Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nagyságos fenekek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Önök bölcsek vagy befolyásos emberek? Vagy bölcs befolyásosok?

Ha nem volt nehéz napjuk, kedves olvasók, kapjuk össze magunkat, kellene néhány bölcsességet küldenünk drága szeretett pártunknak és kormányunknak. Ha jól összekapjuk magunkat, sikerülni fog, meglátják. Olyan bölcseleteket bírunk írni Orbánnak, hogy azt – ellentétben a pénzünkkel – nem teszi zsebre. Mert azért annak van valami diszkrét bája, hogy a Bölcsek Tanácsának nevezi Orbán Viktor azt a három embert, akik majd arról tárgyalnak, hogy az EP-választás után, miként alakítsa viszonyát az Európai Néppárttal a Fidesz. Ők: Novák Katalin, a Fidesz alelnöke, Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára és Szájer József, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője. Miért nem a Bártfai-Mager Andrea? Szép is, bölcs is, befolyásos is, gazdag is. Vagy elkelne már egy égig törekvő Orbán rokon Európában, ha másért nem, megreformálni a divatvilágot. Reszkess, Milánó! Gyün-gyün fölfelé a Ráhel. Nem bölcs ugyan, de lánya a miniszterelnöknek. Ennyi is elég lenne. Várjunk, a Lévai Anikó is számításba jöhet, miután kiesett a pikszisből.

Nekem azért ilyenkor mindig röhögnöm kell, azzal együtt is, hogy én nagyon bölcs embert egyet ismerek, a nagyapámat. Aki nem volt sem fideszes, sem befolyásos ember. Egyszerű és okos földműves volt az én nagyapám. Valahogyan össze kéne raknunk a bölcsességet, a befolyást és a hatalmat. Szorosan összefüggenek. Mindjárt hadd szögezzem le: tárgyaljon a Fidesz Tanácsa, mert ez a valódi elnevezés. Még hogy bölcsek! Példamutató, érett gondolkodású, tapasztalt, művelt, tiszteletre méltó, nagy tudású, kivívja a kortársai és az utókor tiszteletét, emberbarát, korrekt  – melyik magyar Fidesz báróra tetszenek ráhúzni a jelzőket?

Dolgozott a 12. századtól kezdve a Bölcsek Tanácsa a Velencei Köztársaságban. A Bölcsek Tanácsának tagjává válni nagy presztízst és jelentős állami fizetést jelentett. Eddig stimmelünk – hatalom és a kurva sok pénz megvan a magyar lájtos köztársaságban is. Ottan és régen az alkotmány szigorú korlátozásokat foganatosított velük szemben. Itten és most, úgy ráncigálják, húzzák, vonják a maguk összefércelt alaptörvényét, hogy nem csoda, ha ők sem igazodnak el benne: nem tudják, hogy a jogállam paragrafusai minden magyar emberre vonatkoznak. Rájuk is. És még egy érdekesség: vesztegetés elkerülése miatt bizonyos esetekben a tanács tagjai nem hagyhatták el a Dózse-palotát, és közhelyeket sem látogathattak egyedül. Na hát, nem tudom, hogyan éreznék magukat ezek az emberek, mondjuk, az Orbánnak a várában és azokon a településeken, ahol már összeharácsolták a fideszes bölcsek és nem bölcsek a vagyonukat – a közös pénzünkből.

Minálunk a Novákék segítenek a néppártnak tisztán látni, hogy így képviseljék a leghatékonyabban a magyar emberek érdekeit. Köszi, az én érdekeimet ne képviselje az a Szájer sem, aki 2004 óta az Európai Parlament képviselője, és volt amikor az Európai Néppárt és Európai Demokraták Képviselőcsoportjának alelnökeként, a Európai Néppárt Képviselőcsoportjának jogalkotásért felelős alelnökeként húzta a közös párttragacsot velük, csak most már elhomályosult a látása, és nem tűnik fel neki sem, hogy hopp, kurvára nem kívánatos személy lett ottan.

