Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Elég nekünk megküzdenünk a Fidesz-vallás állami rangra emelt embertelenségével

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Hívőknek és nem hívőknek.

Úgy döntött a kormány, hogy a nagypéntek a továbbiakban nem lesz munkaszüneti nap. Ausztriában. Az osztrák kormánynak van esze, és még használja is. Kéretik tőlük tanulni, magyar úri bagázs! A nagypéntek vallási ünnep, a vallásgyakorlás meg magánügy, és ha magánügy, akkor nem kell azt kiemelni munkaszüneti nappá. Legyen személyes ünnepnap a szabad vallás gyakorlására, és ki-ki döntse el, hogy ér-e annyit neki, hogy a szabadsága alatt huszonnégy órát Jézusnak szentel.

Ausztriában az a divat, hogy a kormány egyeztet a téma képviselőivel, nem hókon nyomásra dönt. A személyes ünnepnapnak hívott szabadnapot a dolgozóknak három hónappal korábban kell bejelenteniük munkáltatójuknak – az idén ez a határidő rövidebb lesz. Szabadnapos dolgozót csak csak kivételes esetben hívnak be. Nix ám túlóra! Aki ezen a szabadnapján a munkaadó kérésére mégis munkába áll, arra ünnepnapi pénzt fizetnek. Nem három év múlva.
A kiadott személyes ünnepnapon végzett munka miatt kiesett szabadidőt később egy másik szabadnappal kell pótolnia a munkáltatónak. Ó, Ausztria, virágozzál!

Minálunk a Semjén meg az Orbán elintézte, hogy 2017 óta munkaszüneti nap a nagypéntek. Már csak azért is ide írom, hogy mennyire áll szinkronban az maguk kreálta alaptörvénnyel.

„Az állam és a vallási közösségek különváltan működnek. A vallási közösségek önállóak. …Az állam és a vallási közösségek a közösségi célok elérése érdekében együttműködhetnek. Az együttműködésről a vallási közösség kérelme alapján az Országgyűlés dönt.”

Ezeknek még az alaptörvényük is hazudik. Nem csak az eszük, hanem a kezük is összefonódott már egy nagy nemzeti imára. Hú, azért arra nagyon kíváncsi lennék, hogy nálunk egy ilyen osztrák-féle személyes ünnep bevezetésével hányan áldoznának szabadságukból – hitbül.

Emlékeznek-e arra, amikor a magyar köztársaság magyar országgyűlésében Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, a magyar kormány miniszterelnök-helyettese napirend előtti felszólalásában Avilai Nagy Szent Teréz életútját méltatta. Ámulattal, öblös mondatokban említette meg a kereszténydemokrata politikus a magyar parlamentben, hogy Avilai Nagy Szent Teréz „fájdalommal élte meg a keresztények közötti véres háborúkról és az újonnan felfedezett kontinensen élő népek evangelizálása helyetti leigázásáról hallott híreket. A világ hatalmasait közvetlenül nem érhette el, de magához Istenhez bármikor fordulhatott.” Meg ilyeneket.

Az ellenzék Semjén testvér beszédekor annyira lebénult, hogy kiabálni, csörömpölni, dübörögni sem bírtak. Leszögeződtek a padokban a szentségtöréstől. Utólag jöttek rá, hogy ilyen nincs, mármint egyetlen európai parlamentben sem fordulhatott volna elő, hogy magát szentnek képzelt honatya, szentet ken fel minden képviselő lelki üdvére. Semjén vitéz úr, a templomban tessék ilyeneket beszélni, Magyarországon a katolicizmus sem államvallás; a demokratikus parlamentben ne szórják az ideológiájukat. Elég megküzdenünk a Fidesz-vallás állami rangra emelt embertelenségével; a lop-csal-hazudik gyakorlati útmutatóval az Isten – Haza – Család nevében.

Ha a törvényhozás házában ez megtörténhetett, akkor fordítva miért ne? A templomokban a miséken is sorozatban gyűlölködnek, migránsoznak azok a papok, akiket milliárdokkal ken a kormány. Meg kell azt hálálni a szószékről. Egyszer engem is kiprédikált egy misén a pap, a kolléganőm mesélte el. Tessék, soha nem tudhatjuk, melyik szél és honnan legyint tarkón. De lehet, hogy Isten csapása volt. A szerencsétlen éppen az ellenkezőjét motyogta el annak, amit leírtam. Arról, hogy sok fiatal meggondolatlanul bukik rá a szexuális élvezetekre, már ha számukra az, ami… Mi lett ebből a szószékről megváltói áldással? Kufircoljatok gyerekek, agyba-főbe! Azt nem tudom hányan hittek neki, de a nagy hazug elmélyülésben nem tökélesedett a szelleme, az biztos. Ez az én személyes véleményem. Az ünnepi is.

