Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Jó minőségű fideszesek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Legyen Kósa-vidám estéjük.

A nagy magyar agytröszt esmét megszólalt. A Kósa Lajos. Siófokon dobta be:

A hazai ellenzéknek értelmezhető programja, és intellektuálisan jelentős vezetői sincsenek.

Nem akarom én megvédeni az ellenzéki képviselőket, védjék meg magukat, de azért olyan szerény képességű, hogy ne mondjam, oktondi fideszessel nem sűrűn találkozni, mint Kósa mester. Nagy szó, kérem, mert jól el vannak eresztve műveletlen, gagyogó és viselkedni nem tudó emberekből. De hát az övék, ha ez Orbánnak tetszik, akkor szerez nekünk néhány kellemes percet. Igaz, nem feltétel ebben a kormányban, ebben a pártban a tanult, intelligens, okos szolga. Kifizetődő így is. A hülyeségedért kaphatsz anyukának akár sertéstelepet is. Sőt, lehetsz dietetikus is egy választási kampányban:

Nagyon fontos, hogy tudjuk, mit eszünk. Azt mondta egy cimbora, hogy összesen két olyan élelmiszer van, ha csak azt eszed évekig, úgy tudsz élni, hogy nincsen semmilyen hiánybetegséged. Az egyik a tej, a másik a vér.

Arany mondásai közül nekem ez az egyik kedvencem. Amikor 2016 októberében összefoglalta a kvótanépszavazás lényegét.

A perdöntő, hogy érvényes… Nem! Vagy igen? Tehát, akkor össze vagyok kavarva. Segítséget kérek! „Lemond-e Orbán Viktor, ha érvénytelen lesz a népszavazás? „Nem, nem mond le. Akkor van következménye a népszavazásnak… Ez se jó, mert nem akkor van. Bonyolult a kérdés…Tehát mondom… Mondhatom? Nem, nem mond le. A döntő nem a részvétel, hanem az, hogy az igenek vagy a nemek vannak többségben. Ha a nemek vannak többségben, a parlament jogalkotásba kezd, ami egyébként megakadályozza, hogy illegális, kötelező betelepítési kvóta legyen Magyarországon. Ha pedig az igenek vannak többségben, akkor lemond a kormány és a Fidesz-frakció is.

Azt nem tudom, az a jobb-e nekünk, ha Szijjártó szlalomozik Afrikában Orbánnal, vagy menjen vele a Kósa népművelő is. Egyik rosszabb, mint a másik és a harmadik. Kósán rohadtul kifogott négy éve a ruandai népirtásról szóló mondat:

Közép-Afrikában a tusz…, a huti-tuszu…ööö, a huti-tuszi…Nem! A tuszi-hutu ellentét kapcsán… 

Önök szerint nyelvész, gyógypedagógus, pszichológus vagy logopédus kellene neki, hogy egy kicsit megrenoválja kívül-belül? Bár elég reménytelen eset. Erre mondaná apám százötven kilós barátja, a Lapaj, hogy olyan buta ez az ember, mint egy zsák bolha szellentés közben.

Várjanak, most jön a java. A rejtélyes Habony Árpád kormányzásban betöltött, ki tudja milyen szerepéről, Kósa Lajos da-da-da-dogott, majd elismerte, kapott tanácsot Habonytól, például azt, hogy provokatív újságírói kérdésre ne válaszoljon. Mikor megkérdezték, Habony ezt milyen minőségben adta neki, Kósa azt mondta:

„Jó minőségben!”

Áááááááááááááááááááááááááááá!

Nagy-nagy Mr. Lóci díj az angolai elnöknek. Nem kíváncsi Orbánra. Több portugál lap szerint Joao Lourenco elnök nem akarta fogadni a magyar miniszterelnököt, a „xenofób és szélsőjobboldali európai vezetőt.” Ezért nem ment Angolába a hirtelen Afrika baráttá változott Orbán. Angolában nem népszerű az, ahogy Magyarország nyíltan ellenséges a menekülthullám kezelése során az afrikai menekültekkel, akik feloldhatják Magyarország és Európa egész identitását. Újabb pofon Orbán illiberalizmusának, gyűlölködésének és szögesdrót kerítésének, ezúttal Dél-Afrikából. Nem jött be a külön út, a külön háború Európa ellen. Nem sikerült befírölni az angolai elnököt.