Dr. Varga Judit már fiatalon nagyon pallérozottá vált. Tíz évet töltött Brüsszelben szaktanácsadóként, Áder Jánosnál kezdte, akit még 2009-ben európai parlamenti képviselővé választottak. Innen a fideszes ajándék: a horgászok éleslátású tudománya. És egy bölcs mondása:

„Jól illeszkedik a nyugat-európai liberális sajtó mantrájába, hogy az úgynevezett demokratikus értékekre hivatkoznak. Ilyenkor érdemes visszakérdezni, hogy mondjanak már egy konkrét példát, ahol különbözik Magyarországon a demokrácia a belga vagy a holland demokráciától.”

Kis buta. Ezért kár volt edzeni jó pénzért Brüsszelben. És ha megengedik, Novák nem überelhető, felvilágosult, európai szellemiségű géniuszának adott hangot nem régiben. A kis kedvencem.

„Az, hogy valaki azt gondolja egyedülállóként, hogy neki joga van ahhoz, anélkül, hogy lenne párja, neki joga van ahhoz, hogy neki gyereke legyen, és ezt a jogot vívja ki magának, az a gyermek oldaláról megközelítve megfosztja a gyermeket attól, hogy neki édesanyja és édesapja legyen. Ez szerintem egy olyan helyzet, amikor a gyermeknek az érdekét kell védenünk, tehát meg kell adnunk a lehetőséget ahhoz, hogy egy gyermek édesanya és édesapa mellett élhessen.”

Komolyan. Ilyent tíz kisfröccs után sem mond a falusi kiskocsmában sem senki. Onnan azért könnyen lapátra vagy a bokor aljába kerülhet, aki nagyon hülye.

Bölcsen visszavonulót fújt a közélettől Lévai Anikó, aki már nem a legbefolyásosabb magyar nő – derül ki a magyar Forbes listájából.  A Közélet kategóriában csúszott le az első helyről Orbán felesége, aki most az ötödik, közvetlenül a saját lábán álló, szaros pelenkás, Tiborcz nej Orbán Ráhel mögött. Van utánpótlás, segíti a családfő a lányát is, most már csak a Gáspár fiát kellene valami isteni adománnyal feltornásztatni a listán. Meglesz ez is, ha a gyereknek nem vette el teljesen az eszét a Megváltó főszerep. Ott a csúcson. Azért ne tessék félteni a Lévai Anikót, jól jár ő még mindig diktátor feleségként: többet spórolhat a család, hiszen a négy gyereket szülő és felnevelő nőknek élete végéig szja-mentesség jár. Eddig is mosolygott a kamerába: “én egy egyszerű háziasszony vagyok”. Úgy is van: ingatlanokkal, Felcsút környéki földekkel. Igen, ő is és a férje is, közülünk valók, rosszul öltözötten, szotyizva, buggyos gatyában, pocakosan, de hát láttunk mi már milliárdost az utcán rongyokban járni. A szemünk előtt, bennünket kirabolva lopják a közpénzt, az EU-s fejlesztési pénzt Orbán apjához, vejéhez, gázszerelőjéhez, edzőjéhez, fogorvosához, röpcsiztetőjéhez és barátaihoz. Összezárnak, mert most már akkora a korrupció, hogy kilóg a batyujukból. És erről Lévai Anikó is tud.

Bártfai-Mager Andrea van az első helyen. Havi ötmilliós átlagfizetésével. Számos állami cég tartozik hozzá, miniszterként ő gyakorolja a tulajdonosi jogokat többek között a Magyar Villamos Művek, a regionális vízművek, a regionális közlekedési központok, valamint a Volánbusz, vagy a Szerencsejáték Zrt. fölött. Talán emlékeznek arra, amikor százmilliós adóhátralékot felhalmozó cégháló működött rózsadombi lakásán, aztán egyszer csak lekerült az Orbán-kormány fejlesztési miniszterének neve az ingatlanról. Tehát: a nemzeti vagyonért ez a zavarosban élvezkedő ember felel. Nagyon bölcsen, ugye? A rohadt életbe, hogy ez az egész fideszes burzsuj banda, mindig csalással, lopással, sumákolással érvényesül. A bölcs Orbán és kiválasztottjai.