Mr. Jessz, Rogán! A magyarok Tónija már kiröpcsizte magát, most majd hajóban utazik. Persze, a Louis Vuitton táskáját is viszi. Nehogy már valami szegénykének lássék. A repcsi már nem kell, a Nyírségben az esküvő megvolt, ahová helikopter szállította a családot. Nem ment aznap a gyors, tudják. Repcsizzen az Orbán. Most hajó kell. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Zrt. gyakorolja a jövőben a Mahart-PassNave Személyhajózási Kft. és a a Balatoni Hajózási Zrt. feletti tulajdonosi jogokat. Mahart személyszállítási üzletágából 1994-ben alakult Mahart-Passnave többségét 2008-ban a fuvarozással foglalkozó Masped vásárolta meg, ám a csomagot az állam 2013-ban visszavette, és a cég kisebbségi része az offshore-szerű, svájci hátterű Viking Hungary-é. Tetszenek követni? A főleg a Dunán üzemelő társaságnak megy piszok jól: pár milliárdos bevételének harmada-negyede szokott nyereség lenni.

A másik cég, a Balatoni Hajózási Zrt. eddig nem szerepelt az állami joggyakorlói listán, most ez is megvan. Nekik a Balaton a Riviéra. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Zrt. részvényesi jogait a miniszterelnök kabinetfőnöke, Rogán Antal gyakorolja, de jól jár vele Orbán Ráhel is. Mondjam még? Ráhel asszony úgy vonzza a közös pénzünkből a millárdokat az ismerősöknek a pozícióval együtt, mint vasat a mágnes. Van hely. A Rogán Antalra pedig nem bíznék semmit, ahol pénz szaglik, mert olyan még nem volt, hogy ne lett volna közzűr belőle. Mindig mindent megúszik az Orbán-haver. Olyan ez, tudják, mint kecskére bízni a káposztát. Mekk. Azt is tudjuk róla, hogy igen szerényen élnek a Cilikével. „Urizálni csak úri gyerekek tudnak. Én parasztgyerek vagyok”. Az. Nagy paraszt. Ő mondta. Mekk-mekk.

Tallóztunk a véleményekben

Nemrég Eger felé vettem az utam. A falvak házai lepukkantak, latszik az elszegényedés. A templom vidzont szépen kiglancolt, azon meg a friss vakolatszag érzett. Nem a templomot bánom, hogy szép; hanem az emberek nyomorát. (anima)

Áder nagyon zöld, de nem környezetvédőként hanem szellemi színvonalát tekintve. G. Fodor meg ezt az ordas nagy náci megnyilvánulást kíváncsi vagyok hogy adja elő, mint politikai terméket, a polgári Magyarország után /vagy mellé. (József)

Akinek nincs pénze cselédre, az ne akarjon cselédet! Ha nem tudja kitermelni a normális bért meg járulékokat, akkor ne rázza a seggét, hogy ő tőkés munkáltató, hanem gyűrje föl az ingujját, és éljen tisztes kisiparos életet! (Hajszás)

Ismerek olyan pest-megyei vállalkozót, aki indiai vendégmunkásokat hoz be az országba, mert itthon lasszóval sem tud dolgozókat fogni az üzemébe. (Mónika)

Igaza van anyukádnak, Mirtill, a fejed, illetve annak használata miatt pikkelnek rád az iskolában. Nagyon örülök, hogy Te is várod vissza a rajongóid körébe Lucát Remélem én is, hogy most már iparkodik rendbe jönni. A zseniális névadásoddal meg külön beloptad magad a szívembe. (Sch. Vendelné)

Ugyan már! Zsóti, a Bayer családból, hogy kaphatott lovagkeresztet? Pont így. Egymást jutalmazgatja ez a banda. (agador)

Elöljáróban :Lucának mielőbbi gyógyulást kívánok!
Mirtillke,nagyon tetszik a leveled,mint mindig ,úgy most is tájékoztattad a bujdosót az itthoni dolgokról.Bevallom sok új kifejezést tanulok tőled ,meg az is tetszik ,ahogy megnevezed a „nagyjainkat”pl.Tarajos Toporzék,Ennyike,Imádságos Vadölő,vagy az a bizonyos kupakos fúcskája a disznós óvó néninek….. Azért vigyázz a nagyira és magadra is,ha a zebrára lépsz!Azt olvastam,hogy a főfő bírák is kapnak szolgálati terepjárót…..csak szólok! (Marcsi)

Így írtunk mi:

Mutasd a képed, Áder

Ha leállnak a gyárak, elkezdhettek csomagolni

Az idetelepített, banknak álcázott orosz kémközpont csak a jéghegy csúcsa

Innováció

Nagyon helyes lenne, ha hinni tudnék bármiben, amit ez a kormányzat tesz. De nem tudok

Tüzes szerelmi vallomás

Mély sötétség, apátia, némán igába hajtott fejek

A nap kommentje

Azt hiszem a menekült feleletete meg is adja a választ , hogy ez az egész csak egy “színjáték “ a nagy hazafiasság oltárán… (Krisztina)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.