Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


‬Keverik, forgatják a tele bilit, aztán rányomják a ventilátort, vigye a mocskukat mindenfelé

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Nem csak a kiválasztottaknak.

Kiválasztott lettem,‭ ‬képzeljék el.‭ ‬Kíváncsiak voltak a a véleményemre energia újrahasznosításával kapcsolatban.‭ ‬Nem hogy megosztom velük‭ (‬kikkel‭), ‬még speciális csomaggal is megjutalmaz a vizsgálat szponzora.‭ ‬Aszta‭!‬ Én,‭ ‬a kiválasztott,‭ ‬kitöltöttem a tesztet,‭ ‬elég érdekes volt.‭ ‬Aztán,‭ ‬amikor a végére értem,‭ ‬már csak a nyeremény rész következett‭ (‬volna‭)‬.‭ ‬Ha befizetek‭ ‬3‭ ‬500‭ ‬forintot,‭ ‬akkor… Szórakozzatok a saját időtökkel meg a kedves,‭ ‬jó…‭ ‬-‭ ‬közeli ellenségeitekkel‭!‬ Utólag gondoltam,‭ ‬én mekkora balfék vagyok,‭ ‬mit kaptam volna‭? ‬Nejlon csomagban egy kis energiát‭? ‬Jól jönne,‭ ‬de azt inkább úgy hívják,‭ ‬hogy vitamin.‭

‬Nekem még soha nem sikerült kiválasztottnak lenni,‭ ‬mondjuk egy közvélemény-kutatásban.‭ ‬Van belőlük annyi,‭ ‬mint a Balatonban a hal.‭ ‬Senki nem közvéleménykutat engem,‭ ‬mindig én vagyok az éppen századik,‭ ‬ezredik vagy ilyenek.‭ ‬Csak azért gyanús ez nekem,‭ ‬mert ha megkérdeztek volna valaha is,‭ ‬mindig a vesztesek között lennék.‭ ‬Másként muzsikálhatok,‭ ‬mint az Orbán-együttes.‭ ‬Nem jó örök vesztesnek lenni.‭ ‬A Nézőpont Intézet sem kérdezett meg. Vajon, miért‭? ‬Szerintem ezért: ‬mert nem narancssárga színű az agyam,‭ ‬a zoknimról már nem is beszélve.‭ ‬Bevallom,‭ ‬alapjáraton nem kedvencem ez a szín.‭ ‬Ettől még el is fogadnám az Orbán fészkéből kikeveredett Nézőpontot.‭ ‬Csak annyira narancssárgák,‭ ‬hogy az nekem már fáj.‭

Itt van a legújabb felmérésük:

A közép-európai térség nagyságrendileg‭ ‬83‭ ‬millió választópolgárából‭ ‬61‭ ‬millió bevándorlásellenes.‭ ‬Ettől valószínűleg nem független Soros György megítélése a régióban,‭ ‬több mint‭ ‬30‭ ‬millióan rossz véleménnyel vannak róla és csak‭ ‬14‭ ‬millióan nyilatkoztak úgy,‭ ‬hogy jót gondolnak a magyar származású üzletemberről.

Na így kezdődik,‭ ‬tulajdonképpen folytatnom sem kellene,‭ ‬a végét úgyis tudom.‭ ‬Önök is.‭ ‬Hej,‭ ‬ha nekem annyi húszezresem lenne,‭ ‬ahányszor már leírták,‭ ‬kimondták a Soros nevét,‭ ‬gazdagabb lennék,‭ ‬mint ők.‭ ‬A kilenc országban‭ ‬- Magyarországon,‭ ‬Csehországban,‭ ‬Szlovákiában,‭ ‬Lengyelországban,‭ ‬Szlovéniában,‭ ‬Horvátországban,‭ ‬Szerbiában,‭ ‬Romániában és Bulgáriában‭ ‬-‭ ‬végzett közvélemény-kutatásból kiderül,‭ ‬hogy a közép-európai régió választópolgárai egyértelműen elutasítják a migrációt,‭ ‬ezáltal pedig a magyar kormány álláspontján vannak.‭ Ez megint csúsztatás,‭ ‬miért nem,‭ ‬mondjuk, Németországéhoz hasonlítanak adatokat,‭ ‬ki a a lószar az a magyar kormány a világ országai között.‭ Pláne az Orbán.

