezőnyben, és van hat maradék ország.

Nálunk az egy főre jutó GDP 68 százaléka volt az uniós átlagnak, majd Görögország és Lettország jön egyaránt 67 százalékkal. Romániában 63, Horvátországban 61, Bulgáriában pedig 49 százalékra rúg ez az arány.

Az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztásban is a maradék között vagyunk Romániával, Bulgáriával és Horvátországgal. A fenébe, itt meg Franciaországot és Németországot nem látom. Nem véletlenül, ezek az országok az átlag fölött teljesítettek.

Maradék. Én szeretem a maradékot, nem is szoktunk kidobni semmit, és ha Magyarország a maradékok között van, akkor nem nagyon látunk majd ezután sem kiskocsmában virslit enni migránst, ha csak a Soros el nem intézi. Valahogyan jobban esik hinnem az Európai Unió statisztikai hivatalának, mint a Orbánnak. Ebben is.

Ó, pedig megágyazott neki a Gulyás Gergely. Ez az ember testesíti meg számomra a jobboldali fideszes pártkatonát talán a legjobban: mindig viselkedik, nem mosolyog, nem beszél félre. Olyan búval kibélelt uraság, aki talán nem is hiszi, amit mond, de az uraság pénzből él, hát istenem mi is. Csak kevesebből, és nem elorozott közpénzből. Képes volt ő is plusz hazugság téglát rakni a építményhez. Az utánpótlásnak, a Fidelitas ifjú rajongóinak.

„Minden gazdasági adat alátámasztja, hogy a rendszerváltás óta Magyarország legsikeresebb bő fél évtizede a mögöttünk hagyott hat év volt.”

Azért az is jellemző, hogy számára a Várnegyed rekonstrukciója után a második kedvence az az új sportcsarnok, amely a 2022-es budapesti férfi kézilabda Európa-bajnokságra készül el és Közép-Európa legnagyobb sportcsarnoka lesz. Tiszta apja, akarom mondani, tiszta Orbán, csak ő úgy bírja előadni a hamukáit, mintha a gépipari alapanyagok listáját sorolná. Bebiflázta. Rezzenéstelen arccal mondja a leckét.

Véleménye alapján az EU-t érintő alapvető kérdésekben a döntések és a változások Németországtól függnek, de neki nincsenek illúziói, Németországban nem lehet gyökeres változásra számítani, mivel a véleménynyilvánítási szabadság a német politikában erősen korlátozott, és aki nem alkalmazkodik az uralkodó eszmeáramlathoz, annak nincs helye a politikában.

Aki ezt komolyan veszi, az megérdemli, hogy kukacot kapjon ebédre. Ki a franc akar rovarlárva rakottat enni, ezért én inkább azt mondom, G. G. ezúttal telibe talált. Csak egy igazán aprócska módosítás a leckéhez: a magyar politikára gondolhatott, de a napokban elnémetesedett az agya.

Van jó hír is. A magyar baloldali pártok uniós kampánynyitójának vendége volt Udo Bullmann, az európai szocialisták európai parlamenti (EP) frakciójának vezetője. Tessék, megint német. A politikus az újságíróknak azt mondta:

Oligarchákra, Orbán Viktor barátainak gazdagodására nincs pénze Európának. Azért is van szükség egy erős OLAF-ra, erős európai intézményekre, hogy utánajárhassanak ezeknek a korrupciós ügyeknek.

Bullmann üzent is Orbánnak:

Nem fogtok elmenekülni a számonkérés elől.

Nekem egyre szimpatikusabbak ezek a középkori állapotok között élő fránya németek. Majd a hazugságtornyot együtt romboljuk le. Nem menekülünk el a feladat elől. Gut?

Megszállott. Geoffrey Marsh színháztörténész már több mint egy évtizede azt kutatja, hogy mi lehetett William Shakespeare pontos lakcíme. Az korábban is ismert volt, hogy a híres drámaíró 1597 és 1598 között a Liverpool Street Pályaudvar közelében lakott. Geoffrey Marsh, a Victoria and Albert Museum színház- és előadóművészeti részlegének vezetője arra jutott, hogy Shakespeare valószínűleg a Great St Helen’s utca 35. alatt lakott. Ez a rész már a XVI. század végén, Shakespeare idejében is egy felkapott, gazdagok által lakott rész volt. Sok zenész, politikus, gazdag kereskedő lakott a környéken.

A történésznek sok-sok év kellett a kutatáshoz, de sikerrel járt. Egyebek mellett azért is tisztelem és becsülöm nagyra a megszállott kutatókat, mert kitartóan és makacsul ragaszkodnak feltevésükhöz. Láthatják ebből is, hogy nem lehet elbújnia senkinek, jó esetben nem maradhat felfedezetlenül egyetlen titok sem – nem csak a színházak világában. Reméljünk.

Az önök véleménye.

