Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kósa Lajos megvilágosodott

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kósa Lajos visszatért! Az örökösödési botrányba keveredett, valamint az édesanyja sertéstelepe körüli viták miatt háttérbe vonult politikus – aki nem mellesleg a Fidesz önkormányzati választási kampányfőnöke – villáminterjút adott az ATV-nek. A téma nem más volt, mint az egyre közeledő EP-választás, amelynek kampányidőszaka már régen elkezdődött, és mostanra ott tartunk, hogy a Fidesz kizárása is lehetségessé vált az Európai Néppártból. Ez persze a valóságban nem fog megtörténni, hiszen a Néppárt számára fontosabb a rájuk leadott voksok száma, mint az európai értékek, azonban mégis témát adhatott egy gyors beszélgetésre mindenki Lalájával, aki tökéletesen levezette, Orbánék pártját mégis miért nem dobják már a történelem szemétdombjára Brüsszelben. Laller

azért sem számít a Fidesz kizárására, mert ezt korábban is felvetették a bevándorlás párti EPP politikusok. Eddig erre nem került sor, most sem számítunk rá. Egész egyszerűen azt gondoljuk, hogy az igazság tisztázása nem ok arra, hogy bárkit kizárjanak egy pártcsaládból. A tények megvitatása, pontosítása az európai uniós választás előtt közérdek.

Kósa Lajos a tények megvitatása alatt azokat a Soros-Juncker plakátokat értette, amelyekkel teliszórták a fél országot – közpénzből persze – és amelyeken egy sor olyan hazugság olvasható, amelyet már maga az Európai Bizottság is tételesen cáfolt. Ez persze sem őt, sem párttársait nem érdekli, hiszen nem ezt kapták parancsba. Hogy érdeklődjenek. Nekik az a feladatuk, hogy úton-útfélen terjesszék azt a hazugságot, amely szerint a mostani, sorsdöntőként emlegetett EP-választáson a bevándorlást támogató mocskos hazaárulók állnak szemben a keresztény világot megmentő, hős Orbán Viktorral és pártjával. A magyar embereket a kormánynak esze ágában sincs tájékoztatni a valós kérdésekről, ellenben közpénzből ismét több százmilliós kampányt indítottak azért, hogy továbbra is a Brüsszelt köpködő, de onnan alamizsnát váró Orbán Viktor és pártja szekerét tolják meg. Brüsszelig.

Ez, vagyis a magyar emberek saját pénzükből történő agymosása jelenti a közérdeket Kósa szerint. Aki esetleg a fék nyúz helyett a tényekre kíváncsi, az itt megtalálja Orbán hazugságainak tételes cáfolatait, amely a kormánypárt szóvivője, Hollik István szerint felér egy újabb beismerő vallomással. Vagyis az van, hogy a hazugságok tételes cáfolata Hollik és a kormány értelmezése szerint egyenlő a beismeréssel. Ennek természetesen abszolút semmi értelme nincs, de a kormány működésében kár lenne bármiféle logikát is keresni. Na de lássuk mit mondott még az ország géniusza, Kósa Lajos:

Csak azt mondjuk, hogy vigyázzunk vele, mert az a rendszer, ahol a politikai vitának nincs helye, az nagyon nem hasonlít a demokráciához.

Nem tudom, Kósa Lajos felfogta-e, ami körülötte történt az elmúlt jó pár évben, de ha esetleg ez nem így lenne, felhívnám rá a figyelmét, hogy az, amit itt felvázolt és definiált, az centire pontosan Orbán Viktor rendszere. Viszont ha még Kósa Lajos szerint is demokráciaellenes az, hogy egy rendszerben a politikai vitának nincs helye, akkor mégis mi a jó francot keres Orbán Viktor mellett a kormányban, ráadásul a Fidesz önkormányzati választási kampányfőnökeként? Ez persze költői kérdés, hiszen mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy Kósa Lajos száján néha kikönyököl a valóság. Nem direkt persze, de néha igazat mond, ami elég veszélyes tud lenni egy olyan rendszerben, ami leginkább nettó hazugságokra épül.

Az itt elmondottakat holnap már természetesen cáfolni is fogja – esetleg valaki feltörte a Facebookját -, azonban ez nem változtat azon, hogy még ő maga is képes felfogni, hogy az a demokrcáia, ahol nincs helye politikai vitának, bizony nem demokrácia. Hogy ezt mégis mikor fogja fel az ország több mint 1 millió kormánypárti szavazója? Mindannyiunk érdekében remélem, hogy minél előbb.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.