Mindössze‭ ‬16‭ ‬millióan gondolják úgy,‭ ‬hogy jó a kontinensre érkező bevándorlás.‭ ‬Csehország,‭ ‬Bulgária és Magyarország esetében a legnagyobb a migrációt elutasítók aránya,‭ ‬de még a leginkább megengedő Lengyelországban is‭ ‬22‭ ‬millió ellenzőre is csak‭ ‬9‭ ‬millió migrációpárti jut. És akkor azért itt már kiverte a biztosítékot a Nézőpont:‭ ‬Magyarországon a‭ ‬8‭ ‬millió szavazópolgárból‭ ‬7‭ ‬millió ellenzi a migrációt.‭ ‬Ez körülbelül annyi,‭ ‬mintha Budapest kivételével mindenki reszketne és naponta kiverné a víz,‭ ‬mert bevándorlóval eszik,‭ ‬iszik,‭ ‬dolgozik,‭ ‬szórakozik.‭ ‬Hülyék vagytok.‭ Azt a mindenit,‭ ‬ez azért új,‭ ‬honnan a fészkes fenéből mernek ilyent megállapítani?‭ ‬Nem ér az egész semmit,‭ ‬hazudnak,‭ ‬mint Orbán és bandája,‭ ‬ők is beálltak a gyűlöleteskedők közé,‭ ‬azt hiszik, hogy a hülye,‭ ‬torz számaik mögött ez nem látszik‭? ‬Van rá egy fogadásom,‭ ‬hogy májusban az uniós választáson úgy pofára esik a Nézőpont‭ (‬is‭)‬,‭ ‬mint‭ Józsi bácsi a kifutón.

Soros Györgyről‭ ‬31‭ ‬millió közép-európainak van rossz véleménye és csak‭ ‬14‭ ‬milliónak jó.‭ ‬38‭ ‬millióan nem ismerik,‭ ‬vagy nem tudnak róla véleményt alkotni.‭ ‬Magyarországon a választópolgárok több,‭ ‬mint fele ismeri és nem kedveli az üzletembert,‭ ‬Csehországban és Szlovéniában viszont a szavazókorúak többsége nem ismeri Soros Györgyöt. Nálunk éppen azok utálják a legjobban, akik az ő pénzén okosodtak, igaz nem nagyon sikerült.

Orbán Viktor azt mondta az Európai Parlamentben,‭ ‬hogy‭ „mi soha nem vetemednénk arra,‭ ‬hogy elhallgattassuk azokat,‭ ‬akik nem értenek egyet velünk‭”‬.‭ ‬Hazug kis diki.‭ ‬Keverik, forgatják a szaros bilit, aztán rányomják a ventilátort, vigye a mocskukat mindenfelé. Leginkább az ellenségre – ha magyar, ha külföldi. Emlékeznek, kisebb botrányt kavart a Központi Statisztikai Hivatal‭ (‬KSH‭) ‬bejelentése,‭ ‬miszerint többet nem adja ki a létminimumról szóló kiadványát, mivel az nem ad elég jó képet a szegénységről.‭ ‬Az ellenzéki pártok és egyes kutatók a KSH függetlenségének megdőlését látták a lépés mögött,‭ ‬azt feltételezve,‭ ‬hogy a hivatal szakemberei a kormány nyomására hagyják el ezt a statisztikát. Így is volt. El is veszítették hitelességüket. Soha nem lettem kiválasztott, ahogyan önök sem, de akaratunk talán még maradt arra, hogy ezt az isteni bagázst a helyére küldjük. Kutatás nélkül. A jövőnkért.

 

Amikor elkényeztetett Pistike reggel arra ébred, hogy kéne neki egy jó kis sport bicó, drága apukája kettő percig gondolkodik, aztán szól: meglesz fiam, holnapra meglesz, de anyádnak ne mondd, mert ő úgyis ellenezné. Majd én megveszem, ne sopánkodj, meglesz. És amikor a jól fizetett fideszes képviselő reggel felébred, issza a kávét, és az jó hatással van az agyára, megböki okos fejét: hoppá, kéne egy új törvénymódosító javaslat, mindegy miről, legyen az a lepkék násztáncáról. Megvan, beterjeszti, oszt meg is szavazzák. Ezt úgy általában látjuk a televízióban, nyomják a gombot ész nélkül, gyakran azt sem tudják miről van szó, de Kocsis Máté frakcióvezető beint, aztán mennek az igenek.

Ami meg nem jut el az országgyűlés elé, hát az nem jut el, az nem is fontos. Nekik. Merthogy a bizottságokban is többségük van. Azt történt ma a költségvetési bizottsági ülésen, hogy a PM-es Szabó Tímea javasolta, hogy az egészségügyi szakdolgozók kapjanak 50 százalékos béremelést. Na persze, csak úgy, mi? A kormánypárt a javaslatot nem támogatta! A bizottság megvitatta Rig Lajos jobbikos képviselő javaslatát, mely az SMA (izomsorvadás) betegségben szenvedők gyógyszeres kezeléséhez való állami támogatás emelését kérte. A gyógyszer meg tudja állítani a folyamatot, mely már több országban ingyenes! Elmondta: sok ember életét könnyíthetné meg a javaslat, köztük több gyermekét. A kormánypárti képviselők tartózkodása miatt a javaslat megbukott. A két indítvány az idei költségvetésen belül csoportosított volna át forrásokat. A meg nem szavazott törvényjavaslatok el sem kerülnek az országgyűlés elé.

