Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Európa senkijei

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kövér László Svájcba látogatott és ha már ott volt, benézett az ország parlamentjébe is, hogy megtudja, vajon hogyan is működik egy demokratikus parlament. Nem várt esemény szemtanúja lett azonban akkor, amikor megérkezésekor – mint díszvendég – tapsvihar helyett a teremben tartózkodók közül igen sokan egyszerűen kisétáltak, ezzel is jelezve mit gondolnak a házmesterről és arról, amit ő képvisel. Kövért arcon csapta a demokrácia, méghozzá úgy, hogy arra a legkevésbé sem számított. Magyarországon ugyanis hozzá van szokva ahhoz, hogy a T. Házban az van, amit ő házmesterként kinyilatkoztat. A magyar parlamentben belefér a komcsizás és folyamatos kioktatás, mint ahogy belefér az is, hogy falusi tapló módjára beszéljen ellenzéki képviselőkkel. A hazai demokrácia őre attól sem riad vissza, hogy saját hatáskörben egyszerűen lekapcsolja ellenzéki politikusok mikrofonját, ha valami olyat terveznek közölni, ami megsérti Kövér kicsi lelkét.

Olyan híre lett a bajuszmester demokráciát sárbatipró viselkedésének, hogy már Svájcban is kivonul a parlament egy jó része, ha ő ott megjelenik. Ott ugyanis tisztában vannak azzal, hogy mi a demokrácia és azzal is, hogy Kövér mit képvisel kicsiny országukban. Ők azonban köszönik szépen, de nem kérnek egy elnyomó hatalom kiszolgálójából. Kövér azonban nem az egyetlen volt, aki igen szép pofonba szaladt bele a tegnapi napon. Orbán Viktor ugyanezt tette Brüsszelben, még ha később azt is hazudta újságírók tucatjainak, hogy őket – Fidesz-KDNP – nem felfüggesztették a Néppártból, dehogy is! Ők önként, saját magukat függesztették fel. Az Orbán-hívők természetesen ezt minden gond nélkül el is fogják hinni, de van az országnak és a világnak is egy olyan igen nagy része, ahol a teljesen átlátszó hazugság nem ér célba.

Kövér és Orbán tegnap kénytelen volt szembesülni azzal, hogy még nem őrült meg teljesen a vén Európa. Noha a néppárti taktikázás siralmas volt, ugyanis megtehették volna, hogy a megérdemelt módon egyszerűen kivágják a Fidesz-KDNP-t a pártcsaládból, mégsem tették meg, akkor ugyanis elesetk volna legalább 12 képviselői helytől, amit nem engedhetnek meg maguknak a májusi EP választások előtt. A politikai taktikázás ezúttal is fontosabbnak bizonyult mint az, hogy egy valós üzenetet küldjenek azok számára, akik Európa szétrombolásán dolgoznak. Ettől függetlenül, Orbán Viktor – még ha úgy is tünteti fel, mint egy diadal – vesztesen volt kénytelen hazakullogni Brüsszelből, mint ahogy ugyanezt tette Kövér László is, akinek végre megmutatták, mit is jelent az, ha nem csak ő, de a vele szemben állók is véleményt formálhatnak mindenféle retorziók nélkül.

Kövér László és Orbán Viktor a hatalomuk és csicskásaik nélkül csak két senki. Két olyan senki, akiknek egy demokratikus Európában semmi keresnivalója sincsen, maximum utcaseprőkként, mások mocskát vakarva az utcakőről. Itt az ideje annak, hogy az európai politika kivesse magából a Kövér és Orbán-féléket, hogy helyet adjanak azon józanul gondolkodóknak, akik kezében a jövő Európájának kulcsa van, nem pedig egy olyan balta, amivel mindent szétvernek maguk körül, amit nem értenek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.