Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Ő már tudja, a hívek pedig nem látnak ki a propagandából, de nem, ezentúl a táncoló pávának bőven vissza kell vennie az arcából

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem hiszem, hogy létezik ma fontosabb téma Orbánék pofánverésénél. Írhatnék a közeledő húsvétról (tudja valaki, mikor lesz?) is, hogy ne minden a néppárti döntésről szóljon, de nem fogok. Aki unja, biztosan talál magának érdekesebb olvasnivalót. Nézzük, mit ír Manyika néni az Origón:

Az utolsó pillanatban változtatták meg a néppárti képviselők, hogy miről szavazzanak tegnap. Ugyanis a többórás ülés közben a német néppártiak megtudták, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknél ott a már aláírt kilépő nyilatkozat. Az egyik pont, hogy miről szavazzanak, vállalhatatlan volt a Fidesz számára. Ezt végül teljesen átírták a néppárti képviselők. Ez a pont egyébként a második pont volt, ezt írták át: ugyanis elfogadta végül a Néppárt a Fidesz javaslatát, hogy a Fidesz felfüggeszti a saját részvételét a Néppártban, nem pedig a Néppárt függeszti fel a Fideszt. 

Lehet, hogy ezt nem is Manyika néni írta, hanem a tízéves unokája. A fogalmazás stílusa legalábbis erre enged következtetni. Szökkenjünk túl a stilisztikán és fejtsük fel a tartalmi elemeket. Képzeljük el azt a szituációt, amikor közel 200 darab EP képviselő izgatottan adja át egymásnak a váratlan információt. A pad alatt, egy cetlire felfirkálva vándorol az üzenet és eszelős riadalom tölti el a politikusokat. Úúúúristen! A Fidesz ki akar lépni a néppártból! Most mi lesz velünk?

Eszelős kapkodás veszi kezdetét, mert amit már tudott mindenki, megírta a komplett magyar propagandagyár, bejelentette Gulyás Gergely és bemondta a tévé, a rádió és a faluban is kidobolták, az nem jutott el Brüsszelig. Azok ott álltak talpig döbbenetben és a sikítófrász határán törték a fejüket, mi a faszt is csináljanak, hogy a Fidesz ne lépjen ki. Onnan, ahonnan éppen ki akarták zárni, de minimum felfüggeszteni. Azért mentek oda.

És akkor Orbán Viktor előugrott a függöny mögül (addig ott leskelődött és röhögött a markába) és azt mondta: kukucs! Erre több képviselő elájult ijedtében. Aki nem ájult el, az elkezdte ész nélkül átírni a javaslatot, hogy nem az EP függeszti fel a Fideszt, hanem a Fidesz függeszti fel önmagát. Mert az úgy sokkal teljesen és nagyon más.

Így már a Fidesz számára kedvező kérdésről szavaztak. Maga a szavazás így nem a Fidesz ellen, hanem a Fidesz javaslata mellett szólt. Hiszen a Fidesz kérte, hogy önkéntesen távol maradjanak a néppárti ülésektől egy ideig, és majd a Bölcsek Tanácsával tárgyalnak. Pontosan ugyanúgy, ahogy annak idején Ausztria tette 2000-ben.

Manyika néni unokája nem lehet túlságosan eszes jószág, miután konkrétan azt lehet kiolvasni kissé zavaros soraiból, hogy a Fidesznek azért volt fontos az önkéntes felfüggesztés, mert így azt lehet hazudni a hülyébb híveknek, hogy aki a felfüggesztés mellett szavazott, az tulajdonképpen a Fideszt támogatta. Pöpec, detélleg.

Ausztriára hivatkozni feltétlenül érdemes. Akkor az országot úgy elszigetelte pillanatok alatt az EU, hogy az egészen parádés volt. Már akkor sem viselte jól a tagállamok többsége a kicsit náci beütésű kormányokat a közösségen belül. Akkor az osztrákok igen gyorsan átgondolták, hogy a saját hülye politikusuk fontosabb nekik, vagy az uniós tagság. Akkor határozottabb volt az Unió, most lassabb és totyogósabb. De nem feltétlenül érdemes senkinek sem abba a hitbe ringatnia magát, hogy a mi potrohos vezérünk ezután is azt csinálhat, amit csak akar. Ő már tudja, a hívek pedig nem látnak ki a propagandából, de nem, ezentúl a táncoló pávának bőven vissza kell vennie az arcából. Különben úgy kivágják a néppártból, hogy a taknyán fog csúszni. Akkor pedig szövetkezhet Putyin többi kis zsoldosával és masírozhatnak bősz karlendítésekkel fel-alá. Senkit nem fognak érdekelni. Legfeljebb mi szívjuk meg. Már megint.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.