Azt mondta a brilliáns eszű nagyapám: – Kicsi lányom, mondom néked, minden ember egyforma. Van olyan, aki kicicomázza magát, nagyképű, mint a páva; ruhájukkal, viselkedésükkel jelzik, éreztetik hatalmukat, azt hogy ők mások fölött állnak. Ezek a nagyságos urak és nagyságos asszonyok – nevetett mindig a nagypapa – ugyanúgy törlik meg nagyságos seggüket, mint mi. És ha szaros marad, benne trotyognak a bűzükben, mert mi nem mossuk ki. Lecseréljük őket. Egyszer. Mikor, nagypapa?

Az önök véleménye.

Katalin néni! Négyszer szerettünk volna gyermeket, amiből 3 lombik fizetős volt. Mivel úgy gondoltuk, Katalin néni, hogy a hormonkezelések kétmilliós költségét redukálnánk 1,5-re. De nem jött össze, Katalin néni! Akkor most mit csináljunk, Katalin néni? Ha lenne még egy világmegváltó ötlete a számunkra… Megköszönném, Katalin néni! Nem akarunk tízmilliót, az autónk hétszemélyes – bár 20 éves – mi gyermeket szeretnénk, Katalin néni! De az elmondottak, a valós cél és a dolgaik olyan rohadt messze állnak a valóságtól, mint a záhonyi határátkelő Mexikóvárostól. Mi nem azért szeretnénk gyermeket, Katalin néni, mert köll! Mi csak úgy szimplán szeretnénk. Mert szükségünk van rá! Megtisztelő válaszát megköszönjük! (Zsolt)

Novák Katalin néni ma jelentette ki, hogy minden fiatal és idős aki elhagyja ezt a fasza országot, amit ők teremtettek meg minden magyar embernek, az hazaáruló. Novák Katalin néni az evolúció zsákutcája. (Piftike)

Volt a napokban egy film vagy a Duna tévén, vagy a megszűnő M3-mon, a Sikátor. Abban hangzott el valami olyasmi, hogy mi mindent kaptunk. Nem volt küzdelem, nem kellett megharcolni, kaptuk. Szerintem ez a demokráciára is érvényes, nem kellett megküzdeni a demokratikus jogokért, nem is tudjuk értékelni. Ahol kemény diktatúra volt a rendszerváltás előtt, ahol küzdeni kellett a szabadságért, ott jobban odafigyelnek. (Ulzana)

Minden tiszteletem Eszteré, a kutatóé. A bátorságáért, hogy névvel, címmel tolta az arcukba a hazugságaikat. Ugyanakkor azt hiszem, hogy Eszter több kutatást nem fog végezni Magyarországon, gondoskodnak róla a szervilis seggnyalók. (macskagyökér)

Jo reggelt! Palkovics esete is szepen mutatja hogy munka nelkul lehet zsebre rakni hivatalosan a penzeket. Barmeddig. Ami ertekteremto, az tavol all a fidesztol mindorokke amen! (coollounch)

A palkovics hadaróművèsz csak tesztelte az MTA-t. Ő volt a beèpített ember, aki által bebizonyosodott, hogy szar az egèsz, szèt kell csapni köztük. A Soros meg már akkora hatalommal bír, hogy
el tudja intèzni a saját kitüntetèsèt is. Ez is bizonyítja, hogy ő a gyíkember. A nèmetek biztos meghamisították a statisztikát, csakis így törtènhetett, hogy kevesebb bűncselekmèny törtènt ott. Magyarországon hála a magasságosnak, nincsenek szegèny bevándorlók, ès èpp ezèrt nincsenek erőszakos bűncselekmènyek. Amiről nap mint nap olvasunk, az csak fake news. (Dupla)

