Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tisztelt Fidesz Rögtönítélő Bíróság!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. A fene essen az órába – már megint. Éljen Zuzana Čaputová, Szlovákia első női és eddigi legfiatalabb köztársasági elnöke – a választóktól kapott lehetőséggel.

Tisztelt Fidesz Rögtönítélő Bíróság! Mielőtt részletesen elmondom a bűneimet, elnézést kérek a késésért. Nem bírom követni az idő ráncigálását. Nem állítottam előre az órámat, mert elfejtettem, és egyetlen plakátot sem láttam a napokban arról, hogy most mennyi a Soros-idő. Tájékozódni is akartam egy kicsit, mond-e valaki onnan fentről valami újat. Csak a szokásos. Szijjártó gyűlöletmázas álharcostól:

„Aki patrióta politikát folytat, aki ki meri mondani, hogy a saját országa az első, a vallási, nemzeti, kulturális identitás fontos, és fallal meri megvédeni az állampolgárok biztonságát, az ellen „hadjáratot folytatnak”, és megpróbálják hazugságokkal lejáratni..” Szijjártó szerint a jelenség Európában sem szokatlan, és ez a bánásmód a magyar kormánnyal is, hiszen az összes „jogállami mázzal leöntött támadás az álhír kategóriába tartozik.”

Ígérem, én nem hazudok, és előre is méltányos ítéletet kérek. Meggyőződésből mondtam, amit mondtam. Azzal vádolnak, hogy hazaáruló vagyok. Bevallom, valóban árultam a hazát. Amikor osztrák ismerőseim megkérdezték: a Balatonra jöjjenek vagy utazzanak tovább délre a tengerhez. Természetesen a Balatont ajánlottam rögtön, csak felhívtam a figyelmüket arra, előbb jól tájékozódjanak, mert nem minden üdülőbe, kastélyba engedik be őket. A kulcsszó Mészáros Lőrinc, a magyar emberek jóvoltából felturbózott milliárdos. Azt is elmondtam az ismerőseimnek, hogy jöjjenek hozzánk nyugodtan: biztonságban lesznek bármelyik szállodában, mert jelentik megérkezésüket az állami kukkolók. Név, cím, lábméret meg magyar-e vagy, nem-e migráns. Persze, jöjjenek, mondtam nekik, itt már ötezer forintért kurva finom cigánypecsenyét ehetnek, hozzá tokaji bort ihatnak, fél litykó csak háromezer forint. Általában a magyar melósok ezeket nem szeretik, csakis egy-két szalámis zsemlét esznek. Visznek magukkal palacsintát is. Nem árulni. Enni.

Tisztelt Fidesz Rögtönítélő Bíróság. Mi ez, ha nem az én hazaszeretetem? Igen, erre nevelem a tanítványaimat is.

„Őrködni fogunk minden egyes gyermekünk emberi fejlődése felett, hogy mindenki boldogulhasson, senki se kallódhasson el ebben az országban”.  Visszaállítjuk „a tudás, a szorgalmas munka és a becsület rangját, iskoláinkat pedig a gyermekeink testi-szellemi-erkölcsi gyarapodását szolgáló nevelőintézményeknek tekintik.

Így, ahogyan Hoffmann Rózsa néni is megmondta az alapot. Ismerik, nyugodtan hívják be tanúnak, én nem hazudok. Ezen gyönyörű gondolatok jegyében nevelem a gyerekeket: ne Isten országát, hanem Magyarországot és saját személyiségüket építsék, segítek ebben nekik a szülőkkel együtt. Ne fegyverrel, lőtéri durrogtatásokkal, hanem azzal az ismeretanyaggal, amit én nyújtok nekik. Bízzanak bennem. Szeretem én a hazámat, ezt is elmondtam százszor, sokkal jobban szeretem, mint Orbán Viktor – ne tessenek csuklani, összecsuklani meg pláne ne –, mert én nem üldözök el senkit a nagyvilágba, és azért is szeretem a hazámat, mert meg akarok szabadulni ettől a rezsimtől. Már így is késő. Az igazamból jottányit nem engedek, tisztelt bíróság.

Iszom, bulizok, táncolok is, van nekem saját belső etikai kódexem, tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Tisztelt Fidesz Rögtönítélő Bíróság! Egyszer amikor éjjel táncoltam boros üveggel a kezemben, csakis a köznevelési törvényben meghatározott érdekek fontosságát dúdolgattam. Igaz, kicsit becsiccsentve, tetszett a férjemnek is, mert ilyen szép szöveggel tiszteltem meg a születésnapján. Ittam pezsgőt is. Már otthon. Eljöttek a barátaink, énekeltünk, ezután mindig énekelünk, mert az nemesít. Csak mi ingyen, egy kurva fillért nem ad az Orbán, harminc millát visz ezért Afrikába. Akkor ki nem szereti a hazáját?

