Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A mi narancsunkat szeretik egész Európában, ott is eszik, ott is eldobják, ami poshadt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Hozott reggel a lányom narancsot. Ő nem nagyon szerette eddig, de szoktatja magát rá – egészséges, szomjoltó meg egyáltalán… A narancs jó. Kipakolt a szatyorból, bele a gyümölcsös tálba, és… A fene egye meg, úgyis olyan drága, hát nem rothadt volt a legalsó. Te, figyelj, mondom neki, ez a boltos szándékosan csinálta, hogy beletett a többi közé egy ehetetlen darabot is?

– Én válogattam, nem a boltos, de nem vettem észre, hogy rossz, az egyik fele teljesen egészségesnek látszott. Megmentsem a jobbik felét?

– Ó, semmiféle jobbikot nem mentünk meg, aminek az egyik fele már romlott, olyan lesz rögvest a másik fele is, a sok év óta felgyülemlett penészt nem tudod megállítani. Erre letette a kést, de azt még megjegyezte: lehet, hogy a Gyurcsány rakta beléjük a narancs frászt.

Próbáltam neki tovább magyarázni. Hát persze, az öreg narancsok az ízüket elveszítik: szittyósak, rágósak lesznek. Azt nem bírják, ha a sok lét kiszippantják belőlük, mert mindenki szereti a lét, a sajátját, másokét nem szívesen lopjuk el. Nem szabad manipulálni a rendszerrel! Se itthon, se Európában. Vegyél ki a tálból egy egészséges narancsot, biztattam, olyant, amit szeretünk; olyant, amire nem fogják rá, hogy migráns; olyant, ami hivatalosan és szeretetből van nálunk. Ez a mi narancsunk.

A mi  narancsunk nem lopja el a magyar élet ízét, a mi narancsunkat szeretik egész Európában, ott is eszik, ott is eldobják, ami poshadt. A mi narancsunk benne van a lexikonban, könyvekben, mert az élet gyümölcse. Nem kapnak belőle bűnözők, szotyiköpők, olyanok, aki diktátorrá silányítják. Nálunk elfér mellette a szilva, az alma, a szőlő, a citrom is. Nemzetközi, demokratikus közös tálunk van. A mi narancsunk nem arrogáns, nem kopogtat gyűlöletért és nem kényszerít az orvoshoz. A mi narancsunk szemzéssel vagy a fajtáról leválasztott vesszőkkel oltás útján szaporodik, nem hitelből. Igazi aromájukat teljesen éretten élvezzük.

Arra figyelnünk kell, hogy ne sokáig hagyjuk állni, ne sokáig tároljuk, mert megkeseríti az evés méltóságát. Megkérlek, mondtam a lányomnak, máskor nézd meg jobban, mit hozol haza. Ezt az áporodó, széthulló narancsot dobjuk ki a szemétbe. Ott a helye.

Hú, így legyen nekem telitalálatom a lottón. Megmondtam, hogy az urak a taxizásnál nem állnak le, lesz még itt hajókázás, röpcsizés is. Emlékeznek, a tárcák – kivéve a honvédelmit és a külügyit – munkatársai nettó 208 756 799 forintért furikázhatnak a City Taxival. Erre tessék, nem álltunk meg, újra fizetünk, ezúttal az agrártárca több vezetőjének: kishajóvezetői vizsgára. Ettől a tárcától is elküldtek kétszázötven dolgozót, de spórolásként bezártak több kishajózási vizsgaközpontot is. Másoknak, másra kellett a pénzünk. Ringatózni a habokon.

Az agrárminisztériumi vezetők – köztük jelenlegi és volt államtitkár-helyettesek – ingyenesen végezhettek el kishajó-vezetői tanfolyamot, sőt, a vizsgadíjukat is a magyar adófizetők állták. Megnéztem, mennyibe kerül egy kisgéphajó vizsga.

Elmélet: 40 000

Gyakorlat: 35 000

Vizsgadíj: 37 000

Összesen: 112 000

Hajrá, szóljatok, ha a pilótaképzésetek is álljuk, sőt az anyósotok, apósotok és az összes rokonotok díját is, ha éppen yachton akarnak lazítani. Egyelőre a Mészároséra kapaszkodjatok fel, aztán csak szóljanak, veszünk a miniszteriális embereknek is egy yachtot. Jattolunk érte. Fussa!

Adófizetői pénzen szerezhette meg a jogosítványt Szinay Attila jogi és igazgatási helyettes államtitkár, Ugron Ákos Gábor volt helyettes államtitkár, jelenleg a Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója, illetve a tárca környezetvédelmi és titkársági referense is. Ja, volt aki arra hivatkozott, hogy a halőri csónakokhoz érteni kell, ha már ellenőrzi a munkatársakat.

Igen, különösen a jogi és igazgatási helyettes államtitkárnak, Szinaynak pontosan erre van szüksége, nemrégiben emelték fel brutális mértékben az államtitkár helyettesek fizetését – 1,3 millió forintra. Nem baj, a pénzünkből megszerzett képesítéssel nem csupán halőri motorcsónakot, de kisebb jachtot is el lehet kormányozni. Miután perkáltunk már nekik, autóra, taxira, lakhatásra, laptopra, benzinre, mindenféle luxusra. Annyi pénzük legyen nekik is, hogy vegyenek egy illatos szappant. Mosakodjanak ki az úri hóbortjaikból. Büdösen nem jó élni.

