Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Észre kellene vennünk, mennyire nem vezet sehova a gyűlölet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egyik nap Új-Zéland, másik nap Hollandia, következő nap akárhol.

Lassan mindennapjaink része lesz az, hogy emberek más embereket gyilkolnak, mert több figyelmet akarnak felhívni magukra. Beteg elmék, bármilyen elvektől vezettetve – vagy semmilyen elvektől nem vezettetve. Mondjuk, az elme szó az ő esetükben enyhe túlzás, a szürkeállomány helyét valami átláthatatlan sötétség töltheti be.

Nem akarok most pszichológiai mélységekben elmerülni, mert ahhoz nem értek. Volt egy gazdag skandináv országból származó tömeggyilkos, nem olyan régen, 77 embert végzett ki, mert csak.  Voltak Ázsiában olyanok, akik egy esküvőn lemészároltak mindenkit. És akik kamionnal hajtottak bele a francia tengerparton sétálókba. Vagy karácsonyi vásáron sétálókat öltek meg más országokban.

Miután azt nem mondhatom, hogy mindezek mögött a fegyvergyártók állnak – a teherautókat mégsem lehet a nyakukba varrni, meg azt sem, hogy vallási okokkal magyarázható az összes „terror”-cselekmény”, kicsit mélyebben próbálom megtalálni az okokat.

Hogy ma már gyakorlatilag bárki bármikor hozzájuthat fegyverhez, akár egy teljesen legális boltban, akár az interneten – ezen lehetne változtatni. Ahogy például a kamion soförőktől megkövetelik a mentális állapot vizsgálatát és annak igazolását, hogy képesek 20 tonnát szállítani – úgy egy bármilyen fegyvert vásárlótól is el kellene kérni egy beszámíthatósági igazolást, még egy 22 mm-es kaliberű pisztoly vásárlásához is. (Ha jól tudom, ez a legkisebb, ha nem jól tudom, elnézést.)

Lehet, hogy ez sem segítene-e. Mert a baj ott kezdődik, HONNAN JÖN AZ ÖTLET, és itt térek vissza az okokra.

A gyűlöletben, és annak terjesztésében vélem felfedezni mindennek az okát. Szítani is lehet, és sokan teszik is. Elképzelhető, hogy alapvetően sokmindenkiben benne van az agresszivitás – engem ma néha még a mesefilmek is erre emlékeztetnek.

Nem kell hozzá sok rásegítés, ha a mélyben ott lappang ez a „vágy”(?).

Először csak a szomszédot utáljuk, mert zöldebb a füve, több cseresznye terem a fáin vagy csak mert jól érzi magát a bőrében, miközben mi nem.

Azután a szomszéd országokban élőkben találunk valamit, amiért gyűlölni lehet őket. Majd jöhet a bőrszín, a vallás, a szexuális hovatartozás, a történelmi „sérelmek” – a végtelenségig találni okot arra, miért nem fogadunk el másokat.

És innentől azoknak a manipulátoroknak a hatalmában vagyunk, akik tudják, hogy „oszd meg, és uralkodj.”

Akik nem véletlenül szajkózzák ezt – hanem mert hatalomra akarnak jutni, vagy benne akarnak maradni a már megszerzett hatalomban, vagy még nagyobbra vágynak ebből a mámorból.

Észre kellene vennünk, mennyire nem vezet sehova a gyűlölet, a másság nem elfogadása. Gyilkosságokhoz igen. Tömegirtáshoz is. Félelemhez is.

Normális élethez, együttéléshez biztosan nem.

Horn Anna

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.