Azért mentem mini szoknyában az iskolába, mert ebben tetszem a legjobban a férjemnek. Divat, és jó lábaim vannak. Majd hatvanéves koromban nem veszek fel rövid szoknyát. A kis tanítványaimat is le szoktam vetkőztetni gatyára, atlétára. Negyvenhét fok van a teremben, mert a Kliktől egész évben nem érkezett meg a sötétítő függöny. Bocsánat, de maguk szerint etikusan meg kellett volna fulladnunk a kánikulában?

Tisztelt Fidesz Rögtönítélő Bíróság! Alkotó értelmiséginek vallom magam, nem hülyének, nem az állam végrehajtójának, nem alávetett alkalmazottnak. Nem önöket szolgálom, hanem a gyerekeket, ezért feleslegesen szólnak bele az életembe. Maguk zseniális emberek, rám bízzák a jövő nemzedékét, dolgozhatok rogyásig, miközben hablatyolják, hogy magyar vagyok-e, nem árulom-e el a hazámat meg a hatalmi elitet. Kirúgnak otthontalan gyerekeket egy intézetből, mert az Orbán csápjainak valami halaszthatatlan elintéznivalója van ottan. Az Emmi szűkszavúan csak annyit írt: „a programot azért indítottuk el, hogy felhívjuk arra a figyelmet, hogy a gyermekek a családoknál vannak a legjobb helyen”. Ez hazugság. Szabad megkérdeznem, hogy hány fideszes atyaisten visz haza gyerekeket a saját családjába? Titok ez is, ugye. Nagy titok. Tíz évre titok.

Amit én gondolok, nem kell titkosítani, vállalom önök előtt is: nem szoktam a földre köpni, nem káromkodom, nem csámcsogok, nem rúgom fenékbe sem a diákokat, sem a kollégákat, sem a szülőket. Nem verem agyon a komondort, nem lopom el mások vagyonát. Bevallom, egy poshadt példány sincs az önök alaptörvény díszkiadásából a polcomon. Már lefordult volna onnan. Tudják kihez vagyok én hű: a férjemhez, az elveimhez, az erkölcsi normáimhoz, ahhoz igen. Igyekszem. Amúgy pedig  törvénytisztelő, intelligens, jó szakember vagyok. És ha a kolléga szélsőjobbos eszmékkel tömi a diákok fejét a tanórán, akkor elküldöm a jó édes… Bocsánat.

Önök most önbírálatot várnak tőlem? Kötelezően? Á, azt nem, elmondtam, amit akartam, várom az ítélet. Azt megígérem, hogy küzdök foggal-körömmel a kiégés ellen. Ezért ott leszek minden tüntetésen, lángolni fogunk valamennyien, ha szabad… Például a a rabszolgaságunk ellen – hivatásunk megbecsüléséért. Magamért, magunkért. Ez nem álhír.

Tisztelt Fidesz Rögtönítélő Bíróság! Az ítéletig távozom. Kapják össze magukat, nehogy a nemzetközi sajtónak a jogállamiság újabb megcsúfolásáról kelljen álhíreket gyártani. A nem igazán utolsó szó jogán, hadd jegyezzem meg: Justitia nem vak, azért ábrázolják szemkötővel az istennőt, hogy ne befolyásolja a hatalom, a pénz. Legyen igazságosság. Kérem méltányos ítéletemet, mert a magyar embereknek joguk van megvédeni magukat. Magyarnak születtem, nem árulónak. A mi életünket, demokratizmusunkat, a jövőnket Orbán árulja. El.

Az önök véleménye.

Hááát, így vasárnap éhgyomorra elég ütős összefoglaló, de még épp emészthető! A fóti kastélyt valaki kinézte magának, és ha sikerül megszereznie, én szívből kívánom, hogy rogyjon a fejére, amint beköltözött! Hogy a kedves Vezetőt már lassan az anyja sem fogadja, az egyrészről nagyon sajnálatos, hiszen tetszik, nem tetszik, egyelőre még ő kis hazánk mindenhatalmú miniszterelnöke. Másrészt pedig – igaz, elég hamis – elégedettséggel tölthet el bennünket, hiszen ország-világ szeme láttára nézik levegőnek, égetik szénné doktordiktátorunkat… Baló György halála nagy veszteség az etikus sajtónak, és a lakájmédiát nem kedvelőknek, hiányozni fog… Na és hajrá, Haladás! 🙂 (Attila)

Indulhat a mai nap, kellően felturbózott a vérnyomásom. Mindenre rá kell tenniük azt a mocskos, enyves mancsukat, még a fóti gyermekvárosra is? Annyira irígylem már a szlovákokat! Nekünk miért csak a hülyék jutnak? (anima)

Megint azokba rúgnak bele akik a legkiszolgáltatottabbak, védekezni képtelenek! És miert? Csakis a saját önös érdekeiket , harácsolásaikat szem előtt tartva! Elképesztően embertelen húzás … (Krisztina)