Hol van itt demokrácia, hol van itt jogállam és hol van egyenlőség. Ezek szerint muszlimok vagyunk, legalábbis azok akik leépítették a demokráciát, a jogállamot. Egyenlőség meg akkor lesz, ha nem lesznek mészárosok, tiborcok, garancsiak, stb., és mindenki a saját munkája szerinti bérezésben részesul, és nem a fideszhez valo torleszkedéstől fugg a jovedelme, az élete. (Transzporter)

Nagyon szomorú,de igaz,hogy az ilyen Pócs félék tükörképei a társadalmunknak.Ki is használják a lehetőségeket,amikor szerelők,amikor polgármesterek,vagy „szenátorok”.Sok emberrel találkoztak munkájuk/tevékenységük során….azt is kihasználták,hogy sokan megvetik,lenézik a romákat,nincs munkájuk a szerencsétleneknek és nem is túl iskolázottak…de emberek Ők is.A temetését állítólag Pócs fizette ki,azért kíváncsi lennék:mint magánember?Vagy mint polgármesterként rendelkezett,u.n.köztemetést kapott az elhunyt? (Marcsi)

Miért pont a fideszben érzik jól magukat az ilyen pócshoz hasonló büdösbunkók ? (Bulvár Qnd)

Diplomás gazemberek is vannak. Nem biztos, hogy a diplomások mind szelíd lelkű becsületes emberek és nem biztos, hogy akinek nincs az mind bunkó lelketlen ember. Sajnos ezt a felállást sokak fejébe alaposan beleverték. Nem ez lehet a kiinduló pont egy ember megítélésével kapcsolatban. Pócs nem azért rossz, mert nincs érettségije,no meg nincs diplomája és még csak azért sem mert gázszerelő az isten adta.Orbánnak és a haverjainak mindnek van diplomája, És ettől ők már jók? A csalásra a lopásra egyébként nagyon jók. Tehát a jóság ennyiből áll? Elég akár piacon vett diploma? (H. Ervin)

Vallástalan hitetlenként több bennem a szeretet, az elfogadás, a mások tisztelete, a tolerancia, még a hazaszeretet is, mint ebben a tolvaj, hazug ,ájtatos bagázsban összesen. (Julianna)

Egyébként a cikkben mellékelt fotó – a naplementét festegető bűnözőről -, a tipikus példája annak, hogy selyempapírba csomagolva, miként adják el az embereknek „normálisnak és elfogadottnak” – Sőt! A célok szerint követendő példának… -, a nárcisztikus pszichopatákat és az empátiahiányos szociopatákat. (Krisztián)

Kicsit sem bír náci szemlélettel a művész. Most éppen őt rakta ki a fidesz az ablakba hőbörögni. (Tamas)

Nálunk a sercli családi megalkuvások tárgya volt. Édesanyám szerette a legjobban, ezért „önként” lemondtunk róla – cserébe önként jelentkeztünk a közértbe menni kenyérért. Mire a kenyér hazaért, csak egy serclije volt, minden kétség kívül Anyánké a másik. A kenyér csendben száradozott a két eltűnt csücsök között… (Anna)

Így írtunk mi.

Ehhez azért pofa kell

Előre a múltba!

Nem csodára várva

Pócs János, a magyar társadalom tükörképe

Nem Orbán Viktor és nem is Szijjártó Péter fogja megszabni a többi tagországnak, hogy ők mit tegyenek

Ismét lesújt a törvény vasökle

Végre én is egyetértek az erkölcsi fölényt birtokló fideszes beszélő fejekkel

Sercli /Luca ajtaja 2

Fideszes újságírás

Már csak az a kérdés, hogy most az iskolánk vagy a könyv a katolikus? 

Vágy

A nap kommentje:

Működik a gazság szolgáltatás… (Zsanett)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.