Angola nagyon szegény ország. Joao Lourenco, korábban már számos intézkedést tett azért, hogy eltávolítsa elődjének, dos Santosnak gyermekeit a gazdasági élet kulcspozícióiból, például nagyvállalatok éléről. A dos Santos család tagjai, illetve a hozzájuk igen közel álló üzletemberek több millió dollárt juttattak el offshore számlákra különböző adóparadicsomokba. Ezek után Lourenco elnök nyugodtan hivatkozhatott a korrupcióellenes harcra, amikor leváltotta elődje lányát, Isabel dos Santost az állami olajtársaság éléről. No rokonok, értve, Viktor? Huti-tuszu…

Az önök véleménye.

Volt egy barátom (holnap lesz a temetése, nyugodjon békében), aki a lovagina szót mindig hosszú „ó”-val mondta. Azt hiszem most ez mariska nénivel kapcsolatban nagyon aktuális! (Péter)

“Meglehetősen beszédes, hogy az agresszivitás úton-útfélen kikönyököl az Orbán nyakában lihegő alattvalói száján.” – A legbeszédesebb az, hogy az én számon is. Gyakran. Elszántan. (Rita)

Jézus, amit itt reggel olvastam, az igen tömény volt! És még csak most jön a folytatás! Napról napra egyre szarabb a helyzet, napról napra egyre jobban felb…om az agyam reggelenként. Biztatnak a kollégáim, hogy ne olvassak belpolitikát vagy olvassam inkább a napos alternatív valóságot, és akkor máris jobb lesz a hangulatom. De én erre azt mondom: ha nem veszek tudomást a szájig érő fostengerről, az attól még létezik. (Zoltán)

Miután a rezsit két vállra fektette a birkózó-államtitkár úr, folyamatosan gründolni kell neki különböző hakni lehetőségeket, bizonyítandó az ő nélkülözhetetlenségét. Sajnos az nem derült ki, hogy miről szólt a tudományos előadás, de meggyőződésem szerint a Szalonna olvasói közül bárki kettőből kitalálja. (Aegean)

Ez olyan, mint a Békemenet. Érdemes megnézni, hogy mikor és miféle országokban cöffögnek az aktuális kormányt támogatók hosszú tömött sorokban! (Gábor)

„Ha majd húsz év múlva a megfelelő történelmi perspektívából valaki megírja az Orbán-éra történetét…” Kérdésem lenne: nem lehetne lényegesen korábban? Cserében eltekintenék a „történelmi perspektívából” kitételtől. Lehetne a dokumentum neve egyszerűen: „Vádirat dr. O.V. és társai ügyében”. (Gábor)

Remélem azért pénztáros lőrinc nyert vagy 100 milliót a tenderen, ne kelljen már éhbérért dolgoznia…. (Zoltán)

Számomra az egészben az a legborzasztóbb, hogy az elfogadhatatlan fidesz mellett nem látom a megbízhatóság tulajdonságát az ellenzékinek nevezett pártoknál sem. A csalás sorozat egyértelmű, de csak dolgozzon rajta a TASZ Választási Jogi szervezete. Rajta! (anima)

Így írtunk mi:

Szellemi amortizáció, erkölcsi emésztőgödör

Németh Szilárd és a bátorság

Ősmének és királyi kancák

Szent István carrarai márványból, egy autóbontó mellett Los Angelesben

Normálisabb helyeken erre nem pártot alapítanak, hanem szakemberhez fordulnak a problémájukkal

Végre kiderül, történt-e választási csalás?

Szép is ez, amikor egymást belezik

Az Unió Orbán Viktor hazug, rabló kormányát támadja

Miattatok…

Lámpa

A nap kommentje:

Mikor tavaly április 8-án kiderült, hogy nem elég hogy nyertek, de újra 2/3-dal, már akkor világos volt, hogy csaltak és nem kérdés hogy újra és újra meg fogják tenni valamennyi választás alkalmával. És ez a „200 ukrán lakik egy házban”, ez csak az egyik trükk a sok közül, mert azért volt még ott sok gyanús körülmény… (József)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.