Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Már látom is önöket, ahogyan kotorásznak a brifkójukban, előkészítik a millióikat egy újabb ákádémiára

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Ma szép futkosós nap volt, már annak, aki bírja erővel a kilométereket.

Orbán Viktor, Jenei Imre, Szabó Tünde és a kölykök. Összehozzuk őket. Az történt, hogy csak nem nyugszik az egykori labdakergető, ma kormányfő, Orbán Viktor. Megint kellett neki egy tanácsadó. Tényleg, hol van dr. Hegedűs Zsuzsanna? Minden magyarok szegénységi főtanácsadója. Ja, nincs már szükség rá, amióta egyetlen szegény sincs Magyarországon. Akkor vissza az Audit!

Még jobban lekötheti az egykori labdakergető figyelmét – a gyűlölködésen és migránsozáson kívül – a sok magyar labdakergető, mert az nagyon fontos. Szóval, lett neki egy sportügyi tanácsadója, a 81 éves Jenei Imre. Tessék, ezt a következetességet! Megmondták, hogy minden nyugdíjas dolgozhat, ha akar, és még meg is fizetik rendesen. Az a Jenei Imre, aki 1992 és 1993 között tizennégy mérkőzés erejéig a magyar válogatott szövetségi kapitánya volt. Ilyen eredménnyel: 6 győzelem, 4 döntetlen, 4 vereség. Azért ez nem világra szóló siker, az egy volt a mester életében, amikor 1986-ban BEK-győztes lett a bukaresti Steauával. Nagyváradon él. Csakhogy ott még nincsen ákádémia. Nem tudományos, hanem foci. Ezt sürgősen pótolni kell. A fő cél, hogy a székelyföldi mintára épüljön Bihar megyében is. Úgy viszik a pénzünket a határon túlra, mint segédmunkás a maltert az építkezésen. Dehogy, vagonokban.

Nézzünk néhány példát:

Székelyföldi fociakadémia: 3,5 millió euró,

Munkácsi Labdarúgó Akadémia: 1 milliárd forint,

Csíkszereda Sport Akadémia: 1 milliárd forint,

Sepsiszentgyörgy Sport Akadémia: 1 milliárd forint,

Eszék Sport Akadémia (Mészáros Lőrinc tulajdona): 1 milliárd forint,

Dunaszerdahely Sport Akadémia: 1 milliárd forint,

Délvidék Sport Akadémia: 3 milliárd forint

Felvidéki fociakadémia: 1, 45 milliárd forint,

Komáromi stadionépítésre: 1,8 milliárd forint.

Ezzel nincs vége, nehogy azt tessenek hinni. Jenei Imre majd körülnéz, oszt ad tanácsot az egykori labdakergetőnek, ne felejtsék el, ő az Orbán. Tanácsolja a régi kedves ismerősének, hova érdemes felhúzni egy focipalotát, mennyiért. Már látom is önöket, kotorásznak a brifkójukban, félre teszik a millióikat ennek a kisőrültnek. Azért kellenek ezek az ákádémiak, mert „A határon túli magyarok sportolási igényeinek minél teljesebb körű, a mai kor követelményeinek megfelelő kiszolgálása érdekében támogassuk új sportlétesítmények építését, a meglévők felújítását, korszerűsítését, továbbá, hogy ezzel elősegítsük a tehetséges határon túli fiatalok sport iránti elköteleződését, a lakosság számára pedig az egészséges, mozgásban gazdag életmód kialakításának lehetőségét”. Így is van, nagyon szép gondolatok ezek – orbáni meg balogi meg semjéni meg akárki. A pénzünkkel is megalapozott csodálatos tervek ezek. Összeáll ez. Orbán+Jenei+közpénz=ákádémia.

Ez az itthoni kölykökre ugyan nem nagyon érvényes, csak a Szabó Tünde sportért felelős államtitkár dicsekszik az Emmi oldalán. Pontosítsunk egy kicsit: hazudik. Ezt örökölte ottan benne a hatalomban. Mint mondta, tavaly 1,2 millió gyermek mozgott mindennap az iskolában. Na, pontosan. Darabról darabra. „A kormány 2014-ben döntött a mindennapos testnevelés infrastrukturális feltételeinek biztosítása érdekében a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Programról (TTT), amelynek keretében országszerte épülnek vagy újulnak meg tornatermek, tanuszodák és komplett iskolák. A program első üteme 2015-ben, a második 2017-ben indult el. A TTT-program első ütemében 25, a másodikban 26 településen létesül új tanuszoda, hogy tízéves korára minden gyermek biztonságosan megtanulhasson úszni.” A program első ütemében 27, a második ütemben 20 új tornatermet építenek, ebből 22-t már átadtak. „Elmondható, hogy ilyen nagy volumenű iskolafejlesztés nem volt az utóbbi 30 évben Magyarországon.” A volumenű rendben, a többi kurva nagy csúsztatás.

Orbán a 2014-es választások előtt – mézesmadzagként beharangozta a kormány tanuszoda-építési programját, azt ígérte, hogy minden járásban lesz. Az uszodaépítési program első ütemében eleve óriási csúszással írták ki a közbeszerzéseket, a szerződésekben szereplő határidőre egyetlen helyen sem volt átadás, kevertek, kavartak, a kivitelezési költségek folyamatosan nőttek. Ha igaz lenne, már dugig tele lett volna a sajtójuk, amint ott állnak, várnak a szalag átvágására, mert az egy ollónak ellenáll. Átvágás az egész, valóban.

