Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Előszó a Most-hoz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ujjonganak hárman,
S három van, ki legyint,
Egy már elment másfelé,
És egy maradt, ki megint
Motor akar lenni, de –
Még keresi a benzint.

Lassan ideér a május, és itt azon megy a rugózás, hogy milyen plakátok mennyiszer vannak kiragasztva. És lesz majd egy rekord alacsony részvétel, arculcsapós eredmény, és utána a szokásos semmirevaló tehetetlen dühöngés.

Lassan ideér a május, a július, és az ősz is, de nem vers ez, mert eleve nem annak kezdtem el írni, én amúgy sem tudok verseket írni sem.
De talán fájhatna jobban, mint bármelyik nagyemberünk régmúlt időkből ránk maradt verse fájt ezidáig.

Nem fog. Csak lassan ideér a május, az ősz, majd a 2022 is, minden ideér pont úgy, ahogy jósolható. És közben egy virtuális vérpatak marad egy ország helyén, nekem meg ki ne löttyenjen a jégerem, utolsó pohár, Dezső úr, utolsó pohár, elfogyott ez a mocsok üveg megint, de nyugodjon meg, nem írtam, nem írok én sosesemmit, detélleg.

Lassan ideér a lassan botorkáló Végzetünk, még nem, de már most sincs kinek írni. Ők Eurovíziót néznek, meg valóságsót, meg az apjukfaszatuggyamit, de az igazat, a valót, a fájót… Azt sokan vagy tehetetlenül nézik már, vagy pedig messziről, aztán legurítanak egy akármit, és azzal mennek aludni, hogy hahhh, mennyire jól csinálták ők akkor, amikor még épp időben itthagyták ezt a kibaszott pöcegödröt a retkes picsába.

S a többiek, a sokak, ők csak vigyorognak ádázul, és majd ők megmutatják, és dögöljön fék és ellensúly, azmirejóaz, hiszen csak fék, meg hülye ellensúly. És megdögölhet mindenki, aki nem oda tartozik, ahol mostanság éppen megmutatják.

Fasizmus, azt mondod? Engem nem érdekel a neve, sokunkat nem érdekel. Minket a viselkedése érdekel. De már alig maradtak azok, akiket bármi is érdekel.

És én azon töprengek, hogy vajon most szóltam-e. Azt hiszem, úgysem.

Csak ujjonganak hárman, És az a három megint Megteszi még azt is, Mitől néhány ősünk csak int. Hogyne tenné, hiszen hisz abban.

Inserted Exception

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.