Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Bármit megtehetünk veletek, meg is teszünk és ti nem tudtok védekezni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tündérország, hát persze! Késik a nyomorúságsan kevés – az Orbán-rezsim alatt soha nem emelt – családi pótlék, mert csak. Kinek fontos a családi pótlék? Valószínűleg nem az Orbán lányoknak és nem is Gyurcsányéknak. Azoknak, akik napról napra élnek, akiknek nincs tartalék a konyhafiókban, akik a nagyon keveset próbálják meg beosztani. Ehhez egyáltalán nem kell lustának, munkakerülőnek, alkoholistának lenni. Simán előfordul bármelyik kétkeresős családban, ahol két, vagy akár egy gyerek van és minimálbér van, rezsi, netán hiteltörlesztő van. Be kell osztani a keveset. Egy napra ennyi van, azt nem lehet túllépni, mert máris borul a családi kassza. Nincs mozgástér, de semennyi. Hó végére elfogy a pénz, de elsején jön a családi pótlék, azzal ki lehet húzni a fizetésig. Már persze csak akkor, ha megjön. Péntekre, mert most pénteken volt elseje.

Hét végére lehet vásárolni ennivalót, krumplit, kenyeret, pár almát a gyereknek. Esetleg ki lehet váltani az elmaradt gyógyszert, mert szétszakadt a gyerek cipője, másikat kellett venni, de az nem volt bekalkulálva a havi büdzsébe, így elmaradt a vérhigító, vagy ami elmaradt. Azt a keveset is be lehet osztani fizetésig, a számlák befizetve, megoldják. Aztán elsején a pénztárnál jelez a gép, hogy üres a kártya. Minden vissza a polcra, vörösre gyúlt arccal, megalázottan, szégyenkezve.

A politikus kérdést intéz a kormányhoz, a családbaráthoz: a múltkor a nyugdíjak késtek, most a családi pótlék. Tessék mondani, miért? És a kormány válaszol, mert természetesen első a magyar emberek érdeke és mert a kormány feladata megoldani a problémákat és tájékoztatni a lakosságot. Tájékoztatnak is szaporán: Soros, Brüsszel, migráncsok, elmútnyócév. Ez a válasz. Aha, ezért pont nem adnak kenyeret a boltban, sem lázcsillaptót a patikában, de még csak egy bögre tejet sem. Ez nem válasz, hanem hőbörgés. A kocsmában elmegy, legfeljebb kidobják az illetőt a levegőre, hogy szellőztesse ki az agyát. Egy kormány részéről nem megy el. Akkor sem, ha családbarát és akkor sem, ha családellenség.

Főleg úgy nem megy el, hogy megint azoknak a fejére szarnak nagyon nagy ívben, akik teljesen kiszolgáltatottak, akik máról holnapra élnek, akiknek még az a pár forint is a túlélést jelenti. Éppen úgy, ahogy a késve érkező nyugdíjak esetében is. Kósa anyuka és Orbán apuka valószínűleg észre sem vette, hogy nem futott be a havi járandóság. Kovácsék Bélapátfalván meg nem ettek két napig. A családi pótlék esetében annyival súlyosabb a helyzet, hogy ott egészen biztosan gyerekek is érintettek.

Az Orbánék által soha nem emelt családi pótlék és a soha nem emelt minimálnyugdíj tökéletesen bizonyítja, hogy az öregek, a betegek, a nincstelenek semmiféle értéket nem képviselnek a maffiakormány szemében. Felesleges terhet jelentenek, semmi többet. Eszük ágában sincs segíteni őket a túlélésben. Pusztuljanak vagy ha ragaszkodnak az élethez, oldják meg. A jómódban élőket nem zaklatja fel pár napos csúszás, hiszen van elég tartalék a számlán. A nyugdíjak kiutalása körüli cirkusz éppen úgy hidegen hagyja őket, mint a mostani késedelmes kifizetés. Nincs senki, aki kiállna a kamerák elé és bocsánatot kérne, senki, aki vállalná a felelősséget. A szokásos pofátlan, cinikus, de legalább arrogáns válasz bőven elég, hiszen semminek semmi következménye nincs. Majd amikor szükség lesz megint ezeknek az embereknek a szavazatára, akkor kapnak pár forintot, némi élelmet és ennyi elég is lesz. Hiszen kiszolgáltatottak és talán nem is árt időnként erre figyelmeztetni őket. Hogy a kormány jóindulatától függnek, hogy egyetlen tollvonással el lehet érni, hogy holnap ne legyen mit enni. Egyszerű jelzés ez. Bármit megtehetünk veletek, meg is teszünk és ti nem tudtok védekezni. Nem tartozunk magyarázattal, bocsánatkéréssel, de ha majd kell a voksotok, emlékezzetek rá, ki dönt az életetekről. És legyetek hálásak az év minden napján, mert nélkülünk nektek végetek.

Hát így valahogy.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.