És a tejszínhab a tortára… Novák Katalinnak volt mostanában egy-két olyan kijelentése, amitől az ember vérnyomása erősen az üzemanyag-árfolyamra kezdett hasonlítani (tartósan az egekben). De egy-egy ilyen történettel simán tud azzal mosakodni, hogy az is csak egy ballib hazugság volt! Pedig… ez sem! (Ágnes)

A lényeg. „Két-három ilyen lépés nagyobb kárt okoz az ellenzéki médiának, mint az Orbán-kormány kilenc éve tartó vérengzése. ” Egy szó jut eszembe : kultúrfölény. Ha ez egy letűnt rendszerhez kötődve egyeseknek nem tetszene, cseréljük ERKÖLCSI FÖLÉNYRE. Hosszú idő alatt következetes munkával építhető fel, és pillanatok alatt amortizálható. (Mérlegelő)

Az én kedvenc Baló-történetem nyolcvanas, a moszkvai olimpia idejéből.
Ül Baló a stúdióban, felkonferálja a következő közvetítést, összesíti az eddigi eredményeket. Birkózás. Valamelyik versenyzőnk a döntőbe jutásért meccsel. Pirigyi István közvetíti. Kiélezett a küzdelem. Pirigyi riporterből átvedlik szurkolóvá. „Hű…, azta,…szorítsd le…vigyázz…azannyát…most!…Jajj!” Elsötétül a képernyő öt másodpercre. Papírzörgés. Megjelenik Baló a stúdióban. Tíz másodpercig rendezi a vonásait. A végén győz, nem röhögi el magát. Tömören közli: „Kapcsoljuk az uszodát” Eddig még nem esett szó Baló emberi nagyságáról. Pedig volt neki: így segítette ki a nevetségességből a képernyőre egyáltalán nem való, hadaró, folyamatosan hülyeségeket összehordó „kollégáját”, aki pár évvel később a „Csali” című horgászműsorban köszönt el végleg a kamerák világától. (A halak reakcióját nem ismerem). (Ripostman)

Nekem a legnagyobb, a legmaradandóbb élményem vele ” A riporter kerestetik ” utolsó műsorfolyama volt. Emlékszik még valaki ezekre? Itt próbálták megtalálni a tehetséges és kevésbé tehetséges fiatal jelentkezők között a jövő újságíróit, riportereit, műsorképes egyéniségeit. Weiszer Alinda itt második lett, de csak véletlenül, a kapott pontszámai kicsit kevesebbek lettek, mint a győzteséi (akiből soha nem lett se tvs, se rádiós). Ahogy Baló az egészet vezette, terelgette az ügyetlenségüket, segített ahol lehetett, ahol tudott…egészen elképesztően érdekes és tanulságos volt. Pl. riportot kellett készíteni Terry Blackkel, aki akkor kapta meg a jogot a kisfia örökbefogadására. Terry lekezelte ezeket a gyerekeket, kikérte magának, hogy miért nem készültek belőle rendesen, miért azt kérdezik amit, egyszóval hisztizett. Végül Balónak kellett vígasztalnia a versenyzőket és megmenteni a majdnem botrányba fulladt helyzetet. És megtette. És fantasztikus volt. Nagyon fog hiányozni. Etalon volt. Az most is. (Marta)

Már tényleg nem is… Nem akarok még ezen is idegeskedni, napi másfél millió??? És ezt tolják a pofánkba? Nem sül le a bőr? Lehet, hogy úgy gondolják, hogy a Zöld-foki Szigeteken kell sózni és akkor már érthető is a napi másfél millió. Naponta oda- és visszarepülni, vinni a munkában elöregedett aggokat, akik majd sóznak, nekik a bért, járulékokat kifizetni… Azt hiszem, így már tökéletesen érthető az ár… (Hedvig)

Így írtunk mi.

A szerencsétlen sorsú gyerekeket meg eltüntetik, mint a hajléktalanokat. Hogy ne rontsák a gyönyörű kilátást

Hibázni lehet, hazudni nem lehet

Luxusbaloldal

Zárta

Úgy szeretném, ha mégis inkább egészséges volna

A magyar nép is választ vár

Intellektuális fölény

Nem csalás, nem ámítás

„Éhes voltam és enni adtatok”

Pista gyerek

Huxit

A nap kommentje:

Kedves Anna! A zemberek hülyének nézése egy új nemzeti sport. Új fajta matek, valószínűség számítás. De: mindig a fidesz győz/nyer. Keresem a választ, vajon meddig? (gyuresz)

A kínai Lang Lang megosztja még a szakembereket is. Vannak szakemberek, akik szerint a világ leggyorsabb kezű zongoristája, mások nagy giccsnek tartják a játékát. Döntsék el önök!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.