Na, ezekben az uszodákban sem pillangóznak a Szabó Tünde gyerekei, igaz a mindennapos diák átok – hívjuk testnevelésnek – nem nagyon érinti őt sem. Mert a hatalmi elit kölykei nem az iskolai udvar körtefáján csüngenek mínusz öt fokban, nem is az osztályterem padjai alakulnak át zsámollyá. Nincsenek tornatermek, öltözők, azért az elég ciki nem, hogy izzadtan, büdösen ülnek a suliban az udvaron futtatott gyerekek. A valahai labdakergető – még mindig az Orbán – előbb parancsba adta, hogy a kölykök mindennap edzenek, aztán már leszarja, hogy milyen körülmények között. Arról már nem is szólok, hogy ugribugri helyett mégis csak hasznosabb lenne az oktatással, neveléssel utolérni Európát. Már úgy szellemiségében gondoltam.

No hát Szabó Tündét ezzel nem lehet zrikálni, mert az ő gyerekei  a SEK Budapest International Schoolban húzzák a kötelet, ahol fejenként közel 2 millió forintba kerül egy tanév. Ennyiért már lehet tanuszoda is, meg manna is. De nem az égből hullott. Kapta hozzá a muníciót drága jó Viktortól. Azt is mondta: A gyermekeim taníttatása nem köz-, hanem magánügy. Kérem a nyilvánosságot, hogy gyermekeim, családom magánéletét tartsák tiszteletben. Pont.

Na most, mifelénk az ilyen nőt azt úgy hívják, hogy liba, a szerencsétlen még szőke is. Bocsánatot kérek a szőkéktől. De a Tündike azért egyedi példány, nem hiszik el, a magányügyét nyilvános posztban rakta ki – a gyerekeiről. Jaj!

A következő az állandósult orbáni diagnózis: tombol a magyar diki egoizmusa; még mindig vannak és lesznek is fiatal, idős haverok, akik duzzasztják a hatalmát; mindig van annyi közpénz a kasszában, hogy az ellopható legyen;  felkapaszkodott csókosoknak megéri talpat nyalni. Plusz hízelgő szárnyasnak lenni. …és a kölykök? Kit érdekel? Kit érdekelnek a jelentéktelenségre ítélt emberek? Megmondom: együtt nagy változást érhetnek el. Ha akarják.

Így írtak önök:

Szerintem a szemünk láttára zajlik a választási csalás nyíltszíni előkészítése, mi meg (ezt is, mint a többit) nézzük és hagyjuk… (Madárlátta)

A vagyon, a pénz, az az isten sok embernek, pedig a koporsoban nincs belső zseb, hogy magukkal tudnák vinni. Gerincet, agyat, tisztességet dobnak a sutba érte. Nem tudtam soha és most sem tudom megérteni ezt a mentalitást. Az MTA vezetői, a sok igazi kutato ellenében megalkudtak, ez elfogadhatatlan. Remélem eljon az idő, amikor a lovász lesz kipicsázva onnan. (Transzporter)

Én ezzel a folyamatos történelem hamisítással és jól elcseszett tantervekkel már úgy vagyok, hogy a mai történelem könyveket sem érdemes lapozgatni. Pedig Mariska víziói még nincsenek is bennük! Miért lenne jobb a helyzet 100 év múlva? Egyre inkább az az érzésem, hogy minden hatalom a saját szája íze szerint alakítja a „történelmet”! Tények, leletek, dokumentumok? Ugyan már; kit érdekel?! (Mariann)

A szalonnát szerető jelenlevők részvételével javaslom megalapítani a Cél nevű polgári csoportosulást. Inkább ne párt legyen, mert az olyan fura jelentésű lett mostanra. Bár a polgári sem igazán meggyőző. A Cél viszont teljesen meggyőző! Kiegészítve a cél Transzporter általi meghatározását: 1., orbán leváltása 2., országunk felvirágoztatása, népességének jólétének megteremtése. (Anna)

Semmilyen egyházhoz nem tartozom, ateista vagyok, de 2 egyházat ennek ellenére szeretnék a figyelmetekbe ajánlani. Az egyik az Iványi féle, a másik a krisnások egyháza. Ők ketten állandoan támogatják a szegényeket és ételt osztanak nekik. A tobbi tudomásom szerint csak a markát tartja. Ha van más ilyen egyház is, akkor tisztelet a kivételnek. (Transzporter)

Bár én sem vagyok vallásos, de nyugdíjba vonulásom alkalmából kapott Erzsébet-utalványom jelentős részét a krisnások karácsonyi ételosztására ajánlottam fel 2017-ben. Azóta sikeresen megszüntették az utalványt, de akkor is támogatni fogom nyugdíjamból a nemes célt, a Puskás Akadémiának meg bakfitty! (Péter Pál)

Minden újabb izzadságszagú feltétellel csak a sz@rt pofozgatja (eztmáne)

Gondolom, lesz valamilyen röghözkötés a szerződésben, hogy nem lehet elhagyni az országot x éven belül, esetleg nyaralás céljából max. egy hétre minden évben, igazolással, előre bejelentve a kormányablaknál. (Sirius)

Utoljára a budai ivóvíztárolóban láttam ekkora oszlopokat. De azokon nem volt miniszoknya. (bögöbö)

Így írtunk mi:

Nem lesz kihez fordulni, nem lesz senki, akit érdekelni fog a tudós hölgyek és urak nyomora

A jobboldali, illiberális, keresztény humorról

1%-os összeesküvés-elméleteim

Felelőtlenség

Az oroszok pénze kimászott a cihából, és külföldre ment

Ne hidd!

Orbán Ráhel és a divat

A nap kommentje:

Nettó százezer még az éhenhalásra sem elég, hogy lehet majd abból 50ezret kifizetni havonta, ha nem potyogtatják a gyerekeket hosszú tömött sorokban? (Sirius)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.