Kövér elvátrs és bűntársa az országvesztésben, csak akkor adományozna, ha a sajátjából adná. Ha a közpénzből lök oda valakinek, valamennyit, az nem adomány, legfeljebb kifizetés. (agador)

Ez a 73 millió is egy régi-régi szocialista hagyomány, annak idején úgy hívták, hogy „reprezentációs keret”. Kisebb-nagyobb ajándékokat osztogathattak ennek terhére a tsz-elnökök, gyárigazgatók azoknak, akiknek a jóindulatát fontos volt megnyerni, és természetesen nem kellett vele elszámolni, hiszen a korrupcióról nálunk nem szokás számlát kiállítani. (Vannak olyan országok, ahol igen, mondjuk „lobbitevékenység” megnevezés alatt.) (Hajszás)

Ha ők demokraták, torvénytisztelők és korrektek, akkor én egy dúsgazdag, 18 éves szexbomba vagyok. Még csak azt sem mondanám rájuk, hogy keresztény gyokerek, mert abbol is csak a gyokerek az igaz. Azt gyanítom, hogy a Népszava eladása volt az ára az olcso plakáthelyeknek, abban pedig biztos vagyok, hogy minden pártba van jopár beépített fideszes. Nem véletlen, hogy mindenhol belharcok voltak-vannak. Ahol úgy nem sikerul szétverni a pártot, akkor ellehetetlenítik anyagilag, az ismertebb embereket meg befeketítik, meghurcolják, sokszor igaztalanul. (Transzporter)

„egy kollégiumi bűnbanda úgy állt politikusnak, hogy nem volt alternatívája.” Most pedig nekünk nincs, mert számomra nem alternatíva, hogy menjek innen, ha élhető körülményeket akarok. (Erzsébet)

Olyan jelentéktelen fazon Orbán, hogy észre sem veszik ha velük utazott! Csányinak az sem tűnt fel, hogy együtt szotyiztak a VIP páholyban a meccseken . ! Csányi is egy hatalmas gazember . (Vera)

Ezt hogy kell érteni?: …de amikor úgy alakult, mégis mindig személyesen fizette ki… Személyesen odaadta készpénzben, vagy átutalta? Nem valamelyik bosztottja intézte helyette? Mit jelent az, hogy „amikor úgy alakult”? Ez az esetek hány százaléka, és mi történt az olyan esetekben, amikor „nem alakult úgy”? Nem is a személyes kifizetés egyébként a lényeg, hanem, hogy milyen forrásból. (masikszempont)

Húúúú b.meg! Ez nagyon ott van!!! A szívemből szóltál testvérem! Nem is lehet ehhez semmit hozzátenni! Én is bontok még egy jó sört… Bármi jön ?! Bármi lesz már nem bánom! Megszolgáltuk…. (János)

T. Mogorva! Én a nevem szerint, Vidáman adok igazat neked. Ezt telibe találtad! Jó! Üdv! (janos)

Drágakisszivem. Aki itt olvassa az írásodat az mind tudja ezt, csak nem tudja ilyen humorosan leírni. A baj az, hogy bár tépjuk a szánkat és nem csak itt, legalábbis én mindenhol, de hiába. Nem tudom hol tart az aláírás azért, hogy kozosen induljanak, mostanában nem is látom az aláírás gyűjtőket, ill. igen de most már a pártok kulon gyűjtik az induláshoz valo aláírásokat. Egymásba ér a segguk a Nyugati aluljároban is, de máshol is. Már látom szomorú sorsunkat, pedig nem vagyok pesszimista, csak realista. A rajzod rendesen meg is mutatja, hogy milyen a helyzet. (Transzporter)

„akkor maradhatnak az adók is alacsonyak, ha mindenki tisztességesen fizet”. Nahat, nem is tudtam, hogy Magyarorszagon alacsonyak az adok. Es a kormanyzat hogyan fejleszti az ettermeket? Micsoda hulyeseg ez (is)? (Sirius)

A Nagy Testvèr figyel……..ugyanakkor bort vedel,s vizet prèdikál….hànyinger…. (Emma)

Ahhoz szépíteni kellene az országot és nem lerombolni azt is ami eddig szép volt! De ehhez szakemberek kellenének és nem “ejtőernyősök”, mint a legsötétebb Rákosi érában! (Ágnes)

Pedig Rákosi elvtársék, a nagy elődök is megmondták, asszonynak szülni kötelesség, lánynak dicsőség! Hitler is hasonlót hangoztatott. Ez is igazolja, hogy működik az időgép. Itt a harmincas, vagy ötvenes évek ismét. (agador)

Így írtunk mi.

Nagyon jó úgy politikusnak állni, hogy az embernek van alternatívája

A kérdés nem az, hogy miből, a kérdés az, hogy vajon még meddig?

Egy százméteres, sehová sem vezető rámpáról

Magyar virtus

Orosz vidék alulnézetből: Szaratov, a Volga menti nagyváros

Rogán Antal és a törvényesség

A gyilkos némaság

Már nagyon szégyellem

Akarom

A lakiteleki KISZ-építőtábor sátra se kurultájos népfőiskolai jakuzzinak indult

A nap kommentje:

Kétsoros: Fidesz-vallás A sötét éjszakában is árnyékot keresve reszkető aggyal jóságot belezne. (Baracka)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.