Téma volt még a Televíziós Film Mecenatúra (elkülönített pénzalap, melyet történelmi filmek, dokumentumfilmek készítésére fordítanak) 2019. évi támogatása, melynek összege 7000 millió (7 milliárd) forint! A bizottság a javaslatot 2 tartózkodással elfogadta! Természetesen. Ez azért kell, hogy a törvénymódosítás révén a törvényhozó előmozdítsa az elsősorban a médiában bemutatásra szánt filmek és sorozatok gyártását, biztosítva ezzel, hogy minél szélesebb körhöz jussanak el értékes, többek között a magyar kultúrát, történelmi múltat is bemutató alkotások. Meg hogy a mozik mellett az otthonukban is elérhetők legyenek.

Úgy lesz, hogy az egészségügyi dolgozók ülnek a képernyő előtt, de ott lesznek a nagyon beteg, állami támogatást nem kapó emberek és gyerekek.

Az állam eddig 38 gerincvelői izomsorvadásban szenvedő beteg gyógyszeres kezelését támogatta, erre 2018-ban 1,2 milliárd forintot fordított. Tessék figyelni, hogyan aránylik ez a 7 milliárdhoz. Embertelenség. 

Az SMA ritka betegség. A magyarországi betegségregiszter 110 beteg adatait tartalmazza, de becslések szerint körülbelül 300-an szenvedhetnek valamilyen fokú gerincvelői izomsorvadásban. Ha ennyi beteg sorsát lesajnálja a kormány, akkor főleg ideje lenne elzavarni őket. Keresik a kifogásokat, mert nekik az ember nem számít. A moziban, a tévé előtt és otthon sem.

Az önök véleményéből.

ISTEN, HAZA, CSALÁD mondják ők. Az ISTEN b…………… meg, hogy kirabolják a HAZA minden értékét, hogy a szűkebb és tágabb CSALÁD kellőképpen gazdagodjon, ezt meg én mondom. (Transzporter)

Szerencsétlen Szijjártó… Ő és az elvtársai bánnák a legjobban, ha valóban szabadságharcos nép lenne a magyar. Ugyanis, akkor már jó ideje egy jól őrzött ingatlanban elmélkednének azon, hogy mit műveltek evvel az országgal, és ez még a jobbik eset lenne számukra. Seggfej. (Aegean)

Webernek senki sorsa nem érdekes, csak a sajátja. Abban reménykedik, hogy az Orbán által nyerhető szavazatokkal valamikor majd megörökölheti Juncker pozícióját. Közben nem veszi észre, hogy a Néppárt többségében, nem beszélve a többi pártszóvétségről, viszont ez olyan viszolygást kelt, hogy többet veszít a réven, mint amit nyerhet a vámon. Így spekulálhatja el magát esetleg egy hataloméhes, számító, magát politikusnak tartó ember. (Gyöngyvér)

Megfizetném én a munkájukat, mint Lúdas Matyi Döbröginek 3* is. Az más kérdés, hogy nem pénzzel, de még csak nem is vesszővel mint a mesében, hanem szívlapáttal. (József)

sajnos a kétharmad birtokában minden olyan törvénymódosítást megszavaztak, és meg fognak szavazni, ami nekik jó….ez egy lavina, illetve egy önmagát gerjesztő folyamat……. (Emma)

Már volt két “főpróba “, és mind a kettőnél voltak gondok! De addigra majd “finomhangolnak”…nem nagyon, csak pont annyira, mint egy évvel ezelőtt … (Krisztina)

Mint már mondtam, Putyin hacker-ei be fognak indulni. A populisták úgy fognak hatalmas győzelmet behúzni, ahogy Trumpli tette Amerikában. Azt sem gondolta senki sem. Amikor megtörtént, le is fagyott mindenki, mert azok sem számítottak rá, akik indították őt. (József)

Azt hogy ki a bevándorláspárti, azt jól tudjuk. A diktálásról annyit, hogy „nem megy Mari a táncba, ha nem akar”. (MMKaresz)

Lehet, hogy a Manfred Weber nem lát idefele plakátot, de èn a mai nap jártam a városban, ès láttam vagy ötvenet, melyen kiokosítottak közpènzen, hogy tudnom kène, mire kèszül Brüsszel. Jót tenne a vezír kondíciójának, ha neki szemèlyesen kène lekaparászni a plakátjait. (Dupla)

Így írtunk mi.

Nem megmondták, hogy nekik a haza az első?

Ha a faluban csak egy családnak is rossz, az hamarosan mindenkinek rossz lesz

Nektek ez az arányos munka?

Milyen nyugdíj? Tartsátok el egymást

A rendszerben van a hiba

Egyesül az ország

A Fidesz elnémítja Gyurcsányt

Az erkölcsi feddhetetlenség hulláján átívelő barátságról

A paraszt egyszer leüti a királyt

Egy átok

Már mindenhol remek a helyzet, csak még éppen oda nem jutott a jóból, ahol ő van

A nap kommentje:

Ezért felesleges volt ide utazni …le tudni a “kötelező t” amit a pártja elvár, aztán minden marad a régiben ! (Krisztina)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.