Önök írták.

Két hozzáfűznivalóm lenne: 1. Hollik nem félkretén, hanem teljesen az. 2. A két tévé közül a Life az életmódcsatorna, az Ozone inkább ökológiai jellegű. A tulajdonosváltás eddig nem nagyon éreztette negatív hatását (mint pl. egykori üzemeltetőjénél, az Origo-nál). Remélhetőleg nem azért ültették oda Lölönét, hogy a béka segge alá vigye a színvonalat, ha már eddig nem sikerült. (zsoltix)

Mikor érdekelte ezeket bármilyen (AB, EB) döntés ?? Ívesen c@rnak mindenre, és majd akkor hajtják végre , ha “úgy lesznek a számok “.. mi már tudjuk hogy soha, de a híveket nem lehet összezavarni… (Krisztina)

Senki nem maradhat orbán kormányában vagy bármelyik vezető pozicioban, ha van saját véleménye és azt ki is mondja, sőt már lassan egyszerű munkás sem lehet. Ezért aztán már el sem tudom képzelni, hogy valaki kibeszéljen az orbáni politikábol. Arra gondolok, hogy nincs neki semmilyen taktikája, csak mint egy kos megy előre, neki a falnak. Semmi sem számít neki, csak az ő akarata érvényesuljon, átgázol mindenen és mindenkin. (Transzporter)

Valami zagyva ideológia azért van a bomlott elméjében, de mi azt nem érthetjük meg. Főleg úgy, hogy közben gátlástalanul össze-vissza hazudozik és/vagy 180 fokos fordulatokat csinál. (Hajszás)

Érdekember a törpeviktor, pénz és hatalom. Nincsenek ideológiák. Azok régebben voltak az előző generációnál motivátorok. Becsület, tisztesség, adott szó…. ezek ma már nem létező fogalmak. (Benedek)

Engem ugyan nem sértett meg Weber, inkább azt hiányolom, miért nem évekkel hamarabb tette ezt a kijelentést. Fénylő csillagunk politikája éppen ugyanaz, mint Ceaucescué volt, a saját és közeli hozzátartozói, haverjai jólétét biztosítáani, minden áron, elkerülve a felelősségre vonást. Minden más, kerszténykedés, ideológia, bevándorláspártinak nevezés csak humbug. (agador)

A divat az egy dolog, az ízlés egy másik , a pénz meg egy harmadik.. a gond akkor van, mikor az utóbbival ( bármennyi is van belőle ) képtelen egyensúlyba hozni az első kettőt .. (Krisztina)

A kép alapján sajnos nem tudom eldönteni, hogy Rühelkét szabták el, vagy a ruháját. Díszvacsoráról mindig egy miniszterelnökünk felesége jut eszembe, aki rágyújtott az asztalnál, miután befejezte étkezését. Vajon az istennó páros tudna „viselkedni” egy valódi, exkluzív rendezvényen? (Györgyi)

Ha az istennők ilyen szakadtak lettek volna, mint ezek a NER-dívák, Zeusz bottak verte volna ki őket az Olümposzról! (Gabor)

Helló, Ilona! Magam is 170 cm vagyok, kék szemekkel. Habár a kinézetem oly mindegy. Úgy gondolom, hogy azokra az „istennőkre” nem érdemes figyelmet szentelni, még ignoratíven sem, mert azzal is energiát áldozunk rájuk. Szó szerint áldozunk. Ne tegyük. Van annak az energiának jobb helye. (anima)

Megható, ahogy az alapítók közül Molnár Péter, Fodor Gábor, Pető Sándor, Csaba Iván együtt ünnepel az ezek szerint szintén alapító Németh Szilárddal, Balog Zoltánnal, Gulyás Mártonnal, Kubatov Gáborral és valakinek a gyerekével (talán Dósa László 1942-???) ott bal szélen. (masikszempont)

Érdemes megfigyelni a nemek megoszlását! A férfi/nő arány 18:1, az egészen pontosan 94,7: 5,3% . Ebből egy sima kocsmázás lesz. 🙂 (Gábor)

Jo a cikk!! De nekem lenne egy artatlan kerdesem ami a cikk olvasasa utan recsolrol jutott eszembe. Vajon megvan e meg az elvessett/ellopott mobil ami utan az egesz magyar rendorseg nyomozott? Es ha igen mi lehet rajta,amit penzt es faradtsagot nem kimelve kerestek!!?? (Jonathan)

Így írtunk mi.

A NER-káoszról

Saját vélemény nélküli ország

Mindig a legbutább emberek vezették ezt a népet

Istennői ország lettünk

Ünnepeljünk

A piramis üzenete

Szelíd iróniánk ragacsos nyálánál csak a szervilis vergődésünk kínosabb

Akárki, akármit mond, ezeknek tényleg az első Magyarország! A nemzeti vagyon javát már haza is vitték, nehogy ellopja valami jöttment migráns

Változó táj

A nap kommentje:

Még mindig nem értem, mit keres az állam és az állami pénz a divatban? Mi a divatban az, amit államilag kell és lehet megújítani? (agador)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.