Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Őszinte káröröm

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,314,946 forint, még hiányzik 685,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mostanában nem sűrűn kaptam magam vigyorgáson – mármint munka közben, mert a civil életemben gyakorta előfordul -, de tegnap különleges nap volt. Szombathelyen rendszerváltás volt. Aki akarja, olvassa el a Nyugat.hu tudósítását, roppantul szórakoztató. Tudom, egy utolsó geci vagyok és még kárörvendő is. Általában nem örvendek a kárnak, de most bevallom férfiasan mint anya az anyának: remekül szórakozom. Igen, kárörvendek is. Megdolgoztak érte az elvtársak, én pedig megszenvedtem érte.

Mekkora buli már az, hogy hirtelen pofára esett az egész szombathelyi Fidesz-különítmény! Szerintem azóta sem értik, hogy mi a fene történt velük. Hát hiszen az volt, hogy míg a világ világ és örökre és sosehalunkmeg, vagyishogy sosebukunkmeg, erre tessék! Már akkor is nagyon mókás volt a dolog, amikor az önkormányzati többséget két perc alatt elbukták. Ivarérett embernek általában nem jut eszébe egy szobafenyővel eltorlaszolni az ülésterem ajtaját, fotellal se,  miközben a másik ivarérett felcsapott farokkal rohan Hende Csabáért, hogy védje már meg őket! Elvégre hadügyminiszter volt, személyesen ismeri Orbán Viktort is. Már az is nagyon vicces volt.

Tegnap meg folytatódott a városi közgyűlés munkája, de a kétharmados többségbe beleszorult fideszesek még most sem tudnak mit kezdeni azzal a helyzettel, hogy nem ők irányítanak. Egyszerűen nincsenek ilyesmihez szokva. Kapkodnak, töketlenkednek, hisztiznek. Nagyon, de nagyon szórakoztató. Ráadásul szerintem fosnak is, mert apuci csalódott bennük. Márpedig apuci nem szeret csalódni, ellenben meglehetősen bosszúálló. Ha az elsőszámú bal kezét kidobta a kormányból és elzavarta visszafoglalni Hódmezővásárhelyt (Hódmezővásárhelyet? Hogy kell helyesen írni? Biztosan van itt néhány nyelvtannáci, segítsetek már ki! Köszi), mi fog történni szegény szombathelyiekkel?

Pláne ha kiderül esetleg néhány huncutság is. Nem azt mondom, hogy feltétlenül lop minden fideszes önkorista, csak eljátszom a gondolattal, hogy hanetán. Esetleg. Ahhoz ők eléggé kismókuskák, hogy Polt Péter személyesen tartson alájuk védőhálót. De ha igen, akkor is gáz ez. Nekik gáz, nekem a legőszintébb öröm. Mert be vannak fosva és ezt annyira jó látni. Pánikolnak, fogalmuk sincs, most mit csináljanak. Egyszerűen képtelenek a konstruktív együttműködésre, tárgyalásra, egyeztetésre, megállapodásra. A város érdekében sem. Namajd pont most kezdi őket érdekelni a város. Francfenét! Az érdekli őket, hogy velük most mi lesz.

Azon konkrétan felröhögtem, hogy az új városvezetés megunta a felakadt szemmel migránssimogatózó bukott fideszeseket (igen, ilyen is van kéremszépen) és felvetették, hogy akkor hozzanak létre egy migrációt vizsgáló bizottságot. Valaki alapszinten gondolkodni is tudhat bukottéknál (vagy nagyon be vannak szarva), mert egyből bizonygatni kezdték, hogy emeddig drágaszép Orbán Viktor a miniszterelnök (áldassék a lába nyoma is neki!) és ameddig fideszes polgármestere van a városnak, addig ottan nincsenek is migránsok és nem is lesznek, mert a város polgárai úgy megvannak védve, mint a húha. Ez nem igazán hatotta meg az ellenzéki többséget, úgyhogy lesz migrációt vizsgáló bizottság. Pont.

Egyszerűen zseniális, ami Szombathelyen megy. Emberek! Asszonyok! Büdöslibsi migránssimogató hazaáruló barátaim! Hát megvan az ellenszer. Megvan a maffiairtó. Az tuti biztos, hogy az emberek túlnyomó többsége pontosan úgy utálja a helyi kiskirályokat, mint mondjuk én. Nem arról kell győzködni a polgárokat, hogy kirabolják őket, mert azt nem értik. Faszomse beszél milliárdul, annyi pénz nincs még gombócból se! Hanem.

El kell menni házról házra és megkérdezni: Marinéném! Akarja látni, ahogy a polgármestert lila fejjel megüti a laposguta? Igen? Akkor tessen szépen felhúzni az ünneplő otthonkát és irány szavazni.

Hát nem egy zseni vagyok? Ingyen adtam a tippet, vegyétek, vigyétek.

Hajrá, Mari néni!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.